Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δικάζεται ο Πιστόριους για τη δολοφονία της μνηστής του στη Νότια Αφρική!

Oscar-pistorius
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία της Νότιας Αφρικής, ως ύποπτος για τη δολοφονία της μνηστής του Ρίβα Στίνκαμπ, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι, στο σπίτι του στην Πρετόρια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε την κοπέλα του στο κεφάλι και τον ώμο, σκοτώνοντάς την ακαριαία, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού, παρόλο που ραδιοφωνικός σταθμός του Γιοχάνεσμπουργκ υποστηρίζει ότι ο διάσημος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων πιθανότατα έκανε λάθος, θεωρώντας ότι η μνηστή του ήταν διαρρήκτης που προσπάθησε να μπει στο σπίτι.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η Ρίβα Στίνκαμπ είχε πάει να του κάνει έκπληξη για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Όσκαρ Πιστόριους φοράει ως προσθετικά μέλη λάμες στα πόδια, συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, κερδίζοντας μάλιστα χρυσό μετάλλιο, ενώ έγραψε ιστορία όταν έγινε ο πρώτος παραολυμπιονίκης που συμμετείχε σε αγώνισμα και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το μεσημέρι, ο Όσκαρ Πιστόριους παραπέμφθηκε σε δίκη για τη δολοφονία της μνηστής του, πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο όμως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος.
Τη σχετική επίσημη ανακοίνωση για την παραπομπή του Πιστόριους σε δίκη έκανε η Αστυνομία της Νότιας Αφρικής, η οποία θα εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων του, να οριστεί χρηματική εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
H δίκη του Νοτιοαφρικανού θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 09.00 το πρωί, καθώς σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος.

ysterografa.gr