Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 52-67: Ο Ολυμπιακός κυρίαρχος Πήρε το Super Cup και μεγάλωσε το σερί νικών

 


Ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα ιστορικό triple-crown, έκανε καλή αρχή στη σεζόν και τα καλύτερα έρχονται, για μία ομάδα που θα επιδιώξει να παίξει σύγχρονο μπάσκετ.

Καμία αντίρρηση πως το Super-Cup δεν είναι μεγάλη διοργάνωση, αλλά ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ δεν έχει την πολυτέλεια να χαραμίζει τίτλους. Ήταν ήδη για έξι σεζόν στεγνός από τρόπαια και μέσα στο 2022 έχει ήδη κατακτήσει τρεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super-Cup, ενώ παράλληλα έγραψε και ιστορία ο

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Νέα ανατροπή και ξανά στο +7 . Οι "πράσινοι" νίκησαν και πάλι με πέναλτι

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Νέα ανατροπή και ξανά στο +7

«Έξι στα έξι» για την αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το γκολ του Ολιβέϊρα στο ημίχρονο, ανέτρεψε την κατάσταση με δύο γκολ του Αϊτόρ στο δεύτερο μέρος και έφυγε με το διπλό (2-1) από την Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Έτσι, οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον στους 18 βαθμούς, με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο να έχουν 11.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε στο

Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός για τουρκική προβοκάτσια - Τι εκτιμούν τα ελληνικά στρατιωτικά επιτελεία

Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός για τουρκική προβοκάτσια  Τι εκτιμούν τα ελληνικά στρατιωτικά επιτελεία 

Η Αγκυρα κλιμακώνει ακόμα πιο πολύ την οξύτατη, απαράδεκτη, εμπρηστική ρητορική κατά της χώρας μας, σε βαθμό που η συμπεριφορά της (συγκριτικά και με το πρόσφατο παρελθόν, αναφορικά με προκλήσεις) προκαλεί εύλογη ανησυχία σχετικά με το πού μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα.

Αν και σε στρατιωτικό πλαίσιο δεν έχει παρατηρηθεί κάποιας μορφής αυξημένη στρατιωτική παρουσία και ετοιμότητα (π.χ. συγκέντρωση δυνάμεων έναντι των νησιών του Αιγαίου), η Αθήνα παρακολουθεί την κατάσταση, εξετάζει τις τουρκικές κινήσεις από το τριεθνές του Εβρου μέχρι το σύμπλεγμα Καστελλόριζου, ενώ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή σε ενδεχόμενη περίπτωση ασύμμετρων και υβριδικών απειλητικών ενεργειών.

Υβριδική απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη μετά το σαμποτάζ στον Nord Stream

 Υβριδική απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη μετά το σαμποτάζ στον Nord Stream 

Την «οχύρωση» των κρίσιμων υποδομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι «υβριδικών» επιθέσεων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα πάντα -από ενεργειακά συστήματα μέχρι καλώδια Διαδικτύου, χρηματοπιστωτικές αγορές και συστήματα ύδρευσης- φέρνει επιτακτικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο η δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στα νερά της Βαλτικής Θάλασσας.

Ποιες υποδομές θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος στόχος -και πώς να τις προστατεύσουν- είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στην ΕΕ μετά τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου.

Βόλος – Άρης 2-0: «Καθαρή» νίκη και με 10 παίκτες για τους Βολιώτες

Βόλος - Άρης 2-0: Υπόθεση τεσσάρων λεπτών (highlights)!  

Ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από το Βόλο στην 6η αγωνιστική της Super League 1 και έχασε την ευκαιρία να “ανέβει” κι άλλο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τους Βολιώτες να τον προσπερνούν στο +1.

Ο Βόλος βρήκε δύο γκολ σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και “σκότωσε” τους Θεσσαλονικείς από νωρίς, καθώς ο Άρης έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ένα δικό του γκολ και δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την αποβολή του Άλχο, που άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο από το 55′.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Έκανε νέα αρχή με Μπακαμπού

 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Έκανε νέα αρχή με Μπακαμπού 

Η εποχή Μίτσελ ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με νίκη επί του Ατρόμητου με σκορ 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση της αξιόμαχης ομάδας του Περιστερίου και άφησαν πίσω τους τα αρνητικά αποτελέσματα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα πολύ καλό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είδαν τον Ελ Αραμπί (39') να χάνει πέναλτι και τελικά να σκοράρουν στο 45+2 με πέναλτι του Μπακαμπού. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στην επανάληψη να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά τον σταμάτησε ο Τζολάκης στο 49'. Έτσι στο 68' ο Μπακαμπού έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. 

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0: «Κάλλιο αργά…»

 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0: «Κάλλιο αργά…» 

«Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά» λένε και ο Αστέρας Τρίπολης έστω κι αν περίμενε έως την έκτη αγωνιστική πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εντός έδρας με 2-0 του ΟΦΗ. Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους και έφτασαν στην επικράτηση σχετικά εύκολα έχοντας τον Μπαρτόλο κορυφαίο παίκτη.  Οι κρητικοί προβλημάτισαν με την εικόνα τους και πλέον έχουν τέσσερις ήττες σε έξι ματς...

Η 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ( αποτελέσματα)

 https://www.laosnews.gr/uploads/media/efb8edf2d642ac97ebdc388a97f566b8-xl.jpg

Σε τρεις δόσεις διεξάγεται η 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα παιχνίδια άρχισαν την προηγούμενη  Τετάρτη , συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή  και ολοκληρώνονται  την Τετάρτη 5/10 - 16:00.  

Θυμίζουμε ότι οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας, το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση κι αν δεν υπάρξει νικητής τότε θα έχουμε τη διαδικασία των πέναλτι.

Κύπελλο Ελλάδος – 3η φάση

Παυλόπουλος: Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας είναι πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες

 Παυλόπουλος: Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας είναι πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες  

Στον χαιρετισμό του, κατά την τελετή Μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Γεράκι Ηλείας, ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Με αισθήματα μεγάλης τιμής και ειλικρινούς συγκίνησης ανταποκρίνομαι στην πρόσκλησή σας, για να τιμήσουμε από κοινού την Μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Iστορικό αλλά και Μαρτυρικό Γεράκι της Ηλείας, σημερινή Κοινότητα του Δήμου Ήλιδας.

Όταν η μπάλα βάφτηκε με αίμα: Οι μεγαλύτερες τραγωδίες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Όταν η μπάλα βάφτηκε με αίμα: Οι μεγαλύτερες τραγωδίες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα 

Με αφορμή την τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ινδονησίας όπου εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σας θυμίζουμε τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ημερομηνία: 09/03/1946 

Τόπος: Burden Park, Μπόλτον, Αγγλία, Αγώνας: Μπόλτον – Στόουκ, Νεκροί: 33

Μέρος της κερκίδας υποχωρεί στον αγώνα για το κύπελλο Αγγλίας καθώς είχαν στοιβαχτεί σε αυτή υπεράριθμοι θεατές.

Ψευτογιατρός: Στα μοναστήρια τον «αγιοποίησαν» - Αποκαλυπτική έκθεση

Ψευτογιατρός: Στα μοναστήρια τον «αγιοποίησαν»  Αποκαλυπτική έκθεση 

Με τις ευλογίες των μοναχών σε μοναστήρι του Πηλίου ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης , από το Ξυλόκαστρο, ξεκίνησε να πουλάει την «πραμάτεια» του, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ένα «θαύμα» στο οποίο όλοι όσοι τον πλησίαζαν είχαν ανάγκη να πιστέψουν. 

Η ίδια η ηγουμένη του μοναστηριού είχε επιμείνει ακόμα και στην κατάθεσή της ότι μία μοναχή που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι θεραπεύτηκε από τα μαντζούνια του δρος Κόντου ανοίγοντας διάπλατα

Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες και εικόνες φρίκης από το «ντου» οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Τι αναφέρει η FIFA


 Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες και εικόνες φρίκης από το «ντου» οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Τι αναφέρει η FIFA  

Δε σταματά να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το «ντου» οπαδών μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ινδονησία.

Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 174 νεκρούς και 180 τραυματίες, μετά τα άγρια επεισόδια με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας.

Φωτογραφίες που προκαλούν σοκ, δείχνουν τα πτώματα το ένα δίπλα στο άλλο, κι ενώ ο μακάβριος αριθμός διαρκώς μεγαλώνει.

Όλα αυτά καθώς το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα πολλοί να λιποθυμήσουν και να ποδοπατηθούν. Μάλιστα, δημοσιεύματα -βασισμένα σε μαρτυρίες- έκαναν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων.

 Η FIFA ξεκαθάρισε πως δεν έπρεπε να γίνει χρήση χημικών σε καμία περίπτωση. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως είχαν πωληθεί 42.000 εισιτήρια ενώ το στάδιο χωρά 30.000. Τα βίντεο και οι εικόνες είναι αδιανόητα.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο, όπου και εκεί έχασε κόσμος τη ζωή του. Εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία, τη στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων. Η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.

 

 


Ρόφημα Κουρκουμά με Λεμόνι για απώλεια βάρους, αποτοξίνωση και με πράσινο Τσάι για αντιγήρανση, λάμψη

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Πολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η κουρκουμινη μπορεί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμικη, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο κουρκουμάς βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. Για να κάνουμε αποτοξίνωση του οργανισμού μας υπάρχουν πολλοί τρόποι ένας από όλους είναι και ο χυμός του λεμονιού με τον κουρκουμά η αποτοξίνωση η οποία είναι μια από τις πιο ιδανικές και αποτελεσματικές αποτοξινωτικές κούρες που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας. ...................

read more

 

 

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, στον Ισθμό της Κορίνθου

Έγιναν απόψε, στον Ισθμό, σε μια λαμπρή τελετή, όπως άξιζε στον οραματιστή πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Χαρίλαο Τρικούπη, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν αυτός που οραματίστηκε και υλοποίησε στη νεώτερη Ελλάδα το άνοιγμα του Ισθμού. Τα εγκαίνια του έργου έγιναν το 1893 .

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Χαρίλαο Τρικούπη και μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου που δεν μπόρεσε να παραστεί. Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο

Μετρό Συγγρού – Φιξ: Επίθεση στον σταθμό από ομάδα αγνώστων – Έσπασαν τα μηχανήματα

 Μετρό Συγγρού – Φιξ: Επίθεση στον σταθμό από ομάδα αγνώστων – Έσπασαν τα μηχανήματα 

Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου (1.10.2022) στο σταθμό του μετρό Συγγρού – Φιξ.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ομάδα περίπου δέκα ατόμων φορώντας μάσκες και κράνη εισέβαλαν στον σταθμό Συγγρού – Φιξ του Μετρό, φορώντας μάσκες και κράνη, και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. 

Οι άγνωστοι έσπασαν τα τουρνικέ, προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ και κατέστρεψαν τους προστατευτικούς υαλοπίνακες.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, αλλά αργότερα όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Τούρκικη ενόχληση: " Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας, η ΑΕΚ, ονόμασε το νέο της γήπεδο «Αγία Σοφία». Ας είναι …Μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί».

 Τούρκος αρθρογράφος: «Μια μέρα θα κάνουμε τζαμί και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ»! 

Τούρκικη ενόχληση για τα όσα διαδραματίστηκαν στα εγκαίνια του καινούργιου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και το όνομα του («Αγιά Σοφιά»)

Μάλιστα το συσχετίζουν με την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. 

 Η ένταση του Αιγαίου αντικατοπτρίζεται στον πράσινο χώρο και στη μουσική: Πρόκληση με την Αγία Σοφία και το κεμεντζε από την Ελλάδα», αναφέρεται στον τίτλο του ρεπορτάζ. 

Super League: Ντέρμπι στην Τούμπα, επιστροφή Μίτσελ

 Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ δεν αλλάζει τις συνήθειες για την ενδεκάδα!  

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Τούμπα κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη Super League, με τους Θεσσαλονικείς να επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τη γεμάτη έδρα τους και τους «πράσινους» να θέλουν να αποδείξουν και σε ένα παιχνίδι μεγάλου βαθμού δυσκολίας μακριά από τη Λεωφόρο ότι δικαίως φέτος έχουν προσδοκίες τίτλου. Ο διαιτητής που επελέγη από την ΚΕΔ είναι Αυστριακός, ενώ οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικές απουσίες. Με σημαντικό τον τομέα της στρατηγικής από Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στο Φάληρο με στόχο να επιστρέψει στις νίκες

Με Μαρσέλο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο!

Με Μαρσέλο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο! 

Ώρα Μαρσέλο στον Ολυμπιακό! Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ βρίσκεται στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και πλέον είναι στην ευχέρεια του Μίτσελ αν θα τον χρησιμοποιήσει. Ο Μαρσέλο προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς όλη την εβδομάδα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Από εκεί και πέρα στις επιλογές του Ισπανού τεχνικού βρίσκεται και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που μετράει λίγα 24ωρα στον Ολυμπιακό. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Χάμες Ροντρίγκες που επέστρεψε με πρόβλημα από τα ματς της Κολομβίας και ο Ουί Τζο Χουάνγκ.

Η ενημέρωση του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή (2/10, 16.00, Cosmote TV, επίσημος τηλεοπτικός συνεργάτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ) τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδας 2022-23.

Μετά το τέλος του προγράμματος του Σαββάτου (1/10), ο προπονητής Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο».

 

Στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο με κοροναϊό ο Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

 Στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο με κοροναϊό ο Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος 

 

Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με κοροναιό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του της ιστοσελίδας vimaorthodoxias.gr.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τις πηγές του νοσοκομείου που επικαλείται το Βήμα Ορθοδοξίας.

Τραγωδία στην Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα

 Τραγωδία στην Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα 

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία, μετά το “ντου” τον οργισμένων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς.

Στο αίμα φαίνεται πως “βάφτηκε” η αναμέτρηση Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας. Όσα ακολούθησαν μετά το φινάλε της, απλά μας αφήνουν με το… στόμα ανοικτό και με απίστευτη θλίψη.