Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Κατάληψη στο γραφείο του Μέργου – Ένταση και ρίψεις χημικών

mergos
Κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γιώργου Μέργου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα εισήλθαν στο γραφείο του στη Σταδίου και ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ», με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργού Οικονομικών, ότι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ο κατώτερος μισθός.
Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έκανε λόγο για αστυνομική βία χωρίς λόγο και αιτία.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει κι άλλο τον κατώτατο μισθό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.
Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή».
Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.
ysterografa.gr