Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στήριξη ατόμων με αναπηρία, μέσω του νέου ΕΣΠΑ

  

Σύσκεψη για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τα σχετικά προγράμματα , μέσω του ΕΣΠΑ, έγινε στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε, ότι στο νέο ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια θα έχει εξαιρετικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τις δράσεις για την πρόνοια και τη στήριξη των ΑμεΑ, συγκριτικά με το απερχόμενο ΕΣΠΑ.

Ο Παναγιώτης Νίκας, είπε τα εξής:

” Ως χώρα είμαστε πίσω στην υποστήριξη των αμεα, παρά τα αξιόλογα βήματα που έχουν γίνει την τελευταία 20ετία, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία”.

Ο περιφερειάρχης, τόνισε, ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των ΑμεΑ, ενώ παρατηρείται και έλλειψη πρόνοιας και σεβασμού προς τα ηλικιωμένα ΑμεΑ.

Στο Λίβερπουλ στις 13 Μαΐου, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/10/Liverpool_2023_Breaking_news_logo.jpg

Λευκός καπνός βγήκε από τα γραφεία της EBU και του BBC για το ποια πόλη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2023! Μετά από μία διαδικασία που κράτησε πολλές εβδομάδες με περισσότερες από 20 πόλεις να δηλώνουν αρχικά ενδιαφέρον, σήμερα 7 Οκτωβρίου 2023 η διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Η ανακοίνωση έγινε από τον γνωστό δημοσιογράφο Graham Norton στην εκπομπή του BBC, “The One Show”. Η πόλη που θα έχει την τιμή αλλά και τη χαρά να φιλοξενήσει τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι το Λίβερπουλ!
Διαβάστε όλες τις πληροφορίες και τι ετοιμάζει το Λίβερπουλ εδώ: ogaegreece.com

Φθιώτιδα: 90χρονος κέρασε όλο το καφενείο, τους κάλεσε στην κηδεία του και αυτοκτόνησε!

 kafeneio 

Τραγωδία σημειώθηκε στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας στη Φθιώτιδα όπου ένας 90χρονος αυτοκτόνησε σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στηριζόμενο σε μαρτυρίες συγχωριανών του, το ίδιο πρωί είχε πάει στο καφενείο του χωριού και τους κέρασε όλους. Φεύγοντας τους ρώτησε αν θα πάνε στην κηδεία του, με τους ανθρώπους εκεί να τον πειράζουν καθώς δεν πίστεψαν ότι μιλούσε σοβαρά.

Δυστυχώς, ο 90χρονος είχε πάρει την απόφασή του και ειδοποίησε μάλιστα, και κάποιους συγγενείς του καλώντας τους επίσης, στην κηδεία του. Πριν προλάβουν κι εκείνοι να ειδοποιήσουν και να ελέγξουν αν μιλούσε σοβαρά, ο ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι όπου διέμενε μόνος του στο Παλαιοχώρι Δωριέων, έστρεψε πάνω του το κυνηγετικό όπλο που είχε και αυτοπυροβολήθηκε. Ήταν πολύ καλός και αξιοπρεπής, όπως τον περιγράφουν όσοι τον ήξεραν. Στο σημείο έφτασαν περιπολικά του ΑΤ Αμφίκλειας προκειμένου να εξετάσουν όλα τα στοιχεία, για τη διερεύνηση της υπόθεσης που βύθισαν στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Κολοκύθες γίγας στη Χαλκιδική – Ζυγίζουν πάνω από 60 κιλά και δεν μπορείς να τις αγκαλιάσεις

 Κολοκύθες γίγας στη Χαλκιδική – Ζυγίζουν πάνω από 60 κιλά και δεν μπορείς να τις αγκαλιάσεις 

Κολοκύθες γίγας που δεν χωράνε σε ανθρώπινη αγκαλιά (!) καλλιεργεί ένας αστυνομικός στη Χαλκιδική. Ποιο είναι το «μυστικό συστατικό».

Έπιασε χώμα, σπόρους και εργαλεία κηπουρικής και δημιούργησε έναν «μαγικό» κήπο στο σπίτι του στην περιοχή της Αρναίας στη Χαλκιδική, στον οποίο φυτρώνουν γιγάντιες κολοκύθες, βγαλμένες από παραμύθια. Μία κολοκύθα – γίγας, που ζυγίζει πάνω από 50 κιλά, καλλιέργησε ο Στέλιος Τζιτζιρίκας, ο οποίος είναι αστυνομικός και έχει βρει αυτον τον εναλλακτικό τρόπο να ξεφεύγει από την απαιτητική καθημερινότητα.

Μητσοτάκης για Ερντογάν: Ίσως να μην έχει μάθει να του απαντάνε - Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

 Μητσοτάκης για Ερντογάν: Ίσως να μην έχει μάθει να του απαντάνε - Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Διαμορφώνεται κοινός τόπος στο Συμβούλιο ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή δραστική παρέμβαση για να πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο δήλωσε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί στο επόμενο Συμβούλιο και αφού γίνει η σχετική επεξεργασία σε επίπεδο υπουργών να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου. Η ελληνική κυβέρνηση κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα αφήσω καμία πρόκληση να περάσει

Σε δημοπρασία η Ferrari του θρυλικού πιλότου Μικαέλ Σουμάχερ

Σουμάχερ: Σε δημοπρασία η Ferrari του θρυλικού πιλότου 

Το μονοθέσιο  της Ferrari με το οποίο Μίκαελ Σουμάχερ κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο το 2003, βγαίνει σε δημοπρασία με το το ποσό της πώλησης πιθανότατα να φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιστορική Ferrari F2003 GA αναμένεται να πωληθεί τις επόμενες μέρες, σε δημοπρασία που διοργανώνει ο γνωστός οίκος Sotheby’s στις 9 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο του 2003, με το οποίο ο θρυλικός πιλότος της Ferraro Μίκαελ Σουμάχερ κατάφερε να πάρει πέντε νίκες από τις έξι που κατάφερε εκείνη τη χρονιά στην οποία μάλιστα αναδείχτηκε πρωταθλητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μονοθέσιο για το οποίο ο νέος ιδιοκτήτης θα καταβάλλει ένα ποσό που θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ παραμένει λειτουργικό, ενώ ο γιος του Σουμάχερ κλήθηκε να οδηγήσει το όχημα που έγραψε ιστορία ο πατέρας του για τις ανάγκες της δημοπρασίας.

 

 

Ντέρμπι στη Super League και την Premier League

 Ντέρμπι στη Super League και την Premier League με σούπερ αποδόσεις από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 

Με μεγάλα παιχνίδια συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Super League τα βλέμματα στρέφονται στο ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, που διεξάγεται την Κυριακή, στις 21:15, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης θέλει να επιστρέψει στις νίκες θέλει μετά την ήττα του με 2-0 στο Βόλο. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ, στο πρώτο της παιχνίδι στην OPAP ARENA, επικράτησε με 4-1 του Ιωνικού και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στόχος της είναι να πάρει τους 3 βαθμούς για να μη χάσει την επαφή της με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό από τον οποίο απέχει 6 βαθμούς.

Δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» την Κυριακή

https://cms.alimosonline.gr/imageuploads/5c6dcd36c61a1.jpg 

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημέρωσε το επιβατικό κοινό, πως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ, από τις 7:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι , λόγω της διεξαγωγής του «6ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης». Η  λεωφορειακή γραμμή Α2, θα συνδέει  τη Γραμμή 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» (στάση «Μαρίνα Αλίμου») με τη γραμμή 2 του Μετρό (σταθμός «Συγγρού – Φιξ»).

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δίπλα σε κάθε πολίτη στην πράξη - Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα & Ασφάλεια Συνόρων

 

Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα - Ασφάλεια Συνόρων
 
Μετά από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, η χώρα μας έχει αποκτήσει αυξημένη διπλωματική, στρατιωτική και γεωπολιτική ισχύ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ, αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ως παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπουμε τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου. Η κυβέρνηση με συστηματικές προσπάθειες αναβαθμίζει την Εθνική Άμυνα κι ενισχύει τη θωράκιση των συνόρων. Συνοπτικά, οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι οι εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

 https://www.nemeapress.gr/wp-content/uploads/2022/02/%CE%91%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%91.jpg

Νεμέα : 07-10-2022                  

 

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Καλούνται τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Νεμέας «Άγιος Γεώργιος»,  να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες  εκλογής μελών Δ.Σ και μελών εποπτικής επιτροπής την 25η Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00-20.00  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείο Νεμέας.

  Κατάθεση υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 20/10/2022 στη νομική σύμβουλο  του συλλόγου ,Σαϊσανά Γεωργία ,τηλ. επικοινωνίας 6947944282 (ώρες γραφείου Τρίτη-Πέμπτη 10.00-14.00).

nemeaota@otenet.gr

 

Αίτημα για Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Προβλήματα στους παραγωγούς από τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην Π.Ε. Αργολίδας και ενέργειες της Περιφέρειας»

  

Τρίπολη, 7-10-2022

Προς: τον Πρόεδρο του Πε.Συ. Πελοποννήσου

κ. Μαλτέζο Ιωάννη

 

Αίτημα για Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Προβλήματα στους παραγωγούς από τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην Π.Ε. Αργολίδας και ενέργειες της Περιφέρειας».

    Κύριε Πρόεδρε,

Νευραλγία Τριδύμου με δυνατό πόνο, στην κάτω γνάθο, στο πρόσωπο.

 

Του Γιώργου Κουτσικάκη, Χειρουργού Οδοντιάτρου Μ.Sc., medlabnews.gr

Χαρακτηρίζεται από μικρής διάρκειας οξύ πόνο στις περιοχές του δέρματος που νευρώνονται από τους κλάδους του τριδύμου συνήθως τον τρίτο.

Εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 50 χρόνων. Ο πόνος εντοπίζεται συχνότερα στην κάτω γνάθο, αλλά και στο πρόσωπο, στην άνω γνάθο, στην περιοχή του κροτάφου και αλλού.

Η αίσθηση που έχει ο ασθενής είναι σαν να τον έχει κτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. .................

read more

Νέος Μητροπολίτης Ηλείας ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος

 hleias athanasios 

Στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, προέβη πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο, νέο Μητροπολίτη Ηλείας με ψήφους 55. Στη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά το Τριπρόσωπο των υποψηφίων για την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος: 58

2) Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος: 11

3) Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος: 6

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας, μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Αίγιο: Τόνους λαθραίου καπνού, χιλιάδες πακέτα τσιγάρα και όπλα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ σε αποθήκη στη Ροδοδάφνη – Συνελήφθη 47χρονος επιχειρηματίας

  

Περισσότεροι από δύο τόνοι λαθραίου καπνού, 8.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 40.000 ευρώ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αποθήκη στη Ροδοδάφνη Αχαΐας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συνελήφθη ένας 47χρονος επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και της πλαστογραφίας. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε επιχείρηση και αποθήκη σε περιοχή της Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:

Κιάτο: Πατέρας και γιος έκρυβαν όπλα, αρχαία και ναρκωτικά που ξεπερνούν τα 24 κιλά - Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Σικυωνίων

 

Κορινθία: Πατέρας και γιος έκρυβαν όπλα, αρχαία και ναρκωτικά – Η ώρα του εισαγγελέα μετά την έρευνα 

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα 24 κιλά, βρέθηκε στην κατοχή ενός 70χρονου και του 33χρονου γιου του, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Κορινθία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, συγκομιδή, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης. 

Στην συνέχεια η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτι του 70χρονου και του 33χρονου, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο, όπου

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Χιλιομόδι.

  Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.30 το πρωί στην περιοχή του Χιλιομοδίου Κορινθίας, προκαλώντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι που δυσκόλεψε την επιχείρηση πυρόσβεσης.

Επιχείρησαν 10 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες, 1 ελικόπτερο και 2 Πεζετέλ.

Βαθμολογία UEFA: Χωρίς βαθμούς ξανά η Ελλάδα έμεινε στην 20η θέση

 UEFA – Πακέτο στήριξης 6 δισ. ευρώ για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους | in.gr 

Η Ελλάδα έχει μείνει με μοναδικό εκπρόσωπο στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους στο Europa League, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει “κολλήσει” και στη βαθμολογία της UEFA.

Με μόλις 1.625 βαθμούς φέτος, η Ελλάδα έχει βρεθεί στην 20η θέση στη βαθμολογία της UEFA και δείχνει ότι δύσκολα θα αποφύγει ένα από τα χειρότερα πλασαρίσματα της σύγχρονης ιστορία της.

Το μόνο καλό είναι ότι η UEFA ετοιμάζει αλλαγές και για τις τρεις διοργανώσεις της και έτσι ακόμη δεν είναι γνωστό πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά “εισιτήρια” της μεθεπόμενης σεζόν.

Η βαθμολογία της UEFA


Conference League: «Σεφτέ» η Φιορεντίνα, δεν άντεξε ο Απόλλων Λεμεσού στο Άλκμααρ

 Conference League: «Σεφτέ» η Φιορεντίνα, δεν άντεξε ο Απόλλων Λεμεσού στο Άλκμααρ 

H Φιορεντίνα πήρε την πρώτη της νίκη στο Conference League στο Εδιμβούργο κόντρα στη Χάρτς (3-0), ενώ Τζουργκάρντεν και Βιγιαρεάλ παρέμειναν «απόλυτες» με 3η νίκη σ' ισάριθμα ματς. Πάλεψε αλλά «λύγισε» (3-2) στο Αλκμάαρ ο Απόλλων Λεμεσού.

Την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη της ομάδας τους στο Conference League είχαν οι φίλοι της Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» διέλυσαν στο Εδιμβούργο 3-0 τη Χαρτς για τον 1o όμιλο

Europa League : «Απόλυτες» Φράιμπουργκ, Σεντ Ζιλουάζ και Μπέτις - Όλα τα αποτελέσματα

Γιουρόπα Λιγκ: «Απόλυτες» Φράιμπουργκ Σεντ Ζιλουάζ και Μπέτις  Όλα τα αποτελέσματα 

Οι Φράιμπουργκ, Σεντ Ζιλουάζ και Μπέτις διατήρησαν το απόλυτο που έχουν στο Europa League (3Χ3), με τους Ανδαλουσιάνους να παίρνουν το μεγαλύτερο «διπλό» στη Ρώμη από την Ρόμα (1-2), ενώ οι Βέλγοι έφεραν τα πάνω κάτω στο φινάλε με δύο γκολ (2-1 την Μπράγκα). «Απόλυτη» και η Άρσεναλ, η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Μπόντο Γκλιμτ (3-0).

Το 2 στα 2 έκαναν οι «κανονιέρηδες» (έχουν ένα ματς λιγότερο με την Αϊντχόφεν στις 20/10) στον 1ο όμιλο, ενώ η Φέγενορντ παρότι προηγήθηκε

Αποδοκιμασίεςστο Φάληρο: «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό, βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ».

 Ολυμπιακός-Καραμπάγκ 0-3: Αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο Φάληρο 

Με εξαίρεση το άδειο πέταλο των οργανωμένων λόγω της τιμωρίας το υπόλοιπο γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού στήριξε την ομάδα του και προσπάθησε να τη βοηθήσει να πάρει τη νίκη επί της Καραμπάγκ, αλλά στο τέλος πικράθηκε από το βαρύ 0-3.

Μετά το δεύτερο γκολ των Αζέρων ο κόσμος των Πειραιωτών δεν εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για ό,τι έβλεπε. Οι φίλοι των Πειραιωτών αποδοκίμασαν έντονα τον Σισέ τη στιγμή που έγινε αλλαγή, αλλά και συνολικά την ομάδα.

Από την κερκίδα ακούστηκε το «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», αλλά και το «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ». Και μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι οπαδοί των πρωταθλητών Ελλάδας αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές.