Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-3: Επετειακή... αντίδραση

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-3: Επετειακή... αντίδραση (highlights)

Mε τη νίκη του 3-1 επί της Παναχαϊκής o Παναθηναϊκός άνοιξε την πόρτα της πρόκρισης για την 6η φάση του Κυπέλλου.
Ο Γιώργος Δώνης δεν ρίσκαρε και παρέταξε ενδεκάδα με πολλούς βασικούς. Οι «πράσινοι» σημείωσαν δυο γκολ στο ημίχρονο και έβαλαν τα θεμέλια της νίκης. Η Παναχαϊκή δεν πρόλαβε να χαρεί το 2-1 και έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρουγκάλα στο 71΄.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολ του Μπουζούκη (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι προηγήθηκε φάουλ) στο 27΄και πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 45+ με αυτογκόλ του Μωραΐτη.
Η Παναχαϊκή μείωσε με τον Μωραΐτη στο 63΄ αλλά στο 71΄έμεινε με δέκα παίκτες καθως αποβλήθηκε ο Ρουγκάλας.. Στο 72΄ ο Κουρμπέλης διαμόρφωσε το τελικό σκορ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (74΄ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86΄ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77΄ Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74΄ Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65΄ Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα (79΄ Σέχου).

"Έβρεξε" γκολ στο Κύπελλο Κορινθίας!


 Αποτέλεσμα εικόνας για Πανευρωστινιακός -Ολυμπιακός Άσσου
Με τη διεξαγωγή  τεσσάρων  ακόμα αγώνων συνεχίστηκε, σήμερα το απόγευμα, η  Β΄ φάση (Φάση των  «32 »  του Κυπέλλου Κορινθίας..
Χαρακτηρικό των σημερινών (νοκάουτ) αγώνων, η επικράτηση των νικητών με μεγάλα σκορ. Στο  «Κώστας Βυζάς» , στο Δερβένι,  ο Πανευρωστινιακός  αποκλείσθηκε με το βαρύ  1 – 5 από τον Ολυμπιακό Άσσου,  ενώ  στο Σοφικό , ο τοπικός  Πανσολυγειακός  ηττήθηκε με 1 – 3 από τον Ηρακλή Λεχαίου.  
 Την πρόκριση , στην επόμενη φάση  του κυπέλλου με το ευρύ 4 – 0 σημείωσαν  ο ΑΟ Λουτρακίου ,στο «Θώδειον» , επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού και ο Ισθμιακός  επί του Πανκαμαριακού.
Μέχρι στιγμής στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έχουν προκριθεί οι ομάδες:  Κόρινθος 2006, Σαρωνικός Γαλατακίου, Παννεμεατικός, Πέλοπας Κιάτου,  Ολυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, ΑΟ Λουτρακίου και Ισθμιακός.
Η  Β΄ φάση συνεχίζεται την  Τετάρτη  6/11/19 -14:30 με τους αγώνες: ΑΟ Ασπροκάμπου – Αστέρας Δερβενίου, Βελλερεφών Αρχ.Κορίνθου – ΑΟ Ζευγολατιού, Ελλάς Βέλου -  Κύψελος Κορίνθου και  ΑΣ Ρομά  Ζευγολατιού – Ηρακλής  Ξυλοκάστρου. 
Η  Β΄ φάση του Κυπέλλου ολοκληρώνεται με τους αγώνες: ΑΟ Λυκοποριάς – ΠΑΣ Κλένια,  Άρης Βοχαϊκού  - Θύελλα Πετρίου, Αετός Κρυονερίου-  Άγιοι Θεόδωροι και Ολυμπιακός Λουτρακίου –Εθνικός Ξυλοκερίζης

Οκτωβριανή επανάσταση στη Μόσχα: ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 79-84

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 79-84: Οκτωβριανή επανάσταση στη ΜόσχαΠαλικαρίσια εμφάνιση και τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό μέσα στη Μόσχα με 84-79. Οι "κόκκινοι" έκαναν τη δική τους Οκτωβριανή επανάσταση στη Μόσχα .
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι στη Μόσχα έχοντας στη πεντάδα τους Τσέρι, Πάντερ, Παπανικολάου, Κουζμίνσκας και Μιλουτίνοφ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με ένα γρήγορο 4-0, ενώ ακολούθως ο Λιθουανός με τρίποντο διαμόρφωσε

Θεσπίστηκε συμμετοχή Δήμων σε ΦΟΔΣΑ άλλης Περιφέρειας – Όλες οι αλλαγές

Μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) επέφερε η Κυβέρνηση με διατάξεις που ψηφίστηκαν ως αρ.231 στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο με τις ψήφους μόνο της Νέας Δημοκρατίας και κανενός άλλου πολιτικού κόμματος.
Οι ρυθμίσεις κατατέθηκαν στη Βουλή χωρίς τη συνυπογραφή του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο Υπουργείο του οποίου πλέον υπάγεται (μετά την αφαίρεσή της από το Υπουργείο Εσωτερικών ) η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Κατ’ αρχάς, αντικαταστάθηκαν τα τρία τελευταία εδάφια της παρ.3 του αρ.225

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Λουτράκι, 30 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου ότι :
Με την υπ’ αριθμ. 8952/30-10-2019 Απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου, για δύο (2) εργάσιμες ημέρες  από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 έως Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 λόγω συνέχισης εργασιών αποξήλωσης δαπέδου.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας θα συνεχίσουν να παρέχονται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου (Ελ. Βενιζέλου 4-Λουτράκι), από τις 8.00π.μ. μέχρι τις 10.00μ.μ.
Τις νυχτερινές ώρες ο πληθυσμός θα καλύπτεται από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Κατά τις ημερομηνίες 2 και 3 Νοεμβρίου,  οι υγειονομικές ανάγκες θα καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Το Κέντρο Υγείας θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό

Αποτέλεσμα εικόνας για στασινος -πιερακακησ
Συνάντηση εργασίας είχαν το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς επίσης και οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν με το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και τον τρόπο χρηματοδότησής του, στα Ηλεκτρονικά Μητρώα Υποδομών, στην αδειοδότηση των κεραιοσυστημάτων και την πολιτική για τα δίκτυα 5G.
Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Δήλωση Στέφανου Ξεκαλάκη, Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις που επιχειρούνται στη διοργάνωση του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

“Η κα Γεννηματά επιδίδεται σε ένα ακόμα ρεσιτάλ καταστατικής αυθαιρεσίας.
Μόνη καθαρή λύση, η προσφυγή στην κοινωνική βάση της παράταξης για εκλογή νέου αρχηγού.”

Η κα Γεννηματά με τη σημερινή της εισήγηση, που προδιαγράφει ένα νόθο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, με διορισμένους συνέδρους άλλου πολιτικού υποκειμένου και στημένο αποτέλεσμα, έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ

e-Sisifos: Μάθημα τέλος, ώρα για έργο!


 
Στις 26 και 27 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο«e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας», σε Λουτράκι και Κόρινθο, αντίστοιχα.
Υπό την καθοδήγηση της εταιρείας πληροφορικής, BestCybernetics, φορείς από τους χώρους του Πολιτισμού, της Τέχνης, της Παράδοσης και της Πολιτικής, εκπαιδεύτηκαν και εξοικειώθηκαν με το ψηφιακό περιβάλλον του e-Sisifos.
Όσοι παρευρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τους εμπνευστές του