Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο - Ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη στα Τέμπη - Κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

  

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών. 

 

Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:
 

«Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και με ταπεινότητα απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που χάσαμε.  Από όλους μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τον πόνο διαμαρτυρία ακόμα και να αδικούν την Πολιτεία» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός.

«Ζήτησα συγνώμη εξ ονόματος όλων όσοι κυβέρνησαν… Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό και εκείνο το βράδυ, διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος. Αυτά λέω και σήμερα

Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος - Το «ευχαριστώ» του Πρωθυπουργού

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/03/bratakos-papastavrou-jpg.webp 

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση, η οποία έστειλε λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω κοινωνική συνάθροιση αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είχε κάνει λόγο για «κοινωνική συνάντηση που ήταν κι άλλα 10 άτομα μπροστά» και «δεν παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα». 

Σημειώνεται πως χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε τονίσει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πήγε στη Βουλή θέλοντας να φέρει ως αντιπερισπασμό ένα θέμα που δημιούργησαν δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις και να πετάξει λάσπη στην κυβέρνηση.

Νέα Δημοκρατία: Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με τον Alpha o Κυριάκος Μητσοτάκης εισερχόμενος στο κοινοβούλιο ερωτήθηκε σχετικά και απάντησε: «Αυτά έχει η πολιτική».

Σε διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη της Αρχαίας Κορίνθου

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/03/%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85-768x832.jpg 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης και σχεδιασμού μέτρων και παρεμβάσεων, στο πλαίσιο της βελτίωσης της προσβασιμότητας και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κορίνθου.

Οι προτάσεις παρουσιάστηκαν, ήδη, από εκπρόσωπο μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης.

Αυτή, αφορά την κυκλοφοριακή οργάνωση του οικισμού, τις πεζοδρομήσεις – μονοδρομήσεις οδικών τμημάτων, τις διαμορφώσεις διατομών, τις διανοίξεις νέων οδικών τμημάτων και άλλες παρεμβάσεις (για ΑμεΑ, μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα κλπ).

Στη διαβούλευση, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις και ενστάσεις για το περιεχόμενο αυτής της μελέτης.

Εργασίες συντήρησης στη γέφυρα της Ποσειδωνίας

 Κορινθία: Εργασίες συντήρησης στη γέφυρα της Ποσειδωνίας 

Από τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, έως και την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του ξύλινου καταστρώματος της βυθιζόμενης γέφυρας της Ποσειδωνίας Κορίνθου

Οι εργασίες θα γίνονται απ’ τις 8 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.Για το λόγο αυτό, η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται απ’ το ένα ρεύμα της βυθιζόμενης γέφυρας και ενδέχεται να υπάρχει αυξημένη κίνηση και να σημειωθούν καθυστερήσεις.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα της Ποσειδωνίας ζητά την κατανόηση όλων και την συνεργασία του κόσμου με το προσωπικό που θα ρυθμίζει την λειτουργία της μονοδρόμησης.

Ετοιμάζεται το Λουτράκι για τους 8ους Παγκόσμιους αγώνες εργασιακού και ερασιτεχνικού αθλητισμού

 Ετοιμάζεται το Λουτράκι για τους 8ους Παγκόσμιους αγώνες εργασιακού και ερασιτεχνικού αθλητισμού 

Το Λουτράκι της Κορινθίας, θα φιλοξενήσει 3 με 8 Ιουνίου του 2025  τους 8ους παγκόσμιους αγώνες εργασιακού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος κ. Γκιώνης , βρέθηκε και στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του δ.σ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Ερασιτεχνών στον Αθλητισμό στη Λιέγη του Βελγίου

Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, παρουσίασε το σχέδιό του για τους αγώνες αυτούς, που θα γίνουν σε 30 αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι αποστολές θα φιλοξενηθούν σε 27 ξενοδοχειακές μονάδες, σε μία ακτίνα 20 περίπου χλμ. Αναμένεται να βρεθούν στην Κορινθία, εκείνες τις ημέρες, 4.000 άτομα που θα συμμετέχουν στους αγώνες, ενώ, βέβαια, θα παρευρεθούν και προπονητές, συνοδοί, εθελοντές και λοιπό προσωπικό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται απ΄ τον Ελληνικό Οργανισμό Εταιρικού Αθλητισμού και Υγείας, με συνδιοργανωτή  τον δήμο  Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο Χάρης Κατσιβαρδάς στηρίζει την κυβέρνηση και καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας

  

Οιονεί βουλευτής της πλειοψηφίας θα πρέπει να θεωρείται ο προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος χθες αργά το βράδυ δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Άρα οι βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση δεν θα είναι 158 αλλά 159.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο κ. Κατσιβαρδάς ήταν ο μόνος βουλευτής πέραν των 158 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

“Ποια είναι η δυσπιστία; Είναι η δυσπιστία κατά της κυβερνήσεως, δηλαδή να αρθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία έχει νωπή εντολή για ένα ζήτημα το οποίο το έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη για την προηγούμενη τετραετία της παρούσης κυβερνήσεως; Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα θεσμικόν παράδοξο και νομίζω ότι δεν θα παράξει κανένα απολύτως αποτέλεσμα” είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Ψυχογιός : Μομφή της κοινωνίας στην αλαζονεία σας και τη συγκάλυψη

 


Σημεία από την ομιλία του Γιώργου Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

-       Εδώ και τεσσερισήμισι χρόνια ζούμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την Κυβέρνηση στο Κράτος Δικαίου, αλλά και στο ίδιο το κοινωνικό κράτος. Ξεκίνησε, όπως πάντα, από τους πιο ευάλωτους και συνέχισε προς την κοινωνική πλειοψηφία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής και ασφάλειας.

-       Δεν είναι συνθήματα από τα παλιά η υγεία για όλους, η δημόσια εκπαίδευση για όλους, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η ασφάλεια στην εργασία, οι ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες.

Σήμερα στην Τρίπολη επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΤΕΕ

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Με αφορμή το εορτασμό των 100 χρόνων ΤΕΕ, διοργανώνεται επετειακή και ενημερωτική εκδήλωση, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στις 17:30, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης (Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη).

 

Η καμπάνια αυτή, «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.

 

Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

 

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου