Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Αργεντινή – Βραζιλία, made in Europe

 Αργεντινή – Βραζιλία, made in Europe 

Ο τελικός του Κόπα Αμέρικα είναι προ των πυλών (11/7, 3:00), με την Βραζιλία και την Αργεντινή να διεκδικούν την κορυφή της Λατινικής Αμερικής στο Μαρακανά.

Τα ρόστερ των δύο μονομάχων χαρακτηρίζονται από την ποιότητα και την εμπείρια τους. Διακρίνονται επίσης και για το ισχυρό «ευρωπαϊκό» στοιχείο τους.

Μιλώντας με αριθμούς, μόνο οι εφτά από τους 56 παίκτες των δύο συνόλων αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ηπείρου. Οι τέσσερις αποτελούν μέλη της Σελεσάο και οι τρεις της Αλμπισελέστε. Οι υπόλοιποι 49 παίζουν σε συλλόγους στης Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η Βραζιλία έχει στην 26αδα τον τερματοφύλακα Γουέβερτον (33 ετών, Παλμέιρας), τον κεντρικό αμυντικό Λέο Ορτίζ (25 ετών, Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο), τον μέσο Έβερτον Ριμπέιρο (32 ετών, Φλαμένγκο) και τον επιθετικό Γκάμπριελ Μπαρμπόσα (24 ετών, Φλαμένγκο).

Από την άλλη, η Αργεντινή έχει μια τριάδα βγαλμένη από την Ρίβερ Πλέιτ, καθώς ο 32χρονος τερματοφύλακας Φράνκο Αρμάνι, ο 25χρονος δεξιός μπακ Γκονσάλο Μοντιέλ και ο 21χρονος ακραίος επιθετικός Χουλιέν Άλβαρες, παίζουν στους Μιγιονάριος.

Η… πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν και η μοναξιά της Μπουντεσλίγκα

Μπαράζ Γ' Εθνικής: Ένα εισιτήριο αναζητεί τον κάτοχό του . Ορφέας Ξάνθης και Αχέρων Καναλακίου μονομαχούν με φόντο τη νέα Β' Εθνική

Μπαράζ Γ' Εθνικής: Ένα εισιτήριο αναζητεί τον κάτοχό του

Η τελευταία πράξη των αγώνων μπαράζ διεξάγεται την Κυριακή (11/7) καθώς πέφτει η αυλαία τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Όμιλο με τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής. Ήδη έχουν σφραγίσει τα εισιτήρια Αναγέννηση Καρδίτσας (Βόρειος Όμιλος), ΑΕ Κηφισιάς και Ηρόδοτος (Νότιος) και θα ξεκαθαρίσει ποιος από τους Ορφέα Ξάνθης ή Αχέροντα Καναλακίου θα ακολουθήσει τις άλλες τρεις ομάδες στη νέα Β' Εθνική. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Πρέβεζας βολεύεται ακόμη και με ισοπαλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων στους δύο ομίλους έχει ως εξής:
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
Γήπ. ΑΟ Ξάνθης, 18.00: Ορφέας Ξάνθης – Αχέρων Καναλακίου,  

Γήπ. δημ. Στεφανοβικείου, 17.00: Διαγόρας Στεφανοβικείου – Αναγέννηση Καρδίτσας.
* Ρεπό έχει ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας.

 ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
Δημ. «Ι. Ζηρίνης», 17.00: ΑΕ Κηφισιάς – Ηρόδoτος, 

Γήπ. δημ. Ζακύνθου, 17.00: Ζάκυνθος – Θύελλα Ραφήνας.
* Ρεπό έχει ο Πανιώνιος.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας ( Αργολίδα - Κορινθία)

 Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας 

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Χαρδαλιάς: «Ακόμα μια δύσκολη μέρα» – 51 πυρκαγιές σήμερα – Η εικόνα σε Στύρα και Βαρνάβα

 Χαρδαλιάς: «Ακόμα μια δύσκολη μέρα» – 51 πυρκαγιές σήμερα – Η εικόνα σε Στύρα και Βαρνάβα 

Για «ακόμα μια δύσκολη μέρα με ανέμους έξι και επτά μποφόρ και ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ» έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για τις πυρκαγιές το απόγευμα του Σαββάτου.

Μιλώντας για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σήμερα εκδηλώθηκαν 51 πυρκαγιές.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η φωτιά στον Βαρνάβα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Σχετικά με τη φωτιά στα Στύρα Εύβοια είπε πως δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετά με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στην Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο, ενώ στην Ελευσίνα μετά από μάχη των Πυροσβεστών οι φωτιές που καίνε σε διάφορες περιοχές δεν εξαπλώθηκαν.

Δείτε την ενημέρωση:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο


Κορονοϊός: Συναγερμός σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας – Έξι παιδιά βρέθηκαν θετικά

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2021/07/paidiki-kataskinosi-960x637.jpg 

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από κατασκηνώσεις τα τελευταία 24ωρα, καθώς καταγράφονται αρκετά κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας μέχρι στιγμής έξι παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε απομόνωση και να αναχωρήσουν από την κατασκήνωση μαζί με παιδιά που ήταν μαζί τους στην ίδια ομάδα.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 130 νέα κρούσματα σήμερα (15 στην Κορινθία - 30 στην Μεσσηνία - 49 στην Αχαΐα - 18 στην Ηλεία .)

  

Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+11 ), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 130 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 49 στην Αχαΐα, 15 στην Κορινθία, 30 στην Μεσσηνία και 18 στην Ηλεία. Επίσης μονοψήφιες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στην Αργολίδα. στην Αρκαδία και στη Λακωνία.

Εξηντατρία (63) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 30 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Μεσσηνιας , 15 στην Κορινθία και οι υπόλοιπες 18 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (6), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (4).

 Επίσης άλλα 67 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (49) και Ηλείας (18).  

Σήμερα  10 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 130 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 26.270 ( 11.410 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 10 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (49),  Μεσσηνίας  (30) ,  Κορινθίας (15), Ηλείας (18), Αργολίδας (6), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.960

Π.Ε. Κορινθίας             4.054

Π.Ε. Ηλείας                  2.906

Π.Ε. Αργολίδας            2.408

Π.Ε. Αρκαδίας             2.170

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.762    

Π.Ε. Λακωνίας            1.014