Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ευκολίες στις δόσεις για περίπου 4 εκ. Έλληνες! - Ειδική μεταχείριση σε όσους ήταν συνεπείς ως το 2010

Ευκολίες στις δόσεις για περίπου 4 εκ. Έλληνες! - Ειδική μεταχείριση σε όσους ήταν συνεπείς ως το 2010
 Ένα φιλόδοξο σχέδιο εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσουν όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους προς την εφορία να γίνουν περισσότερο συνεπείς.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είναι έτοιμο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα” και μπορεί να βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Φυσικά, θα τεθεί επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τους εταίρους να μην βλέπουν με καλό μάτι τις ευκολίες πληρωμής. Ωστόσο, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας είναι αποφασισμένη να παλέψει για το πλάνο αυτό και να το στηρίξει μέχρι τέλους.

Στην ουσία πρόκειται για ευκολίες πληρωμής στους πολίτες, όπως προαναφέραμε. Οι δόσεις θα ξεκινούν από 24 και θα υπερβαίνουν τις 100 κατά περίπτωση, ενώ θα είναι κομμένες και ραμμένες για τον κάθε υπόχρεο. Συν ότι πλέον ο φορολογούμενος δεν θα έχει πλέον πολλά... ανοικτά μέτωπα, αλλά θα πληρώνει μία και μοναδική δόση.

ZAXAΡΩ: 54χρονη συνελήφθη λόγω οφειλών άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYbVweY2nw_-J2DGLv6fZITCi50_d8-T-b8dXAXlPlrSEqmL_w5LVzOiRGkBVpDC2q8J4sIJDcS59knc212nsumbhGXa8K2q-tkJJQ6aMYRBrQe7G2qfL36w8MXMsy2fx8FBaRTE0H3jAD/s1600/Zacharo_01.jpg
Μια 54χρονη από τη Ζαχάρω Ηλείας συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο  ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τις αρχές, η 54χρονη ασκούσε στο παρελθόν επιχειρηματική δραστηριότητα, και οι συσσωρευμένες οφειλές της ανέρχονται στο ποσό του 1.282.148,75 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Η Ρένα Δούρου υπόσχεται ρήξη με τα συμφέροντα

http://static4.ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/08/rena-dourou-speech.jpg

Τη στρατηγική επιδίωξη να έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντα στην Περιφέρεια Αττικής, όπως ακριβώς είχε επαγγελθεί προεκλογικά, επαναλαμβάνει η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”.
Η Ρένα Δούρου, η οποία κατάφερε να πετύχει μια σημαντική ανατροπή απέναντι στον Γιάννη Σγουρό, άφησε από την πρώτη στιγμή να διαφανούν οι προθέσεις της, βάζοντας τον απερχόμενο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ… στη γωνία, και εγκαλώντας τον για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις τύχες της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία πολλά χρόνια.
Στη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σημειώνει με νόημα τα εξής: “Το θέμα είναι η ρήξη με τα συμφέροντα και όχι η αντικατάστασή τους με άλλα”.

ysterografa.gr

Ανησυχία για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

antitromokratiki

Σε συναγερμό βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς η εμφάνιση της Πόλας Ρούπα και η ληστεία σε τράπεζα στον Σαρωνικό, συνιστούν αποχρώσες ενδείξεις μιας “περίεργης” κινητικότητας στον χώρο της αντιεξουσιαστικής πάλης, που ενδεχομένως οδηγήσει σε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι μετά και τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, το χτύπημα κατά της εγχώριας τρομοκρατίας ήταν καίριο και αποφασιστικό, με τον επιχειρησιακό βραχίονα των οργανώσεων να έχει παραλύσει.
Αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, καθώς το παρελθόν έχει δείξει ότι δεν λείπουν τα αψυχολόγητα χτυπήματα με στόχο τον εντυπωσιασμό, ειδικά σε περιόδους κατά τις οποίες επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός, όπως συμβαίνει σήμερα.

ysterografa.gr

Ο Αντώναρος “δείχνει” στο Twitter τον ένοχο για τον ΕΝΦΙΑ

Evangelos-Antonaros

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος “έδειξε” τον ένοχο για τα τραγικά λάθη στον ΕΝΦΙΑ, που προκάλεσαν πολιτική ζημιά στην κυβέρνηση.
“Αληθεύει οτι υπευθυνος σχεδιασμου(και εφαρμογης?)του ΕΝΦΙΑ είναι ο γνωστός και από προηγούμενες…. διαδρομές του Νικος Καραβίτης?
Ποιος προστατεύει τον εν λόγω κύριο που αν δεν κσνω λάθος εκπροσωπει το ελλην. δημόσιο στο ΔΣ του ΟΤΕ παχυλά αμειβόμενος?”, αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Ο Θανάσης Αυγερινός γράφει στο Twitter για την επιστολή Γλέζου στον Πούτιν


Thanasis-AvgerinosΗ επιστολή του Μανώλη Γλέζου στον Βλαντιμίρ Πούτιν, για το εμπάργκο της Ρωσίας σε εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας, προκάλεσε πλήθος συζητήσεων.
Ο ανταποκριτής του Mega στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, με μακρά γνώση των θεμάτων καταγραφή των εξελίξεων… χωρίς φόβο, παίρνει θέση μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, και υπερασπίζεται την πρωτοβουλία του εμβληματικού στελέχους της Αριστεράς, και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
“Βράζοντας στο ζουμί της εθνικής μαλακίας μπορείς άνετα να κοροϊδεύεις την επιστολή Γλέζου στον #Putin. Όμως οι Ρώσοι τον έχουν εδώ & 10ετίες κατατάξει στην αιωνιότητα & στους λίγους σύγχρονους Έλληνες, που γίνονται είδηση. Τους αρκεί αυτό που έκανε στα νιάτα του. Αδιάφορα τ’άλλα.
Όταν ο #Putin απαντήσει στο Γλέζο με κανα δωράκι, τί θα πουν οι παραμυθάδες μας; Ότι τον είχαν βάλει σε επιτροπή διαπραγματεύσεων με Μόσχα;”, σημείωσε με νόημα στον  προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  ο Θανάσης Αυγερινός.

υστερογραφα

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΟ ΤΑΡΣΟ

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ'ιων Θεοδώρων



                        ΔΗΜΟΣ         
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                   
 
            Θ Ε Μ Α:        "Πρόσκληση σε  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού
                                      Συμβουλίου".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 12η Αυγούστου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

            1.Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) - Πινάκων Στοχοθεσίας 2014 & έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμών, έτους 2014, των ν.π.δ.δ.

            2.Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

            3.Λήψη  Απόφασης περί της διενέργειας, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, της εμποροπανηγύρεως, επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου.

            4.Έγκριση παροχής υπηρεσιών φύλαξης εμποροπανηγύρεως επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου. Διάθεση πίστωσης.

5.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2014 (Β’ τρίμηνο).

6.Αποδοχή ένταξης του έργου & έγκριση διενέργειας προμήθειας “συστήματος Park & Ride Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων” με ανοιχτό διαγωνισμό.

7.Αποδοχή ένταξης της Πράξης & έγκριση παροχής υπηρεσίας “Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που συνδράμουν στην αμφίδρομη ενημέρωση Δήμου – Πολίτη για πολιτιστικούς τόπους / δρώμενα του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων” με ανοιχτό διαγωνισμό.

8.Λήψη Απόφασης περί επιβολής κυρώσεων λόγω λειτουργίας άνευ αδείας παιδότοπου εξωτερικά του Κ.Υ.Ε. “Κλειστός  παιδότοπος με Καφετέρια – Σνακ Μπαρ” ιδιοκτησίας της εταιρείας “Στριμενόπουλος Ευστάθιος & ΣΙΑ Ε.Ε.” επί της οδού Ποσειδωνίας 60 (πλησίον βυθιζόμενης γέφυρας).

9.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2014, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)”.

10.Αποδοχή ποσού #117,33# € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβάσεων έργου προσωπικού ΚΕΠ (μηνών Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013).

11.Χορήγηση ή μη στον ΚΟΥΚΗ Θεοφάνη άδειας πώλησης νερού εντός των ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2014 (λόγω αντικ/σης αμαξώματος & έκδοση άδειας κυκλοφορίας νέου βυτιοφόρου).

12.Χορήγηση ή μη στον ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αθανάσιο παροχής νερού (βάνα) και άδειας μεταφοράς πόσιμου νερού προς πώληση εντός των ορίων του Δήμου μας.

13.Χορήγηση ή μη στον ΣΚΛΑΒΟ Πέτρο άδεις εγκατάστασης & λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδειών περιορισμένης διάρκειας επί της οδού Σαρωνικού στους Αγ. Θεοδώρους (Ο.Τ. 55).

14.Χορήγηση ή μη στον ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Κων/νο άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος δτην εδαφική περιφέρεια Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας & Δ.Κ. Ισθμίας.

15.Εξέταση αιτήματος για παροχή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο μας.

16.Εξέταση αιτήματος ΔΟΣΧΟΡΗ Ιωάννη για παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Καραϊσκάκη 59 στο Λουτράκι.

17.Εξέταση αιτήματος ΜΟΥΡΙΚΗ Σωτήριου - SEA & SAND για κατασκευή γηπέδου Beach Volley - Beach Soccer & καταδυτικής σχολής στην παραλία Ισθμίας (Κρυφή), εκτός της ζώνης αιγιαλού.

18.Εξέταση αιτήματος ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ Παναγιώτας για χορήγηση άδειας απότμησης πεζοδρομίου επί της Πλ. 25ης Μαρτίου 3 στο Λουτράκι.

19.Εξέταση αιτήματος ΓΡΑΨΑ Κορνηλίου για έγκριση τοποθέτησης εικονοστασίου επί των οδών Περικλέους & Υψηλάντους στο Λουτράκι.


20.Εξέταση αιτήματος της εταιρείας “Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε.” για έγκριση τοποθέτησης πληροφοριακών πινακίδων στο Λουτράκι.


21.Έγκριση ή μη κοινής “εισόδου - εξόδου” οχημάτων επί αγροτικής οδού στις εγκαταστάσεις της “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.” στη θέση “Γαλότα” Ισθμού.

22.Παραχώρηση τιμητικού τάφου στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων. 

23.Εξέταση αιτήματος SKOARTA NATALI  για χορήγηση άδειας κατάληψης δημοτικού χώρου (έμπροσθεν “Καραγκιόζη)”, παρακείμενου του καταστήματός της που βρίσκεται επί του πεζοδρόμου 1 στο Λουτράκι.

24.Συγκρότηση Επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων: 1) “Επισκευή Σχολικών Κτιρίων” (αρ. μελ. 58/2011) και 2) “Κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων οδού Ποσειδώνος – ΠΕΟΑΚ (περιοχή Χανικιάν)” (αρ. μελ. 52/2011).

25.Παραλαβή της έρευνας: “Έλεγχος στατικής τρωτότητας και βελτίωση προστασίας κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης”.

26.Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργου: “Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου” (αρ. μελ. 46/2006).

27.Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας εκπόνησης μελέτης: “Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας στα πλαίσια μελετών Γ.Π.Σ.”.

28.Μεταβίβαση ή μη βεβαιωμένων οφειλών τελών ύδρευσης στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, επονόματι ΙΩΑΝΝΙΔΗ Βασ. Ιωάννη & ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Θεοδ. Αθανασίου. 

29.Μεταβίβαση & διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, τελών νεκροταφείου και Τ.Α.Π.

30.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ, ετών 2006 – 2014, στη Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας, επονόματι ΡΑΠΤΗ Νικολάου – ΡΑΠΤΗ Ιωάννη.

31.Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο τελών νεκροταφείου στη Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας, επονόματι ΜΟΥΛΛΑ Παντελή και χρέωση του υπόχρεου ως δημότη από το 2014 κι εφεξής.

32.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Αύγουστος 2014).

                                              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
           
                                                ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Σπυρίδων

Παπα-ρούπα

roupa-maziotis












Το πανελλήνιο έχει εκστασιαστεί από το βαθυστόχαστο κείμενο της Πόλας Ρούπας. Το πόνημά της, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πως σκέφτονται οι εγκληματίες του βεληνεκούς Ρούπα, Μαζιώτη, Ξηρού και λοιπών ξεβρασμάτων της κοινωνίας.

Ποιοι είναι αυτοί; Ανθρωπόμορφα κτήνη, που πίσω από ληστείες, φόνους και κατά συρροή εγκλήματα κατά συμπολιτών τους, προσπαθούν με πρόφαση την οικονομική και ηθική κρίση, να δικαιολογήσουν το κάθε μορφής ανώμαλο εγχείρημά τους.

Κτήνη που ακολουθούν την καλοζωία του αστικού κώδικα και καμιά φορά θυμούνται όταν πρόκειται να κλέψουν.. και την αδικοχαμένη από την κρίση Ελληνική κοινωνία.

Κτήνη που επιθυμούν να επιβάλλουν τη δική τους καταστροφική εγκληματική τεμπελιά ως στάση ζωής απέναντι στη φορολογική βαρβαρότητα.

Μα ιστορικά οι τρομοκράτες – επαναστάτες, έφεραν μόνο αίμα και δυστυχία και τίποτα ποτέ δεν κατάφεραν. Διότι ποτέ δεν έπεισαν πως με το έγκλημα μπορούν να ανατρέψουν τα καθεστώτα που υποτίθεται πως πολεμούσαν.

Όλες οι μεγάλες ανατροπές έγιναν από μαζικές διαδηλώσεις και κοινωνικές «επαναστάσεις» και όχι από μεμονωμένους χαραμοφάηδες εγκληματίες που αγαπούν την βολεψιά του συστήματος που «πολεμούν».

.tokentro.gr
Η «κατίνα» Ρούπα λοιπόν, με ένα κείμενο παπα-ρούπα, πείθει μόνο τον εαυτό της, και πως τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από μία κομπλεξική ανώμαλη εγκληματίας.

Η ειρηνική Ελληνική κοινωνία που καταδιώκεται από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία και κάθε λογής πολιτική ανικανότητα, παραμένει παγερά αδιάφορη στις ψυχανώμαλες ορέξεις των καθαρμάτων των οργανώσεων που βρίσκουν ηδονή με το ζεστό αίμα αθώων συμπολιτών μας.

Η ανατροπή και κοινωνική ισορροπία δεν θα έρθει με περισσότερο έγκλημα, αλλά με την εξάλειψη ακραίων πολιτικών που δίνουν άλλοθι σε αυτό.

Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!! Ούτε που φαντάζεσαι πόσα μπορείς να κάνεις με αλουμινόχαρτο!!! (PHOTOS)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!! Ούτε που φαντάζεσαι πόσα μπορείς να κάνεις με αλουμινόχαρτο!!! (PHOTOS)
Το ταλέντο του αλουμινόχαρτου δεν περιορίζεται μονάχα στο τύλιγμα των τροφίμων. Στα παρακάτω βήματα σας παρουσιάζουμε πέντε έξυπνους και αρκετά χρήσιμους τρόπους για να το αξιοποιήσετε σε καθημερινές οικιακές εργασίες, που θα σας λύσουν τα χέρια.
1. Καθαρίστε τα πινέλα σας.Εάν αποφασίσετε ποτέ να βάψετε το σπίτι σας (ή τμήμα του) μόνοι σας, τότε σας διαβεβαιώνουμε ότι το δυσκολότερο κομμάτι είναι ο καθαρισμός των πινελιών και των βουρτσών – ειδικότερα αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε και την επόμενη μέρα. Αντί να τα πλύνετε, μπορείτε να τα τυλίξετε σφιχτά με ένα αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο σας. Την επόμενη μέρα θα αποκαλυφθεί το «μαγικό»!
2. Κρατήστε κατοικίδιο σας μακριά από τα έπιπλά σας.Αν και όλοι αγαπάμε τα ζώα μας, υπάρχουν μερικά έπιπλα, τα οποία δεν θα θέλαμε να πλησιάζουν. Όταν λοιπόν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας, προτού φύγετε, τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στα έπιπλα σας. Ο ήχος του τριξίματος θα απομακρύνει μια για πάντα το κατοικίδιο σας απ’ αυτά.
3. Ακονίστε τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας.
Επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρείτε έναν επαγγελματία που ακονίζει ψαλίδια και μαχαίρια, μπορείτε πολύ απλά να κόψετε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου και να τριψετε το ψαλίδι και το μαχαίρι σας και το αποτέλεσμα θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.
4. Καθαρίστε το σίδερο σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα αμυλούχα από το σίδερο σας. Απλά σιδερώστε το αλουμινόχαρτο με το σίδερο σας και η θερμότητα θα μεταφέρει το άμυλο πάνω σ’ αυτό.
6. Γυαλίστε τα αντικείμενα από χρώμιο.
Για να επαναφέρετε την αρχική λάμψη σε αντικείμενα από χρώμιο (π.χ. βρύσες), η λύση είναι απλή. Δημιουργήστε μια μπαλίτσα από αλουμινόχαρτο, βουτήξτε την σε λίγο νερό και τρίψτε τα αντικείμενα σας. Θα αφαιρεθεί αμέσως η σκουριά, η βρωμιά και η θαμπάδα.
http://araxni74.blogspot.gr

Σοφία Παπανδρέου: Δεν πωλείται το Καστρί!


kastriH Σοφία Παπανδρέου απάντησε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «πωλείται το Καστρί».
«Η οικία των Παπανδρέου ούτε πωλήθηκε ούτε πωλείται» τονίζει σε δήλωσή της η Σοφία Παπανδρέου.
Ειδικότερα η κ. Παπανδρέου στη δήλωσή της αναφέρει:
«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εμφανίζονται “Παπανδρεϊκότεροι” των Παπανδρέου, επιδεικνύοντας δήθεν ενδιαφέρον για την ιστορική οικία που συνδέεται με τη ζωή και τους αγώνες τριών πρωθυπουργών της Ελλάδας.
Φίλοι και γνωστοί, με συμβούλευσαν να αγνοήσω δημοσιεύματα – προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας, που χωρίς αιδώ τιτλοφορούνται από γνωστά τσιτάτα, μεταξύ των οποίων το πλέον προσφιλές και “πιασάρικο”: “πωλείται το Καστρί”.
Όμως, επειδή η σιωπή τους μόνους που εξυπηρετεί είναι εκείνους που ενεργούν υπό το πρίσμα σκοπιμοτήτων, αποφάσισα να απαντήσω μόνο και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας και με γνώμονα την αποφυγή της επιχειρούμενης συνειδητής εξαπάτησης των αναγνωστών, με όχημα την γκεμπελικής αντίληψης πρακτική “πες – πες, κάτι θα μείνει”.
Πολύ απλά: Η ιστορική οικία των Παπανδρέου, ούτε πωλήθηκε, ούτε πωλείται.
Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω όλους εκείνους που συνειδητά ψευδόμενοι επιχειρούν να με στοχοποιήσουν, ότι η απόφασή μου να ζω τη ζωή μου μακριά από τη δημοσιότητα, δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου με κάθε νόμιμο μέσο, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστούν ανάλογα δημοσιεύματα».

tsterografa.gr

Ο Σαμαράς ανεβαίνει στη ΔΕΘ με "εθνικό δίλημμα"

Antonis-Samaras-ekloges

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικά την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τη βουλευτική αναμέτρηση που ενδεχόμενως πραγγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ή λίγο αργότερα, την Άνοιξη του 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας αφήσει πίσω του και το “τελευταίο ραντεβού” με την τρόικα, που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, θα θέσει από τη ΔΕΘ ένα “εθνικό δίλημμα” προς την ελληνική κοινωνία, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.
Το δίλημμα θα έχει στον πυρήνα του τα εθνικά σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της χώρας μετά του Μνημόνιο, με τον Πρωθυπουργό να εκτιμά ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει ξεκάθαρο στρατηγικό όραμα, και χωρίς το Μνημόνιο θα βρεθεί… έξω από τα νερά της.
Μετά τη ΔΕΘ λοιπόν θα πρέπει να αναμένονται και οι ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, καθώς ελάχιστοι πιστεύουν ότι η σημερινή νεφελώδης κατάσταση μπορεί να παραταθεί, πολύ περισσότερο μάλιστα που η πολιτική αβεβαιότητα υπονομεύει ουσιαστικά τα επόμενα βήματα της χώρας, εκτός Μνημονίου.

ysterografa.gr

Κ.Μητσοτάκης: Φαύλος κύκλος οι διαμάχες για την αξιολόγηση – «Μήνυμα» προς ΑΔΕΔΥ

Έκκληση να μπει τέλος «στο φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης» για την αξιολόγηση έκανε προς την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το μέτρο της αξιολόγησης δεν οδηγεί σε απολύσεις.
«Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις απλά ψεύδονται» δήλωσε στο Mega, ενώ χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Χρειαζόμαστε ως Δημόσιο ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους. Ο μόνος τρόπος για να επισημάνουμε σε κάποιους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι η υποχρεωτική ποσόστωση» είπε.
Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν τότε θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με το μέτρο.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις.
Σημείωσε, ακόμα, πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, μέσω της συρρίκνωσης των οργανογραμμάτων των φορέων.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών και πρόσθεσε ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν καταβληθεί η πρώτη δόση.

aftodioikisi.gr

ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 11/8 οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές- Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Διακοπές με ημερήσιο κόστος από 3 ως 13 ευρώ ανά άτομο, μπορούν να κάνουν φέτος 130.000 εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου. Όσοι επιλεγούν, θα πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως τις 31 Αυγούστου του 2015.
Την επιταγή αυτή θα την παραδώσουν στο κατάλυμα που θα διαλέξουν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, συμπληρώνοντας οι ίδιοι με δικά τους χρήματα το επιπλέον ποσό ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.
Αν πρόκειται για κάμπινγκ, η συμμετοχή είναι μηδενική, ενώ, αν μία οικογένεια τριών ατόμων πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, θα έχει επιδότηση (επιταγή) 22 ευρώ τη μέρα για το κάθε άτομο (άρα 66 ευρώ επιδότηση ημερησίως) και ανάλογα με το αν θέλει πρωινό ή όχι, θα επιβαρυνθεί με 13 ή 10 ευρώ το άτομο ημερησίως.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Eργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Με περσινές τιμές
Η επιδότηση του ΟΑΕΔ και η ιδιωτική συμμετοχή πρέπει να καλύπτει τις τιμές πόρτας που έχουν συμφωνήσει τα συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΔ ξενοδοχεία για την υλοποίηση του προγράμματος. Ακόμη και αν αλλάξουν οι τιμές πόρτας για το 2015, η συμφωνία προβλέπει ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα κάνουν διακοπές με τις τιμές του 2014.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν, όσοι είχαν 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το 2013. Οι άνεργοι θα πρέπει να είχαν πάρει επίδομα για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων με αναπηρία (67% και άνω).
Η αίτηση γίνεται από το δικαιούχο και, εφόσον επιλεγεί, παίρνει τόσες επιταγές κοινωνικού τουρισμού, όσα και τα μέλη της οικογένειας που χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι του προγράμματος.

Από 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες


Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με αναλυτικές οδηγίες για την ορκωμοσία των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι νέες δημοτικές Αρχές αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου και η θητεία τους θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου του 2019.

Η θητεία των δημοτικών Αρχών ορίζεται να είναι πενταετής, ενώ η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών.

Europa League: Χαμόγελα για τις ελληνικές ομάδες

europa-league_nea
 Κλήρωση… στα μέτρα των ελληνικών ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League! Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ, ΠΑΟΚ – Ζίμπρου και Αστέρας Τρίπολης – Μακάμπι.
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ο Στεργίου ανοίγει περπατησιά για την ΠΕΔΑ

Stergiou_Patoulis

Ο Γιώργος Πατούλης στην ΚΕΔΕ, ο Κώστας Αγοραστός στην ΕΝΠΕ, ο Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης στην ΠΕΔΑ…
Αυτό φαίνεται ότι θα είναι το νέο σχήμα ηγεσίας στους θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης, και θα αναλάβει να “τρέξει” τις τοπικές κοινωνίες σε μια νέα εποχή που διανοίγεται, με φόντο τις ευκαιρίες από τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και στο περιθώριο των ραγδαίων πολιτικών που αναμένονται το φθινόπωρο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είναι το φαβορί για την προεδρία της ΚΕΔΕ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την ΕΝΠΕ και ο Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης για την ΠΕΔΑ.
Ο τελευταίος είναι Δήμαρχος Πεντέλης, με μακρά και σημαντική διαδρομή στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και με ακροατήριο το οποίο υπερβαίνει τους παραδοσιακούς κομματικούς σχεδιασμούς, καθώς του έχει αναγνωριστεί σημαντικό έργο στον δήμο του, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Πεντέλης να τον έχουν επιβραβεύσει με την εμπιστοσύνη τους.
Στο πλαίσιο των παραπάνω διεργασιών δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνάντηση που είχαν οι Γιώργος Πατούλης και Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σε συνέχεια των ζυμώσεων με την πρωτοβουλία των 60 δημάρχων, οι οποίοι συγκρότησαν το “Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση”, με αμφότερους να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ysterografa.gr

"Εθνική" ανησυχία για πρόσθετες επιπτώσεις στην Ελλάδα λόγω Μόσχας


mitarakisΑπό την αρχή της ουκρανικής κρίσης η Ελλάδα στόχευσε να μην πληγεί η χώρα μας από τις ρωσικές κυρώσεις τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά δεν είναι σημαντικές, εφόσον το ποσοστό των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία φτάνει το 1,5 %. Δήλωσε ακόμα ότι η ελληνική διπλωματία είναι σε απευθείας σύνδεση με τη ρωσική.
Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι μπορεί να αποβεί θετική για τη χώρα μας η ιστορία με τις πτωχεύσεις των ρωσικών τουριστικών γραφείων, καθώς η φιλοξενία που προσέφερε στους Ρώσους τουρίστες η Ελλάδα αποτελεί μήνυμα στη Ρωσία ότι η Ελλάδα σέβεται τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.
Ο υφυπουργός δήλωσε πάντως ότι η Ευρώπη προτίθεται να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα εναντίον της Μόσχας, κάτι που αυξάνει και το φόβο για περισσότερα αντίποινα, ενώ σημείωσε την πρόθεση των Βρυξελλών να προσφύγουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καθώς το ρωσικό εμπάργκο παραβιάζει τις διεθνείς εμπορικές συνθήκες.
Είπε ακόμα ότι η ελληνική πλευρά είναι πιθανό να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να αποζημιωθούν οι κλάδοι που θα πληγούν δυσανάλογα.

Λαικοδημοτικη βραδιά στον Πύργο Κορινθίας

Φωτογραφία

ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΑΛΛΑΖΕΙ το Πολιτικό σκηνικό...Έλληνας της Αμερικής δημιουργεί το κόμμα που θα σώσει τους Έλληνες


 Πολλές φορές έχουμε ακούσει πως έρχεται ο Σωτήρας της Ελλάδας...Αυτός που θα αλλάξει τα πάντα και όλα θα είναι καλύτερα...

Πάντα υπήρχε η ελπίδα και αισιοδοξία για κάτι καλύτερο που ίσως αλλάζε  τα τώρα δεδομένα.
Θα σταματούσε ο κόσμος να ψάχνει στα σκουπίδια να βρει ένα κομμάτι ψωμί ή οτιδήποτε χρήσιμο που θα μπορέσει να το πουλήσει για να πάρει λίγα ευρώ.

Θα άδειαζαν τα παγκάκια από αστέγους που έχασαν το κεραμίδι που είχαν πάνω από το κεφάλι τους.

Οι περικοπές και τα χαράτσια θα ήταν παρελθόν και δε  θα επιβάρυναν  το σώμα και τη ψυχή των Ελλήνων.

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν ή ακόμα υπάρχει ελπίδα;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  έρχεται ο άνθρωπος που θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος,το όνομα του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστό.

Ο άνθρωπος αυτός φημολογείται πως είναι Ελληνοαμερικάνος  που αγαπάει τη χώρα του και έχει ως όραμα να σταματήσει αυτή η δραματική κατάσταση και οι Έλληνες να πάρουν μια ανάσα ώστε να αποκτήσουν τη δύναμη για τη δημιουργία μιας νέας αρχής που θα φέρει την αλλαγή.

Το προφίλ της προσωπικότητας  του ακούγεται πως  εντυπωσιάζει καθώς είναι:


  • Δυναμικός με πίστη για την μεγάλη αλλαγή
  • Διακριτική παρουσία που δεν θυμίζει τον άνθρωπο που μπόρεσε να απλώσει τα πλοκάμια του στην Αμερική με την έντονη επιχειρηματική του δραστηριότητα. 
  • Είναι απλός, προσηνής και φιλικός στον καθένα και όχι αλαζόνας και υπερόπτης

Λέτε να είναι  αυτός που θα έρθει για να αλλάξει το ήθος και το ύφος της εξουσίας
Ι.Μ.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας»



Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των στοιχείων για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους και συνάμα δυναμικούς τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών, καθώς και για την ανταπόκριση του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων – ΕΣΠΑ στο αίτημά του για άμεση ένταξη 331 επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν συνολικά 713 επιχειρήσεις με προϋπολογισμό πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ (49,7 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης).
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε εξαρχής στο επίκεντρο της πολιτικής της για την ενίσχυση της τοπικής της οικονομίας, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ένα δύσκολο επιχειρησιακά περιβάλλον, πρωτοστάτησε στην εξεύρεση πόρων μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση & της διατέθηκαν πόροι ύψους 22, 5  εκ. ευρώ για την ενίσχυση υφιστάμενων, νέων & υπό σύσταση επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου & παροχής υπηρεσιών.
«Και στη νέα περίοδο θα συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθειά μας» συνέχισε ο κ. Τατούλης «συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του τόπου ώστε να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε ένα περιβάλλον ισχυρής τοπικής οικονομίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την πίστη στις δικές μας δυνάμεις ως διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης».
Αναλυτικότερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός & η δημόσια δαπάνη ανά νομό της Περιφέρειας έχει ως εξής :
ΝΟΜΟΣ
ΑΡ. ΕΡΓΩΝ
Π/Υ
ΔΔ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
127
17.352.468,67 €
8.584.090,48 €
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
79
9.378.396,31 €
4.651.516,81 €
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
175
23.950.641,58 €
11.812.954,33 €
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
138
19.063.550,96 €
9.510.420,46 €
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
194
30.336.174,89 €
15.110.204,23 €
ΣΥΝΟΛΟ
713
100.081.232,41 €
49.669.186,31 €