Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Super League: Ντέρμπι στην Τούμπα, επιστροφή Μίτσελ

 Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ δεν αλλάζει τις συνήθειες για την ενδεκάδα!  

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Τούμπα κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη Super League, με τους Θεσσαλονικείς να επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τη γεμάτη έδρα τους και τους «πράσινους» να θέλουν να αποδείξουν και σε ένα παιχνίδι μεγάλου βαθμού δυσκολίας μακριά από τη Λεωφόρο ότι δικαίως φέτος έχουν προσδοκίες τίτλου. Ο διαιτητής που επελέγη από την ΚΕΔ είναι Αυστριακός, ενώ οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικές απουσίες. Με σημαντικό τον τομέα της στρατηγικής από Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στο Φάληρο με στόχο να επιστρέψει στις νίκες

και να συνδυαστεί με τρίποντο και καλό ποδόσφαιρο η αφετηρία της δεύτερης θητείας του Μίτσελ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Όπως στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, έτσι και στη δεύτερή του  επιστροφή του στον πάγκο , φρόντισε να μην διαρρεύσουν πολλά πράγματα σχετικά με τις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Οι Πειραιώτες θα έχουν πάλι αρκετές απουσίες, αλλά και τον Μαρσέλο για πρώτη φορά στην αποστολή,αλλά και ο Πασχαλάκης που είναι η προτελευταία μεταγραφή. Εκτός έχει μείνει ο Χάμες για να προφυλαχτεί, αλλά και ο Ουί Τζο που είχε ένα μικρό πρόβλημα από την εθνική του ομάδα. Εκτός έμειναν και οι Ντε Λα Φουέντε, Μπόουλερ, ενώ από στόπερ υπάρχουν μόνο οι Σωκράτης, Σισέ.  

Αναλυτικά στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν οι: Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο.

Με δύο απουσίες θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο Φάληρο.Εκτός έμεινε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης καθώς έχει μια σύσπαση στον δικέφαλο και ο Ουαζντί Κεσχρίντα που ταλαιπωρείται από ίωση.  

Την αποστολή αποτελούν οι:  Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κιβρακίδης, Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Οικονομίδης, Γκονθάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Μουνίθ, Ρομπάιγ, Τζαβίδας, Κωτσόπουλος, Κιάρτανσον, Ροτάριου.

 Δύσκολη αποστολή θα έχει ο Άρης στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο με τον Άλαν Πάρντιου να περιμένει κι άλλη βελτίωση από την ομάδα του που είναι ψυχολογικά ανεβασμένη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού την ώρα που ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου δεν αστειεύεται!

Αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση του Αστέρα με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη, με την οποία ανοίγει η αυλαία του σημερινού προγράμματος. Μπόλικα αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ηρακλής Μεταξάς στον Αστέρα Τρίπολης

Ειδικότερα, δεν υπολογίζονται οι Τασουλής, Κανελλόπουλος λόγω ίωσης, οι Σίτο, Μουνάφο που παραμένουν ανέτοιμοι, όπως και ο τραυματίας Καρμόνα. Το θετικό για τους Αρκάδες είναι η επιστροφή του Βαλιέντε στην αποστολή για πρώτη φορά φέτος. Την αποστολή των «κυανοκίτρινων» αποτελούν οι: Παπαδόπουλος, Σγουρής, Τσιφτσής, Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ζουκάνοβιτς , Στάνκο, Βαλιέντε, Τιλίκα, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Προύντζος, Μπαρτόλο, Μπαράλες, Ρεγκίς, Μπενίτο.

Η αγωνιστική άρχισε χθες με τη νίκη της Λαμίας επί του Λεβαδειακού (1-0) και θα ολοκληρωθεί αύριο με τον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ (απέναντι στον Ιωνικό) και με τη μάχη του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

 Λαμία – Λεβαδειακός 1 - 0 (  61΄ Μποάκι)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

15:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ

16:00 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Ατρόμητος

19:30 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – Άρης

21:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

18:00 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

20:00 OPAP Arena, ΑΕΚ – Ιωνικός

 

Η βαθμολογία

1

Παναθηναϊκός


5

 9 - 1

15

2

ΠΑΟΚ


5

5 - 2

11

3

Αρης


5

8 - 4

10

4

ΑΕΚ


5

8 - 3

9

5

Άτρόμητος


5

9 - 5

8

6

Ολυμπιακός


5

7-  4

8

7

Βόλος ΝΠΣ


5

7 - 5

8

8

Παναιτωλικός


5

6 - 6

7

9

ΠΑΣ Λαμία


6

2 - 5

6

10

ΠΑΣ Γιάννενα


5

3 - 9

4

11

Αστέρας Τρίπολης


5

4 - 6

4

12

ΟΦΗ


5

4 - 8

4

13

Λεβαδειακός


6

2 - 8

2

14

Ιωνικός  


5

2 - 10

1