Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Συνάντηση Δήμα-Καλλίρη-Νανόπουλου για το φυσικό αέριο στην Κόρινθο.

 
Συνάντηση για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κορινθία πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, όπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας  κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο υποδέχτηκαν τον κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο CEO της EDIL, της εταιρείας που θα διανείμει το φυσικό αέριο στον Δήμο Κορινθίων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ όπως δήλωσαν από

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν το πρωί τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνονται: • 4.015 προσλήψεις τακτικού προσωπικού • 145 προσλήψεις νομικών συμβούλων – δικηγόρων • 123 προσλήψεις ατόμων ως εποχικό προσωπικό Επιπλέον, εγκρίθηκαν 1.047 προσλήψεις προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ μέσω ΚΑΠ. Μετά την υπογραφή της απόφασης οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Τ. Θεοδωρικάκος και Χρ. Σταϊκούρας δήλωσαν: «Σήμερα για πρώτη φορά κάνουμε πράξη τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σχεδίων δράσης των δημοσίων φορέων και στην πιο ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας». Στην υπογραφή παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν το πρωί τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2021.
Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνονται:

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Νέα ανακοίνωση για δικαιούχους -Πότε ξεκινούν αιτήσεις

 
 
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΤ (Κοινωνικό τιμολόγιο) οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019) θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020 και τυχόν παράτασής τους, καθώς και της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ. Η ακριβής ημερομηνία των νέων αιτήσεων θα ανακοινωθεί στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ καθώς και στα μέσα ενημέρωσης.

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 3Κ/2020: Τελευταίες μέρες αιτήσεων για 187 μόνιμες θέσεις

Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, και ώρα 14:00 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στην Προκήρυξη 3Κ/2020 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/16-6-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου

"οὐ τοῖς ἄρχειν βουλομένοις μέμφομαι, ἀλλὰ τοῖς ὑπακούειν ἑτοιμοτέροις οὖσιν"

 
"οὐ τοῖς ἄρχειν βουλομένοις μέμφομαι, ἀλλὰ τοῖς ὑπακούειν ἑτοιμοτέροις οὖσιν"
Ερμοκράτης, Θουκυδίδου "Ιστορίαι" [4.61.5] 



"Σε μια περίοδο που ένας ολόκληρος κόσμος έχει εισέλθει σε μια διαδικασία αλληλοεπίδρασης, τους πυρήνες των νέων κέντρων ισχύος θα αποτελέσουν οι κοινωνίες, οι οποίες θα κατορθώσουν να διατηρήσουν ακμαία την αυτοπεποίθηση τους. Αντιθέτως εκείνες οι κοινωνίες που έχοντας χάσει την αυτοπεποίθηση τους αποδέχθηκαν να γίνουν περιφερειακά στοιχεία άλλων κοινωνιών μετά από μια ψυχολογική κατάρρευση θα μείνουν αντιμέτωπες και με το κίνδυνο της στρατηγικής της διάλυσης".

Ο τρόμος των Ελλήνων ότι… τα χειρότερα έρχονται (στην οικονομία)

 Ο τρόμος των Ελλήνων ότι… τα χειρότερα έρχονται (στην οικονομία)  
Του Νίκου Φυλάγγελου

Δεν χρειαζόταν φυσικά κανείς τα σχετικά ευρήματα δημοσκοπήσεων, για να επιβεβαιώσει το συμπέρασμα. Ο τρόμος για την υγειονομική απειλή του κορονοϊού έχει υποχωρήσει, μπροστά στον τρόμο για τα χειρότερα που έρχονται στην ελληνική οικονομία.
Ήταν περίπου αναμενόμενο. Από τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία παρέκαμψε τον φόβο για τη ζωή της, η σκέψη όλων πήγε στο “πώς ζουν”. Από το ζειν, στο ευ ζειν. Και οι ενδείξεις είναι τραγικά μελαγχολικές.

Kορωνοϊός: Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα κρούσματα στην Αττική – 35 νέα την Πέμπτη, 18 τα «εισαγόμενα» – Ο Χαρδαλιάς επιστρέφει στην τηλεόραση.

Kορωνοϊός: 18 τα εισαγόμενα κρούσματα – Ανεβαίνουν επικίνδυνα στην Αττική
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη  ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.
Συνολικά 18 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα – Δείτε αναλυτικά  

Οριακή νίκη του Ζάεφ στις εκλογές στα Σκόπια

 Ζαεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική επιρροή στο δημοψήφισμα- Η ... 
 Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του πρώην πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη, επικρατώντας με μικρή διαφορά του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, με την ενσωμάτωση στο 94% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε ότι το SDSM συγκεντρώνει ποσοστό 36,13%, ενώ το VMRO-DPMNE το 34,65%.
Η «πρωτιά» του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις έχει

ΑΣΕΠ: Έρχονται εντός του Ιουλίου δύο προκηρύξεις με 1.245 μόνιμες θέσεις

 
 
Προ των πυλών βρίσκεται η έκδοση δύο προκήρυξεων από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση συνολικά 1.245 μόνινων θέσεων προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε οι δύο προκηρύξεις να βγουν στον «αέρα» άμεσα.
Ειδικότερα:
Α) Προσλήψεις 1.209 ατόμων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη

 Nikos Androulakis (@androulakisnick) | Twitter
Η χθεσινή απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από προσφυγή της Ιρλανδίας, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση για την καταβολή 13 δις ευρώ από την Apple για το ειδικό φορολογικό καθεστώς που της παρείχε η

Απονομή Μεταλλίου Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον κ. Φ. Καραβία



cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ανώτατη διάκρισή της, το μετάλλιο Α΄ τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τίμησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το φιλανθρωπικό του έργο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία. Η απονομή έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ σε ειδική τελετή στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 
Στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο

Δυο χρόνια από τις Πρέσπες: Τώρα θέλουν Αλβανό πρωθυπουργό!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Αλβανός πρωθυπουργός εδώ και τώρα!»: Με αυτό το σύνθημα-απαίτηση κατέβηκαν στις εκλογές οι Αλβανοί των Σκοπίων. Τα δυο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών βρήκαν τη γειτονική χώρα σε υγειονομικό, πολιτικό και εθνικιστικό αναβρασμό. Οι εξελίξεις δείχνουν πως οι Πρέσπες περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη έφεραν στον Ζόραν Ζάεφ. Μόνο ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε αυτάρεσκα, μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσαν και πάλι τα δήθεν γεωστρατηγικά φληναφήματά τους.
Με 210 νεκρούς από τον κορωνοϊό ανήμερα της επετείου της Συμφωνίας και αναζωπύρωση της νόσου – οι νεκροί

Ο ΑΕΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Αέρα νίκης δεκάδων μονάδων μέτρησης στις δημοσκοπήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα με μελανά σημάδια την προβλεπόμενη ύφεση γύρω στο 10% για φέτος και ποσοστό κόλαφος 51,4% των Ελλήνων να μην κάνουν ούτε καν διακοπές στην ομορφότερη χώρα του

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Ο χειμώνας που έρχεται, αναμένεται να είναι ο δυσκολότερος της τελευταίας δεκαετίας. Ακραία φτώχεια για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εξαθλίωση των αδυνάτων, υγειονομικός κίνδυνος λόγω της πανδημίας για ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα θυμίζει συνθήκες

Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Στο προσκήνιο και πάλι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκης που "απεταξάμην" τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού ντύθηκε με το υπουργικό κοστούμι εν μία νυκτί,

Παναγιώτης Παναγάκος - Taking Our Time (Nino King Extended Version) | Νέο τραγούδι

«Taking Our Time» είναι ο τίτλος του νέου dance electronica τραγουδιού του Παναγιώτη Παναγάκου, στο οποίο υπογράφει καί τη μουσική !

Ετοιμαστείτε να… παραδοθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα από το νέο “ανεβαστικό” τραγούδι που θα χορεύουμε ασταμάτητα από το πρώτο άκουσμα, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ταξιδεύει σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ο Παναγιώτης Παναγάκος είναι αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και πρώην αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ".

Το τραγούδι αυτό δεν είναι η πρώτη του απόπειρα σε ένα είδος εντελώς διαφορετικό από τους ήχους της Φιλαρμονικής, που υπηρετεί χρόνια τώρα.

Στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube "Panagiotis Panagakos Music" μπορεί να ακούσει κανείς και προηγούμενα κομμάτια του, που κινούνται στους ρυθμους της μουσικής: ρέγκε, subsonic, hip hop, dark pop κλπ, καθώς και να ακουλουθήσει το κανάλι του, κάνοντας "εγγραφή" (subscribe)!


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ; (Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ… ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ)

 

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος 

 ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ κόλπα ζόρικα που ήξεραν οι παλιοί και ξεπατικώνουν ως νεότεροι. Δεν ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με κανένα, την κοινωνία, δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν και να ενημερώσουν, δεν τηρούν τους θεσμικούς κανόνες δημοκρατίας. Είναι οι κύκλοι της παράταξης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ο Βλάσης Τσιώτος, που διευθύνουν τον Δήμο,


Στην κεντρική πλατεία γίνονται κάποια έργα, έχει εγκατασταθεί κάποιος εργολάβος και δεν έχει ενημερωθεί κανένας. Το θέμα δεν έχει απασχολήσει, ούτε έχει έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν γνωρίζουμε αν έχει την έγκριση του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.
Ο πολυγραφότατος θαμών του fb Δήμαρχος σε αυτό το ζήτημα τηρεί σιγή. Έχει γίνει διαγωνισμός; Υπάρχει μελέτη και σχέδια; Το κόστος του έργου; Από ποιους κωδικούς πληρώνεται;

City Innovation Talks powered by Crowdpolicy | 21 Ιουλίου 2020 στις 15:00 μμ | Δήλωσε τώρα συμμετοχή Διαθέσιμο Online - Δείτε το Πρόγραμμα!




Σας καλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση & εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία στις πόλεις μας — 21 Ιουλίου 2020 στις 15:00 μμ — Διαθέσιμο Online.

To 1o City Innovation Talks θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου 2020 στις 15:00 στο Impact Hub Athens στο Μοναστηράκι καθώς και απομακρυσμένα με την χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης. Στόχος του City Innovation Talks είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών δήμων της χώρας μας και η ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα.

"Ύμνος Ολυμπιακού" - Piraeus Guitar Trio (Γιωρ. & Στελ. Γκόλγκαρης - Ηλ....

Πρόβλεψη σοκ: Σε 80 χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας αλλά και του κόσμου θα μειωθεί στο μισό

Πρόβλεψη σοκ: Σε 80 χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας αλλά και του κόσμου θα μειωθεί στο μισό 
Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθεί ήδη από το δεύτερο μισό αυτού του αιώνα στα 8,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100, ήτοι 2 δισεκατομμύρια λιγότερα από τις προβλέψεις του ΟΗΕ, σύμφωνα με μελέτη που προβλέπει ανατροπές στην παγκόσμια ισορροπία και στους κόλπους των κοινωνιών.
Αυτή είναι “μια καλή είδηση για το περιβάλλον (λιγότερη πίεση στα συστήματα παραγωγής προϊόντων διατροφής και λιγότερες εκπομπές CO2)”, δήλωσε στο AFP ο Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του έγκριτου ερευνητικού κέντρου για την υγεία Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) στο Σιάτλ, το οποίο έκανε τη

Κορωνοϊός: Νέος συναγερμός για Αττική και Θεσσαλονίκη – Τα επόμενα μέτρα για την μείωση των κρουσμάτων

 Κορωνοϊός: Νέος συναγερμός για Αττική και Θεσσαλονίκη - Τα επόμενα μέτρα για την μείωση των κρουσμάτων
Σε 9 τουρίστες εντοπίστηκε ο κορωνοϊός το τελευταίο 24ωρο με τα συνολικά κρούσματα στην χώρα να είναι 27 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Την ίδια ώρα «καμπανάκι» χτύπησε για σε Αττική και Θεσσαλονίκη όπου εντοπίζονται τα περισσότερα από τα εγχώρια κρούσματα. Το γεγονός, αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς φαίνεται ότι η διασπορά του ιού συνεχίζεται.
Για τον λόγο αυτό, στην σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  αποφασίστηκε η  εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε, δε, δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.
Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων στην έναρξη της σύσκεψης:
Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.
Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας. Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.
9 τα εισαγόμενα κρούσματα την Τετάρτη  – Νέος συναγερμός για Αττική και Θεσσαλονίκη  
Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Από τα 27 νέα κρούσματα τα τέσσερα (4) βρέθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
– πέντε (5)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,
– ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
– .ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.