Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Αναπροσαρμογή στα τροφεία των παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο δήμος Κορινθίων

 Αναπροσαρμογή στα τροφεία των παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο δήμος Κορινθίων 

Σε αναπροσαρμογή στα τροφεία που πληρώνουν οι οικογένειες με παιδιά, στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κορινθίων, προχωρά η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου, θα υπάρξει μείωση, κατά 50 % στα τροφεία που θα πληρώνουν οι οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους, στις δομές του δήμου Κορινθίων.

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται νέος τρόπος υπολογισμού, με ποσοστό επί του μηνιαίου εισοδήματος, ώστε οι οικογένειες, να καταβάλλουν χρήματα, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Έτσι, λοιπόν, ο δήμος, αναφέρει, ότι

  • Για οικογένειες με 2 παιδιά και εισόδημα έως 14.000 ευρώ, θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή.
  • Για εισοδήματα από 14.000 έως και 30.000 ευρώ, το μηνιαίο ποσό ανέρχεται από 12 έως 27 ευρώ, όταν, σήμερα, το αντίστοιχο ποσό – όπως λέει η ανακοίνωση – είναι από 40 έως 70 ευρώ.
  • Για 3τεκνες – πολύτεκνες οικογένειες και με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή.

Κοινωνική Ιματιοθήκη Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

  

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών του υπηρεσιών, αλλά και επέκτασής τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, προσέθεσε άλλη μια υπηρεσία στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την Κοινωνική Ιματιοθήκη. 

Πρόσφατα τελέστηκε αγιασμός στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου υπογραμμίστηκε ο σημαντικός ρόλος και η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Κοινωνικής Ιματιοθήκης στην κοινωνία. 

Αναγράφω σοι η Πόλις σου…

   

Της Μαρίκας Λυσιάνθη 

Η στιγμή που πάγωσε τον χρόνο.

Η 29η Μαϊου (1453) ως ληξιαρχική πράξη γέννησης της μεγαλύτερης ιστορικής τραγωδίας του Ελληνισμού.

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης βεβαίως, είχε δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα.

Η Βασιλεύουσα έμεινε μόνη, αβοήθητη και απροστάτευτη, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν ανοίξει, διαδοχικά, πολλές “Κερκόπορτες”.
Η ιστορική μνήμη του Ελληνισμού ωστόσο, κομπιάζει κάθε χρόνο, τέτοια μέρα.

Μήνυμα Ι. Λυτρίβη προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων – Με πάθος και πίστη στον εαυτό σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/05/6074455-1-768x514-1.jpg 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη έστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων.

«Αγαπητά μου παιδιά,

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μόνο μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά και μια ευκαιρία να αποδείξετε στον εαυτό σας τη δύναμη, την αφοσίωση και την επιμονή που έχετε αναπτύξει στη διάρκεια της σχολικής ζωής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα,