Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου έγινε του ... Αγίου Βαρθολομαίου! ΛΕΒΑΝΤΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0


Ενας κακός Ολυμπιακός είχε την ατυχία να πέσει σ' έναν κακό διαιτητή, τον Γερμανό Γκρέφε  που τον άφησε να παλεύει με 10 παίκτες από το 29' με λανθασμένη αποβολή και πέναλτι στον Αμπντούν και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα από την Λεβάντε με 3-0 στο «Θιουδάδ ντε Βαλένθια» στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων για τους «32» του Europa League.
Δυο δοκάρια είχαν οι «ερυθρόλευκοι» με Μανωλά (59') και Τζιμπούρ (88') κι έτσι το έργο τους στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι αν όχι ακατόρθωτο, πολύ δύσκολο και λογικά κάπου εδώ μπαίνει τέλος και στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Μίτσελ.
Από ασίστ του Μπαρκέρο ο Ρίος έφυγε στην πλάτη του Χολέμπας που έκανε αντίθετη κίνηση, μπήκε στην περιοχή, πάτησε τη μπάλα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μέγερι για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10'.
Με την Λεβάντε να μην απειλεί ιδιαίτερα και με τον Ολυμπιακό από την άλλη να είναι ανύπαρκτος στον επιθετικό τομέα, ήρθε μια λανθασμένη απόφαση του Γερμανού διαιτητή να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Γκρέφε καταλόγισε πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Πέδρο Λόπεζ με τον Αμπντούν κι όχι μόνο έδειξε την «άσπρη βούλα», αλλά άφησε και τους Πειραιώτες με 10 παίκτες. Ωστόσο, ο Μάρτινς που ανέλαβε την εκτέλεση, αν και μάντεψε την αντίθετη γωνία απ' αυτήν που έπεσε ο Μέγερι, έστειλε τη μπάλα άουτ!
Το γεγονός αυτό δεν αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» που όχι μόνο δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν, αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ με τον Πέδρο Λόπεζ να κερδίζει και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά από μαρκάρισμα του Χολέμπας που έχασε άλλη μια φάση, μετά απ' αυτήν του πρώτου γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται και γι αυτήν την φάση, καθώς υποστηρίζουν ότι το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής, σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη φάση. Αυτή τη φορά, ο Μπαρκέρο που ανέλαβε την εκτέλεση βρήκε δίχτυα, παρότι ο Μέγερι έπεσε σωστά.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα του και συνέχισε να είναι κακός. Η Λεβάντε εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Φέισα στο κέντρο, βγήκε στην κόντρα με τον Μάρτινς, ο οποίος πέρασε τον Μανωλά και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0 στο 57'…
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν κι έφτασαν κοντά στο γκολ σε δυο διαδοχικές φάσεις. Αρχικά με το σουτ του Φέισα έπειτα από κομπίνα σε φάουλ, με τον Νάβας να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ και στην εκτέλεση του στημένου, ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 59'.
Στο τελευταίο τέταρτο, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν τους Ισπανούς στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου κι άγγιξαν ξανά το γκολ δυο φορές, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι στο σουτ του Τζιμπούρ στο 88' που πήγε στο δοκάρι του Νάβας και στο 90+3' με το σουτ του Μανιάτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μανιάτη. Στην τελευταία φάση ο Μέγερι έκανε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το σκορ στο 3-0.
ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Μοντέστο (46' Γκρέκο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (60' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.