Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Κακός χαμός στη Λάρισσα. - Αντέτζο ο λυτρωτής της Λαμίας

AEΛ-ΟΦΗ 0-0: Ο κακός «Χ»αμός
Σε ένα ματς όπου έγινε ο κακός χαμός στο τερέν και στην εξέδρα η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον ΟΦΗ. Το ματς ξεκίνησε και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με «φωνές» και στιγματίστηκε από επεισόδια στην κερκίδα με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της «βυσσινί» ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια.
Ήταν η πρώτη ισοπαλία στη Θεσσαλία στην ιστορία των παιχνιδιών μεταξύ των δύο συλλόγων. Ο ΟΦΗ είχε στο α΄ μέρος τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και την ατυχία να στερηθεί τον Βουό, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 40ό λεπτό και μεταφέρθηκε στο

Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα


Δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής και πρώην Προέδρου της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Το έπος του ´40 αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
Ο πανεθνικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός του λαού μας είναι ύμνος στη ζωή κι ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ελευθερία,την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.
Τιμώντας την εθνική επέτειο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις υπεραιώνιες αξίες του Γένους μας.
Σήμερα, 78 χρόνια μετά,το μεγάλο ΟΧΙ χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με βροντερά ΝΑΙ.
Τα ΝΑΙ των αξιών και της δημιουργίας,της ενότητας και της προσπάθειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης,του πολιτισμού και της ουσιαστικής παιδείας.
Χρόνια Πολλά.

Τιμή και Δόξα...


Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η«επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά

ΔΕΡΒΕΝΙ : 78 χρόνια πριν , 1940 - 41 ( Φωτογραφικό υλικό)



Ιταλοί στο Δερβένι                                           Ιταλικά αεροπλάνα πάνω από το Δερβένι



Ημέρες κατοχής  στο Δερβένι 

ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 40' ( 3, 4)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXkW4JZhsWqpvPYA4oyIs5CxCWJUDeQxfLWLxWWtyS8cDLgEeUjrLbUjTyDTYBhhSWY7toUXiShyn3Oj8DsCc-eApjKm95uL-8Xk_5W7ZpyCKjNBA6DyUuLMjs-HRLpCv3giDKfKpqIGuR/s640/images.jpg
Θυμάμαι κείνο το πρωινό
που χαρμόσυνα χτυπούσαν οι καμπάνες
χωρίς νάναι γιορτή και οι μάνες
στα μπαλκόνια   «Πόλεμος, Πόλεμος»
σαν νάτανε γλέντι και  γιορτή
ομιλίες,   ζητωκραυγές της νίκης ιαχή , απότομα άλλαξε η ζωή

συσκότιση, σειρήνες Ιταλική από αέρος  προσβολή

Το έθιμο τιμής της Ελληνικής Σημαίας – Γιατί βάζουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των σπιτιών

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Στο Πάπυρο εγκυκλοπαιδικό λεξικό έχει δίπλα της τον εξής ορισμό: «Σημαία: τεμάχιον υφάσματος, φέρον δύο ή πλείονα χρώματα μετά διαφόρων παραστάσεων και χρησιμεύον ως έμβλημα κράτους ή οργανώσεως». «Κατά την αρχαιότητα αντί σημαιών ήταν συχνή η χρήση εμβλημάτων. 
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σημαίες όπως σήμερα. Στο Βυζάντιο όπως και στην Δύση, συγχρόνως και κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον το λάβαρο και το φλαμπούρι. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν μονόχρωμες σημαίες, ενώ τα μπαϊράκια των Ελλήνων αρματολών και κλεφτών

Σοφία Βέμπο η «Τραγουδίστρια της Νίκης»


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή της κορώνα-γράμματα. Όταν τα πράγματα

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ...) ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 40

Ο Ισθμιακός επικεφαλής στην Β΄ Κορινθίας - Σε κίνδυνο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου


Αποτέλεσμα εικόνας για Ισθμιακός
Άκρως ενδιαφέρουσα  είναι η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις μισές ομάδες  να διεκδικούν το βαθμολογικό «ρετιρέ».
Στην αυλαία της αγωνιστικής , ο Ισθμιακός  συνέτριψε με 5 – 0 τον   ουραγό ΑΟ Μαψού και πέρασε επικεφαλής προς το παρόν με +1, από τον  Ολυμπιακό Λουτρακίου, που αύριο αγωνίζεται σε εκτός έδρας αγώνα, στην Αρχαία Κόρινθο με τον συνώνυμό του Ολυμπιακό  Άσσου. Τυχόν στραβοπάτημα των «ερυθρολεύκων» του Λουτρακίου θέλει ο Ηρακλής  Λεχαίου ο  οποίος  επιβλήθηκε  με 4 – 1 επί του Πανευρωστινιακού και θα βρεθεί σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Ανήμερα της Εθνικής μας επετείου του ΟΧΙ, στις 15:00, ο Ολυμπιακός Άσσου μάχεται στην Αρχαία Κόρινθο με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Λουτρακίου, που θα τα δώσει όλα για όλα για να υπερασπιστεί  την θέση του.
Τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού Λουτρακίου  θέλει και η Περαχώρα που αντιμετωπίζει  τον ΑΟ Ασπροκάμπου, ώστε να πλησιάσει την κορηφή. Όπως επιθυμούν και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με τον Άρη Βοχαϊκού που μονομαχούν σε αγώνα ντέρμπι.
Την 5η αγωνιστική συμπληρώνουν οι αγώνες  του Εθνικού Ξυλοκερίζης με τον Πανσολυγειακό και  του ΑΠΣ Αγιάννη με τον ΑΟ Λεχαίου.

Η 5η αγωνιστική
Σημερινά αποτελέσματα
Ηρακλής Λεχαίου - Πανευρωστινιακός 4 - 1
Ισθμιακός - ΑΟ Μαψού  5 - 0
Κυριακή 28/10/18, 15:00
Εθνικός Ξυλοκερίζης - Πανσολυγειακός 
ΑΟ Περαχώρας - ΑΟ Ασπροκάμπου 
Θύελλα Κ. Διμηνιού - Άρης Βοχαϊκού 
Ολυμπιακός Άσσου - ΣΦΛ Ολυμπιακός 
ΑΠΣ Αγιάννης - ΑΟ Λεχαίου

Η Κόρινθος 2006 με +2 μόνη στην κορυφή της Α΄Κορινθίας - Νίκησε 4 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου


Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθοσ 2006
Μόνη στη κορυφή της Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας   έμεινε η Κόρινθος 2006 καθώς στα πλαίσια  της 5ης αγωνιστικής ημέρας σήμερα   επικράτησε στο ΔΑΚ Κορίνθου με 4- 0 επί του Αστέρα Δερβενίου. Στο 3΄  ο Καπλατζης είχε σουτ στο οριζοντιο δοκαρι του Αστέρα ενώ στο 40′ ο Μάκης Μυριωτης άνοιξε το σκορ ο οποίος στο 76’έγραψε και το 3-0  Ενδιάμεσα ο Σάκης Τζανετος είχε γράψει το 2-0 στο 60′, ενώ το σκορ έκλεισε ο Δημήτρης Τσατσοπουλος στο 84′ με σουτ με αμυντικό του Αστέρα να βρίσκει τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Βασιλακοπουλο.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 :Σκουρτης, Κοτοβ  (46′ Τσατσοπουλος),Φιλης,    Μαγγινας, Τριμπονιας, Μαυρελης, Χατζησοφρωνιου, Γκουριωτης, Μυριωτης  (85′ Μπαμπαι)   Καπλατζης (79′ Ευστρατιαδης ),Τζανετος  (85′ Ντομι ).
ΑΣΤΕΡΑΣ :Βασιλακοπουλος,Κουτρουλης, Γεωργοπουλος, Βυζας, Σκιαδας, Εξαρχος, Ταφα, Μετεβελης, Μερκουρης, Βασιλειάδης, Αλιου. ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ :Αθανασουλης,Μεντης, Ζωγράφου &  Παπαγγελοπουλος.
Την ίδια στιγμή  ο ΑΟ Ζευγολατιού έμεινε στο 0 – 0  στο Βέλο με την τοπική  Ελλάδα, στο βοχαΐτικο  ντέρμπι.
Στο Κιάτο , ο Πέλοπας , νίκησε  με 2 – 0 τον Παννεμεατικό που τώρα κινδυνεύει , ενώ την ίδια ώρα στο «Θώδειο» στάδιο ΑΟ Λουτρακίου και Τενεάτης Αθικίων μοίρασαν βαθμούς και τέρματα με σκορ 1 - 1.
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής σάρωσε με 5 - 0 τον Άγιο Γεώργιο, ενώ η Θύελλα Πετρίου έμεινε στο  0 – 0 με  τον Σαρωνικό Γαλατακίου, όπως
και στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος με τον Πανκαμαριακό, τη στιγμή οι Άγιοι Θεόδωροι έχασαν  με 0 – 1 από τον ΠΑΣ Κλένια.

Η 5η αγωνιστική

ΑΟ Λουτράκι - Τενεάτης Αθικίων 1 - 1

Θύελλα Πετρίου - Σαρωνικός Γαλατακίου  0 - 0
Α.Σ. Κόρινθος 2006 - Αστέρας Δερβενίου  4 - 0
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Αγ. Γεώργιος 5 - 0
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανκαμαριακός  0 - 0
Αγ. Θεόδωροι - ΠΑΣ Κλένια 0 -  1
Πέλοπας Κιάτου - Παννεμεατικός 2 - 0
Ελλάς Βέλου - ΑΟ Zευγολατιού 0 – 0

H βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)
1
Α.Σ. Κόρινθος 2006
20 - 3
13
2
ΑΟ Zευγολατιού
13 - 5
11
3
Πέλοπας Κιάτου
10 - 5
11
4
Τενεάτης Αθικίων
6 - 4
8
5
ΑΟ Λουτράκι
8 - 7
8
6
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
7 - 5
7
7
Ελλάς Βέλου
8 - 8
7
8
Αγ. Γεώργιος
4 - 12
6
9
Θύελλα Πετρίου
6 - 4
6
10
Αστέρας Δερβενίου
4 - 8
6
11
Πανκαμαριακός
6 - 5
5
12
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
5 - 9
5
13
ΠΑΣ Κλένια
4 - 8
4
14
Αγ. Θεόδωροι
4 - 7
4
15
Παννεμεατικός
3 - 8
3
16
Σαρωνικός Γαλατακίου
1 - 11
1

Τα μονοπάτια της περιοχής Ευρωστίνης θέλουν αξιοποίηση. ( Επιστολή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου)


Αποτέλεσμα εικόνας για θεατρο αρχαιας αιγειρας
Tου Νίκου Ζάβαλη

Πέτρο Τατούλη  ---Περιφεριάρχη Πελοποννήσου                 26/10/2018
Πλ.Εθνάρχου Μακαρίου ---Τρίπολη ---Αρκαδία   221 00
Αξιότιμε Κύριε Τατούλη ,
Διαχείριση τοπικών μονoπατιών

Εφέτος το καλοκαίρι ,είχε πολλούς τουρίστες που έμειναν ευχαριστημένοι και πολλοί ,μας λέγανε ότι θα ξανάρθουν. Ομως, μας θύμιζαν :<<που είναι τα μονοπάτια ,για πάμε να περπατήσουμε και να δούμε τις ομορφιές  που έχετε;;;>>.
Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια καταφυγιώτισσαΞέρει ,ο καθένας στην περιοχή του ,τα μονοπάτια που υπήρχαν μέχρι και πριν λίγα χρόνια.Παίρνοντας αφορμή από την παρακάτω απόφαση του υπουργού για ανάδειξη και μάλιστα και ψηφιοποίηση των μονοπατιών, σας παραθέτουμε μερικά από τα πιό αξιόλογα της περιοχής.
Υπήρχε μονοπάτι από το ποτάμι Δερβενίου ,που μέσα από απότομα βράχια ,μας έβγαζε στην Παναγία την Καταφυγιώτισσα και συνέχεια στη Ζάχολη και μετά ένα μονοπάτι πήγαινε στον Κούτο,στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία  και στον Πύργο κλπ και το άλλο στο Σωποτό  και Σαραντάπηχο και άλλο στο Μαυριόρος.Αλλο ,ξεκίναγε από το Δερβένι ,πήγαινε στον Κοκκινοπετρίτη και Γουρνιά.Από την Ζάχολη 3-4 μονοπάτια πήγαιναν πάνω στην Εβροστίνα.

Στο Βόλο "έβρεχε" γκολ στη πρεμιέρα της Football League


Σχετική εικόνα
Τα αποτελέσματα  της πρεμιέρας στη Football League
Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Σπάρτη – ΑΟΧ Κισσαμικός 1 - 1
ΑΟ Τρίκαλα – Δόξα Δράμας 2 – 3
Ηρακλής – Ηρόδοτος 1 - 0
Πλατανιάς – Αήττητος Σπάτων 2 - 1
Βόλος – Καραϊσκάκης Άρτας 7 - 0
Κυριακή 28 Οκτωβρίου
Παναχαϊκή – Αιγινιακός (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Αγυιάς)
Εργοτέλης – Απόλλων Πόντου (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)
Απόλλων Λάρισας – Κέρκυρα (15:00, Γήπεδο Φιλιππούπολης).


Ο Ιαλυσος πέρασε και από την Ραφήνα - Ο Παναιγιάλειος πήρε πόντο στη Ρόδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιαλυσος ροδου ποδοσφαιρο
Φουλ αγωνιστική δράση σήμερα Σάββατο 27/ 10 για το πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής.
Στον 7ο όμιλο όπου συμμετέχει ο ΠΑΣ Κόρινθος, δεν γίνονται αγώνες σήμερα καθώς υπάρχει το πρώτο του ρεπό ενώ υπάρχουν ακόμη δύο (στις 27/1/19 και στις 10/3/19) και αυτό διότι είναι ο μοναδικός που απαρτίζεται από 12 ομάδες. 
Στην κορυφή του ομίλου ο Αιολικός απέκτησε συγκάτοικο το Αιγάλεω μετά την εκτός έδρας νίκη του με 4 - 3 επί της Θύελλας Καμαρίου, η οποία παρέμενε αήττητη στην έδρα της επί δύο χρόνια. Την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, στο γήπεδο του Συνοικισμού, στην Κόρινθο, ο ΠΑΣ Κόρινθος θα παίξει με τον Πανθηραικό σε παιχνίδι εξ αναβολής αγώνα.
Στον 6ο όμιλο, η αυλαία της 5ης αγωνιστικής άνοιξε την Πέμπτη 25/10 με τον

Γ΄ Εθνική Η αγωνιστική δράση το Σάββατο

Χωρίς Λαζανά ο Παναιγιάλειος
Φουλ αγωνιστική δράση σήμερα Σάββατο 27/ 10 για το πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής.
Στον 7ο όμιλο όπου συμμετέχει ο ΠΑΣ Κόρινθος, δεν γίνονται αγώνες σήμερα καθώς υπάρχει το πρώτο του ρεπό ενώ υπάρχουν ακόμη δύο (στις 27/1/19 και στις 10/3/19) και αυτό διότι είναι ο μοναδικός που απαρτίζεται από 12 ομάδες.

Super League: Στη Λάρισα ο ΟΦΗ, στη Λαμία ο Λεβαδειακός

Λεβαδειακός: Ματς - «κλειδί» με ΛαμίαΠρώτη μέρα της 8ης αγωνιστικής της Super League με δύο κρίσιμες αναμετρήσεις για τα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα.
Στη Λάρισα και στο "AEL FC Arena" η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΟΦΗ (17:15) με εντελώς διαφορετική ψυχολογιά να επικρατεί εκατέρωθεν. Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στη Λαμία και ψάχνει οπωσδήποτε βαθμούς. Στο αντίπαλο στρατόπεδο των Κρητικών, αντιθέτως, επικρατεί ευφορία μετά την εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική.
Στις 19:15 στο «ΔΑΚ Λαμίας» η ομάδα της Φθιώτιδας υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Μάκη Χάβου προέρχεται από το μεγάλο «διπλό» επί της ΑΕΛ και φιλοξενεί τους Βοιωτούς, οι οποίοι θα παραταχθούν έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τους με τον Τζουζέπε Σανίνο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 27/10
17:15 ΑΕΛ - ΟΦΗ (Novasports 2)
19:30 Λαμία - Λεβαδειακός (EΡΤ 1)

Η πρεμιέρα της Football League 2018-2019


Επιτέλους, σέντρα στη Football League το σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου. Λίγο έλειψε να φτάσουμε στο καταχείμωνο για να δούμε τις ομάδες της Football League στη σέντρα. Παρ' όλα αυτά το πρωτάθλημα αρχίζει σήμερα και παρ' ότι μιλάμε για το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Βαθύτερες αιτίες που επέτειναν την πείνα, τον λιμό στα χρόνια της Κατοχής του 1940

Ανάμεσα στα πολλά βάσανα που πέρασε ο ελληνικός λαός την περίοδο της Κατοχής, το πιο τρομερό ήταν η μεγάλη πείνα, από την οποία ειδικά τον πρώτο χρόνο (1941-1942) πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι.
Οι κατακτητές άρπαξαν από τη χώρα ό,τι τους ήταν χρήσιμο για τον πόλεμο που συνέχιζαν με άλλες χώρες (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος): τρόφιμα, πρώτες ύλες από τα εργοστάσια, μεταφορικά μέσα και καύσιμα, χρήματα.
Έπεσε μεγάλη φτώχεια γιατί έκλεισαν εργοστάσια και μαγαζιά και ο κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά. Επίσης τα λεφτά έχασαν την αξία τους γιατί οι κατακτητές τύπωναν δικά τους σε μεγάλες ποσότητες και ανάγκαζαν τους Έλληνες να τα δέχονται για αληθινά. Μετά από λίγο καιρό, για να αποκτήσει κάποιος οτιδήποτε έπρεπε να το ανταλλάξει με κάτι άλλο γιατί κανείς δε δεχόταν χρήματα.
Πριν από τον πόλεμο η Ελλάδα δεν είχε αυτάρκεια σε τρόφιμα και επομένως, για να διατηρηθεί το επίπεδο διατροφής του λαού, ήταν απαραίτητος ο συμπληρωματικός εφοδιασμός της από το εξωτερικό. ....................

Την Κυριακή πέφτει το μαύρο στο Mega


Χωρίς Μega θα ξημερώσει η Κυριακή, καθώς όπως γνωστοποίησε η Digea από τις πρωινές ώρες της 28 Οκτωβρίου θα σταματήσει την εκπομπή του σήματος.

Στην ανακοίνωση η Digea αναφέρει:

H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA».
Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018.
Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μετά την εφαρμογή του

Αυτοδυναμία της ΝΔ με 160 βουλευτές


Ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της ΝΔ

Νέο γκάλοπ δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ έχει 31,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι σταθερά πλέον αρκετά μεγάλη, ενώ η διαφορά στην παράσταση νίκης αγγίζει το 57,4%.

Συγκροτείται μόνιμη Επιτροπή Ελέγχου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ονόματα -αρμοδιότητες)


Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση σχετικά με τη σύσταση και συγκρότηση της Μόνιμης Επιτροπής Ελέγχου Αρμοδιοτήτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο ΦΕΚ αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής: