Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες την Κυριακή 25 Ιουλίου / Οι ελληνικές συμμετοχές τη Δευτέρα 26/7 – Αναλυτικά οι ώρες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με το δεξί η εθνική ανδρών πόλο 

Την έκτη θέση στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών κατέλαβε η Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, συγκέντρωσε 157.4 βαθμούς και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Νωρίτερα η δις Ολυμπιονίκης είχε πάρει εύκολα την πρόκριση για τον τελικό με 585/600.

«Ετοιμάστε μου ένα βαλιτσάκι, Φεύγουμε για Αθήνα…» – Το τηλεφώνημα που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας

  

Η κατάρρευση της απριλιανής χούντας μετά την προδοσία της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974 οδηγεί Ελλάδα και Κύπρο στην κορυφαία μεταπολεμική δοκιμασία τους να διαθέτουν δύο ανίκανους «πρωθυπουργούς» (ΑνδρουτσόπουλοςΣαμψών) αλλά καμία κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόζεφ Σίσκο, ψάχνοντας συνομιλητές για να διαπραγματευθεί την οπερετική ανακωχή με τους Τούρκους εισβολείς, παίρνει τελικά έγκριση από τον ναύαρχο Πέτρο Αραπάκη στις 22 Ιουλίου. Η δικτατορία αποσύνθετε μέσω φημών για κάθοδο του Γ’ Σώματος Στρατού στην Αθήνα και στις 23 Ιουλίου οι αρχηγοί των τριών Σωμάτων Στρατού παραδίδουν το χάος που δημιούργησαν στους αποδιοπομπαίους παλαιούς πολιτικούς, με μόνο διαφωνούντα τον αμετανόητο Δημήτρη Ιωαννίδη. Την ίδια στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες ο «μάγος» Χένρι Κίσινγκερ «προφητεύει» άμεση πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα…

 

Η παράδοση εξουσίας γίνεται το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου στη σύσκεψη μεταξύ του χουντικού Προέδρου της Δημοκρατίας, στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη, των αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτικών Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Γεωργίου Μαύρου, Ευάγγελου Αβέρωφ, Στέφανου Στεφανόπουλου, Γεωργίου Αθανασιάδη-Νόβα, Ξενοφώντος Ζολώτα και Σπύρου Μαρκεζίνη. Η πρόταση του τελευταίου για υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον χουντικό υπουργό Ξανθόπουλο για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές απορρίπτεται, όπως και αυτή του Ευάγγελου Αβέρωφ για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή γιατί βρίσκεται μακριά.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου σε Αργολίδα και Κορινθία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου σε Αργολίδα και Κορινθία 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται σε Αργολίδα και Κορινθία και αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Αυτό σημειώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με βάση τον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα Κυριακή 25 του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.

Φρίκη στα Αθίκια: Βρέθηκε καμένο όχημα με απανθρακωμένο τον οδηγό

 Κορινθία: Βρέθηκε καμένο όχημα με απανθρακωμένο τον οδηγό 

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν περαστικοί στην Κορινθία, όταν εντόπισαν ένα καμένο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν απανθρακωμένο το πτώμα του οδηγού.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα hlektra.gr, το περιστατικό συνέβη έξω από το χωριό Αθίκια προς το χωριό Χιλιομόδι το απόγευμα της Κυριακής και προκάλεσε συναγερμό στις αρχές. 

 

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτά στην Αργολίδα – Εντολή εκκένωσης και μήνυμα του 112

 Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτά στην Αργολίδα – Εντολή εκκένωσης και μήνυμα του 112 

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πολλαπλά πύρινα μέτωπα, με τις φωτιές στη Σαλαμίνα, Χαλκίδα και Αργολίδα να μαίνονται.

Σε νέα εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια Επιδαύρου προχώρησαν οι αρχές, καθώς πλησιάζει η φωτιά που ξέσπασε στο Αραχναίο Αργολίδας.

 Εικόνα

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, η φωτιά κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε νεότερη ανακοίνωση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε, υπήρχε αναφορά για 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 121 νέα κρούσματα σήμερα ( 31 στην Κορινθία - 53 στην Αχαΐα.)

 

   

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού (-68), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 121 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  53 στην Αχαΐα, 31 στην Κορινθία, 13 στην Μεσσηνία, 20 στην Αργολίδα, 7 στην Αρκαδία, 7 στην Ηλεία και 9 στη Λακωνία.

Εκατόν τριανταένα (131) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 54 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 41 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 36 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (20), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (9).

 Επίσης άλλα 58 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (51) και Ηλείας (7).  

Σήμερα  24 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 163 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 28.664 ( 12.802 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 24 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (51),  Μεσσηνίας  (41) ,  Κορινθίας (54), Ηλείας (7), Αργολίδας (20), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (9)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                12.835

Π.Ε. Κορινθίας             4.766

Π.Ε. Ηλείας                  3.145

Π.Ε. Αργολίδας            2.627

Π.Ε. Αρκαδίας             2.317

Π.Ε. Μεσσηνίας          2.150   

Π.Ε. Λακωνίας            1.090