Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Eurovision: Επέτειος 50 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό / 11η η Μαρινέλλα, πρωτιά οι θρυλικοί ΑΒΒΑ

 eurovision-elliniki-symmetoxi-marinela 

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετείχε Eurovision, που έλαβε χώρα στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας, με εκπρόσωπο την Μαρινέλλα με το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου», σε σύνθεση του Γιώργου Κατσαρού και στίχους του Πυθαγόρα. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχει «ανέβει» στο ert.grπαρουσιάζονται δύο ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, από την τηλεόραση του ΕΙΡΤ, σχετικά με την αναχώρηση και την επιστροφή της Μαρινέλλας από το Μπράιτον, καθώς και το βiντεοκλίπ του τραγουδιού, που γυρίστηκε στον Πειραιά και προβλήθηκε σε όλες τις κρατικές τηλεοράσεις των χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.Τον σχολιασμό για την τηλεόραση του ΕΙΡΤ έκανε η παρουσιάστρια Μακώ Γεωργιάδου, ενώ την ανακοίνωση της ελληνικής βαθμολογίας η Ειρήνη Γαβαλά. Η συμμετοχή της χώρας μας συγκέντρωσε 7 βαθμούς και έλαβε την 11η θέση, σε σύνολο 17 διαγωνιζόμενων χωρών. Την 1η θέση κατέκτησε η Σουηδία, με το συγκρότημα ABBA και το θρυλικό πλέον τραγούδι «Waterloo», το οποίο παραμένει ένα εκ των κορυφαίων νικητήριων τραγουδιών της διοργάνωσης.

Κόρινθος: Εντυπωσιακό βίντεο με το τεχνητό γκρέμισμα επικίνδυνων σημείων του Ισθμού

dioryga-isthmos-6-4-2024-final 

Από νωρίς το πρωί τα εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας διώρυγας Kορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ) έπιασαν δουλειά και οι εργαζόμενοι γκρέμιζαν τα επικίνδυνα κομμάτια στα πρανή της διώρυγας του Ισθμού για να ξαναδοθεί πάλι στη ναυσιπλοΐα και για να μην υπάρχει κίνδυνος διέλευσης των πλοίων μέσα στο κανάλι του Ισθμού. 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Korinthostv.gr


 

Καιρός – Meteo: Πού έδειξε 30°C ο υδράργυρος, οι μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου

 Καιρός – Meteo: Πού έδειξε 30°C ο υδράργυρος, οι μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου 

Καιρός σαν Ιούνιος! Θερμοκρασίες που έφτασαν τους 30 °C σημειώθηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Τρίκαλα.

Καλοκαιρινός ο καιρός και το Σάββατο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες, καταγράφηκαν σε Τρίκαλα (30 βαθμοί), Στυλίδα Φθιώτιδας (29,9), Γιαννιτσά (29,4), Καρδίτσα (29,2), Καλαμπάκα (29,0), Μακρακώμη Φθιώτιδας (28,9), Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας (28,9) και Πλατανούλια Λάρισας (28,8).

Οι 8 πιο ζεστές περιοχές παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

ΑΑΔΕ: Αναρτώνται από το βράδυ της Κυριακής τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Εξόφληση σε 11 δόσεις

 ΑΑΔΕ: Αναρτώνται από το βράδυ της Κυριακής τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Εξόφληση σε 11 δόσεις 

Από το βράδυ της Κυριακής, η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία αναμένεται να λάβουν πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Από φέτος ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στο myaade και η πρώτη, από τις 11 συνολικά μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου

Δεν προβλέπεται έκπτωση για όσους θελήσουν να πληρώσουν εφάπαξ όλη την οφειλή.

Για όσους δεν είχαν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Το ποσό που θα κληθούν να

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Σε ετοιμότητα, επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις επόμενες ώρες.

Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών.

Στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πνέουν άνεμοι έντασης 7 – 8 μποφόρ, κάτι που φέρνει αυτήν την κινητοποίηση.

Συνέδριο Ν.Δ.: Μάχη κατά της χαλαρής ψήφου με περιοδείες Μητσοτάκη και υπουργών σε όλη την Ελλάδα για τις ευρωεκλογές

  

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ έληξε χωρίς ιδιαίτερες εσωκομματικές τριβές -πράγμα πρωτοφανές για κόμμα που είναι τόσα χρόνια στην κυβέρνηση-αλλά με ένα κοινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος για συσπείρωση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης του Ιουνίου. Όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα του Ζαππείου υπογράμμισαν με ένταση ότι, παρά τις όποιες αστοχίες και λάθη υπήρξαν, οι πολίτες πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη στήριξη τους στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να μην υπάρξουν ρίσκα ως προς την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.

Ο στόχος, βεβαίως, είναι το ποσοστό της ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου να έχει το «3» μπροστά και για να συμβεί αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού. Τις επόμενες μέρες μένει να ανακοινωθεί και ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπρατάκο στη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος, ενώ αναμένονται