Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο εισαγγελέας παίρνει το νεογέννητο από τους Παλαιοχριστιανούς: «Θα πάμε στον Άρειο Πάγο»

 Ο εισαγγελέας παίρνει το νεογέννητο από τους Παλαιοχριστιανούς: «Θα πάμε στον Άρειο Πάγο» 

«Τη μπέμπα μπορώ να τη δω μόνο κάποιες ώρες για έναν θηλασμό και τίποτα άλλο. Υπάρχει εισαγγελική διάταξη από την κοινωνική λειτουργό. Ακόμα και καλά να ήταν η μπέμπα σήμερα δε θα μπορούσα να την πάρω» είπε στο LiveNews η Παλαιοχριστιανή για το μωρό, που έφερε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες.

Η γυναίκα γέννησε το μωρό εκτός νοσοκομείο με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει τόσο η δική της ζωή όσο και το νεογέννητο κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο, το οποίο νοσηλεύεται ακόμα με κάποια προβλήματα υγείας. Ακόμα πάντως και αν το μωρό βγει από το νοσοκομείο, θα μεταφερθεί σε κάποια δομή και δε θα δοθεί στην οικογένειά του. 

Εθνική Ελλάδος: Πάνοπλη για Φινλανδία και Ιρλανδία

 Εθνική Ελλάδας: Πάνοπλη για Φινλανδία και Ιρλανδία 

Η εθνική ποδοσφαίρου συνεχίζει χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της για τους αγώνες του Nations League με Φινλανδία (7/9) και Ιρλανδία (10/9).

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (4/9/2024) περιελάμβανε διπλή προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές της Εθνική Ελλάδος, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βλέπει όλους τους παίκτες να προπονούνται κανονικά, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

Το πρωινό πρόγραμμα περιαλάμβανε ζέσταμα και στη συνέχεια ασκήσεις πάνω στην αμυντική τακτική, ενώ το απόγευμα, μετά την προθέρμανση το βάρος δόθηκε στην επιθετική τακτική κι ολοκληρώθηκε με δίτερμα.

Η προπόνηση της Πέμπτης (5/9) είναι προγραμματισμένη για τις 18:30, ενώ την Παρασκευή (6/9) οι διεθνείς θα προπονηθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Ξυλόκαστρο το 11ο Τουρνουά «Γιώργος Παρράς»

 Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, γρασίδι και κείμενο 

 
 
Για τον Γιώργο!☝️
⚽️ Το 11ο Τουρνουά «Γιώργος Παρράς», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο γήπεδο Ξυλοκάστρου.
📍Ομάδες που συμμετέχουν φέτος είναι
Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928, Πανκαμαριακός και Πανευρωστινιακός Γ.Α.Σ.
✅ Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ - (για την ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΕΡΤΙΚΑ)

 

 Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος 

Σπάνια η φυσική απώλεια κάποιου συντοπίτης μας κινητοποιεί τόσες σκέψεις, λόγους και γραφές οδύνης. Αυτό το ανατρέπει η απροσδόκητη φυσική απουσία της Νατάσσας Μερτίκα. Ένα πρόσωπο με φως, αναφορά στην Ελληνική και τοπική πραγματικότητα. Δεν θα μας απασχολήσει ο ιστορικός της δρόμος, τα βασανιστήρια από την χούντα, την μαρτυρία της στην Ευρώπη για τα βάρβαρα βιώματα δικά της και των Ελλήνων.

     Η Νατάσσα διέτρεξε βίο, που τον διακρίνει η αυστηρή προσήλωση σε αξίες, σε μαχητικότητα. Με την τόλμη της αισιοδοξίας, βρέθηκε έξω από το διαρκές κοινωνικό -ψυχικό λοκντάουν παραίτησης και επιφυλακτικότητας. Να πούμε, όμως, και ότι, όπως συμβαίνει στο γόητρο ενός συμβόλου σε μικρές κοινωνίες, με την ψυχική ευστάθεια  τρόπου ζωής και ξένη από μικροπρέπειες κινούσε σε κάποιους και ανταγωνισμό ή απόρριψη.

     Η ανεξάντλητη ζωτικότητα  και αυθορμησία,