Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η Εθνική έδωσε την μάχη της αλλά…έχασε 77-55 από τη Γαλλία

Όχι δάκρυα για αυτούς τους κορίτσαρους!  Ολόχρυσες στις καρδιές μας! Η Εθνική Γυναικών πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, αλλά… έσκασε και χάνοντας 77-55 από τη Γαλλία, θα διεκδικήσει, τελικά, το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ! 
 Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στον αυριανό πολύ σημαντικό μικρό τελικό κόντρα στο Βέλγιο (19:00),

Η κοινωνία ένα βήμα μπροστά από τα κόμματα Κάπα Research: Προβάδισμα 7 μονάδων διατηρεί η ΝΔ

Κάπα Research: Προβάδισμα 7 μονάδων διατηρεί η ΝΔ
Σταθερό προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,2% στην πρόθεση ψήφου και η ΝΔ 23,2%. Με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά φτάνει στις 9,6 μονάδες: 31,8% για τη ΝΔ και 22,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα είναι η εξής: Χρυσή Αυγή 6,6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,4%, ΚΚΕ 6,1%, Ποτάμι 1,6%, ΑΝΕΛ 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.

Σάρωσαν οι παρατάξεις της Ν.Δ. στις σημερινες εκλογες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Φωτογραφία: SOOCΟι δυο παρατάξεις της ΝΔ, Προοπτική(Βαλτάς) και ΑΕΣΠ (Θεοδοσιάδης) σάρωσαν στις σημερινες εκλογες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Πάτωσε η παράταξη του Λουράντου και χάνει τη θέση του προέδρου.
Από Δευτέρα θα εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύει σήμερα, Σάββατο 24 Ιουνίου και αύριο, Κυριακή 25 Ιουνίου, στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του παρέστη στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ Καρδίτσας και στο χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, είναι αντίστοιχη της εξωτερικής θερμοκρασίας. Θέρμη την οποία αισθάνομαι σήμερα εδώ ερχόμενος στην Καρδίτσα, έναν τόπο τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Η βόλτα που έκανα πριν στον κεντρικό πεζόδρομο, μου θύμισε την διαδρομή την οποία είχα ακολουθήσει όταν

Βρέθηκε σώα η 12χρονη Μίνκα! Την άρπαξε ο πατέρας της στην Πάτρα και βρέθηκε στην Κατερίνη!


Βρέθηκε σώα η 12χρονη Μίνκα! Την άρπαξε ο πατέρας της στην Πάτρα και βρέθηκε στην Κατερίνη!
Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την 12χρονη Μίνκα, την οποία είχε αρπάξει ο πατέρας της από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Άντρες της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν την 12χρονη και τον πατέρα της στην Κατερίνη!

Καταργούνται 14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία,- Συγχωνεύονται 59 Νηπιαγωγεία και 11 Δημοτικά Ιδρύονται 6 Δημοτικά και 11 Νηπιαγωγεία


Υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , η απόφαση, με την οποία από το επόμενο σχολικό έτος 2017-18:
Α. Καταργούνται  14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία
Β. Συγχωνεύονται  11 Δημοτικά και 59 Νηπιαγωγεία
Γ. Υποβιβάζονται   43 Νηπιαγωγεια και 168 Δημοτικά
Δ. Προάγονται  69 Νηπιαγωγεία και 118 Δημοτικά
Ε. Ιδρύονται  11 Νηπιαγωγεία και  6 Δημοτικα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η «χαρτογράφηση» της παραλιακής του Κορινθιακού. Το Δερβένι (από τον Αρχιδούκα Ludwing Salvator)


Του Φάνη Ζουρόπουλου 


Ο Αυστριακός Αριστοκράτης Ludwing Salvator, φιλομαθής φυσιοδίφης, περιοδεύων ερευνητής, άοκνος εθνογράφος, δεξιότατος ιχνογράφος και ζωγράφος, πολύγλωσσος, δεινός θαλασσοπόρος και πολυγραφότατος συγγραφέας  γεννήθηκε το 1847 στο Palozzo Pitti της Φλωρεντίας. Ήταν

Έτοιμη η Εθνική μπάσκετ γυναικών για τον ιστορικό ημιτελικό

ethniki-599x400 Έτοιμη η Εθνική μπάσκετ γυναικών για τον ιστορικό ημιτελικό
Η Εθνική Γυναικών της Ελλάδος έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και θα προσπαθήσει να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Θα επιδιώξει το απόλυτο όνειρο αγωνιζόμενη στον ημιτελικό με τη Γαλλία διεκδικώντας στις 21.30 (ΕΡΤ1) την πρόκριση στον τελικό.
Oι διεθνείς έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά δεν θέλουν να μείνουν στα κεκτημένα. Θα παλέψουν για το καλύτερο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τελικός και η εξασφάλιση

Περιοδεία στη Θεσσαλία Μητσοτάκης σε Αγρότες:Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/mitsotakis-1300-3.jpg
Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε το χωριό Καρποχώρι Καρδίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες, ενώ παρέστη και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας
Αύριο, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθεί στο Περτούλι Τρικάλων, στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων.
Μητσοτάκης: Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέαΜιλώντας στους αγρότες ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε  πως πιστεύει πραγματικά στη δυναμική της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας πως «βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης, όπου ο πρωτογενής τομέας καλείται να κάνει ένα σημαντικό βήμα και να περάσει από τη λογική των μεγάλων επιδοτούμενων καλλιεργειών

Επιτέλους! Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο και... γέμισαν οι παραλίες στο Δερβένι


Φτάσαμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου για να δούμε καλοκαιρινό... σκηνικό, αλλά επιτέλους αυτή η στιγμή ήρθε! 
Οι παραλίες του Δερβενίου, γέμισαν και οι λουόμενοι απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς κάτω από τον καυτό ήλιο. 
Ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος. Αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά και μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37  βαθμούς Κελσίου.

 
 

Ολυμπία Οδός: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στα τμήματα Δερβένι-Ακράτα & Σελιανίτικα-Ρίο

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Κορίνθου-Πατρών, από τους αρμόδιους Κατασκευαστές (J&P AVAX και ΑΚΤΩΡ, μέλη της Κ/Ξ Άπιον Κλέος), θα εφαρμοστούν εκτροπές της κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού ως εξής:
- Από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρα 26/06/2017 μέχρι τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης 29/06/2017 μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (ΧΘ 142,4) και Ακράτας (ΧΘ 148,8) και
- Από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρα 26/06/2017 μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης 29/06/2017 μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων (ΧΘ 182,7) και Ρίου (ΧΘ 206,3).
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων, δηλαδή από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας 26/6/17 έως τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης 29/6/17, δεν θα εισπράττονται διόδια στον σταθμό διοδίων του Κιάτου στην κατεύθυνση προς Πάτρα. Η κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά. Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Συνεχίζεται η τραγωδία της ΕΣΗΕΑ. Ούτε σήμερα εξελέγη πρόεδρος

Άκαρπη ήταν και η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, για την εκλογή προέδρου, και τη συγκρότηση σε σώμα.
Παρά τη σαρωτική επικράτηση της Μαρίας Αντωνιάδου και των Ενωμένων Δημοσιογράφων, οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν δείχνουν διάθεση να συμβιβαστούν με το εκλογικό αποτέλεσμα, και έτσι η Ένωση παραμένει ακέφαλη, και ο κλάδος σε βαθύ αδιέξοδο, με φόντο και τις δραματικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ.
Στη σημερινή συνεδρίαση, η Μαρία Αντωνιάδου πήρε 5 ψήφους για πρόεδρος, όσες και οι έδρες των Ενωμένων Δημοσιογράφων, 4 ψήφισαν λευκό, και άλλοι 3 επέλεξαν την αποχή.

Τρόμος για τον τραυματία Ρέτσο στο νικηφόρο φιλικό του Ολυμπιακού - Καλύτερα στην υγεία του


Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου στο κεφάλι, στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βάτενς, επισκίασε τον πρώτο φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.
Ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» χτύπησε διεκδικώντας την κεφαλιά (δέχτηκε ακούσιο χτύπημα στο κεφάλι και έπεσε άτσαλα στο έδαφος), έμεινε

Το Twitter τιτιβιζει

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε μέσα στη μέρα

POSO_NERO_PREPREIUEITYDFGH.jpg

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε μέσα στη μέρα


Η έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κάθε λογής προβλήματα, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού που οι ανάγκες του οργανισμού για

Στην Ελλάδα η διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018


stin-ellada-i-diorganosi-tis-pagkosmias-imeras-ethelonti-aimodoti-2018.jpg
Την ευθύνη  διοργάνωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018  ανέλαβε η Ελλάδα μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Από το 2004 η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΠΟΥ  ως  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από το 2004. Μέχρι σήμερα 14 χώρες έχουν αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού της και φέτος διοργανώτρια χώρα ήταν το Βιετνάμ. Μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας στον ΠΟΥ η χώρα μας έχει την τιμή και τη χαρά να αναλάβει τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας

Συνάντηση Χρίστου Δήμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο


















Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, στην Αρχιεπισκοπή στα Τίρανα είχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας
Ο κ. Δήμας συμμετέχει ως διεθνής παρατηρητής του ΟΑΣΕ, στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία που διεξάγονται την Κυριακή. 
Στην συνάντηση συζήτησαν για το σπουδαίο έργο που έχει καταφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία αλλά και για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Συνδικαλιστές ΟΤΑ -συμβασιούχοι: Kλιμάκωση κινητοποιήσεων -Σκουπίδια ως την άλλη Πέμπτη


Την συνέχιση  και διεύρυνση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις αμαξοστασίων και άλλων κτηρίων, κυρίως δημαρχείων αλλά και ΧΥΤΑ, αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έως και την ερχόμενη Πέμπτη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αποτέλεσμα, τα σκουπίδια να συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων, τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα.

Κλείνει τους δήμους η ΚΕΔΕ αν δεν βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους

Κλείνει τους δήμους η ΚΕΔΕ αν δεν βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους

Τη διεξαγωγή έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα να κλείσουν οι Δήμοι αν η κυβέρνηση δε δώσει οριστική λύση στο ...

Αφρικάνικα παραμύθια στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιών, Κιάτο 2017


Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιών, Κιάτο 2017,

η  Μαρία Παπανικολάου 
αφηγείται Αφρικάνικα παραμύθια για λιλιπούτειους φίλους, 2 έως 8 ετών!

 Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017
 Ώρα: 19.00 – 20.00

 
Αχ, βρε μάνα, πάρε μου ένα τύμπανο – Η κουβέρτα, η αγελάδα και η μηλιά
 Ένα χωριό χωρίς … ήλιο.

Δωρεάν προσκλήσεις για την ταινία "Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο"

Δωρεάν προσκλήσεις για την ταινία "Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο"

Διαγωνισμοί

Δωρεάν προσκλήσεις για την ταινία "Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο"



Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας και κερδίστε 3 δωρεάν διπλές προσκλήσεις για την ταινία "Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο" στο σινεμά ΑΝΟΙΞΙΣ για την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.


 

Ταινίες

Σε «ελεύθερη πτώση» οι τιμές των ακινήτων


Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στο οποίο αποτυπώνεται η πτώση που έχει επέλθει στις τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.
Στο Μητρώο καταγράφονται πραγματικές τιμές αγοραπωλησιών ακινήτων οι

Οι ΗΠΑ «τράβηξαν το αυτί» της Τουρκίας για την Αγία Σοφία

Φωτογραφία του Xristos Lalos.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η πολύπλευρη ιστορία του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου ποια είναι η άποψη της Ουάσινγκτον για την πρόθεση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος, η Χέδερ Νάουερτ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απάντησε: «Η Αγία Σοφία είναι ένας χώρος ιδιαίτερης σημασίας και το κατανοούμε και το σεβόμαστε. Οπότε ζητάμε από την

Γ. Ψυχογιός: «Να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στη μετεγκατάσταση και οι περιορισμοί στην οικογενειακή επανένωση προσφύγων»



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://syriza-korinthias.gr/images/web_site_2/pshychogios11.jpgΣε Ερώτηση που καταθέσαμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στη μετεγκατάσταση και να αρθούν οι όποιοι περιορισμοί στην οικογενειακή επανένωση προσφύγων. Ως επικεφαλής του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού στην Κοινοβουλευτική

Οι κομπασμοί (για τους αριθμούς) συνεχίζονται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον τελευταίο καιρό – και με αφορμή την χειρότερη συμφωνία από όσες έχουν μέχρι στιγμής φέρει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – ακούμε τους κυβερνητικούς, με πρώτον και καλύτερο τον κ. Τσίπρα, να διατυμπανίζουν ότι έχουμε αύξηση του βιομηχανικού τζίρου.
Φυσικά, πρόκειται, όπως άλλωστε έχουμε ξαναπεί, για καθαρή προπαγάνδα.
Η πρόσφατη θριαμβολογία στηρίζεται στις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ της 19ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις οποίες, τον Απρίλιο του 2017 είχαμε αύξηση 10,7% στον

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας

  Εμφάνιση IMG_2017_06_23_067.jpg
Τον σημαντικό ρόλο των Βαλκανίων στην σταθερότητα και στην ασφάλεια στην περιοχή και την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης των σοβαρών προκλήσεων, επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση τους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev.
Υποδεχόμενος ο Πρόεδρος της Βουλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ανέφερε:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μανώλη Γλέζου

  Εμφάνιση 040A6149.jpg
Η Βουλή των Ελλήνων θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ», την Πέμπτη  29 Ιουνίου στις 19:00. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής, Λεωφ. Αμαλίας 22-24.
Για το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο φιλόλογος – συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Βότσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΔΕΙΑ

Εμφάνιση theatron-mousiki-paideia-Prosklisi.jpg