Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Απάντηση Λαλιώτη στο “Πρώτο Θέμα”: Δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν έχω να φοβηθώ κανέναν!

Απάντηση Λαλιώτη στο “Πρώτο Θέμα”: Δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν έχω να φοβηθώ κανέναν!

Ο Κώστας Λαλιώτης με δήλωσή του απάντησε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί με τίτλο: «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!…» και αναφέρεται σε ελέγχους του ΣΔΟΕ.
http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/03/sdoe.jpgΣτη δήλωσή του ο κ. Λαλιώτης αναφέρει:
1.​Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.
Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.
2.​Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.
Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα.»

ysterografa.gr

Ανασύνταξη στη Νέα Δημοκρατία με νέα πρόσωπα αλλά και… αρνήσεις - Ο Αντώνης Σαμαράς ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς ρυθμούς σχηματίζοντας «σκιώδη» κυβέρνηση

Ανασύνταξη στη Ν.Δ. με νέα πρόσωπα αλλά και… αρνήσεις
Σταθερό αντιπολιτευτικό βηματισμό αναζητεί η Νέα Δημοκρατία , με τις παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς και τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς τη στελέχωση του νέου κομματικού μηχανισμού, την ώρα που ο εσωκομματικός πολιτικός χάρτης αρχίζει να σχηματοποιείται.
Οι συνεχείς απαντήσεις του Μεγάρου Μαξίμου στο βομβαρδισμό των ανακοινώσεων από τη Λεωφόρο Συγγρού αποδεικνύουν ότι έχουν αλλάξει πολλά στον επικοινωνιακό τομέα της Ν.Δ., όμως τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, τα οποία πήραν σαφείς αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία, επιμένουν ότι θα πρέπει να λυθεί πρώτα το θέμα της ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλα προβεβλημένα γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη, που έθεσαν θέμα έκτακτου Συνεδρίου, εκτός από το να ασκούν κριτική, δεν ανταποκρίνονται ούτε στις προτάσεις του κ. Σαμαρά προκειμένου να αναλάβουν κεντρικές θέσεις στο κόμμα.

O "επτάσφαιρος" Πανελευσινιακός ξέφυγε με 5 του Παναργειακού

Πανελευσινιακός: Ένσταση κατά του Παναργειακού | onsports.gr 
Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής. 
 Ο Πανελευσινιακός "πετάει στα αστέρια" καθώς σκόρπισεμε 7 - 0 τον Αστέρα Μαγούλας, και ξέφυγε στους +5 βαθμούς από τον Παναργειακό που έμεινε στο ισόπαλο 1 - 1 στην Βάρδα με αντίπαλο τον τοπικό ΠΑΟ. 
Στη Μυτιλήνη ο Αιολικός επικράτησε με 2 - 1 του Βύζαντα Μεγάρων, ενώ την ήττα γνώρισε στην Καλαμάτα από την Αχαϊκή με 1 - 2 η "Μαύρη θύελλα". 
Η ξέφρενη πορεία τπυ Παναρκαδικού είχε συνέχεια και στο Λουτράκι καθώς επικράτησε με 1 - 3 του Α.Ο Λουτρακίου. 
Την ήττα με 3 - 1 γνώρισε και η Δόξα Νέας Μανωλάδας, εκτός έδρας από τον Ερμή Κιβερίου. Ο Μανδραϊκός πήρε τρίποντο στα "χαρτιά" καθώς η Κύμη έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος, ενώ ρεπό είχε η ομάδα του Ζακυνθιακού.

Η 22η αγωνιστική
Καλαμάτα - Αχαϊκή 1 - 2
ΑΟ Λουτράκι - Παναρκαδικός 1 - 3
ΠΑΟ Βάρδας - Παναργειακός 1 - 1
Πανελευσινιακός - Αστέρας Μαγούλας 7 - 0
Αιολικός - Βύζας Μεγάρων 2 - 1
Ερμής Κιβερίου - Δόξα Νέας Μανωλάδας 3 - 1
Μανδραϊκός - ΑΟ Κύμης 3 -0 α.α.
Ρεπό ο Ζακυνθιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανελευσινιακός
21
46 - 11
49
Παναργειακός
21
38 - 13
44
Αιολικός
20
34 - 16
40
Kαλαμάτα
21
25 - 15
37
ΑΟ Λουτράκι
20
19 - 11
34
Παναρκαδικός
20
35 - 24
33
Δόξα Νέας Μανωλάδας
21
25 - 19
33
Ζακυνθιακός
20
27 - 30
26
Βύζας Μεγάρων
20
25 - 17
25
ΠΑΟ Βάρδας
21
25 - 29
25
Αχαϊκή
21
25 - 35
24
Ερμής Κιβερίου
21
18 - 23
23
Αστέρας Μαγούλας
21
16 - 41
12
Μανδραϊκός
20
12 - 33
11
ΑΟ Κύμης
20
1 - 54
-5
 

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αυτοκτονία ή δολοφονία; Οι εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε την χώρα - Τι υποδηλώνει το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αυτοκτονία ή δολοφονία; Οι εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε την χώρα - Τι υποδηλώνει το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα 
 Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή της σχολής Γαλακτοκομικής, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η κινητοποίηση και η ανταπόκριση ήταν τεράστια, με την επιθυμία και την ευχή όλων να είναι μία: Να βρεθεί ζωντανός ο Βαγγέλης. 
Δυστυχώς οι προσευχές τόσο της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή, όσο και όλων όσων βοήθησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν απέφεραν καρπούς, αφού σήμερα το πρωί, ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός κοντά στο σημείο από όπου είχε εξαφανιστεί, κοντά στην σχολή που σπούδαζε στα Ιωάννινα.

Οι στιγμές για την οικογένεια είναι δύσκολες κι αυτό που κυριαρχεί είναι φυσικά η θλίψη, ωστόσο αυτό που προέχει είναι να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του νεαρού φοιτητή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στο πτώμα του -το οποίο βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης- εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι.
Αυτό μπορεί να είναι ένα κρίσιμο στοιχείο, στην απάντηση των αμέτρητων ερωτημάτων. Με κυριότερο φυσικά αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το θέμα της εξαφάνισης του Βαγγέλη είχε φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα του bullying, με την υπόθεση να είχε και πολιτικό "χρώμα"...
 
newsit.gr

Πάρτε ένα μακαρόνι κι ελάτε.. AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Χ. Α: ΟΧΙ στο Ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων!, Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Σάββατο 21 Μαρτίου, Σταθμός Λαρίσης, 19:00

ΟΧΙ στο Ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων! Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Σάββατο 21 Μαρτίου, Σταθμός Λαρίσης, 19:00
Όταν το αντεθνικό Κράτος αδιαφορεί προκλητικά μπροστά στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ενώ ταυτόχρονα σπαταλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την προνομιακή μεταχείριση των λαθρομεταναστών

Όταν τα φιλελεύθερα και μαρξιστικά κόμματα βαφτίζουν την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών ως «φιλοξενία και ένταξη στην ελληνική κοινωνία»

Όταν οι παρακρατικές συμμορίες της Αριστεράς προχωρούν σε επιδρομές μαζί με λαθρομετανάστες, τρομοκρατώντας απροστάτευτους Έλληνες και Ελληνίδες υπό την ανοχή των αστυνομικών αρχών

Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν το Λαό μας με ενοχικά «ρατσιστικά» σύνδρομα, αρνούμενα να αναγνωρίσουν στους Έλληνες το δικαίωμα να αντιδρούν στην ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας 
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ενάντια στην λαθρομετανάστευση και κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία την ενθαρρύνει προς όφελος των καπιταλιστών και εις βάρος του Λαού μας!

Σάββατο 21 Μαρτίου, Ώρα 19.00

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δηλιγιάννη 50 - Σταθμός Λαρίσης 

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής για την λαθρομετανάστευση - ΒΙΝΤΕΟ


Παρακολουθήστε την Συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής στο Web TV της ΝΕΡΙΤ σχετικά με το φλέγον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από το ξενοδοχείο Savoy στον Πειραιά.

Κεντρικοί ομιλητές: Ηλίας Παναγιώταρος (Βουλευτής Β΄ Αθηνών), Αρτέμης Ματθαιόπουλος (Βουλευτής Σερρών). Θα μιλήσουν βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κινήματος.
Οι  βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος και Ελένη Ζαρούλια δεν μπορούν να παρευρεθούν, λόγω των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης συμμετοχής σε κομματικές εκδηλώσεις, εκφοράς δημοσίου λόγου και κατ΄ οίκον περιορισμού.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Non-Paper για το Δημοσιονομικό Αποτέλεσμα του 2014



http://metarithmisi.gr/wp-content/uploads/2015/02/nonpaper_1.jpgΗ Κυβέρνηση, με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών και των non-papers, αρχίζει να «ψελίζει» ότι βρήκε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 πολύ χαμηλότερο από το στόχο που είχε τεθεί (1,5% του ΑΕΠ). Συνεπώς, υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 2 δισ. ευρώ για το οποίο δήθεν ευθύνεται η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Η προπαγάνδα όμως έχει και τα όριά της!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ALPHA



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τα αποθεματικά των ταμείων στην πρωινή εκπομπή του Alpha, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Βαρουφάκης ελπίζουμε να έχει μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα αποθεματικά των ταμείων.
Αν όχι, τότε η αναφορά του στα αποθεματικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Περιμένουμε άμεσα διευκρινήσεις.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην «Πρωινή ενημέρωση  Alpha», ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Όπως τόνισε, σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τα υφεσιακά μέτρα, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
 

Αντιπαράθεσης συνέχεια Μητρόπολης - Ασπρόκαμπου για τον Εσταυρωμένο Χριστό που δακρύζει [Video]

Αντιπαραθεσης συνεχεια Μητροπολης-Ασπροκαμπου για τον εσταυρωμενο Χριστο που δακρυζει [Video]
Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται ότι οδεύουν οι σχέσεις Μητρόπολης-Ασπρόκαμπου για το φαινόμενο του Εσταυρωμένου Ιησού που δακρύζει,όπως λένε οι κάτοικοι του ορεινού χωριού από τις 25 Ιανουαρίου.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος κρατάει αποστάσεις από την έννοια του θαύματος και κατηγορεί το τοπικό ποίμνιο για [παράνομη] κατάληψη του Αγ.Νικολάου και για εμπορευματοποίηση της ιστορίας
Παράλληλα λέει ότι οτι οι πιστοί του χωριού δεν ακούνε τον Επίσκοπο τους και αρα στερούνται κατήχησις!
Ένα ακόμα αποκλειστικό video του freddotv.gr με ιδιαίτερο ενδιαφέρον:


Δημοσιογραφικη επιμελεια θεματος Νοτης Κομνηνακης / freddotv.gr

Βρέθηκε πριν λίγο νεκρός στα Γιάννενα ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 
Κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή
 (EUROKINISSI/ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ)
Τη χειρότερη κατάληξη είχε η αναζήτηση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός.

Ο θείος του φοιτητή που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε σε ρεπόρτερ του Mega ότι η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής ανήκει στον άτυχο ανιψιό του.

Η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που είναι κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και στη Γαλακτοκομική Σχολή στην οποία φοιτούσε ο 20χρονος από το Ρέθυμνο.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου και ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση, χωρίς όμως να αποδώσει καρπούς. Η σορός εντοπίστηκε περίπου στις 8 το πρωί, σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτομική Σχολή. Ο κάτοικος της περιοχής που την εντόπισε ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ.

Στην περιοχή βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης.


astronafpaktos-news.blogspot.gr/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ MEDITERRANEAN COLLEGE ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ «ΑΝΑΔΟΜΩ»

Εμφάνιση ANADOMO%5FMEDITERRANEAN%5FCOLLEGE.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σημείο υπεροχής και σημαντική εξέλιξη στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επαγγελματικό περιβάλλον του τομέα των Μηχανικών, αποτελεί η αποκλειστική συνεργασία ανάμεσα στο Mediterranean College και στην κατασκευαστική εταιρία  «Αναδομώ». 


Η συνεργασία περιλαμβάνει μία σειρά από προσφορές και προνόμια, τόσο για τους σπουδαστές και τους απόφοιτους του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, όσο και για τους υπαλλήλους, πελάτες και συνεργάτες της «Αναδομώ».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας το Mediterranean College προσφέρει σε όλους τους υπαλλήλους, πελάτες και συνεργάτες της «Αναδομώ», τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο Mediterranean College, με ειδικά προνομιακά δίδακτρα.

Η συνεργασία με την «Αναδομώ», αποτελεί μια ακόμα κορυφαία «συμμαχία» του Ε.Ο. ΞΥΝΗ που επιλέγει πάντα να πρωτοπορεί, ενισχύοντας διαρκώς το επίπεδο σπουδών και επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων του.

Σε συνδυασμό δε, με τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες με το ΣΕΒΕ, τη HELEXPO A.E., την ALTEC, την ALUMINCO και τη ΣΕΒΙΑΝ, το Mediterranean College επιβεβαιώνει την επιμονή του για τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών, με στόχο οι φοιτητές του να έρχονται σε άμεση επαφή με το μελλοντικό επαγγελματικό περιβάλλον από την αρχή της φοίτησής τους, καθιστώντας τους έτσι ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας κατόπιν της αποφοίτησής τους.



Πληροφορίες:
Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr

Ο Γιώργος Πατούλης στον ΑΙΡΕΤΟ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σε μια συνέντευξη για όλους και για όλα στην εκπομπή ΑΙΡΕΤΟΙ & ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.
Αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου στον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr

Απαγχονισμένος βρέθηκε πρώην αντιδήμαρχος,

Απαγχονισμένος σε αγροτική περιοχή στη Βούντενη Αχαΐας βρέθηκε από περαστικό, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Σαμιώτης, πρώην Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου, Νίκος Λύκος.
Ο 57χρονος βρέθηκε κρεμασμένος από μία ελιά, με βρόγχο που είχε φτιάξει από σύρμα, ενώ αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο αυτό διάβημα.
Ωστόσο, πληροφορίες από την τοπική κοινωνία της Σάμου θέλουν τον αντιδήμαρχο να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προσφάτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αδερφός του φέρεται να είχε δηλώσει την εξαφάνιση του 57χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στην πρωτεύουσα.

aftodioikisi.gr

Επείγουσα έρευνα ΣΔΟΕ για Παπανδρέου, Λαλιώτη, Μακρυπίδη

Με επείγουσα έρευνά του, το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, καθώς και του Ανδρέα Μακρυπίδη, όπως αναφέρει στο  πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ειδική έρευνα διεξάγεται και στην Χρηματιστηριακή της Alpha Bank, ενώ εισαγγελική έρευνα διεξάγεται και αναφορικά με την πώληση από την Εθνική Τράπεζα της «Πανγαία», η οποία με ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ πωλήθηκε σε ιδιώτη έναντι μόλις 36 εκατ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

aftodioikisi.gr

Παυλόπουλος: Στόχος να ενώσω τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος μου»


Παυλόπουλος: Στόχος να ενώσω τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις 
 Τις ευχές της πολιτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας δέχτηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η εθιμοτυπική τελετή συγχαρητηρίων έγινε το μεσημέρι στη αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεχάρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Συγχαρητήρια υπέβαλαν επίσης οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή, υπουργοί και αναπληρωτές, βουλευτές, η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ξένοι πρέσβεις στην Ελλάδα, μέλη της Ιεράς Συνόδου, επικεφαλής ξένων δογμάτων και άλλοι θεσμικοί φορείς.

Δεν «ξεκόλλησαν» από το 0-0 ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης

 
Δεν «ξεκόλλησαν» από το 0-0 ΠΑΟΚ και Αστέρας ΤρίποληςΣτο ντέρμπι της ημέρας, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο απόλυτο μηδέν στην Τούμπα, Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάτσε στο 79'.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ επιφυλακτικές στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο και κατοχή στον Αστέρα και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις, με «αιχμή» τον Μακ.

Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Ρατς στο 30΄ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, όμως το β΄ μέρος ξεκίνησε πιο καλά, αρχικά με τον Γιαννιώτα στο 46΄ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και τον Ρατς να βάζει την καθοριστική προβολή στο σουτ, και εν συνεχεία στο 48' με τον Αθανασιάδη να στρώνει στον Μακ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος.

Σταδιακά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για να πάρει τη νίκη, όμως η κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 62΄ ήταν άστοχη και στο 74΄ ο Θεοδωρόπουλος εξουδετέρωσε το σουτ του Κάτσε.

Την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ «φρέναρε» η αποβολή του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79' και οι Αρκάδες έφυγαν με τη «λευκή» ισοπαλία από την άδεια Τούμπα (όπως και όλα τα ματς της αγωνιστικής, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή).

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Νομπόα, Γκολάσα (87΄ Κίτσιου), Περέιρα (57΄ Σαλπιγγίδης), Μακ (80΄ Τζιόλης), Αθανασιάδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Μουνάφο (92΄ Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Γιαννιώτας (70΄ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (77΄ Πάρα), Μπαράλες.
 
Με τέρματα των Μαρσελίνιο (21΄) και Ούμπιντες (44΄), ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό στο Περιστέρι, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας):
Γκορμπούνοφ, Νάστος, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κατσουράνης, Δημούτσος (65' Μπάλλας), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (77' Κούρος), Ναπολεόνι, Καράσκο (65' Πίτου Γκαρσία).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα):
Αθανασιάδης, Μελίσσης (54' Ροτζέριο), Τσουμάνης (61' Ιγκόρ), Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Τζάνης, Βιγιαφάνε, Μεχία, Κάσες (80' Μπάλντα), Ντιγκινί.

Σύρος: Τραγικό - Σ' αυτές τις άθλιες συνθήκες ζει ένας 38χρονος (βίντεο)

spiti leuteriΠριν από λίγες μέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα '' Ο Λόγος των Κυκλάδων'' μια δραματική ιστορία ενός συνανθρώπου μας που συγκλόνισε ολόκληρο το νησί της Σύρου.    Συνήθως παρόμοιες καταστάσεις τις βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων με ανθρώπους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Για το νησί μας αποτελεί κάτι σπάνιο αλλά όπως διαπιστώσαμε μπορεί να συμβεί παντού. Το Λευτέρη το γνωρίζουν και οι ''πέτρες '' στο νησί καθώς προσπαθεί εδώ και χρόνια να επιζήσει πουλώντας μια χειρόγραφη εφημερίδα ,παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας με τον δικό του τρόπο ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο κόσμος όσο και αν δεν είναι τόσο εφικτό στην εποχή μας ,καθώς όλοι περνάμε ο καθένας ξεχωριστά την δική μας κρίση.   Η ομάδα του Cyclades24 από την πρώτη στιγμή, θέλησε να συμπαρασταθεί στο δράμα του 38χρονου Λευτέρη. Αρκετά ήταν και τα τηλεφωνήματα φίλων συριανών και μη, που θέλησαν να συμπαρασταθούν με τον δικό τους τρόπο προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα του συμπολίτη μας.   Εδώ και 41 μέρες ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταλήξει να είναι άστεγος, αφού δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το ενοίκιο του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει βρει «καταφύγιο» σε ένα γκρεμισμένο σπίτι στην περιοχή Καμίνια όπου ζούσε μικρός εκεί που τον μεγάλωσε η αγαπημένη του γιαγιά.   Εμείς βρεθήκαμε στο ''χάλασμα'' όπως μας δήλωσε και ο ίδιος για να δούμε από κοντά το πρόβλημά του να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση όσο αυτό είναι εφικτό.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε περισσότερα εδώ 

Cyclades24.gr ΜΜΕ

ΠΩΣ Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Άλλος ένα Πρωθυπουργός, μετά τον κ.Παπανδρέου και τον κ.Σαμαρά, δείχνει να ηττάται από την διαπλοκή στη χώρα. Μετά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες αυτό που έχει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα είναι να στερέψει τα Ταμεία και τις τράπεζες, να παγώσει την αγορά και την οικονομία, να απομονώσει τη χώρα και να ξεκινήσει ως απέλπιδα προσπάθεια έναν ανούσιο επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον της Γερμανίας, εναντίον της Ευρώπης, εναντίον του ίδιου του εαυτού μας.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ!!!!.



 Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης


Σώζεται μαζί με ερείπια της βυζαντινής πόλης Ταρσός το εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών στο Παλιοχώρι του Ταρσού, όπου η εγκατάλειψη έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της . Το εκκλησάκι στέκει εκεί αιώνες τώρα, ρημαγμένο από τον κάθε έναν που έβγαζε την υστεροφημία του πάνω στις βυζαντινές  εικόνες. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!
Τα λόγια περιττεύουν...
Τοιχογραφίες αιώνων καταστρέφονται και είναι ντροπή ας κάνουμε κάτι!!
 Με  το ρεπορτάζ αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε τον εισαγγελέα απλά θέλουμε να καταδείξουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει τόσους αιώνες και ρημάζει καθημερινά από την εγκατάλειψη και από την αμέλεια των υπευθύνων..
ΌΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ!!! 


Όπως μάθαμε η εκκλησία ενοριακά ανήκει στον Φενεό (Συβίστα) κάνουμε έκκληση στον δραστήριο σύλλογο του χωριού με πρωτοβουλία του και με εθελοντισμό μπορεί να παρέμβει εκεί που δεν παρεμβαίνουν οι αρμόδιοι φορείς και να κάνει θαύματα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Ταρσού κ. Παναγιώτη Τσετσώνη μας έλυσε πολλές απορίες:

 «Το Εκκλησάκι των Ταξιαρχών όπως είναι σήμερα χτίστηκε το 1640 περίπου. Δεν ξέρω αν χτίστηκε στη θέση της παλιάς μεγάλης εκκλησίας που είχε κτιστεί κατά τον 7ο με 8ο αιώνα και ήταν έδρα της Μητρόπολης...Ταρσοκορώνης, η σε άλλο σημείο της πολίχνης...
Μετά την άλωση της Πόλης και συγκεκριμένα το 1458, οι Τούρκοι με αρχηγό τον Μωάμεθ τον Β, αφού κατέστρεψαν την Ταρσό, πολιόρκησαν και το κάστρο το οποίο και κατέλαβαν. Το Εκκλησάκι τώρα ανήκει στην Σιβύστα. Ίσως οι δικαστικοί αγώνες μεταξύ Ταρσού και Σιβύστας για τα όρια των κοινοτήτων, είχαν σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της εκκλησίας. Μετά οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς παιδεία και επίγνωση της πράξης τους, κατέστρεψαν τις εικόνες και τις αγιογραφίες χαράζοντας πάνω σε αυτές τα ονόματά τους. Λειτουργίες σπάνια γίνονται απ' ότι ξέρω».


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ