Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας "Η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε να τηρηθούν όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα"

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για την αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού:

"Κυρία Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Παίρνω σήμερα το λόγο στην ιστορική αυτή συνεδρίαση όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς.
Πρώτα και κύρια για να αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αλλά και για να τιμήσω όλες και όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες από ολόκληρο τον κόσμο που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία των πατρίδων τους,
Που έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο ναζισμός που έριξε την δηλητηριώδη ομίχλη του πάνω στους λαούς του κόσμου.
Παίρνω, επίσης, το λόγο για να τιμήσω τους αγωνιστές της ελληνικής εθνικής αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλαχθεί η χώρα μας από τη ναζιστική θηριωδία και την κατοχή.

Μονιμοποίηση 40.000 δημοσίων υπαλληλων- χωρίς την έγκριση των θεσμών; - εξαγγέλλει ο Κατρούγκαλος


Τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, που εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ, με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης -το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα- προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Βεβαίως ισχυρό παραμένει το ερώτημα πως η μετατροπή αυτών των συμβάσεων από αορίστου χρόνου, δεν θα θεωρηθεί με βαση τα εώς τωρα δεδόμενα ως πρόσληψη από την τρόικα, δηλαδή τους θεσμούς.

Η Λυκοποριά μάχεται ελπίζει και ελπίζει σε άνοδο

Ο Α. Ο. Λυκοποριάς  συνεχίζει να μάχεται η  και να ελπίζει σε άνοδο, καθώς μετά τη νίκη της με 0-3 , εκτός έδρας επί της Θύελλας Λεοντίου, έφτασε τους 35 βαθμούς, τρεις μόλις πίσω από την προνομιούχο θέση. 
Σκόρερς γιά τον Α.Ο.Λ. αναδείχθηκαν ο Αδαμόπουλος, ο Βυζάς και ο
Κασκαράς.

H παράδοση συνεχίστηκε και φέτος. Η Ελλάς Βέλου νίκησε με 1 – 0 τον Αστέρα , στο Δερβένι

B8xjv94x
Η παράδοση που θέλει τον Αστέρα Δερβενίου να φεύγει από το Βέλο με θετικά αποτελέσματα (νίκες και ισοπαλίες) και την Ελλάδα Βέλου να φεύγει νικήτρια από το Δερβένι συνεχίστηκε και φέτος. Η Ελλάς νίκησε με 1 – 0 τον Αστέρα και αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη φορά στο ‘Κώστας Βυζάς’.

Χωρίς Μήτρογλου, Ομάρ και Σαντάνα ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Χωρίς Μήτρογλου, Ομάρ και Σαντάνα ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ 
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ και οριστικά όπως είχε φανεί από χθες ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την ΑΕΚ.

Ο διεθνής επιθετικός έκανε θεραπεία όπως και ο δεξιός μπακ των "ερυθρόλευκων". Ο Φουστέρ έκανε ατομικό πρόγραμμα και φυσικά είναι εκτός.

Ο Περέιρα αποφάσισε να αφήσει εκτός και τον Σαντάνα που ήταν σε κακή ημέρα στο πρώτο ματς στο Γ. Καραϊσκάκης. Το ίδιο έγινε και με τον Αυλωνίτη.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χάρα, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Μποτία, Μανιάτης, Μαζουακού, Σαλίνο, Ντοσεβί, Κασάμι, Γιαννούλης, Σιόβας, Σάλιακας, Βούρος.

Νέα Τρίπολη στο Βέλο; Ο Δήμος καλεί τους δημότες να μην βγάζουν απορρίμματα σε πράσινους κάδους

Νέα Τρίπολη στο Βέλο; Ο Δήμος καλεί τους δημότες να μην βγάζουν απορρίμματα σε πράσινους κάδους 
 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κορινθία και ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να εκτονώνεται η κατάσταση στην Τρίπολη.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αποφασίστηκε να σταλούν 3000 τόνοι από τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Κόρινθο σε αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ της Κορίνθου. Δεν ξέρουμε βέβαια εάν εννοείται η Κόρινθος ή η Κορινθία.
Ο κ.Παπαηλίου, υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ανέφερε: "Καλέσαμε τρεις εταιρείες που από το νόμο μπορούσαν να συμμετέχουν.
Ήρθαν δύο από τις τρεις εταιρείες και μειοδότης είναι η εταιρεία ECO-SPOT Tripolis P.C., γιατί η άλλη ακυρώθηκε, επειδή δεν είχε φέρει την εγγυητική. Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε μια προσφορά της τάξεως των 78 ευρώ ανά τόνο για μεταφορά και επεξεργασία.
Η επεξεργασία θα γίνεται σε μονάδα στην Κόρινθο η οποία έχει πράσινο σημείο αδειοδοτημένο καθώς και αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση".

Με απόφαση του ΦΟΔΣΑ έκλεισε οριστικά σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ Κιάτου.
Έκλεισε οριστικά σήμερα ο ΧΥΤΑ Κιάτου αφού παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε. Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ του Κιάτου λειτουργεί χωρίς την ισχύουσα άδεια από το 2002.
Την ίδια στιγμή ο Δήμος Βέλου Βόχας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους δημότες ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι νεωτέρας. 
Πολλοί είναι αυτοί τέλος που αναρωτώνται εάν την ίδια τακτική ακολουθήσει και ο Δήμος Σικυωνίων

HOLD ME UP (GREEK EDITION) 14/3 @ BITTERSWEET CLUB ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Εμφάνιση

HOLD ME UP (GREEK EDITION) 14/3 @ BITTERSWEET CLUB
Σάββατο, 14 Μαρτίου στις 11:45 μ.μ.
Bittersweet Club Ksylokastro, Xilókastron, Korinthia, Greece

Παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής της Ντίνας Γεωργαντοπούλου "Αθόρυβοι Μύθοι"


Ντίνα Γεωργαντοπούλου Παρουσίαση της  πρώτης ποιητικής Συλλογής "Αθόρυβοι Μύθοι" της συνπολίτισσας μας Ντίνας Γεωργαντοπούλου ( από το Δερβένι) θα γίνει την Δευτέρα, 16 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ., στο Συνεδριακο-Πολιτιστικό Κέντρο Δημαρχείου Περιστερίου  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
(έξοδος Μετρό Περιστέρι)
Είσοδος από plateia cafe


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ιωάννα Φραγκιά Ψυχολόγος -Συγγραφέας , Γιώργης Δριμωνιάτης εκ μέρους των Εκδόσεων Ζάθεον Πύρ και η  Πετρίτση Κορίνα Φιλόλογος

Σε νόμιμα αδειοδοτημένο ιδιωτικό χώρο στην Κορινθία θα μεταφερθούν τα σκουπίδια της Τρίπολης ( VIDEO)



Ανάδοχος... με γκρίνιες για τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (vid)

Κόντρες στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τον ανάδοχο των σκουπιδών της Τρίπολης

Σε νόμιμα αδειοδοτημένο ιδιωτικό χώρο στην Κορινθία θα μεταφερθούν τα σκουπίδια που είναι συγκεντρωμένα εντός της πόλης

H ECOSPOT TRIPOLIS P.C ανέλαβε την μεταφορά των απορριμμάτων με το ποσό των 78,80 ευρώ ανά τόνο, μετά την διαδικασία- διαγωνισμό με κλειστές προσφορές που έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας . Ο ανάδοχος επελέγη γιατί πληρούσε όλα τα κριτήρια που τέθηκαν από την διαδικασία και αναμένεται μετά τον έλεγχο που απαιτείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσει, ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας η μεταφορά των σκουπιδιών της Αρκαδικής Πρωτεύουσας.

Οι κόντρες όμως και οι γκρίνιες δεν έλειψαν ούτε και τώρα από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και τα ερωτήματα της μειοψηφίας προς τον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας Γιώργο Παπαηλίου "έπεφταν βροχή".

Κάποιες στιγμές ο διάλογος "πήγε περίπατο" και η ένταση ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεδρίασης. Ένταση που δημιουργήθηκε κυρίως από τον κ. Γόντικα αλλά και από τον κ. Αλευρά με στόχο τόσο την κα. Νικολάκου,όσο και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Ρουμελιώτη, αλλά και περιφερειακούς συμβούλους όπως τον κ. Γκούνη από τη Μεσσηνία καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Να σημειώσουμε πως τόσο ο Νίκος Γόντικας, όσο και οι Παναγιώτης Αλευράς και Νίκος Πατσαρίνος από πλευράς της μειοψηφίας δεν ενέκριναν το πρακτικό του διαγωνισμού με αποτέλεσμα η κα. Νικολάκου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής αλλά και τα άλλα μέλη να κάνουν λόγο για άκρατο λαϊκισμό και να καταγγείλουν με δηλώσεις τους μετά τη συνεδρίαση την μειοψηφία ότι δεν θέλει να φύγουν τα σκουπίδια της Τρίπολης.

Να τονίσουμε πως στο διαγωνισμό είχαν κληθεί, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Νόμο, τρεις εταιρείες. Η εταιρεία που πήρε το διαγωνισμό με το ποσό των 244.247,97 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ, που δεν προσήλθε καθόλου στο διαγωνισμό και η ΠΕΛΑΝ ΑΕ που προσκόμισε μόνο την αίτηση προς την Τράπεζα για την έκδοση εγγυητικής, που δεν υπήρχε και για το λόγο αυτό δεν πήρε τελικά μέρος στη διαδικασία και όπως ειπώθηκε από τον κ. Παπαηλίου, υπέγραψε και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κάνει ένσταση για να μην σταματήσει η διαδικασία της μεταφοράς.

Τα απορρίμματα της πόλης θα πάνε σε ιδιωτικό χώρο, που έχει αδειοδοτηθεί, το λεγόμενο "Πράσινο σημείο" στην Κορινθία που διαθέτει ΚΔΑΥ και μονάδα κομπόστ, σύμφωνα πάντα με όσα ελέγχθησαν στην συνεδρίαση.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και την ένταση που επικράτησε.
Ε.Τ.


drt915.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ- ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΥΛΗΣ- ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ- ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ



http://now24.gr/wp-content/uploads/2012/11/staikouras1.jpgΜε αφορμή τη σημερινή συζήτηση επί της προτάσεως της Προέδρου της Βουλής για την «επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών», ο Βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τιμητική εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων για τη βράβευση του Μάκη Τσίτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ σας προσκαλούν
στην τιμητική εκδήλωση για το βιβλίο του ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ
Μάρτυς μου ο Θεός
που διοργανώνεται με αφορμή τη βράβευσή του
με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014
την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις 7 μ.μ.,
στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό
ο Δήμαρχος Αθηναίων ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος,
η ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ, δρ φιλολογίας, κριτικός βιβλίου,
η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας,
η ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας
και ο συγγραφέας ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ποιητής, δοκιμιογράφος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ.
  «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» • Τρόλεi: No. 21 (από Ομόνοια),
Στάση «Φωταέριο» • Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

diastixo.gr

Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στο σχεδιασμό των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπως αυτός προχωρούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο που έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ουρανία Αντωνοπούλου.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο της ίδιας της κ. Αντωνοπούλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση από τον πρώην υπουργό Εργασίας, βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί τι θα γίνει με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Στα "κάγκελα" Δούρου- Κανέλλη για τη δίκη Κασιδιάρη

Προπηλακίστηκαν και οι δύο από τον Ηλία Κασιδιάρη μέσα στο στούντιο του ΑΝΤ1, όμως η διαδικασία της δίκης, τις χώρισε…

Μια αναφορά , ένα παράπονο της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για τη μη παρουσία και κατάθεση της Ρένας Δουρου στη δίκη, προκάλεσε την έκρηξη της Περιφερειάρχη Αττικής.

«Η κυρία Κανέλλη, που διαθέτει νομική παιδεία, θα όφειλε να γνωρίζει ότι ουδείς εμφανίζεται αυτόκλητα ως μάρτυρας σε ποινικό δικαστήριο.
Η Ρένα Δούρου ουδέποτε εκλήθη ως μάρτυρας στη δίκη της κ. Κανέλλη. Κατά συνέπεια δεν μπορούσε να παραστεί αυτόκλητα στη δίκη αυτή.
Ασύγγνωστη «άγνοια»»;

airetos.gr

Ολοταχώς προς διάλυση η Σαμαρική ΝΔ, μετά τις αθλιότητες της Κυριακής


samaras-syggrouΜετά το προχτεσινό άθλιο θέαμα που προσέφεραν στην πολιτική ζωή του τόπου οι εντεταλμένοι κλακαδόροι και γιουχαδόροι του Αντώνη Σαμαρά, που αποδοκίμαζαν όποιον ήθελε να γίνει συνέδριο... έχει τεθεί σοβαρά το ζήτημα πώς το υγιές κομμάτι της ΝΔ θα ξεχωρίσει τη στάση του από το ακροδεξιό μόρφωμα της Πολιτικής Άνοιξης που έχει απλώσει τα πλοκάμια του στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Γιακουμάτος, Βορίδης, Γεωργιάδης, Λαζαρίδης, Κρανιδιώτης, και άλλοι γραφικοί, εμφανίζονται στα κανάλια και δίνουν συνεντεύξεις με μόνο σκοπό να υπερασπιστούν το έργο του Σαμαρά, αδιαφορώντας αν αυτό καταδικάστηκε από την Ελληνική κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές, τουλάχιστον με τον τρόπο που επικοινωνήθηκε και τελικά εφαρμόστηκε.

Κάποιοι άλλοι σύμβουλοι και κομπάρσοι, της Συγγρού, αναλώνονται στη δημοσιότητα των θέσεων και σκέψεων του αρχηγού τους μέσα από το διαδίκτυο, με λάσπες και λεκτικούς εμετούς για όποιον τολμάει να σηκώσει κεφάλι και να εκφέρει μία άλλη άποψη, εκτός αυτής που θέλει τον Αντώνη Σαμαρά ισόβιο πρόεδρο της συρρικνωμένης ΝΔ.
Το τοξικό πολιτικό και διοικητικό προσωπικό που έχει μαζέψει δίπλα του ο Αντώνης Σαμαράς και έχει φτάσει τη ΝΔ στο 15%, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της κοινωνικής κεντροδεξιάς να συνυπάρχουν με ακροδεξιές αντιλήψεις. Αυτό αναφέρουν όλα τα κορυφαία στελέχη της καθαρής και αυθεντικής ΝΔ που έζησαν τις αθλιότητες και τα έκτροπα της στημένης συνεδρίασης της Κυριακής στη Συγγρού. Εκείνης που απείχε ο Καραμανλής, ο Μεϊμαράκης και άλλοι πολλοί σύμβολα της ΝΔ... και όπου παραιτήθηκε ο Αβραμόπουλος. Εκείνης της συνεδρίασης όπου ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε καμία αναφορά για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Καραμανλικό Προκόπη Παυλόπουλο... και μάλιστα την ημέρα της επετείου της γέννησης του Εθνάρχη.

Είναι άλλωστε ο λόγος που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αλωνίζει πολιτικά και διασύρει την Ελλάδα... και παρά το γεγονός ότι η χώρα κινείται στα όρια της λογιστικής πτώχευσης, παραμένει δημοσκοπικά ισχυρός.
Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις από την καρδιά της ΝΔ αυτής με τον πυρσό, που θα ξαναστείλουν τον Αντώνη Σαμαρά και την παρέα του στην πολιτική έρημο. Εκεί απ΄ όπου ήρθε με μόνο σκοπό την εξουσία και όχι την πατρίδα.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 82χρονο επέβαλε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, για πυροβολισμό σκύλου

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 82χρονο επέβαλε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, πυροβόλησε σκυλί συγχωριανού του που είχε μπει σε ιδιοκτησία του και του έτρωγε τις κότες. Το σκυλί τραυματίστηκε, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνίατρου, όπως παραδέχθηκε και ο 82χρονος, αν και αρχικά είχε πει πως είχε πυροβολήσει στον αέρα.

Με τη βεβαίωση του τραυματισμού του ζώου, ο δήμαρχος επικύρωσε το πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Ποσό που δεν επιδέχεται μείωση, είναι καθορισμένο και προβλέπεται από τη νομοθεσία. Το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο ΟΤΑ, σύμφωνα το νόμο.

Μόνη ελπίδα του ηλικιωμένου να μειώσει το πρόστιμο είναι η προσφυγή στο δικαστήριο, όπου θα εκδικαστεί το ποινικό και το διοικητικό μέρος της υπόθεσης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr - airetos.gr

Στα σκαριά νέος Καλλικράτης – «Φουντώνουν» οι συζητήσεις για αλλαγές στα όρια των δήμων

Την όρεξη σε κατοίκους και τοπικούς φορείς που εξαρχής αντιδρούσαν στις συνενώσεις των δήμων άνοιξαν οι δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για «χωροταξική αποκλιμάκωση» του Καλλικράτη.
Από τον Βελβεντό Κοζάνης μέχρι τη Λέσβο κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τις δηλώσεις για αλλαγές στα όρια των δήμων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Ωστόσο, υπάρχουν και αιρετοί που διακρίνουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων εάν ανοίξει το θέμα της χωροταξίας.
Από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών επιχειρείται να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και βρεθούν μπροστά σε σωρεία ανεξέλεγκτων αιτημάτων. Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, η πρωτοβουλία για αλλαγές στον Καλλικράτη θα γίνει μετά από διεξοδικό διάλογο και θα έχει ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει πως κομβικό σημείο για την προώθηση των όποιων μεταρρυθμίσεων στον Καλλικράτη είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
«Ο Καλλικράτης ξεκίνησε χωρίς την προίκα του και γι’ αυτό είχε προβλήματα» δηλώνει ο υπουργός Νίκος Βούτσης και προσθέτει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που να στηρίξει τις αλλαγές. «Αν δεν έχει 4 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις» παραδέχτηκε.

aftodioikisi.gr

Πώς θα «εκδημοκρατιστεί» το Δημόσιο – Οι πέντε προβλέψεις του ν/σ Κατρούγκαλου

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προς διαβούλευση το νομοσχέδιο που είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος με δύο βασικούς στόχους: Την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την αποκατάσταση των διαθέσιμων στο Δημόσιο και την επίλυση «ζητημάτων εκδημοκρατισμού».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

Αναδιοργάνωση στον ΟΑΕΔ – Τι αλλάζει στα προγράμματα για ανέργους – Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Την υλοποίηση προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ για την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των ειδικών ομάδων άνεργων, οι οποίες απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό – όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι – προανήγγειλε η νέα διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.
Τη θέση του παραιτηθέντος Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην ηγεσία του ΟΑΕΔ, αναμένεται να αναλάβει η Μαρία Καραμεσίνη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής.
Η Μ. Καραμεσίνη έχει πλούσιο βιογραφικό, όντας διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από το 1997 μέχρι σήμερα, είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φύλου, αγοράς εργασίας και πολιτικής ισότητας των φύλων.
Η κ. Καραμεσίνη αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ μέχρι τότε θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Αμπατζόγλου, ώστε να γίνει με ομαλό τρόπο η μετάβαση.

Για ποιους αιρετούς χτυπάει η καμπάνα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της στήλης κάποιοι δήμαρχοι (και μεγαλοδήμαρχοι), περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες και πρώην δήμαρχοι θα πρέπει να ανησυχούν καθώς ανοίγουν παλαιοί φάκελοι του ΣΔΟΕ που είχαν κουκουλωθεί όπως-όπως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Προς το παρόν η στήλη δεν δημοσιεύει ονόματα αλλά, όπως έλεγε κυβερνητική πηγή, “αυτοί που πρέπει να ανησυχούν το γνωρίζουν πολύ καλά”.

aftodioikisi.gr

Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας παραπέμπονται σε δίκη πολίτες, ενώ η σχετική πολυσέλιδη και τεκμηριωμένη εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών είναι απαλλακτική.
 
Ο αρμόδιος εφέτης εισηγητής έχει προτείνει την απαλλαγή και τη μη παραπομπή σε δίκη όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αποδεικνύει την αθωότητά μας γι΄ αυτό και αποσιωπάται από όλα τα ΜΜΕ.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 


Ταχ.Δ/νση: Δεληγιάννη 9
22100 Τρίπολη
Πληροφορίες: Αν. Σταυροπούλου
Γεωπόνος
 Τηλ: 2710222511
FAX:2710226938
Email: stavropoulou@arcadia.gr                           

                                                                               ΠΡΟΣ: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

                                                                                             Ενταύθα




Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου που αφορά στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» περιόδου 2015-2016.


Ο ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
                                                                       ΓΕΩΠΟΝΟΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2015-2016.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, τηλ.: 2710222511).