Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Νίκη εξάδας για τον Απόλλωνα Πόντου, 3-0 τον Εργοτέλη

Football League: Νίκη εξάδας για τον Απόλλωνα Πόντου, 3-0 τον Εργοτέλη (αποτελέσματα, βαθμολογία)Σημαντική βαθμολογικά νίκη σημείωσε ο Απόλλων Πόντου στην έδρα του με 3 -0 κόντρα στον Εργοτέλη για την 16η αγωνιστική της Football League.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολαϊτάν που κέρδισε την εσχάτη των ποινών από τον Μαζουλούξη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων έκανε δύο τα τέρματα του. Το τέρμα πέτυχε ο Κυβελίδης με ωραίο πλασέ στο 60'.
Οι Κρητικοί στο 73' έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Κοιλιαράς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε Σουντουρά στο 83' με πλασέ στην κίνηση.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Ο Άρης "αλωσε" την Τριπολιτσά- Ο Παναιτωλικός είδε την ΑΕΛ και λαχατάρισε!


Αστέρας Τρίπολης- Άρης 0-3: Με θέα την τετράδα (vid)

Ο Άρης έκανε επίδειξη δύναμης στην Τρίπολη, διέλυσε τον Αστέρα με 0-3 και έκανε ένα ακόμη σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν με τρία γκολ σε τέσσερις τελικές, ενώ απειλήθηκε ελάχιστα και

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δερβένι : Γέφυρες και πεζογέφυρες. ( Σχολιάζει ο κ. Γρηγόρης Κλαδούχος.


ΣΧΟΛΙΟ: Γρηγόρης Κλαδούχος

https://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2016/01/a535.jpgΠρώτα, είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν  τόσοι που ενδιαφέρονται και εκφράζονται, έστω και με ένα like ή με κάποια παρατήρηση.
Πιστεύω όμως ότι η Ευρωστίνη απαιτεί ευθύνη και τα θέματα που την αφορούν πρέπει - όπως πάντα και παντού – να γίνονται αντικείμενα δημόσιας συζήτησης και των θεσμών. Εννοώ διάλογος μέσα στην κοινωνία και απόφαση από εκπροσώπους που στα αρμόδια συμβούλια συζητούν. Δυστυχώς όμως για τα θέματα που θέτεις Basilis Lalos η κοινωνία ως σώμα, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ευρωστίνης αλλά και το συμβούλιο του Δερβενίου ούτε συζήτησαν, ούτε έλαβαν κάποια απόφαση – πρόταση. Έτσι παρατηρούμε το φαινόμενο διάσπαρτων απόψεων χωρίς επικοινωνία με άλλες. Γνώμες πολλές αλλά δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συγκρότησής τους σε κοινή διεκδίκηση.

Όσοι εκφράζουν μία σκέψη, καλό θα ήταν να κάνουν έστω και για το παραπάνω θέμα μία ανάλυση της τοπικής, κοινωνικής και πολεοδομικής πραγματικότητας μαζί με τις συνθήκες του φυσικού περιβάλλοντος. Θέλει σφαιρική σκέψη για το τι απαιτείται και πως το κάνουμε.

Βλέπω μεμονωμένες προτάσεις για πεζογέφυρα, τι να κάνουμε το Ειρηνοδικείο, και άλλα που αποδεικνύουν την ανάγκη να ανακτήσουμε ένα ανεκτό επίπεδο συνδιαστικού σχεδιασμού. Ελπίζω ενώπιον των εκλογών να ξεκινήσει τουλάχιστον ένας διάλογος.

Την υποψηφιότητα της Παγώνας Κοκκονού – Χριστοφοράκου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου στη Λακωνία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης



Την υποψηφιότητα της κας Παγώνας Κοκκονού – Χριστοφοράκου με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στη Λακωνία ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019.
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι «ενσωματώνουμε στη Νέα Πελοπόννησο μια ακόμα σημαντική προσωπικότητα και μια δυναμική υποψηφιότητα που θα ενισχύσει την προσπάθειά μας στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή της Παγώνας Κοκκονού στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου και είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία της θα συνδράμει πολύ στην προσπάθειά μας» 
Η κα Παγώνα Κοκκονού – Χριστοφοράκου, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και Συμβολαιογράφος Σπάρτης, δήλωσε «Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να συμμετάσχω στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου. Συμμετέχω σε μια συλλογική προσπάθεια για την πρόοδο του Λακωνικού και Πελοποννησιακού λαού με τελικό στόχο καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές».

Ντόρα Μπακογιάννη: : Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μισθοδοσία συμβασιούχων αντί για αναπτυξιακές δράσεις -Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη

Τη στιγμή που όλες οι διεθνείς εκθέσεις αναδεικνύουν τις αναπτυξιακές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κονδύλια του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για να καλύψει το κόστος μισθοδοσίας συμβασιούχων του Δημοσίου, σε κλίμακα που δεν έχει προηγούμενο.
Για παράδειγμα, με το άρθρο 9 του ν. 4574/2018 δεσμεύονται 53,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΔΕ για την πληρωμή συμβασιούχων για

ΟΙ ημερομηνίες των επαναληπτικών του Κυπέλλου Ελλάδος

https://www.fosonline.gr/media/news/2019/02/11/40911/main/koupaKypello.jpgΣε διάστημα τριών ημερών θα διεξαχθούν οι τέσσερις ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ έκανε γνωστό το πρόγραμμα και η αναμέτρηση ΑΕΚ – Ατρόμητος θα ανοίξει την αυλαία την Τρίτη 26/2.
Την Τετάρτη 27/2 θα γίνουν δυο ματς ανάμεσα σε αυτά και το ΠΑΟΚ - Πανιώνιος ενώ την Πέμπτη θα ολοκληρωθούν οι αγώνες στο Φάληρο με το ματς Ολυμπιακός-Λαμία (28/2).

Αναλυτικά οι αγώνες που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στα ημιτελικά:
Τρίτη 26 Φεβρουαρίου
19:30
ΑΕΚ - Ατρόμητος (1-0)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
17:15 Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης (1-0)
19:30 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (1-2)

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου
19:30
Ολυμπιακός - Λαμία (3-3)

Το Ξυλόκαστρο τίμησε τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο και Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/52033730_1225045874318504_5049769225170714624_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=d3280c56fff575fc764d07f4d9f293f7&oe=5CFC6522
Την Κυριακή , 10 Φεβρουαρίου 2019,, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης,  με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας του Πολιούχου Αγίου του χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου  κ. Διονυσίου, πλαισιούμενος υπό των ιερέων των Αρχιερατικών Επιτροπών

Ομιλία του Βουλευτή Σύριζα Κορινθίας κ. Γ. Τσόγκα στη Βουλή για την παράταση του ν.3689/2010 (Ν. Κατσέλη)




Με την κύρωση της δίμηνης παράτασης προστασίας της πρώτης κατοικίας, η Κυβέρνηση, συνεπής στις θέσεις της και με κριτήριο πάντα την προστασία των αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων πολιτών, επιδιώκει την παράταση του νόμου των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών, ούτως ώστε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να υπαχθούν όσοι επιθυμούν να προστατεύσουν την κατοικία τους. Συνάμα

Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη η συντήρηση του δρόμου Γιάλοβα – Ρωμανού


http://messinia24.gr/wp-content/uploads/2018/06/GIALOVA-RWMANOY.jpgΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση – οδική ασφάλεια στην 82η Εθνική Οδό της Π.Ε. Μεσσηνίας (Τμήμα Γιάλοβα – Ρωμανού)» υπέγραψε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΥΘΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΚΟΥΠΕΙΚΟ ΤΗΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ










 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
     ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

                                                                                                          Αθήνα,  11 Φεβρουαρίου 2019
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: «ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΥΘΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΚΟΥΠΕΙΚΟ ΤΗΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ»
Λύση σε ένα χρόνιο και βάσιμο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, των κατοίκων της περιοχής και των φορέων τους, έρχονται να δώσουν δύο αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε. Με τις αποφάσεις αυτές διασφαλίζονται πόροι ύψους 6.570.000 ευρώ και ξεκινούν οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Σύθα, στο Ξυλόκαστρο, καθώς επίσης και νέας γέφυρας στο ρέμα Σκουπέικο, στην περιοχή της Λυκοποριάς.
Με προηγούμενη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είχε δοθεί εντολή εκπόνησης από τον Παραχωρησιούχο, αδαπάνως για το Δημόσιο, οριστικών μελετών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε 32 σημεία του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Πάτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται τόσο η γέφυρα του ποταμού Σύθα, όσο και η περιοχή στο ρέμα Σκουπέικο της Λυκοποριάς.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και την υποβολή τους από τον Παραχωρησιούχο στην αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών άνοιξε πλέον ο δρόμος για την καθαίρεση των υφιστάμενων παλαιών γεφυρών και την κατασκευή των δύο νέων.
Με τις αποφάσεις αυτές εισέρχονται σε φάση εκτέλεσης τα δύο αυτά σημαντικά για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τεχνικά έργα, με έναρξη των εργασιών εντός του Φεβρουαρίου. «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η πολιτική βούληση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων, η οποία έρχεται να υπερβεί χρόνιες ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών στο σχεδιασμό των έργων, καρπός συνολικού σχεδίου και στοχευμένων παρεμβάσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υποδομών



Από συναλλαγή σε συναλλαγή και από τη Μακεδονία στη Θράκη.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι φαίνεται τόσο μεγάλη η αγωνία της κυβέρνησης να προπαγανδίσει τις (ανύπαρκτες) θετικές πλευρές της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, που έφθασαν στο σημείο να παρουσιάσουν ως «σημαντική» (έτσι την έκριναν οι… διπλωματικές πηγές) την παρουσία
του Ιμπραήμ Καλίν στο πρόγραμμα των επισκέψεων Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη!

Μιλάμε για τον Ιμπραήμ Καλίν, τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, τον άνθρωπο που την προηγουμένη της επίσκεψης είχε σπεύσει να θέσει την ατζέντα των συζητήσεων, λέγοντας ότι αυτές θα περιλάμβαναν θέματα όπως η «τουρκική μειονότητα» της Δ. Θράκης, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, η υφαλοκρηπίδα και τα… νησιά!