Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΔΕΡΒΕΝΙ: 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κορίνθου και της Young Band Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου

  1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κορίνθου και της Young Band Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου
Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στις 21:00, στην πλατεία Δερβενίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κορίνθου και της Young Band Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.
http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4070/20597687_832358353606993_630387360_o.jpg
http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4070/20535887_832358370273658_2015908989_o.jpgΣτην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Δημήτρης Κάσσιος, Κων/νος Κουσουλός, Εμμανουήλ Αλογογιάννης, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσώτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κεκερής Νίκος και Φίλης Χαράλαμπος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλλη, Πύργου κ. Προκόπης Βυζάς και Ευρωστίνης-Ροζενών κ. Σπυρίδων Βεσκούκης, η Αρχιμουσικός κα Μωραϊτίδου Γλυκερία του ΝΠΔΔ του ΚΕΠΑ Δήμου Κορινθίων και ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών Πελοποννήσου κ. Γλυνίας Ανδρέας.
O Δήμαρχος αφού εξήρε το σπουδαίο έργο που συντελείτε από τον μαέστρο κ. Παναγιώτη Παναγάκο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Δερβενίου, τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση και στελέχωση των Φιλαρμονικών του Δήμου όπως και η καθιέρωση Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Δερβένι, κάθε καλοκαίρι. Επίσης ευχαρίστησε την αρχιμουσικό κ. Γλυκερία Μωραϊτίδου και τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κορίνθου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Τελειώνοντας ανέδειξε την σημασία της συλλογικής προσπάθειας από Δήμο, Φορείς και Κοινωνία ως καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας και της προόδου του Τόπου.

Δεν ξανάγινε 5.000 κόσμος ανέβηκε στο Σαραντάπηχο στο 6ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.

Κοντά  5000 κόσμος ανέβηκε χθες στο αισθητικό δάσος του Σαραντπαπήχου σε υψόμετρο 1350 στα ορεινά του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και συμμετείχε στο 6ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.
Ζωντανή ορχήστρα ,χορευτικά συγκροτήματα Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα έδωσαν μοναδικό χρώμα στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση , ψυχή της οποίας για μια ακόμα χρονιά ήταν ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου Χρήστος Γόγολας.
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Γόγολας Χρήστος, αφού ευχαρίστησε όλους συντελεστές του Ανταμώματος αναφέρθηκε στο γεγονός της προσπάθειας ανάδειξης, του Σαρακατσάνικου στοιχείου στην περιοχή της Πελοποννήσου στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του συλλόγου αποδεικνύοντας ότι το οργανωμένο Σαρακατσάνικο πολιτιστικό κίνημα στην Πελοπόννησο έχει και παρόν και μέλλον.
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Την παρουσίαση της εκδήλωσεις έκανε η δημοσιογράφος  Μαίρη Νικολοπούλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουία τους οι βουλευτές Κορινθίας κ.κ. Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας , ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, οι Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και Νεμέας κ. Κώνσταντίνος Καλαντζής , ο τεως βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας , ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Στεφανόπουλος Τακης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Κώστας Λέγκας , Γιώργος Πετρίτσης, Γκίκας και Μαριλένα Σούκουλη Αντιδήμαρχοι , Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κα. Διαμάντω Δενδρινέλη , οργανώσεις σαρακατσάνων , σύλλογοι και πλύθος κόσμου...
Περισσότερα στα βίντεο που ακολουθούν:

Βίντεο: Korinthostv. gr
Φωτο Μαίρη Νικολοπούλου