Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΕΡΓΟΊ ΔΗΜΌΤΕΣ Για τον παρακαμπτήριο δρόμο του Δερβενίου και την κατασκευή νέας γέφυρας

 🟢ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ


🔷️Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/9/2020, περιελάμβανε μόνο διεκπεραιωτικά θέματα, ως συνήθως, αφού επί 12 μήνες η Δημοτική Αρχή δεν έχει φέρει προς συζήτηση, κανένα σοβαρό θέμα του Δήμου.ο


🔶️Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ήδη από τις 26 Αυγούστου 2020 είχαμε καταθέσει γραπτώς αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη, συζήτηση και λήψη απόφασης για τον παρακαμπτήριο δρόμο του Δερβενίου και την κατασκευή νέας γέφυρας.


🎯Στο αίτημά μας δεν ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η Δημοτική Αρχή, οπότε θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης.


👉Τονίσαμε ότι : 


▪️ Η αναγκαιότητα της υλοποίησης της παράκαμψης αυτής έχει αναγνωριστεί από όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς όλες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας έθεταν ως βασική προτεραιότητα για την περιοχή της Ευρωστίνης τη δημιουργία παρακαμπτήριος οδού στο Δερβένι με την κατασκευή γέφυρας.


▪️ Αποτελεί έργο πνοής για τον τόπο, έχει σαφώς αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, δίνοντας λύσεις και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής ενώ θα συμβάλλει, ως βασικό έργο υποδομής, στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. 


▪️ Δεδομένου ότι η σύνδεση του κόμβου του Δερβενίου μέχρι το ύψος του Δημαρχείου στο Δερβένι αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου, θεωρούμε ώριμο το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα και να ληφθεί απόφαση για την ολοκλήρωση της παράκαμψης και την κατασκευή της γέφυρας.


🎯Ο Δήμαρχος περιορίστηκε να απαντήσει ότι οι συζητήσεις του με το Υπουργείο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις!

👉Σημειώνεται ότι ανάλογες απαντήσεις και διαβεβαιώσεις, έδινε όταν θέταμε με το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα…


🔷️Παρά την πρότασή μας να συζητηθεί το θέμα, έστω στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη συμμετοχή πρώην αυτοδιοικητικών παραγόντων,  φορέων, μελετητών κλπ, και να δοθεί η δυνατότητα στους δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα στης Ευρωστίνης, να τοποθετηθούν, ο Δήμαρχος απέφυγε να δεσμευτεί. 


🔶️Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ πιστεύοντας ότι μόνο η σοβαρή και συντονισμένη διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα,  θα είμαστε σε επιφυλακή και θα επαναφέρουμε το θέμα.


#energoidimotes #xylokastro #evrostini #derveni #katsoulas