Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Σε τι θέση παίζουν Ελλάδα και Κύπρο τα πρακτορεία στοιχημάτων λίγο πριν τον αποψινό τελικό;

Η ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision έφτασε και το Gossip-tv φροντίζει να σας μεταφέρει τις τελευταίες... εξελίξεις στο στοιχηματικό μέτωπο και τις πιθανότητες που δίνουν ξένοι και Έλληνες στα κομμάτια της Ελευθερίας Ελευθερίου και της Ήβης Αδάμου.
Η Κύπρος έχει κερδίσει αρκετά, χάρη στην εμφάνιση της Ήβης Αδάμου και σύμφωνα με τα στοιχηματικά πρακτορεία, έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης από την Ελευθερία Ελευθερίου, τη στιγμή που άπαντες συμφωνούν πως... το ελληνικό κομμάτι είναι
πιο πιθανό να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα σε σχέση με το Κυπριακό!!! Φαβορί για τη νίκη παρουσιάζεται παντού η Σουηδία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι γιαγιάδες από τη Ρωσία.
Η αρχή, γίνεται με το πρακτορείο «William Hill». Εκεί, εντοπίζουμε πως η Ήβη Αδάμου, έχει ξεπεράσει την Ελευθερία Ελευθερίου στις πιθανότητες νίκης. Έτσι λοιπόν, αν κάποιος ποντάρει τα χρήματά του στην Κύπρο, θα τα πολλαπλασιάσει επί 26 (βάζει 1 Ευρώ, κερδίζει 26), ενώ η αντίστοιχη απόδοση για την Ελλάδα, αγγίζει το 34. Η Κύπρος, με βάσει αυτές τις αποδόσεις, είναι το... 10ο φαβορί, με την χώρα μας να βρίσκεται στην 16η θέση, ενώ ως πιο πιθανή νικήτρια, θεωρείται η Σουηδία, η οποία έχει απόδοση 2.20, με τις γιαγιάδες της Ρωσίας να ακολουθούν με... 6! Το... περίεργο πάντως σε όλα αυτά, είναι το ότι στην ίδια εταιρεία, θεωρείται πιο πιθανό η Ελλάδα να πάρει μια θέση στη δεκάδα απ' ότι η Κύπρος, καθώς για το αντίστοιχο στοιχημα η απόδοση της χώρας μας είναι στο 1.67, ενώ για το «Νησί της Αφροδίτης» στο 2.87!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο της «Bwin», καθώς η Κύπρος έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης από την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα η Ελευθερίου είναι πιο... πιθανή για τη δεκάδα, σε σύγκριση με την Αδάμου. Όσο για τις αποδόσεις, το ενδεχόμενο νίκης του «La la Love», δίνει απόδοση 26 (7ο φαβορί), ενώ το «Aphrodisiac» μένει στην 16η θέση με απόδοση 41!!! Όσο για τη μάχη της δεκάδας; Η Ελλάδα αν πλασαριστεί σε αυτό το επίπεδο θα «χαρίσει» απόδοση 1.60, με την Κύπρο να μένει στο 2.55! Φαβορί και σε αυτό το πρακτορείο είναι η Σουηδία (2.15), με τη Ρωσία και πάλι στη δεύτερη θέση (6.0).
Η περιήγησή μας στα πρακτορεία, κλείνει με τον δικό μας ΟΠΑΠ... Για μία ακόμη φορά, η Κύπρος, έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης από την Ελλάδα, με την απόδοση του κομματιού της Ήβης Αβάμου, να φτάνει το 18 (6ο φαβορί), την στιγμή που εκείνο της Ελευθερίας Ελευθερίου, αγγίζει το 45 (12ο φαβορί). Πιο πιθανή νικήτρια είναι (και σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ) η Σουηδία, με απόδοση 2.05, με τη Ρωσία να ακολουθεί και πάλι με 6! Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ΟΠΑΠ, σε στοιχημα για τη θέση στην οποία θα τερματίσει η Ελλάδα, τοποθετεί τη μικρότερη απόδοση (κάτι που σημαίνει πως υποθέτει πως είναι η πιο πιθανή κατάταξη), στις θέσεις 7-10, με απόδοση 2,90.

inews.gr

H φιέστα της Mάρτσα


Την Κυριακή (27/5) η Κόρινθος γιορτάζει την επιστροφή της στη Football League 2, με την διοίκηση να διοργανώνει μεγάλη φιέστα στο λιμάνι της πόλης.
Μάλιστα, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της γιορτής, καθώς θα ξεκινήσει στις 15:30 με αγώνα επίδειξης των ακαδημιών στο γήπεδο Συνοικισμού και θα ολοκληρωθεί με πάρτι στον Φλοίσβο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κορίνθου:
«Η διοίκηση της Κορίνθου ανακοινώνει το πρόγραμμα της κυριακάτικης φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
15:30 - Γήπεδο Συνοικισμού: Αγώνας Επίδειξης Ακαδημιών- είσοδος δωρεάν για όλους
17:00 - Γήπεδο Συνοικισμού: Αγώνας 26ης αγωνιστική Κόρινθος-Ένωση Άσπρα Σπίτια- είσοδος δωρεάν για όλους
19:00 - Φλοίσβος (στο λιμάνι): Φιέστα Απονομής
19:30 - Φλοίσβος (στο λιμάνι): Βράβευση Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από δεκαετίες ‘70-‘80-‘90
20:00- Φλοίσβος (στο λιμάνι): Βράβευση Πέλοπα Κιάτου, Ποσειδώνα Λουτρακίου, Παμβοχαϊκού
20:30- Απονομή τροπαίου
21:00- Μουσική βραδιά και πολλές εκπλήξεις

Ελάτε να γιορτάσουμε, ελάτε να αποθεώσουμε την βασίλισσα του νομού, ελάτε να χορέψουμε μαζί.
Η διοίκηση».

Η Κόρινθος έχει ήδη κατακτήσει το νταμπλ και η διοίκηση ξεκίνησε τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, στη Football League 2.
Το Σάββατο 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Κορίνθου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 56) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης.
ΘΕΜΑ 2ο: Οικονομικός απολογισμός.
ΘΕΜΑ 3ο: Διοικητικός και αγωνιστικός απολογισμός.
ΘΕΜΑ 4o: Εμπορικό πλάνο.
ΘΕΜΑ 5ο: Σχεδιασμός και πλάνο υποδομών.
ΘΕΜΑ 6ο : Απόφαση Σύστασης ΠΑΕ.
ΘΕΜΑ 7ο : Λοιπά διαδικαστικά θέματα.
 Φυσικά, θα γίνει λόγος και για τις μεταγραφές, με τον Πάνο Μπεθάνη να έχει ήδη στα υπόψη δύο παίκτες που θα κάνουν αίσθηση.
Επιπλέον, η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου και μες τις επόμενες θα ξεκαθαρίσει που θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο, σίγουρα πάντως εκτός Ελλάδας

Φινάλε με ήττα στα χαρτιά για Παναιγιάλειο

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώνεται η χρονιά για τον Παναιγιάλειο, καθώς λόγω χρεών προς πρώην ποδοσφαιριστές, δεν ορίστηκε με υπαιτιότητά του, το παιχνίδι κόντρα στις Βρασιές.
Αυτό σημαίνει πως οι «μελανόλευκοι» θα χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, ενώ τους επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο. Ο λόγος είναι πως δεν κατάφερε να διακανονίσει τις οφειλές προς τους Τσώνη και Λιόση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Ο αγώνας Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας Βρασιές-Παναιγιάλειος της 27/5/2012 ματαιώνεται με υπαιτιότητα του Παναιγιάλειου (οφειλές προς παίκτες/αποφάσεις Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου 3/2012, 6/2012 και 106/2011)».

Πολίτες προς Παπανδρέου: "Καλώς τον μεσίτη!"

Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου που βρέθηκε αντιμέτωπος με την ψυχρότητα των επιβατών του αεροπλάνου αλλά και με καυστικά σχόλια... Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με απόλυτη μυστικότητα, και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη επιβιβάστηκε σε πρωινή πτήση με προορισμό το Ηράκλειο.

Ο κ.Παπανδρέου συνοδευόμενος από δύο άντρες της ασφάλειάς του, κάθισε στις οικονομικές θέσεις μαζί με τους άλλους επιβάτες οι οποίοι δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους με σχόλια του τύπου «ήρθε ο μεσίτης» ή «καλώς τον κύριο λεφτά υπάρχουν».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόλη την διάρκεια της πτήσης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα "ψυχρό" για τον πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης δεν φώναξαν κάποιο όχημα και ο ίδιος επιβιβάστηκε με σκυμμένο κεφάλι στο λεωφορείο με το σύνολο τον επιβατών,να τον κοιτά με... άγριες διαθέσεις και χωρίς όρεξη για ..."πολλά πολλά".

Αντίστοιχο κλίμα συνάντησε ο κ.Παπανδρέου και στην αίθουσα αφίξεων όπου όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί περιμένοντας τους δικούς τους ανθρώπους, τον περιφρόνησαν και τον κοιτούσαν απαξιωτικά.

Μάλιστα κάποιος ακούστηκε να λέει "που είναι οι παλιές εποχές που ο κόσμος συνωστιζόταν για μια χαιρετούρα και να επευφημήσει το όποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου".

Όπως γράφει το Flashnews.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβιβάστηκε άρον-άρον σε ΙΧ αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα συναντήσει και κάποιους από τους προσωπικούς του φίλους που του έχουν απομείνει πιστοί...


newsit.gr

Σοκ! Αυτοκτόνησε μέσα στα κελιά της Αερονομίας ο ανθυπασπιστής που κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία

Δεύτερο σοκ για την ΠΑ! Ο ανθυπασπιστής που είχε συλληφθεί με κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδική πορνογραφίας και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου,αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια της Αερονομίας!
Ο 34 χρονος ανθυπασπιστής,κρεμάστηκε με τα κορδόνια του.
Ο ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στη Μοίρα ΓΕΑ είχε συλληφθεί από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έρευνα στο σπίτι του 34χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας,
ένας εξωτερικός και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, καθώς και
εβδομήντα εννέα (79) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

''​Το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 και ώρα 07:30,ο 34χρονος κρατούμενος στην Αερονομία,Ανθυπασπιστής Κ.Μ. βρέθηκε απαγχονισμένος, εντός του χώρου κράτησης.
Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε συνεργείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξερεύνηση του χώρου.
Ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος''

onalert.gr

O Βενιζέλος στην Κόρινθο : Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ''τσόντα'' του ενός ή του άλλου

Γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις 18 Ιουνίου, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Επιμελητήριο της Κορίνθου.

''Ο τόπος δεν κυβερνάται με πλειοψηφίες του 17%, του 20% ή του 51%. Ο τόπος θέλει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα διαπραγματευτεί με αξιόπιστο τρόπο την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της σύμβασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ισότιμη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη'' είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Επιμελητήριο της Κορίνθου.

''Στις 18 Ιουνίου κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει'' συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: ''ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ''τσόντα'' του ενός ή του άλλου καθώς δεν ενδιαφερόμαστε για υπουργικές καρέκλες. Γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις 18 Ιουνίου. Η μόνη λύση είναι μία κυβέρνηση της υπεύθυνης κεντροαριστεράς την οποία εκφράζει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ''.

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

 Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.
Ο Γ. Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αφού μετά τη μήνυση κινήθηκε εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία.

Το όλο θέμα της διαμάχης των δημοσιογράφων είναι ένα πλαστό έγγραφο που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ, το οποίο ο Γ. Παπαγιάννης δημοσίευσε χωρίς να ελέγξει πρώτα τη γνησιότητά του και την εγκυρότητά του.

Ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro όπου δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο έγγραφο. Μάλιστα, στο παρελθόν, ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε επίσης καταθέσει μήνυση εναντίον του για εκβιασμό. Ο δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας αφού μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία εκδίκασης. Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Τέλος ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να καταθέσει και αγωγή εναντίον του.

newsit.gr

Μπροστά η ΝΔ σε 4 νέες δημοσκοπήσεις από 1,1 έως 5,7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των 4 δημοσκοπήσεων

Οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιευτούν στον κυριακάτικο τύπο και ουσιαστικά με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων. Επίσης ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακλουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Δείτε το βίντεο




Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.

Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιός από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO τον Πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42% έναντι 24% του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.

Η μεγάλη πλειοψηφία (87,8%), εξάλλου, ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB

newsit.gr

Ο Πάνος Καμμένος στη Σίφνο


Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις Καμάρες (λιμάνι) της Σίφνου βρήκε λίγο χρόνο για να ανάψει ένα κερί - όπως είπε ο ίδιος - ο Π. Καμμένος, ενώ αργότερα είχε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού κ. Ανδρέα Μπαμπούνη με τον οποίο είχαν εκτεταμένη συζήτηση για τα προβλήματα των Δήμων και ειδικότερα των μικρών Δήμων των Κυκλάδων (σοβαρότερο ζήτημα η έλλειψη χρηματοδότησης λόγω μνημονίου και "Καλλικράτη").

Στη συνέχεια, μαζί με πολίτες μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του νησιού ανέβηκαν στην πρωτεύουσα της Σίφνου όπου ο Π. Καμμένος περπάτησε την παραδοσιακή χώρα Σίφνου.
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Κύθνου τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης η Κριστίν Λαγκάρντ. Το ανθελληνικό κτήνος, η ομοϊδεάτης του ΓΑΠ και του Τσοχατζόπουλου…

…που κάποιοι έχουν το θράσος να συζητούν την επέκταση κατοχής του φασιστικού μαγαζιού τους στην πατρίδα.
Ένα μάτσο ανώμαλοι, βιαστές, πρεζάκηδες της χλίδας, που διαλύουν έθνη και στέλνουν λαούς στην εξαθλίωση για να θησαυρίζουν…
Σήμερα ξεκίνησε επίσημα η έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, επί των ημερών της στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.
Η ανακριτική επιτροπή του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR) συγκλήθηκε σήμερα επίσημα, προκειμένου να ερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε το 2008 η Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.
Η σύγκληση του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατέστη υποχρεωτική μετά την απόφαση που έλαβε στις 4 Αυγούστου το ίδιο δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της 55χρονης Λαγκάρντ.Η ανακριτική επιτροπή, που αποτελείται από τρεις Εφέτες, θα προχωρήσει σε έρευνες για να διαπιστώσει αν η πρώην υπουργός ευθύνεται για τις

κατηγορίες που της αποδίδονται. Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο φίλος του, Νικολά Σαρκοζί.Το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο (CJR) συστάθηκε το 1993 και έκτοτε έχει ερευνήσει περίπου 1.000 υποθέσεις αλλά μόνο έξι υπουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη.
OXI ALLO KAPBOYNO

olympia.gr

Παρά τρίχα γλύτωσε τα αυγά ο Βενιζέλος στην Κόρινθο - Τα εντόπισαν άνδρες της φρουράς του (video)


Οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς ...χάλασαν την ομελέτα καθώς πρόλαβαν και απομάκρυναν από το σημείο που θα περνούσε ο Βενιζέλος με την ακολουθία του έναν κουβά γεμάτο αυγά !!!
Ο ίδιος ο "δράστης" δεν βρέθηκε ποτέ και όλα κύλησαν ήρεμα.

Το βίντεο είναι του Γιάννη Στεφανή

Βύρων Πολύδωρας - Δώστε μας πίσω τις λέξεις μας. Δώστε μας πίσω ό,τι σας έχουμε δανείσει.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Βύρωνα Πολύδωρα 
 στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας


Κύριε Πρόεδρε, Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες. Αυτή η συνέλευση είναι συνέλευση ενότητας και νίκης. Είναι ευθύνης και εθνικού καθήκοντος. Είναι επαναβεβαίωση της αυτοπεποίθησής μας. Δεν έχουμε αμφιβολίες. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που πιστεύουμε. Είμαστε υπερήφανοι, γνωρίζοντας από πού ερχόμαστε και το τι έχουμε προσφέρει σε αυτόν τον τόπο. Οραματιζόμαστε, κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου, να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας, για την επανεκκίνηση, για τη διόρθωση των σφαλμάτων και κυρίως για να αποτρέψουμε εκείνους, οι οποίοι έχουν δει πολλές φορές στο παρελθόν αυτήν την πατρίδα, αυτόν τον τόπο, με την ιστορία του και με το ηθικό περιεχόμενό του, ως αντικείμενο λεηλασίας, αρπαγής και καπηλείας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα τραβήξουμε τον σταθερό, ίσιο δρόμο της ελληνικότητας και των αξιών του πολιτισμού, σε τέτοιο βαθμό που θα πούμε στους ευρωπαίους: δώστε μας πίσω τις λέξεις μας. Δώστε μας πίσω ό,τι σας έχουμε δανείσει. Εάν μπορείτε. Εάν δεν μπορείτε, βοηθήστε μας σε μια σχέση ισοτιμίας και εταιρικής αλληλεγγύης.
Όλα αυτά πρεσβεύουμε κάτω από τη λέξη «τροποποίηση», που έγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν υπεχρεώθη, όταν αναγκάστηκε, να προχωρήσει σε αυτό το δεύτερο μνημόνιο. Τώρα, δικαιωμένοι από όλες τις εξελίξεις και προπαντός από τα συμπεράσματα που βγάζουν οι ίδιοι οι ευρωπαίοι, για το ποιο είναι το φερέγγυο κόμμα σε αυτόν το τόπο, προχωρούμε αισιόδοξοι, δυνατοί και με ικανότητα να κινηθούμε στον ευρωπαϊκό δρόμο. Κρατώντας ψηλά την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Είμαστε υποψιασμένοι ότι καμιά εξίσωση δεν μπορεί να λυθεί, εάν σωθεί η χώρα, σωθεί η οικονομία όμως δεν σωθεί ο λαός και η κοινωνία. Για το λαό λειτουργούμε με το salus populi suprema lex esto, δηλαδή υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία του λαού. Του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η μεγάλη και ιερά αποστολή μας. Αυτήν θα υπηρετήσουμε. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία! Εμπρός για τη νίκη! Εμπρός για τη νίκη, με τον Αντώνη Σαμαρά, όλοι ενωμένοι!
Σας ευχαριστώ.

Το “νέο ΠΑΣΟΚ” λέγεται… ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδινε στην ελληνική κοινωνία την πολιτική υπόσχεση για ένα «νέο ΠΑΣΟΚ», το οποίο σημειολογικά θα διαδεχόταν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» που είχαν προηγηθεί, στη διακυβέρνηση του τόπου, προφανώς και δεν εννοούσε… αυτό που ζούμε εσχάτως.
Δηλαδή, το «νέο ΠΑΣΟΚ» να ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα να αναζητεί, ή ακόμη και να πιστεύει ότι έχει βρει, τον «νέο Ανδρέα», που θα το οδηγήσει και πάλι στη Γη της Επαγγελίας. Στην εξουσία και στη διατήρηση της νομής της, ακόμη και σε συνθήκες εθνικής χρεοκοπίας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η εξουσία φθείρει, πριν ακόμη αρχίσει κάποιος την… άσκησή της. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ-νέο ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνεται.
Το κόμμα με τις πολλές και αλληλομαχούμενες συνιστώσες, θυμίζει σε πολλά το πρώτο αλλά και τα… επόμενα ΠΑΣΟΚ, που άσκησαν τη διακυβέρνηση του τόπου, και φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη διολίσθηση στην εθνική μελαγχολία ενός Μνημονίου, το οποίο απαρνείται πλέον και εις εκ των συντακτών του. Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που βλέπει το κόμμα να κινδυνεύει να καταλήξει στα χέρια του σε κατάσταση πολιτικής συρρίκνωσης και αυτοδιάλυσης.
Στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να βρεις όσους δεν γνωρίζουν… οι θυρωροί των πολυκατοικιών στις οποίες διαμένουν, για να θυμηθούμε την ιστορική ρήση του Γιώργου Κατσιφάρα. Συναντάς ακόμη απόψεις, θέσεις και προτάσεις για όλα τα γούστα. Ανάλογα με το τι θέλει να ακούσει κάθε φορά η κοινωνία, ή μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Θέσεις που μονομαχούν… μεταξύ τους, και που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις εγκαταλείψουν οι κομιστές τους, δηλαδή η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κρίνουν ότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα οι πολιτικές και εκλογικές φιλοδοξίες τους. Θέσεις σε προφανή απόσταση από την πραγματικότητα, και τις περισσότερες φορές και από την αλήθεια. Ό, τι ακριβώς έκανε για δεκαετίες ολόκληρες το ΠΑΣΟΚ, και κατάφερνε να αποπροσανατολίζει, να ξεγελά και να εκμεταλλεύεται το θυμικό των Ελλήνων πολιτών.
Το σημείο ωστόσο στο οποίο… τρομάζει η ομοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ με το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, είναι η προδιάθεση για εθνικό «τσαμπουκά». Εμείς απέναντι στους Ευρωπαίους. Εμείς, απέναντι σε όλους. Εμείς… μόνοι μας.
Οι εποχές φυσικά έχουν αλλάξει. Και αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε χωρίς περιστροφές και μισολόγα είναι ότι, αν θέλουμε να είμαστε μόνοι μας, θα πρέπει να… ανέβουμε στο βουνό. Χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη, χωρίς συμμάχους. Απομονωμένοι και ενοχοποιημένοι για τη διάλυση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος.
Γιατί, υπάρχει ακόμη μια συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που η Κουμουνδούρου δεν παρουσιάζει στην επίσημη καταμέτρηση: Η συνιστώσα της εθνικής απομόνωσης. Που θα αφαιρέσει από τη φυσική εξέλιξη των γενιών που ακολουθούν την έννοια «μέλλον». Δεν θα υπάρχει πια…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Μεϊμαράκης ξεσήκωσε το ΣΕΦ

Τα αποκαλυπτήρια του “συστήματος ΠΑΣΟΚ”, που ταλαιπώρησε για δεκαετίες την Ελλάδα, και οδήγησε τη χώρα στο σημερινό εθνικό αδιέξοδο, έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο άλλοτε Γραμματέας της Ρηγίλλης και σημερινός πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ… δια του ΠΑΣΟΚ.
Θύμισε λοιπόν όσα δεινά συσσώρευσε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα και ιστορικές στιγμές που διαμόρφωσαν ουσιαστικά το μέλλον του τόπου. Και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το “κακό ΠΑΣΟΚ” έχει μετακομίσει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας να παραμείνει στην εξουσία… από την πίσω πόρτα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χρησιμοποίησε έναν αμιγώς παραταξιακό λόγο, θυμίζοντας ότι η δική του γενιά και μια σειρά από ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υπηρέτησαν με σθένος όλους τους αρχηγούς της Κεντροδεξιάς. Από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά, με προηγούμενους σταθμούς τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Κώστα Καραμανλή.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η δική του ομιλία συγκέντρωσε πλήθος χειροκροτήματων, ενώ ήταν εκείνος ο οποίος αναφέρθηκε με θέρμη στην επανάκαμψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΣΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ;


 Όταν το πολιτικό σύστημα ήταν σε ευημερία, ψεύτικη ευημερία και όλα τα έκρυβαν κάτω από το χαλί και ο ΓΑΠ έσπασε το απόστημα,
τότε λοιπόν ο Καραμανλής είχε κρυφτεί στο λαγούμι του και περίμενε σαν κρυμμένος θεατής να δει ποιος θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά για να πάει ύστερα  να τα φάει.
 Ο ΓΑΠ όργωνε όλη την υδρόγειο για να σωθεί η χώρα, τότε λοιπόν ο ΓΑΠ είδε ότι πρόβλημα δεν είχε μόνο η χώρα αλλά όλη η Ευρώπη.
Τότε ο Παπανδρέου προτείνει το Ευρωομόλογο, την φορολογία στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τον έλεγχο στους οίκους αξιολόγησης και την θωράκιση της ΕΕ απέναντι στους οίκους.
 Ακόμα και το ΔΝΤ που κανένας δεν μας εξήγησε σοβαρά, με επιχειρήματα και όχι με αερολογίες και όχι με εκβιασμούς το τι σημαίνει <ΔΝΤ> και πόσο κερδίζει η χώρα από έναν τέτοιο οργανισμό και πόσο θα έχανε από έναν τοκογλυφικό δανεισμό.
Όταν η τρόικα ήρθε και έκανε τον έλεγχο και έβαζε κανόνες στις σπατάλες,
τότε οι κλεφτές φώναζαν βοήθεια.
 Να σας φέρω για παράδειγμα ένα δικό μου περιστατικό που η τρόικα δεν το είχε εντάξει μέσα στο πρόγραμμα.
Όταν πήγα στο νοσοκομείο στον Άγιο Σάββα, περιμένοντας στα εξωτερικά γιατρειά σηκώθηκα να βοηθήσω ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, κάποιοι πίσω από την πλάτη μου, μου έκλεψαν τα κινητά και ένα ζευγάρι γυαλιά.
Τρέχοντας από εδώ και από εκεί για να βρω τα κινητά μου , μου λέει ένας αστυνομικός που ήταν στην πάνω πτέρυγα, με πολύ χιούμορ <να πάτε να τα αγοράσετε στο κέντρο της Αθήνας>.
Όταν πήγα στην Αθήνα στο κέντρο διαπίστωσα ότι υπάρχουν μαγαζιά που πωλούν  κλεμμένα κίνητρα σε βιτρίνες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου και το ξέρετε όλοι αυτό και πηγαίνετε και αγοράζετε.
Να λοιπόν φίλοι μου ένα παράδειγμα που δεν μπορούμε εμείς τουλάχιστον να βάλουμε κανόνες και ο έλεγχος  δεν είναι επαρκής.
 Όταν το τραπεζικό σύστημα δεν στηρίζει τους καινοτόμους επιχειρηματίες, αλλά και την Ελληνική κοινωνία, ακόμα και τον σπουδαστή,
σε ανύποπτο χρόνο ο ΓΑΠ είπε ότι θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες.
Τότε λοιπόν οι φαρισαίοι έδωσαν την εντολή <άρον άρον σταύρωσον αυτόν>
 Τότε λοιπόν ξεκινά το μαρτύριο του προφήτη ΓΑΠ.
 <Δημοψήφισμα>
που ακόμα και η Μέρκελ χάνοντας το δίδυμο της <Σαρκοζί>
επανήλθε πριν λίγες μέρες και ζήτησε  δημοψήφισμα, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να μην καταγραφεί στην ιστορία ως μια αντιδημοκρατική και φασιστική δύναμη που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά και για να μην δικαστεί από τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης.
 Τότε λοιπόν  η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όρμησε να διαπομπεύσει τον ΓΑΠ για το Ευρωομόλογο, για το δημοψήφισμα, για τον έλεγχο των οίκων αξιολόγησης, για την φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, για την συγκυβέρνηση, για την κρατικοποίηση των τραπεζών (η οποία θα ήταν με ονομαστικές μετοχές).
 Τότε λοιπόν ο ΓΑΠ  μπορεί να παραχώρησε πρωθυπουργίες, αξιώματα,
όλοι  αυτοί πήγαν κόντρα στις ιδέες του ΓΑΠ και έκτιζαν  τα όνειρα τους.
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τα όνειρα τους χάθηκαν, γιατί οι εξελίξεις δεν δέχονται τα όνειρα τους, να παραιτηθούν από αυτά, γιατί ο χρόνος θέλει όνειρα για την κοινωνία και όχι για αυτούς.
 Ο ΓΑΠ παρόλο που παραχώρησε πρωθυπουργίες, δεν παραχώρησε τις ιδέες του και τις προφητείες του (Ευρωομόλογο, δημοψήφισμα, συγκυβέρνηση έλεγχο στους οίκους αξιολόγησης).
 Ακόμα και όταν κάποιοι σε κορόιδευαν με τα mail και τα ipad τώρα όλοι τα χρησιμοποιούμε.  
 Εύχομαι ΓΑΠ να μην γίνεις προφήτης και με το ποδήλατο, γιατί και εγώ το γέλαγα, αλλά τώρα διαπιστώνω ότι με το ποδήλατο δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας, κάνεις γυμναστική, δεν καίς βενζίνη και δεν μολύνεις το περιβάλλον.
Δεν πιστεύω ΓΑΠ μετά από 2 χρόνια να έχουμε ένα εκατομμύριο ποδηλάτες…

Αλέξανδρος Καζναφέρης καθηγητής M.I.T

Nίκος Νικολοπουλος - Συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Ομιλία του Τομεάρχη Εργασίας και βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Ν. Νικολόπουλου
στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει μία σκληρή και παρατεταμένη κρίση.

Πρωτοφανείς πραγματικότητες διαμορφώνονται στην οικονομία και την κοινωνία.
Για κάθε μαγαζί που κλείνει, και ένας Έλληνας ή μια ολόκληρη ελληνική οικογένεια, που καταστρέφεται η ζωή της.
Για κάθε επιχείρηση που κατεβάζει ρολά, δεκάδες άνεργοι στο δρόμο.

Η Ελληνική οικονομία και κοινωνία έχουν εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, αύξησης της ανεργίας, απώλειας εισοδήματος.

Οι συνέπειες είναι ο περιορισμός της απασχόλησης, η έλλειψη επενδυτικής δραστηριότητας, η εκτίναξη της φτώχειας.

Εμείς όμως είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στις αναγεννητικές ιδιότητες του Έλληνα.

Είμαστε εδώ για αντιπαράξουμε τις αρχές μας στις ονειρώξεις της Αριστεράς που δεν είναι όνειρα αλλά εφιάλτες, για το λαό.

Και σήμερα, εδώ, στην εθνική μας συνδιάσκεψη παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας, τη Συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Σταύρος Δήμας; Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει.

Σημεία Ομιλίας του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Δήμα, στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί και θα τα καταφέρει. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει.
Υπάρχουν τρία ανησυχητικά και τρία ενθαρρυντικά στοιχεία. Πρώτο ανησυχητικό ότι χθες δημοσιεύθηκε μία δημοσκόπηση στη Γερμανία ότι το 60% των Γερμανών θέλει την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Δεύτερο ανησυχητικό είναι ότι δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση του Απριλίου. Τρίτο ανησυχητικό σημείο είναι οι δηλώσεις των ευρωπαίων παραγόντων και του Δ.Ν.Τ., ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης, δεν θα γίνει η εκταμίευση των χρημάτων. Δεν θα υπάρχουν λοιπόν τα χρήματα όχι μόνο για τις δόσεις των δανείων, αλλά και για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας και οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών.
Υπάρχουν και θετικά μηνύματα, η προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας μετά την συμπαράταξη. Δεύτερο ενθαρρυντικό σημείο η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη και η θετική αποδοχή που είχαν οι προτάσεις για αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Τρίτο θετικό σημείο οι αλλαγές στην ίδια την Ευρώπη στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης. Αυτά μας δίνουν την ελπίδα ότι με βιώσιμη κυβέρνηση θα μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, να σταματήσει την ύφεση και να μπει σε περίοδο ανάπτυξης.


ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓ​ΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨ​Η ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,

            Το πρώτο που καταθέτω ως συμπέρασμα, είναι η συγκίνηση όλων μας. 
Που ζήσαμε την όσμωση, τη χημεία, της ενωμένης Παράταξης που πάει μπροστά.
Η πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας!
Ο ενθουσιασμός για το αύριο, το αισιόδοξο,
το αύριο της όρθιας Ελλάδας,
το αύριο της Ελπίδας στα μάτια των νέων παιδιών,
που ζητούν το δικαίωμα για σιγουριά, δουλειά και χαμόγελο.
Δίνουμε αυτοπεποίθηση και βλέμμα ευθύνης στον Έλληνα πολίτη.
Δίνουμε σημασία στον πόνο όλων των Ελλήνων.
Δίνουμε εξήγηση για τις επιλογές μας.
Δίνουμε αισιοδοξία μέσα από τις δικές μας λύσεις.

Είμαστε όλοι εδώ. Γενιές αγωνιστών της παράταξης.
Όλοι εμείς. Που αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ισχυρή, δημιουργική, αξιοπρεπή, μέσα στην Ευρώπη
Όλοι εδώ δίνουμε το παρόν σε αυτή την κρίσιμη πανστρατιά!

Η επιστροφή της Ντόρας - “Δεν μας θέλουν ενωμένους”

Ομιλία της κας Ντόρας Μπακογιάννη στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος


Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες,
Συμμαχητές και Συμμαχήτριες στον κοινό μας αγώνα,

Πρέπει να σας ομολογήσω πως αισθάνθηκα συγκίνηση μπαίνοντας στην αίθουσα σήμερα το πρωί. Όσοι με ξέρετε - και είμαστε πολλοί εδώ συγκεντρωμένοι, που έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου, για χρόνια ολόκληρα, σε κοινά μετερίζια και κοινούς αγώνες, που μοιραστήκαμε χαρές και λύπες - γνωρίζετε ότι πως η δοκιμασία της απομάκρυνσης μας ήταν πολύ δύσκολη. Ακολούθησα όμως τότε τη συνείδησή μου, ανέλαβα βαρύ πολιτικό φορτίο, σήκωσα μεγάλο βάρος. Το ίδιο κάνω και τώρα. Σήμερα περπατάμε όλοι μαζί στο δρόμο που καλά γνωρίζουμε, στο δρόμο της πατρίδας, στο δρόμο της Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή, κοιτάζοντας γύρω μου, βλέποντας πρόσωπα όχι μόνο γνώριμα αλλά φιλικά και οικεία, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους μιας ολόκληρης ζωής, αισθάνομαι ότι έπραξα το σωστό. Βλέπω γενιές και γενιές αγωνιστών, που περνούσαν τον πυρσό από χέρι σε χέρι. Που κράτησαν όρθια αρχές, αξίες και ιδανικά. Βλέπω νέους και νέες στρατευμένους, στο κοινό αγώνα, έτοιμους να πέσουν στην φωτιά.

Η απόφαση που λάβαμε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ήταν προφανώς δύσκολη αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ, εδώ που είμαστε όλοι μαζί, είμαι απολύτως βέβαιη όχι μόνο πως ήταν πολιτικώς ορθή αλλά πάνω απ' όλα πως ήταν ηθικά σωστή. Και χρησιμοποιώ τον όρο «ηθική» με όλο το μεγάλο ειδικό βάρος που διαθέτει, διότι αν εθνικό είναι το αληθινό όπως λέει ο ποιητής, τότε Εθνικό είναι το ηθικό. Όταν λέμε πως βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ’ όλα, πολιτικές και προσωπικές διαφορές, αυτό ακριβώς εννοούμε.        

Υποκριτές είναι όσοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Υποκριτές είναι όσοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό, τάζοντας τα πάντα, ενώ ξέρουν την αλήθεια!».

Με την Ελλάδα δεν παίζουμε…

Μπροστά σε ένα ακροατήριο που σηματοδοτούσε την επανασυγκόλληση ενός μεγάλου τμήματος της Κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
“Με την Ελλάδα δεν παίζουμε”, ήταν το κεντρικό μήνυμα της Συνδιάσκεψης, που ήρθε να χαράξει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τις δυνάμεις που επιμένουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας από τη μια πλευρά, και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους δεν διστάζουν να “παίξουν” με το μέλλον του τόπου, τη σταθερότητα και τις προοτικές της Ελλάδας.
Ακόμη και η χωροταξία της πρώτης σειράς του ακροατηρίου, ήταν εξόχως έντονη: Ο Κώστας Καραμανλής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και λίγο πιο πέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, που μετά και την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι στο ΣΕΦ βρέθηκαν πολλά στελέχη του προσωπικού μηχανισμού της πρώην προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που δίνουν πλέον τη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, για τη νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, και τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr

Δημήτρης Αβραμόπουλος Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη


Κύριε Πρόεδρε,
Στελέχη και φίλοι της Παράταξής μας,

            Με την σημερινή Συνδιάσκεψη, η Παράταξή μας έτοιμη, ισχυρή, ενωμένη ξεκινάει τον αγώνα και την πορεία της προς την σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων σαράντα χρόνων.
            Αναμετρώμεθα με το μέλλον που στέλνει απειλητικά τα μηνύματά του, αφού εκτίθεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η κοινωνική μας συνοχή και ασφάλεια, ακόμα δε, και η εθνική μας ανεξαρτησία.
            Είναι ώρες κρίσιμες.
Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.
            Για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Για  τους Έλληνες πολίτες.
Για την ιστορική Παράταξή μας.
            Παράταξη, που χάρις στην ιστορική ενόραση του Ιδρυτή της Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενέταξε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και εμπέδωσε την σύγχρονη Δημοκρατία μας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και προοπτικής για τον τόπο μας και τον λαό μας.
            Αυτές οι παρακαταθήκες σήμερα κινδυνεύουν.
Πρώτος μεγάλος κίνδυνος είναι η αποπομπή της Ελλάδος από την ευρωζώνη,
Δεύτερος κίνδυνος, συνέπεια του πρώτου, είναι η κατάρρευση της οικονομίας και η αποσάθρωση του κοινωνικού μας ιστού.
Τρίτος κίνδυνος, έχει να κάνει με την ίδια την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται και περιφρονούνται ακόμα και από κοινοβουλευτικά κόμματα.
Γι’ αυτό και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες.

Αντώνης Σαμαράς: Για να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, μέσα σε μιαν Ευρώπη που αλλάζει κι αυτή.Ενότητα – Αγώνας – Αναγέννηση.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μιας Παράταξης, που οι δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Και η ανηφόρα σε προσφορά.
Υπάρχουν άνθρωποι που σχηματίζουν δεμένοι γερά, ο ένας με τον άλλο, μιαν αλυσίδα προστασίας του τόπου.
Να είστε υπερήφανοι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία αποτελεί το μέτωπο όλων των Ελλήνων, που με δύναμη προσφέρουν αυτή την προστασία για τα παιδιά τους, για το μέλλον τους για την Πατρίδα.
Απευθύνομαι σήμερα σε ένα αληθινό Συναγερμό αγωνιστών της Παράταξης, που ήλθε πρώτη δύναμη στις 6 Μαΐου. Και στις 17 Ιουνίου θα γίνει Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μέσα από την μάχη που θα δώσει το ευρωπαϊκό πατριωτικό μας μέτωπο.
Το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, δεν ήταν, βέβαια, αυτό που θέλαμε. Αλλά η παράταξή μας ήλθε πρώτη, σε συνθήκες που τα πάντα καταρρέουν. Κι έγινε σήμερα το κέντρο συσπείρωσης πολύ ευρύτερου τμήματος του ελληνικού λαού. Που συνειδητοποιεί πλέον ότι χρειάζεται αληθινός Συναγερμός, για να σωθούν οι κατακτήσεις δεκαετιών του Ελληνικού λαού.
Χαιρετίζω με τιμή και συγκίνηση τη νεολαία μας, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ. Που έδωσε στις τωρινές, πολύ δύσκολες συνθήκες, τη μάχη της μέσα στα Πανεπιστήμια. Και  νίκησε για μιαν ακόμα φορά.

Τώρα, φίλες και φίλοι, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα.