Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου έγινε του ... Αγίου Βαρθολομαίου! ΛΕΒΑΝΤΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0


Ενας κακός Ολυμπιακός είχε την ατυχία να πέσει σ' έναν κακό διαιτητή, τον Γερμανό Γκρέφε  που τον άφησε να παλεύει με 10 παίκτες από το 29' με λανθασμένη αποβολή και πέναλτι στον Αμπντούν και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα από την Λεβάντε με 3-0 στο «Θιουδάδ ντε Βαλένθια» στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων για τους «32» του Europa League.
Δυο δοκάρια είχαν οι «ερυθρόλευκοι» με Μανωλά (59') και Τζιμπούρ (88') κι έτσι το έργο τους στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι αν όχι ακατόρθωτο, πολύ δύσκολο και λογικά κάπου εδώ μπαίνει τέλος και στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Μίτσελ.

Προσαγωγές αγροτών στην Κόρινθο μετά από επεισόδια με τα ΜΑΤ στο μπλόκο του Κιάτου


Στους δρόμους βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα οι αγρότες της Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Ζητούν μείωση τις τιμής του ηλεκτρικού αγροτικού ρεύματος, άμεση μείωση κατά το ήμισυ της τιμής του πετρελαίου για αγροτική χρήση, τροποποίηση των τελευταίων φορολογικών ρυθμίσεων, «πάγωμα» χρεών προς το Δημόσιο και «κούρεμα» των δανείων που έχουν στην Αγροτική τράπεζα.
Υπάρχουν πέντε μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα, στον κόμβο Νεστάνης επί της εθνικής οδού Τρίπολης- Πύργου, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη για μισή ώρα, λίγο μετά τις 13:30.
Συγκεντρώσεις αγροτών, μικρές σε όγκο, με παραταγμένα τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα στην άκρη των δρόμων, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, υπάρχουν στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, στον κόμβο Μάνεση στην Αργολίδα, στο 23,5-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στον κόμβο Βουρβούρων και στο 103-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών στο ύψος του Βέλου


αμοντάριστα πλάνα από το korinthostv.blogspot.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο 103 χιλιόμετρο της Eθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στα “Μακντόναλντ” στο Βέλο , όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κιάτου προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.  Ανέμεσα στους αγρότες ήταν και ο δήμαρχος του Κιάτου Σπύρος Σταματόπουλος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τα ΜΑΤ.
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες, η δε κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.
Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, οι αγρότες βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν.

Στο μεταξύ, το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στη Νεμέα, όπου οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου.
.
 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡIΔΑ!

Του Χρήστου Πασαλάρη

Ιδέτε και μια άλλη πλευρά του Αγίου Βαλεντίνου που η μνήμη του γιορτάζεται σήμερα ως «αγίου του έρωτα». Ηταν ένας ασκητικός κληρικός, πετσί και κόκκαλο, που αγωνιζόταν στη Ρώμη του Κλαυδίου Β΄ το έτος 270 μ. χ. για να παντρέψει όσο γινόταν περισσότερους χριστιανούς, σε πείσμα των Ρωμαίων δυναστών που τελικά τον συνέλαβαν ,τον βασάνισαν και τον θανάτωσαν….
Η 14η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε παγκοσμίως ως «ημέρα του έρωτα» ( από που και ως που;) για να παραδοθεί και αυτή, όπως τόσες άλλες ημέρες Αγίων, όπως και όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας, από τη γέννηση του χριστιανού ως το θάνατό του, στο αδίστακτο και αχόρταγο εμπόριο .Και, εδώ που τα λέμε, κανένα εμπόριο δεν είναι τόσο απλωμένο, τόσο αιώνιο και τόσο αποδοτικό όσο το εμπόριο που απομυζά τους θρησκευόμενους.
Ο Χριστός κυνήγησε με το φραγγέλιο τους εμπόρους της θρησκείας. Ο Λούθηρος ξεσήκωσε επανάσταση εναντίον της Ιεράς Εξέτασης. Ο Γαλιλαίος τσαλακώθηκε. Ο Τζορντάνο Μπρούνο κάηκε ζωντανός. Ο δικός μας Θεόφιλος Καϊρης έσβησε στις φυλακές. Αλλά το εμπόριο έμεινε αθάνατο και παντοδύναμο. Το δίδαγμα όμως που άφησαν όλοι οι μάρτυρες της εκκλησίας και που έμεινε αθάνατο είναι το «ευ αγωνίζεστε»!...
Παρόλα αυτά όσοι αγαπάτε ,όσοι νοιώθετε ερωτευμένοι ,(ακόμη και με μια ιδέα, ακόμη και με ένα όραμα) θα προσφέρετε σήμερα το λουλούδι σας στο πρόσωπο που λατρεύετε και που προσωποποιεί τo όραμά σας. Και αυτές τις δύσκολες μέρες το ωραιότερο όραμα δεν είναι άλλο από αυτό της δόλιας πατρίδας που τόσο υποφέρει..…

Ch.Passalaris@hotmail.com

Eιδική φρουρός η 27χρονη που έκανε βουτιά θανάτου στον Ισθμό

Ισθμός Κορίνθου
Καταγωγή από την Τρίπολη, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr είχε η 27χρονη κοπέλα που έπεσε από τον Ισθμό της Κορίνθου και βρέθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11 από άντρες του Λιμεναρχείου Κορίνθου , η οποία ήταν ειδική φρουρός. Εργαζόταν στην Αθήνα και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της πριν μερικές μέρες, από την οικογένειά της. Η σορός της κοπέλας έχει μεταφερθεί για να γίνει νεκροτομή. Πληροφορίες λένε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Πρόσκληση ΠΑΣΟΚ σε ΔΗΜΑΡ… του Αγίου Βαλεντίνου

Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να στείλει επιστολή στον Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να γίνει το… επόμενο βήμα στο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προαναγγείλει τη σχετική πρωτοβουλία με την ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ ενόψει του Συνεδρίου, και η πρόσκληση αφορά τον “ουσιαστικό διάλογο, τη συστράτευση και τη συμπόρευση”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Φώτη Κουβέλη, έχει ως εξής:

“Πάγωσε” στους -17 ο ΠΑΟ


tsskapao2Αδειος” από την υπερπροσπάθεια στον τελικό του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα ημίχρονο στη Μόσχα, όπου η ΤΣΣΚΑ, με κορυφαίους τους Μίλος Τεόντοσιτς και Σάσα Καούν, τον υποχρεώσε στην 3η του φετινή ήττα (86-69).
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Δικάζεται ο Πιστόριους για τη δολοφονία της μνηστής του στη Νότια Αφρική!

Oscar-pistorius
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία της Νότιας Αφρικής, ως ύποπτος για τη δολοφονία της μνηστής του Ρίβα Στίνκαμπ, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι, στο σπίτι του στην Πρετόρια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε την κοπέλα του στο κεφάλι και τον ώμο, σκοτώνοντάς την ακαριαία, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού, παρόλο που ραδιοφωνικός σταθμός του Γιοχάνεσμπουργκ υποστηρίζει ότι ο διάσημος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων πιθανότατα έκανε λάθος, θεωρώντας ότι η μνηστή του ήταν διαρρήκτης που προσπάθησε να μπει στο σπίτι.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η Ρίβα Στίνκαμπ είχε πάει να του κάνει έκπληξη για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Όσκαρ Πιστόριους φοράει ως προσθετικά μέλη λάμες στα πόδια, συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, κερδίζοντας μάλιστα χρυσό μετάλλιο, ενώ έγραψε ιστορία όταν έγινε ο πρώτος παραολυμπιονίκης που συμμετείχε σε αγώνισμα και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το μεσημέρι, ο Όσκαρ Πιστόριους παραπέμφθηκε σε δίκη για τη δολοφονία της μνηστής του, πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο όμως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος.
Τη σχετική επίσημη ανακοίνωση για την παραπομπή του Πιστόριους σε δίκη έκανε η Αστυνομία της Νότιας Αφρικής, η οποία θα εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων του, να οριστεί χρηματική εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
H δίκη του Νοτιοαφρικανού θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 09.00 το πρωί, καθώς σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος.

ysterografa.gr

Όλι Ρεν: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας... έβαλε τελεία στο σίριαλ των τελευταίων ημερών
European-Commissioner-Olli-Rehn
Ο Όλι Ρεν έβαλε σήμερα… τελεία στη συζήτηση και παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, περί του ενδεχομένου μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόνοιας του Μνημονίου που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα.
“Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού”, δήλωσε με νόημα ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για την ελληνική κρίση και τη διαχείρισή της από την πλευρά των Βρυξελλών.
REPORTER

Λεβάντε - Ολυμπιακός - Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων



Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βαλένθια από τη Λεβάντε στο πρώτο ματς για τη φάση των "32" του Europa League. Ολυμπιακός και Λεβάντε θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες αφού οι Ισπανοί φέτος έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη
Ο Μίτσελ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, Χολέβα, Μανιάτη, Κοντρέρας και Μανωλά στην άμυνα και τους Φέισα, Μοντέστο, Μασάντο στη μεσαία γραμμή. Βλαχοδήμο και Αμπντούν στα πλάγια και τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέβας, Μοντέστο, Φέισα, Μασάντο, Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ.
Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόντας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεθ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος, Ντιόπ, Ρούμπν Γκαρθία, Μάρτινς
.

- Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει 24 φορές απέναντί τους Ισπανικές ομάδες και μετρούν 5 νίκες, 8 ισοπαλίες και 11 ήττες. Επί Ισπανικού εδάφους δεν έχουν νικήσει ποτέ (2 ισοπαλίες και 10 ήττες).

- Μπαγεστέρος, Ναβάρο και Ιμπαγάσα ήταν συμπαίκτες στη Μαγιόρκα ενώ Κοντρέρας και Χουανφράν έπαιξαν μαζί στη Θέλτα.

Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Εδραιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος του ΠΑΣΟΚ



Η νέα δημοσκόπηση της Alco για το Newsit δεν αποτυπώνει απλά όλα όσα σκέφτονται οι ψηφοφόροι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά ίσως για πρώτη φορά φωτογραφίζει τα θέλω τους σε σχέση με κόμματα, πρόσωπα και θεσμούς.
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, αυτό που προκύπτει, είναι μια όχι μεγάλη αλλά αξιοσημείωτη άνοδος της ΝΔ, στασιμότητα με ελαφρά πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που όμως παραμένει ακόμα μακριά από διψήφιο ποσοστό και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό υπάρχει πτώση της Χρυσής Αυγής!

Το “ευχαριστώ” του Κικίλια σε Σαμαρά και Καραμανλή

Vassilis-Kikilias
Την εκδήλωση κοπής πίτας του συνδυασμού της μειοψηφίας στην Περιφέρεια Αττικής, “Αττική Νέα Προοπτική”, επέλεξε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, για να τοποθετηθεί επί της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και να ευχαριστήσει τους δυο τελευταίους αρχηγούς της Παράταξης, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν, και του έδωσαν την ευκαιρία να ανοίξει… περπατησιά στον δημόσιο βίο.
Ο Βασίλης Κικίλιας αναγνώρισε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, για την οποία ωστόσο επεσήμανε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από την κρίση, ενώ έκανε λόγο για “κυνικούς και λαϊκιστές που βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την κρίση”.
Ο βουλευτής της Α’ Αθηνων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς του για τη στήριξη που του παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ απηύθυνε και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από καρδιάς στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

reporter

Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι”».


Από το Γραφείο του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τα σχόλια από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για τη σημερινή συνέντευξή του στο Real fm, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς στους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και στην ηγεσία του κόμματος, είναι: “Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι”».

Προσοχή! Καταγγελία για το Cosmote Data Traveller

Email από αναγνώστη:

Είμαι 15 χρόνια πελάτης Cosmote. Τον τελευταία καιρό, έχω πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα 45 που μου δίνει 350Mb/μήνα Data. Επειδή θα βρισκόμουν στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιθυμούσα να χρησιμοποιήσω Data, μετά από συνεννόηση με το Τμήμα "Εξυπηρέτησης" Πελατών Cosmote ενεργοποίησα την υπηρεσία Data Traveller στο λογαριασμό η οποία μου δίνει "τα MB του προγραμματός μου στο εξωτερικό" με κόστος 5€/μήνα.
Ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό κατανάλωνα κανονικά τα Data του Προγράμματος οπότε αναμενόμενα κάποια στιγμή μου ήρθε το εξής μήνυμα με sms:

Κυριάκος: Δεν θα ψηφιστεί περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού

ÍÅÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ  ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÌÁÄÁ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιόφωνο του Real FM αναφέρθηκε σε ποιους τομείς, όσον αφορά στη φορολόγηση, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φορολογία των ακινήτων, στη φορολογία της ενέργειας, αλλά και στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό υπογράμμισε ότι η βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μείωσή του.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ


               Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 11ης Φεβρουαρίου 2013, την υλοποίηση της πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με τίτλο «ΓΕΡΑΝΙΑ ΟΡΗ: ΣΗΜΑΝΣΗ  - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ». Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Δέδες εισηγήθηκε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., προκειμένου μέσω της σύμπραξής τους να προωθηθεί η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 της υλοποίησης της συνολικής ανάπλασης των Όρεων Γερανείων.

               Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη που έγινε δεκτή και υπερψηφίστηκε  από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δίνει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με δράσεις προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού (περιηγητικός τουρισμός, ορειβατικός, φυσιολατρικός τουρισμός κλπ.) και αναβάθμισης των υποδομών των Γερανείων. Με την πρόταση, επιδιώκεται η βελτίωση της πρόσβασης των παλιών μονοπατιών των Γερανείων Όρεων, η τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης σε κρίσιμα σημεία διασταυρώσεων, η τοποθέτηση πλαισίων με χάρτες στις εισόδους των μονοπατιών, η συμπλήρωση και βελτίωση της υπάρχουσας σήμανσης μονοπατιών και η πρόσβαση σε ψηφιακές πληροφορίες με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των σταθμών πληροφοριών που θα εγκατασταθούν στην περιοχή.

               Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι και η ανιδιοτελής συμβολή του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου, ο οποίος πέρα από τις ενεργείς δράσεις του στην περιοχή, έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντική δουλειά του υπόβαθρου που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων. Για το λόγο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη δημόσια και ευχαρίστησε τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου  και τους εκπροσώπους του, οι οποίοι θα συμμετέχουν  στην επιστημονική επιτροπή του έργου.

               Το όλο σχέδιο προχωρά σε συνέργεια με το Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο διαμέσου  των Αντιδημάρχων κκ Δέδε και Κακούρου, οι οποίοι τοποθετήθηκαν θετικά στο συγκεκριμένο θέμα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάδειξη των διαδρομών γύρω από το Ηφαίστειο του Σουσακίου και δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Δέδε να υπογραμμίσει ότι και η ανάπτυξη του Σουσακίου περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό για την τόνωση του ήδη υπαρκτού διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος για την εν λόγω περιοχή.

            Ολοκληρώνοντας, με αυτές τις παρεμβάσεις στο σημαντικό ορειβατικό και οικοτουριστικό προορισμό των Γερανείων, επιδιώκεται μέσω των μονοπατιών, να εξυπηρετηθεί όχι μόνο η αναψυχή των διερχόμενων και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή, αλλά επιπροσθέτως η διαρκής επιτήρηση των προστατευόμενων τοποθεσιών των Γερανείων, η προστασία των δασών που αναπτύσσονται στους ορεινούς όγκους, διευκολύνοντας δασικούς υπαλλήλους και πυροσβέστες, κυνηγούς, εθελοντές, διασώστες κλπ. να προσεγγίσουν φλεγόμενες περιοχές ή να απεγκλωβιστούν από αυτές με ασφάλεια.

ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., με στόχο τη συνεργασία τους για τον εντοπισμό και την ωρίμανση των απαιτούμενων παρεμβάσεων στην περιοχή του Ισθμού, με άξονα αναφοράς την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου που διέρχεται από τα παλαιά Διόδια, τη Διώρυγα, το «Δέλτα» Κορίνθου, το Στρατόπεδο και καταλήγει στον κόμβο της διακλάδωσης προς Τρίπολη και Πάτρα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ​Υ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου την Πάτρα, όπου θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με κομματικά στελέχη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης θα έχει συναντήσεις με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη, εκπροσώπους του Συλλόγου υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.

Θα επισκεφθεί, επίσης, το Επιμελητήριο Αχαΐας και θα προεδρεύσει σε Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος.  

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩ​Ν ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩ​Ν 8Κ ΚΑΙ 9Κ ΤΟΥ ΑΣΕΠ


Τέλος στον εμπαιγμό και τη δικαστική διαμάχη των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ, θύματα και αυτοί της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε» της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, ενώ «κατά τη συζήτηση στις 20 Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την «Κατάργηση και Συγχώνευση φορέων του Δημοσίου», ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τόνισε πώς αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσλάβει από την κατάσταση των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ όσα άτομα της επιτρέπει ο περιορισμός του 1/5 και από τους 9Κ όσους περισσεύουν από το υπόλοιπο που απομένει», ωστόσο «δεκαεπτά μέρες αργότερα, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και αμέσως μετά των όλων των 9Κ»!
Όπως αποκαλύπτει και η Πολιτευτής Ροδόπης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ντίνα Παπαχρήστου, «οι επιτυχόντες της 8Κ, έστειλαν ήδη εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο και απαιτούν τις απολύσεις της 9Κ! Μάλιστα ο ΕΟΠΠΥ προχώρησε ήδη σε αποστολή των απολύσεων των εργαζομένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Υποκαταστήματα του, με σκοπό να κοινοποιηθούν αυτές στους εργαζόμενους».
«Γιατί πρέπει 1.300 ελληνικές οικογένειες να πληρώνουν καθημερινά τη δική σας αναλγησία και ασυνεννοησία;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για «το αν προτίθενται να εφαρμόσουν τα λεγόμενά τους προχωρώντας σε προσλήψεις της 8Κ αλλά και σταματώντας τις αναίτιες απολύσεις της 9Κ εφόσον έχουν δεσμευθεί για αυτό;»

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RALLY ACROPOLIS 2013


logo.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Rally Acropolis, άνοιξε τις πύλες του, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπου παραχωρήθηκε στις 12/2/2013 Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση της 59ης εκδοχής του ελληνικού αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2013.rally,1-6-2013.jpg

Στην εκδήλωση, παρευρέθη ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, η σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, κ. Παναγιώτα Ψαράκη, , παράλληλα με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του αγώνα.
rally-31-5-2013.jpg
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μέγεθος της προσπάθειας εκ μέρους όλων των φορέων, ώστε εν μέσω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας να καταστεί δυνατή η διοργάνωση ενός τόσο απαιτητικού αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, ώστε να συνεχίσει να διεξάγεται απρόσκοπτα.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της διαδρομής, και αναφορικά με το στο οργανωτικό μέρος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εθελοντισμό, μια δράση που ξεκίνησε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά και θα συνεχιστεί ακόμα δυνατότερα φέτος.
rally,2-6-2013jpg.jpg
Το Rally Acropolis έγινε πραγματικότητα και για το 2013 στην περιοχή του Δήμου μας, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις (2009,2011 & 2012), διαψεύδοντας έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους αυτούς οι οποίοι διέδιδαν με Δελτία Τύπου και δηλώσεις, ότι το Rally δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όπως για παράδειγμα το Δελτίο Τύπου της ‘Παρέμβασης Πολιτών’ του κ. Γ. Γκιώνη,  που πριν από λίγο καιρό είδε το φως της δημοσιότητας Λόγω παρατεταμένης απουσίας της Δημοτικής Αρχής Λογοθέτη από την πραγματικότητα και από τις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι κινδυνεύει να χαθεί για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις»).
Καλό είναι να μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα, γιατί τους διαψεύδει η πραγματικότητα. Όσοι νομίζουν ότι με ανεύθυνες δημοσιεύσεις και δηλώσεις, πλήττουν τη Δημοτική Αρχή, απλά κάνουν κακό στον τόπο μας αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς διότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα.
 

"Εφυγε" μεγάλος ιστορικός συγγραφέας και νομικός της Κορινθίας Ματθαίος Ανδρεάδης

Η Φωτό ΜουΈφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ιστορικός συγγραφέας και νομικός της Κορινθίας Ματθαίος Ανδρεάδης . Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις  11 το πρωί στην Κόρινθο...

Ο Ματθαίος Ανδρεάδης, δικηγόρος και πρώτος αιρετός πρόεδρος το 2010 της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, γεννήθηκε στην Κόρινθο, όπου δικηγόρησε στο πρωτοδικείο ως το 1997 και ήταν αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο.
Ήταν παντρεμένος με την Ρένα Σταματίου Γκίνη και απέκτησαν δυο θυγατέρες, την Εριέττα δικηγόρο, σύζυγο Γεωργίου Ντάση, μέλος στον δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου και την Αλεξάνδρα που είναι εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός
Από τα νεανικά του χρόνια είχε εκδηλώσει τις πνευματικές του ανησυχίες και ως φοιτητής μαζί με άλλους Κορίνθιους σπουδαστές κατέβαλλε προσπάθειες, σε δημόσιους χώρους της Κορίνθου και της Αθήνας, όπως στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» Αθηνών για την ίδρυση του πρώτου σπουδαστικού σωματείου Κορινθίας (που πραγματοποιήθηκε αργότερα).

Βόλος: Αστυνομικός ξεβράκωσε και έδεσε με χειροπέδες τον πρώην της φίλης του!


Ο αστυνομικός ήθελε εκδίκηση - Ο τσοπάνης που βρήκε γυμνό και δεμένο τον νεαρό με χειροπέδες έκανε τον σταυρό του...
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το πρωί, όταν ένας τσοπάνης έφτασε στη στάνη του, που βρίσκεται σε ερημική περιοχή. Έκπληκτος αντίκρισε ένα νεαρό που ήταν γυμνός έξω από το μαντρί του και δεμένος με χειροπέδες. Ο τσοπάνης πλησίασε και έμαθε πρώτος όλα όσα είχαν συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο 23χρονος που ήταν γυμνός, είχε ερωτική σχέση παλιότερα με μία νεαρή από την περιοχή. Χώρισαν και εκείνη έκανε σχέση με τον αστυνομικό, πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Η γυναίκα έλεγε στη νέα της σχέση, πως ο πρώην της τηλεφωνεί και την παρενοχλεί καθημερινά. Έτσι ο 30χρονος αστυνομικός αποφάσισε να... αναλάβει δράση!

Βρήκε τον 23χρονο και αφού τον έβαλε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, τον πήγε στην ερημική περιοχή που βρίσκεται η στάνη. Τον κατέβασε, τον έγδυσε και του έδεσε τα χέρια με χειροπέδες. Ο δράστης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο νεαρός, άρχισε να πυροβολεί με το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό. Τον παράτησε γυμνό, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε από την περιοχή, απειλόντας τον, πως αν ξανατολμήσει να ενοχλήσει την κοπέλα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα...

Μετά την απελευθέρωσή του από τον τσοπάνη, ο 23χρονος πήγε σε αστυνομικό τμήμα και έκανε καταγγελία. Κάπως έτσι ο 30χρονος αστυνομικός συνελήφθη και πλέον το λόγο στην υπόθεση, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων της τοπικής κοινωνίας, έχει η Δικαιοσύνη...

newsit.gr

Πύργος: Το κορίτσι με τα σπιτικά κουλουράκια που συγκίνησε μια ολόκληρη εφημερίδα!


Το κορίτσι μπήκε στην τοπική εφημερίδα ''Πρωινή'' με μία τσάντα που περιείχε κουλουράκια - Λίγα λεπτά αργότερα οι περισσότεροι συντάκτες είχαν δάκρυα στα μάτια τους...
Χωρίς να κανένα ίχνος ντροπής ή κάποιου κόμπλεξ, χωρίς τη φτηνή μιζέρια των δήθεν επαιτών που έχουν κάνει επάγγελμα το να χτυπούν πόρτες και να ζητούν ελεημοσύνη, αλλά με χαμόγελο, αυτοπεποίθηση και περίσσια περηφάνια ένα κορίτσι στον Πύργο, προσπαθεί στις ελεύθερες ώρες που της απομένουν από το σχολείο να βοηθήσει την οικογένειά της, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Οι γονείς της όπως η ίδια είπε είναι άνεργοι και τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Η ίδια τα απογεύματα αδειάζει τη σχολική τσάντα από τα βιβλία και τα τετράδιά της και τη γεμίζει με σπιτικά κουλουράκια. Η μικρή, μαθήτρια του δημοτικού, πέρασε χθες το απόγευμα το κατώφλι και της τοπικής εφημερίδας ''Πρωινή''.

Όπως γράφει σε σχόλιο στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ο συντάκτης της Πρωινής και διαχειριστής του ilialive.gr, Γιάννης Σπυρούνης «Το κατώφλι της εφημερίδας μας πέρασε ένα πανέμορφο χαμογελαστό κοριτσάκι, ήταν δεν ήταν δέκα ετών. Με μια σχολική τσάντα στην πλάτη, με το πιο μεγάλο χαμόγελο και γεμάτη περηφάνια, μας χαιρέτισε και μας είπε. "Πουλάω σπιτικά κουλουράκια για να βοηθήσω την οικογένειά μου οικονομικά, γιατί είναι άνεργοι οι γονείς μου". Βουβαθήκαμε όλοι, κοιταχθήκαμε και δεν ξέραμε τι να πούμε...

Σίγουρα δεν θέλαμε κουλουράκια, αλλά θέλαμε να βοηθήσουμε οπωσδήποτε. Βάλαμε το χέρι στην τσέπη… προβληματισμένοι, στεναχωρημένοι αλλά με διάθεση να βοηθήσουμε και να μην προσφέρουμε άλλη απογοήτευση σε αυτό το τόσο γλυκό κορίτσι. Μας άφησε αν και δεν ήταν για εμάς απαραίτητο ένα σακουλάκι με πραγματικά σπιτικά κουλουράκια και έφυγε, με το ίδιο χαμόγελο στο πρόσωπό της με την ίδια περηφάνια στα μάτια της. Και εμείς βυθιστήκαμε ακόμα περισσότερο στη θλίψη''...

newsit/gr

Οι σεισμόπληκτοι της Αχαϊας περιμένουν λύση από το 2008

seismopliktoi-Axaias
Αγανακτισμένοι δηλώνουν σεισμόπληκτοι της Αχαϊας, οι οποίοι περιμένουν ακόμη να δοθεί λύση στην οικονομική στήριξή τους, μετά τον σεισμό του 2008.
Όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποί τους στα “Υστερόγραφα”, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν μερίμνησαν ώστε να τακτοποιηθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα, με την κρατική αρρωγή που θα πρέπει να τους δοθεί μέσω του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του νομού Αχαϊας.
Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο να έχουν δοθεί αποζημιώσεις μονάχα κατά περιπτώσεις, και οι τοπικοί φορείς και βουλευτές να περιορίζονται σε υποσχέσεις για την ολική αντιμετώπιση του θέματος.

Διέταξε ΕΔΕ ο Δένδιας για τα επεισόδια στο γραφείο του Μέργου - ΣΥΡΙΖΑ: Μόνιμος ο έρωτας του Δένδια με την καταστολή

dendias2
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, διέταξε ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κατάληψης που έκαναν μέλη της νεολαίας του κόμματος στο ακαδημαϊκό γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου.

Ανακοίνωση… προσαρμοσμένη στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στο γραφείο του Γιώργου Μέργου.
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:
“Η βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, του ανθρώπου που με περισσό κυνισμό ομολόγησε την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει και άλλο τους κατώτατους μισθούς, καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν ανέχεται καμία διαμαρτυρία, καμία διαφορετική φωνή ενάντια στην πολιτική της. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα «ξεχάσουν» την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό.
Νομίζει ότι με τις επιστρατεύσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των απεργιών, την αστυνομική καταστολή, ο λαός θα τρομοκρατηθεί.
Κάνει λάθος.
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια. Η ενδυνάμωση των αγώνων και της αντίστασης, η ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων και δράσεων, η ενωτική συμπόρευση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων είναι ο μόνος δρόμος.
Υ.Γ.
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δένδιας διάλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να δείξει τον μόνιμο έρωτά του με την καταστολή, επιτιθέμενος στους βουλευτές και στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ”.

ysterografa.gr

Κατάληψη στο γραφείο του Μέργου – Ένταση και ρίψεις χημικών

mergos
Κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γιώργου Μέργου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα εισήλθαν στο γραφείο του στη Σταδίου και ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ», με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργού Οικονομικών, ότι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ο κατώτερος μισθός.
Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έκανε λόγο για αστυνομική βία χωρίς λόγο και αιτία.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει κι άλλο τον κατώτατο μισθό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συγκέντρωση συνταξιούχων και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

syntaksiouxoi (2)
Αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές, παρά την βροχή, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν πορεία, ενώ νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά και κατευθύνονται προς το υπουργείο Εργασίας.
Οι συνταξιούχοι ζητούν συνάντηση με τον κ. Βρούτση προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα τους.
Σε ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι τονίζουν «Η λεηλάτηση των συντάξεων, το φόρτωμα με χαράτσια, οι κατασχέσεις από τις τράπεζες των σπιτιών μας, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, το κόψιμο των δώρων, η εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, η άγρια φορολόγηση κ.ο.κ. ενώ από την άλλη οι περικοπές από την Επιχείρηση Ολικών Περικοπών Υγείας, όπως πρέπει να ονομάζουμε τον ΕΟΠΥΥ, οι απλησίαστες τιμές του πετρελαίου, δεν έχουν τελειωμό αλλά συνεχώς ανανεώνονται».

XΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

O Μπιλ το επιβεβαίωσε: Η Χίλαρι θα είναι υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016!

Bill-Clinton-Hillary
Είδηση παγκοσμίων διαστάσεων «δώρισε» στον Greek Reporter ο ελληνικής καταγωγής … δωρητής του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ Άγγελος Τσακόπουλος.
Ο ομογενής εκατομμυριούχος μετέδωσε την πληροφορία ότι ο άνδρας της Hillary Clinton και πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton του επιβεβαίωσε προσωπικά την πολιτική φιλοδοξία της γυναίκας του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών με απώτερο σκοπό την διαδοχή του Barack Obama.
«Η Hillary θα είναι η επόμενή μας Πρόεδρος και θα είναι και πάρα πολύ καλή», είπε ο Τσακόπουλος στην ιστοσελίδα κατά την διάρκεια γκαλά που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. «Μίλησα με τον σύζυγό της και το επιβεβαίωσε. Θα κατέβει», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσακόπουλος είναι ο ιδρυτής της ΑΚΤ Development. Αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους σημαντικότερους δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος και συγκέντρωσε μεγάλα ποσά για την διεκδίκηση της προεδρίας από την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ όταν εκείνη πρωτύτερα αντιμετώπισε τον νυν Πρόεδρο Barack Obama. Η κόρη του, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, διορίσθηκε από τον τελευταίο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία στις 7 Ιανουαρίου του 2010 και ορκίσθηκε ενώπιον της Hillary Clinton και με συντροφιά τον πατέρα της που κρατούσε κατά την τελετή την Βίβλο. Αναμένεται να ορισθεί από την μελλοντικά εκ νέου υποψήφια Πρόεδρο ως σύμβουλός της.
Η αποκάλυψη των σχεδίων της Hillary Clinton αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης της υψηλής αξιοπιστίας της πηγής πληροφόρησης αλλά και του γεγονότος ότι η υποψηφιότητά της αποτελούσε το … χειρότερα κρυμμένο μυστικό στην Ουάσινγκτον.

ysterografa.gr

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομειακά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιριών

Γράφει ο Δημήτρης Ραπτοδήμος
 
Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στα νοσοκομειακά προγράμματα των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες σιγά σιγά η μία μετά την άλλη αντικαθιστούν τα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα με τα ετησίως ανανεούμενα. Η αντικατάσταση των προγραμμάτων ξεκίνησε από τα μέσα του 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η αλλαγή αυτή από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών είναι αναγκαία λόγω της εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας που ονομάζεται Solvecy II.

Αυτή προβλέπει ότι κάθε εταιρεία για να είναι φερέγγυα, θα πρέπει να διατηρεί μεγαλύτερα κεφαλαιακά αποθέματα για την αποζημίωση των ασφαλισμένων της από όσα διατηρούσε μέχρι πρότινος.

Κύπελλα και Τεφροδόχοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχουμε συνηθίσει να λέμε (και να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτό) πως στα γήπεδα οι συρράξεις προκαλούνται από μερικούς «ανεγκέφαλους» - υποστηρίζοντας περίπου πως όλα τα άλλα (ιδιοκτησίες, μάνατζερς, διαιτητές, παράγοντες κλπ) συναποτελούν έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και απλώς βρίσκονται πάντα κάποιοι θερμοκέφαλοι και τα σπάνε.

Έχω διαφορετική γνώμη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα.

Το θέμα μου είναι πως την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα που σημειώθηκαν τα γνωστά έκτροπα στο γήπεδο του Ελληνικού – σ’ έναν αγώνα μπάσκετ, για τον Θεό- έκτροπα σημειώθηκαν και στην Κύπρο, στον αγώνα ανάμεσα στη «Νέα Σαλαμίνα» και στην «Ανόρθωση».

Η ήττα της τελευταίας, προκάλεσε την οργή των οπαδών της (άλλοι «ανεγκέφαλοι» αυτοί), που επίσης άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και εναντίον της αστυνομίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Οι Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Δημήτρης Δέδες και Γιάννης Κακούρος, παρευρέθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου 2013, στην 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στην οποία συζητήθηκαν θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, με σκοπό μέσα από τη στενή συνεργασία των 2 φορέων (Δήμου & Περιφέρειας), την αποτελεσματικότερη προώθηση έργων στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε από πλευράς της και η Περιφέρεια. Στα πλαίσια της συνεδρίασης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, εισηγήθηκε το θέμα του «Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κακούρος, τοποθετήθηκε στην εισήγηση και με δεδομένο το ρόλο του Δήμου στην ευρύτερη περιοχή, ως έναν από τους καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, ανέφερε την ιστορική σημασία της ανάδειξης του Ισθμού, ως εισόδου της Πελοποννήσου. Περαιτέρω ο κ. Κακούρος αναφέρθηκε στην υπαγωγή του Δήμου στο πιλοτικό σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού (σε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη), σχετικά με τον Τουρισμό Υγείας και το ρόλο του Δήμου σε αυτόν, μέσω της αξιοποίησης των Ιατρικών Κέντρων, των Κέντρων Αποκατάστασης αλλά και του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου (ως χώρου συνεδρίων), παράλληλα με την προώθηση του Ιαματικού Τουρισμού και των υποδομών του, στο Δήμο μας.
Ο κ. Κακούρος τόνισε ότι η ανάδειξη του Ιαματικού Τουρισμού με επίκεντρο το Λουτράκι, αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και πόλο έλξης για όλη την Πελοπόννησο, παράλληλα με την αξιοποίηση των ξενοδοχειακών υποδομών του Δήμου, τον καθορισμό της τουριστικής του ταυτότητας αλλά και την ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης στους δημότες. Τέλος, στην κατεύθυνση της συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εγκριθεί η Προγραμματική Σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας, για τη χρηματοδότηση της μελέτης του Μουσείου Της Περαχώρας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, ευχαρίστησε τον κ. Κακούρο, καθώς ήταν ο μοναδικός Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, στο θέμα του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τουρισμού της Περιφέρειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες εισηγήθηκε την «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε.» με θέματα: «Αναπτυξιακό Σχέδιο Δράσης για τη διερεύνηση, σχεδιασμό, αξιολόγηση και ωρίμανση παρεμβάσεων για τη βελτίωση της πρόσβασης και της προσπελασιμότητας της περιοχής Ισθμός-Κόρινθος» και «Γεράνεια Όρη: Ανάδειξη-Σήμανση Μονοπατιών». Η πρόταση αναβάθμισης του Ισθμού, περιλαμβάνει την αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος παράλληλα με τη δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών, με στόχο τη διεύρυνση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με απώτερο στόχο την προστασία του.
Αναφορικά με τα μονοπάτια στα Γεράνεια Όρη, εκτός από την αναψυχή εξυπηρετούν επιπροσθέτως τη διαρκή επιτήρηση των προστατευόμενων περιοχών που διέρχονται, και την προστασία των δασών που αναπτύσσονται στους ορεινούς όγκους, διευκολύνοντας δασικούς υπαλλήλους και πυροσβέστες, κυνηγούς, εθελοντές, διασώστες κλπ. να προσεγγίσουν φλεγόμενες περιοχές ή να απεγκλωβιστούν από αυτές με ασφάλεια. Έτσι, εκτός από την ανάπτυξη, τα μονοπάτια συμβάλλουν στην προστασία των δασών από τις πυρκαγιές.
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αποτελεί η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, για την ένταξη στο ΕΣΠΑ, 2 πολύ σημαντικών έργων για το Δήμο, του νέου Λυκείου Σχολείου Λουτρακίου αλλά και του Μουσείου της Περαχώρας, μετά από παρέμβαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δέδε. Ο κ. Δέδες, συζήτησε περαιτέρω με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε, το ζήτημα της αποκατάστασης της κατεστραμμένης δασικής έκτασης στους Αγίους Θεοδώρους, στα πλαίσια της διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου. Τέλος, με δεδομένη την πρόθεση αναβάθμισης της εισόδου της Πελοποννήσου στα όρια του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων (Κινέτα), αποφασίστηκε η μελέτη βελτίωσης της περιοχής.
Οι εξελίξεις αυτές, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των υποδομών αλλά και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, σε συνδυασμό πάντα με τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου του νέου διευρυμένου Δήμου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χόρεψαν ολόγυμνοι στο "DANCING with the stars"! BINTEO

Πρωτοφανές θέαμα! ΔΕΙΤΕ πως αντέδρασε το κοινό!

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Ζευγάρι έμεινε τελείως γυμνό στη σκηνή του "Dancing with the stars"! Όταν ο χορευτής άρχισε να τα πετάει όλα, οι γυναίκες που βρίσκονταν στο στούντιο άρχισαν να αποθεώνουν. Και όπως βλέπετε, γυναίκες όλων των ηλικιών!
Όλα αυτά έγιναν στο πολύ σέξυ αργεντίνικο show! Μήπως είναι μια καλή ιδέα ενόψει ελληνικού τελικού στο "Dancing" ; Ή δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο...;
Δείτε το βίντεο!



zappit.gr

Πυρκαγιά σε ίδρυμα με ηλικιωμένους στον Κορυδαλλό


pirkagiaΠυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε ίδρυμα με ηλικιωμένους στην οδό Βύρωνος 12 στον Κορυδαλλό.
Επί τόπου έσπευσαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.
Από το φλεγόμενο κτήριο απεγκλωβίστηκαν τέσσερις ηλικιωμένοι οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.
Συγκεκριμένα, τρεις άντρες και μία γυναίκα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Νίκαιας.

REPORTER

Ρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

 
Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους "16" του Champions League έτσι αναμένεται σπουδαία η παράσταση στο "θέατρο των ονείρων" σε 2 εβδομάδες.
Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Ντάνι Γουέλμπεκ και απάντησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του, στην πρώτη φορά που την αντιμετώπισε.

«Κατηγορώ» τους πολιτικούς της Σοσιαλιστι​κής Διεθνούς για το κατάντημα της χώρας μου !».


"Κατηγορώ όλους τούς πολιτικούς τών πέντε αστέρων..."

Αυτό το «κατηγορώ» πού εξαπέλυσε χθές η νεαρή Ισπανίδα στην συγκέντρωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και αφορούσε τους πολιτικούς για το κατάντημα πού τώρα ζούμε, έχει και κάποιες άλλες «μυστικές» και ανάδελφες παραγράφους και στην χώρα μας για τις οποίες παρακάτω θα μιλήσουμε…
Έτσι λοιπόν, αυτά πού συμβαίνουν τώρα στην χώρα μας δεν είναι ένας ξαφνικός κεραυνός πού έπεσε τώρα, και μάλιστα «εν αιθρία»...

Ο κεραυνός είχε πέσει από πολύ παλαιότερα, και απλούστατα τώρα ακούσαμε τον βρόντο του...
Αυτή την παραπάνω φράση «περί βροντής και κεραυνού» μας είπε φίλος του μπλόγκ αυτές τις μέρες, προσθέτοντας σχετικά αγανακτισμένος και τα παρακάτω:


« …Για να είμαστε δίκαιοι το βάρος της ευθύνης των όσων συμβαίνουν και των όσων υποφέρουμε καί θα υποφέρουμε ακόμη, δεν πέφτει μόνο στους όποιους κακούς πολιτικούς μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ακόμη…
Μην είμαστε άδικοι κάνοντας διαλεκτική στρουθοκαμήλου !
Μεγάλη ευθύνη έχουμε κι΄ εμείς οί πολίτες. Γιατί μπορεί να μη κλέψαμε άμεσα ή έμμεσα κάποιοι από εμάς, αλλά συμβάλλαμε ο καθένας με τον τρόπο του, έστω με την αδιαφορία του, ακόμη και με την λεγόμενη αμαρτία του, στο χτίσιμο αυτού του βουνού της κόπρου του Αυγεία όπως και κάποιες άλλες φορές έχετε κι΄ εσείς σημειώσει…

Εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: Δεν θα κάνετε συνέδριο στα πτώματά μας

pasok
Επιθετική ανακοίνωση από τους απλήρωτους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ!
«Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας», αναφέρουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, και θέτουν το ερώτημα:
«Ξέρουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα του Προέδρου της είναι απλήρωτοι ένα χρόνο;»
Οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ γράφουν στο blog που διατηρούν:
“Χαιρετίζοντας την παρέμβαση της συναγωνίστριας από την Ισπανία προς στους 5άστερους της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» πολύ θα θέλαμε να ξέραμε την αντίδραση της όχι μόνο τη δική της αλλά και των υπολοίπων ηγετών όταν μάθαιναν ότι οι υπάλληλοι στο κόμμα του Προέδρου της Γ. Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή, είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο!!!!.
Ποια λοιπόν η αξιοπιστία όλων αυτών των ηγετών;
Πώς να λάβει ο κόσμος ως ειλικρινή λοιπόν την ευαισθησία που εξέπεμψαν προς το σύνολο των εργαζομένων της Ευρώπης (που υποτίθεται ότι ως «Σοσιαλιστές» έχουν), όταν φέρονται έτσι στους δικούς τους εργαζόμενους, στο ΠΑΣΟΚ, κόμμα που προέρχεται ο Πρόεδρος τους;
Οι μέρες κυλούν προς το συνέδριο, και πέρα από διαρροές ότι πριν την διεξαγωγή του θα λήξη το ζήτημα μας, διαρροές στα τηλέφωνα αλλά και στα ΜΜΕ, εμείς δεν έχουμε καμία άλλη τέτοια ένδειξη.
Η προσπάθειες μας είναι να λάβουν γνώσει η συνάδελφοι αλλά και οι ηγεσίες των Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, και σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε σε καλό δρόμο”.
Προειδοποιούμε, καταλήγουν:
“ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!”

REPORTER

Έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

xa
Έκρηξη σημειώθηκε το βραδύ της Τετάρτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον έβδομο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος.
Λόγω της έκρηξης ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο χώρο, αλλά κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.
Επί τόπου μετέβησαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

ysterografa.gr

Ο Μαρκόπουλος κλείνει το… μάτι στον Σαμαρά

marko
«Τιτίβισμα» με… νόημα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο.
Σε σχόλιό του για την υπογραφή της συμφωνίας που αφορά στον αγωγό ΤΑΡ, ο κ. Μαρκόπουλος έγραψε: «Η Ελλάδα πάλι στον ενεργειακό χάρτη. Ο αγωγός TAP είναι δύναμη και ρόλος. Περίμενα μια πατριωτική λέξη από όλα τα κόμματα. Ζητάω πολλά μάλλον!».
Ασφαλώς, το συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ως… φλερτ με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.
Αλλωστε, ο κ. Μαρκόπουλος, μετά την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής και δεν εντάχθηκε στην «Ελλήνων Πρωτοβουλία».

ysterografa.gr

Περιφερειάρχες: Τέσσερις απόψεις για την παράταση

Τέσσερεις διαφορετικές απόψεις εκφράζουν με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr οι 12 από τους 13 περιφερειάρχες (σ.σ. ο Κλ. Περγαντάς ήταν «άφαντος») αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας τους.
Η μεγάλη πλειοψηφία (έξι), ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Σγουρός που είχε προ ενός έτους ανοίξει το θέμα, δηλώνουν «ουδέτεροι» και ρίχνουν το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση (μάλιστα ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΑ Α. Κατσιφάρας τονίζει ότι ουδέποτε η Ένωση έθεσε τέτοιο θέμα), τρεις απαντούν «ναι μεν αλλά», δύο είναι ξεκάθαρα υπέρ, ενώ ένας (ο Α. Τζιτζικώστας) δεν θέλησε ούτε καν να μπει στη σχετική συζήτηση. Πάντως, κανείς από τους 12 δεν τάσσεται κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου.
Η aftodioikisi.gr, κατηγοριοποίησε τις απαντήσεις των 12 περιφερειαρχών οι οποίες είναι οι εξής:

Η Βαλκανική Ένωση Φιλίας και η χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής του Ηλία Γιουρούκου,



Η Βαλκανική Ένωση Φιλίας και η χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής του Ηλία Γιουρούκου,
Σας προσκαλούν ..
Στην Ετήσια Συνεστίαση τους, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο
¨ΤΑΧΕΙΑ¨ επί της οδού Λεωφ.Βουλιαγμένης και Δωδεκανήσων 37
(όρια Δήμου Αγ. Δημητρίου,Αλίμου) ..
... Την Παρασκευή 1η Μαρτίου και ώρα 9.30μμ.
Συμετέχουν οι καλλιτέχνες
ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ .. (καλλιτεχνική επιμέλεια - ακορντεόν & σαντούρι) ,, ,, Τραγουδούν..Θεοδ.Στίγκα,Φάνης Μεζίνης , Παν.Λάλεζας,Ελένη Φιλίνη,,Χαρ.Ντάνου και Γιάννης Μάντης.,,,,.Φιλική συμμετοχή .. ΗΛ. ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ -- Γ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ ..!
Πλούσιο μενού και ποτά - αναψυκτικά ελεύθερη κατανάλωση ,, Τιμή πρόσκλησης 20 Ε.

Για την Βαλκανική Ένωσή Φιλίας .. Παν Μιχαλακάκος
..... Για τη χορωδία .. Ηλίας Γιουρούκος , , , , , ΔΙΟΡΓΩΝΕΤΕΣ .. Βαλκανική Ένωση Φιλίας & Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Ηλ. Γιουρούκου
 

Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                               Τρίπολη, 13/02/2013

Η τακτική της παρατυπίας και της παραπληροφόρησης που ορισμένοι Οικολόγοι – Πράσινοι της Πελοποννήσου, έχουν υιοθετήσει, συνεχίστηκε πανηγυρικά και εχθές.

Σε χθεσινό Δελτίο Τύπου (12.02.13) συγκεκριμένοι Οικολόγοι – Πράσινοι Πελοποννήσου, παράτυπα συνέταξαν γραπτώς και δημοσίευσαν σε πλήθος Μ.Μ.Ε., δήθεν σχόλια της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος των Οικολόγων – Πράσινων (ΟΠ), εναντίον του Λάμπρου Μπούκλη.
Χαρακτηριστικά, από την πλευρά του, ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας (Ε.Γ.)του Κόμματος και τ.Ευρωβουλευτής κος Μιχ.Τρεμόπουλος, σήμερα, διαψεύδοντας τους, γραπτά δήλωσε:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων δεν είχε λάβει γνώση του κειμένου του Δελτίου Τύπου της 12.02.13, με αναφορές στην Ε.Γ., σχετικά με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Λ. Μπούκλη. Παρακαλούμε για την ανάρτηση και δημοσίευση».
Κατόπιν νομίμου αιτήματος μας, σήμερα (13.02.13) αναγκάστηκαν οι συγκεκριμένοι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου και έστειλαν στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου ορθή επανάληψη όπου γραπτώς παραδέχονται την αλήθεια:
«…η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΠ δεν είχε λάβει ακόμη γνώση του κειμένου και κακώς εστάλθηκε το αρχικό κείμενο - Δελτίο Τύπου της 12.02.13, με αναφορές στην Ε.Γ. των Οικολόγων – Πράσινων…».
Η αυτοδιάψευση τους εντός 24 ωρών είναι γεγονός.
Εμείς, για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας βασισμένοι στις «Πράσινες Αρχές» ήθους και αξιοπιστίας και κάνουμε κάλεσμα ενότητας προς όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις της Πελοποννήσου για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, την Κοινωνία που χειμάζεται από μύρια προβλήματα. Αυτά τα σοβαρά θέματα, όπως της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης – ανέχειας, των συνεχών αυτοκτονιών, της εγκληματικότητας, απασχολούν εμάς και τους συμπολίτες μας.

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επικεφαλής «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά»

Υ.Γ. Ζητούμε από τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν, εν αγνοία τους, το αρχικό παράτυπο Δ.Τ. (12.02.13) να δημοσιεύσουν και το παρόν απαντητικό Δ.Τ.

ΚΑΛΕΣΜΑ συμπαράστα​ση στον αγώνα των αγροτών του νομού μας

Η Πλατεία Κιάτου καλεί όλους και όλες σε συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών του νομού μας. Η αγροτική παραγωγή πλήττεται με τα επαχθή μέτρα που λαμβάνονται τα οποία πλήττουν όλους μας. Είναι μέλημα όλων μας να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι ευθύνη και υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε την τροφική μας επάρκεια για εμάς και τα παιδιά μας. Έμποροι, Επαγγελματίες, μισθωτοί, αγρότες, άνεργοι, όλοι μαζί οφείλουμε να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή των πολιτικών που έχουν σκοπό και αποτέλεσμα την εξαθλίωση μας.
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/2 ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΑΤΟΥ
 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ