Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Διέταξε ΕΔΕ ο Δένδιας για τα επεισόδια στο γραφείο του Μέργου - ΣΥΡΙΖΑ: Μόνιμος ο έρωτας του Δένδια με την καταστολή

dendias2
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, διέταξε ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κατάληψης που έκαναν μέλη της νεολαίας του κόμματος στο ακαδημαϊκό γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου.

Ανακοίνωση… προσαρμοσμένη στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στο γραφείο του Γιώργου Μέργου.
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:
“Η βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, του ανθρώπου που με περισσό κυνισμό ομολόγησε την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει και άλλο τους κατώτατους μισθούς, καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν ανέχεται καμία διαμαρτυρία, καμία διαφορετική φωνή ενάντια στην πολιτική της. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα «ξεχάσουν» την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό.
Νομίζει ότι με τις επιστρατεύσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των απεργιών, την αστυνομική καταστολή, ο λαός θα τρομοκρατηθεί.
Κάνει λάθος.
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια. Η ενδυνάμωση των αγώνων και της αντίστασης, η ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων και δράσεων, η ενωτική συμπόρευση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων είναι ο μόνος δρόμος.
Υ.Γ.
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δένδιας διάλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να δείξει τον μόνιμο έρωτά του με την καταστολή, επιτιθέμενος στους βουλευτές και στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ”.

ysterografa.gr