Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα απέναντι στην Ιαπωνία με μοναδικό στόχο τη νίκη

Η Ελλάδα απέναντι στην Ιαπωνία με μοναδικό στόχο τη νίκη
Η Εθνική καλείται να ξεπεράσει τα «οικογενειακά» προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, και να αγωνιστεί απόψε, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα (01:00, ΝΕΡΙΤ) απέναντι στην Ιαπωνία, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το ματς θα γίνει στο «Εστάντιο ντας Ντούνας» του Νατάλ.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μόλις έναν αγώνα με τους «μπλε σαμουράι» κατά το παρελθόν, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί επίσης στις 19 Ιουνίου, αλλά το 2005, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.
Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στους Μανιάτη και Τζαβέλλα, όμως όλα αυτά παραμερίζονται προς χάριν του κοινού σκοπού, που είναι η νίκη.
Η Ιαπωνία είναι ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, που έχει όπλο την μεγάλη ταχύτητα και τον αυτοματισμό στο παιχνίδι της. Μειονέκτημα, από την άλλη, είναι τα μέτρια ύψη των Γιαπωνέζων, στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς στις «στημένες μπάλες».
Οι παίκτες του Σάντος, πάντως, θα πρέπει να τρέξουν πολύ και να μην αφήσουν ακάλυπτους χώρους στους υπερηχητικούς Ασιάτες του Αλμπέρτο Τζακερόνι.
Διαιτητής θα είναι ο 38χρονος Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Φετφατζίδης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ, Σαμαράς, Μήτρογλου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι, Οκούμπο.

Ισόβια στον Β. Στεφανάκη και πέντε χρόνια στην Μ.Μπλάχα για το φόνο της Φαίης

Ισόβια στον Β. Στεφανάκη και πέντε χρόνια στην Μ.Μπλάχα για το φόνο της Φαίης

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της Φαίης Μπλάχα πριν από περίπου ένα χρόνο στη Νέα Μάκρη αποφάσισαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Βαγγέλη Στεφανάκη και στην αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο, Βικ Σαρέλ, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Το δικαστήριο τιμώρησε με ισόβια κάθειρξη τον Στεφανάκη, ενώ επιδίκασε στην αδελφή του θύματος πέντε χρόνια με τριετή αναστολή. Η Μαριαλένα Μπλάχα θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, θα αφεθεί ελεύθερη και δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Ο φίλος του δράστη Βικ Σαρέλ τιμωρήθηκε με 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. 

Η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη για τα θανάσιμα χτυπήματα σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Μάκρη. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 26χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και να μην ενδώσει στη θέση της υπεράσπισής του, που ζητά να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.
Επίσης, η εισαγγελέας έκανε καταδικαστική εισήγηση για την αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, πριν εκείνος συνδεθεί με την 23χρονη, Μαριαλένα Μπλάχα, καθώς και τον Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Και για τους συγκατηγορούμενους του Β. Στεφανάκη, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Έχασε το Καμερούν από την Κροατία (4-0) και δυο παίκτες πιάστηκαν στα χέρια!

Δείτε την τεσσάρα της Κροατίας στο Καμερούν (VIDEO) 
Η Κροατία συνέτριψε με 4-0 το Καμερούν στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης με το Μεξικό θα παίξει την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ.
Οι Αφρικανοί, που από το 40΄ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σονγκ, μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Ο Μάντζουκιτς, στο ντεμπούτο του σε παγκόσμιο κύπελλο πέτυχε 2 γκολ (61΄, 73΄), ενώ σκόραραν και οι Όλιτς (11΄), Πέρισιτς (48΄).
Η Κροατία προηγήθηκε πολύ γρήγορα με το πλασέ του Ίβιτσα Όλιτς στο 11΄ μετά την ασίστ του Πέρισιτς. Ο σκόρερ των Κροατών έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 16΄ να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν από πολύ κοντά δεν πλάσαρε σωστά κι έδωσε την ευκαιρία στον Ιτάνζ να αποκρούσει ενστικτωδώς.
Προσπάθησε ν΄ αντιδράσει το Καμερούν, αλλά η ανόητη ενέργεια του Σονγκ στο 40΄ να χτυπήσει εκτός φάσης το Μάντζουκιτς μπροστά στα μάτια του Προένσα ήταν «μαχαιριά» για την αφρικανική ομάδα, που με 10 παίκτες στο δεύτερο μέρος και με το γκολ από τα αποδυτήρια που δέχτηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αδύνατο ν΄ αντιδράσει.
Η «σεμνή τελετή» έλαβε, ουσιαστικά, τέλος στο 48΄ όταν ο Πέρισιτς με κούρσα από τη μεσαία γραμμή και ιδανικό τελείωμα από πλάγια θέση στην περιοχή πέτυχε το 2-0 και απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Σαν σε προπόνηση στη συνέχεια ο Μάντζουκιτς πέτυχε άλλα δύο γκολ, στο 61΄ με κεφαλιά και στο 73΄ με πλασέ σε κενή εστία, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για το συγκρότημα του Νίκο Κόβατς που πέτυχε απόψε όσα γκολ είχε σημειώσει συνολικά στις δύο τελευταίες παρουσίες του σε Μουντιάλ (2002, 2006).
Στο 89΄ μετά από κεφαλιά του Γουεμπό η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Έπεσαν... κουτουλιές στο Καμερούν! (vds)
Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα… παρατράγουδα όταν οι Εκοτό και Μουκαντζό από το Καμερούν αρπάχτηκαν μεταξύ τους κατά την διάρκεια του αγώνα. Λίγο πριν την λήξη ο πρώτος έκανε κάποιες παρατηρήσεις στον συμπαίκτη του, αυτός αντιμίλησε και ο Εκοτό προσπάθησε να του ρίξει κουτουλιά.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: 16.Τσαρλς Ιτάνζ, 2.Μπενουά Ασου Εκοτό, 3.Νίκολας Νκουλού, 14.Ορελιέν Τζετζού (46΄ 5.Ντάνι Νουνκό), 17.Στεφάν Μπια, 21.Ζοέλ Ματίπ, 6.Αλεξάντρ Σονγκ, 18.Ενό Εγιόνγκ, 8.Μπέντζαμιν Μουκαντζό, 10.Βίνσεντ Αμπουμπακάρ (70΄ 15.Πιερ Γουεμπό), 13.Ερικ Τσούπο-Μότινγκ (75΄ 20.Έντγκαρ Σαλί)
ΚΡΟΑΤΙΑ: 1.Στίπε Πλετίκοσα, 11.Ντάριο Σρνα, 3.Ντάνιελ Πράνιτς, 5.Βέντραν Τσόρλουκα, 6.Ντέγιαν Λόβρεν, 19.Σαμίρ (72΄ 20.Ματέο Κόβασιτς), 18.Ίβιτσα Όλιτς (69΄ 9.Εντουάρντο), 7.Ιβάν Ράκιτιτς, 10.Λούκα Μόντριτς, 4.Ιβάν Πέρισιτς (78΄ 16.Αντε Ρέμπιτς), 17.Μάριο Μάντζουκιτς. 

Σαρωτικές αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδος


Σε μια σειρά από σημαντικές αλλαγές που έχουν ως στόχο να γίνει το Κύπελλο Ελλάδος πιο «ελκυστικό» τόσο για τους θεατές στο γήπεδο όσο και για τους τηλεθεατές, προχωρά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αλλαγές που αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο και να «ανεβάσουν» περισσότερο τη διοργάνωση.

Τι σκέφτεται η ΕΠΟ; Αρχικά, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης να λάβουν μέρος μόνον οι 28 ομάδες των δύο ομίλων της Football League, οι οποίες θα παίξουν μεταξύ τους, ώστε να προκύψουν συνολικά 14 ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «32». Εκεί θα προστεθούν και οι 18 ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Super League.
Εδώ έρχεται η κομβική αλλαγή της φετινής διοργάνωσης. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Επικεφαλής των ομίλων θα είναι οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στις ισάριθμες πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του φετινού Πρωταθλήματος, ήτοι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός που ισοβάθμησαν με 42 βαθμούς στην 8η θέση.
Σε κάθε όμιλο θα κληρωθεί και από μία ομάδα του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο θα μετέχουν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που παρέμειναν στη Super League, δηλαδή Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Skoda Ξάνθη.
Στο τρίτο και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι ομάδες που ανέβηκαν στην Super League (Κέρκυρα και Νίκη Βόλου), αυτές που υποβιβάστηκαν στην Football League (Απόλλων και Άρης) και οι γενικά όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν από τους αγώνες της πρώτης φάσης.
Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την εκάστοτε ασθενέστερη ομάδα, πράγμα που σημαίνει πως οι επικεφαλής των ομίλων θα δώσουν όλους τους αγώνες τους μακριά από τα γήπεδά τους!
Από τη φάση «16» ξεκινούν οι νοκ άουτ διπλοί αγώνες, μετά από νέα κλήρωση. Όλοι οι νοκ άουτ αγώνες μετά τους ομίλους είναι διπλοί, με εξαίρεση φυσικά τον τελικό, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι θα διεξαχθεί ανεξαρτήτως των αντιπάλων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου του 2015.

«Έφυγε» η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

Πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα 
Σε ηλικία 74 ετών, έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός από τις ελληνικές ταινίες αλλά και από το παλιό επιτυχημένο σήριαλ "Η Γειτονιά μας", Σάσα Καστούρα.
Η Σάσα Καστούρα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962 κι ακολούθησαν ο κινηματογράφος και η μικρή οθόνη. Η συνεργασία της με το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος _από την αρχή, καθόρισε την πορεία της: Από τη «Σίβυλλα» (1962 - 1963) του Άγγελου Σικελιανού σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού ως το τελευταίο έργο, τον «Γενικό Γραμματέα» (1998-1999) του Ηλία Καπετανάκη σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.
Επαιξε Γκολντόνι, Καμπανέλλη, Σακελλάριο-Γιαννακόπουλο, Ιονέσκο, Μπέκετ, Μάτεση, Χορτάτση, Μολιέρο, Ευριπίδη, Μουρσελά.
Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ελληνικές ταινίες ενώ έγινε γνωστή στο κοινό στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 , με τον ρόλο της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης "Η γειτονιά μας" του Κώστα Πρετεντέρη. Ήταν η «μνηστή» του Μάκη Δεμίρη. Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές το 1993 και το 1996. Ηταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου
Το 2011 είχε δώσει μια συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso: «Προσωπικά, είμαι μια χαρά, δόξα τω Θεώ! Πήρα τη σύνταξή μου και δεν μ’ ενδιαφέρει πια το θέατρο. Κάνω άλλα πράγματα, σκηνοθετώ όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Αισθάνομαι χορτασμένη!»
«Με τόσο μεγάλη εγκληματικότητα που υπάρχει σήμερα στην περιοχή, πώς να ζήσουμε; Γι’ αυτό ψάχνω να πουλήσω ή να νοικιάσω το σπίτι μου και να πάμε να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζουν η αδελφή μου, ο αδελφός μου και οι συμμαθήτριές μου που με περιμένουν να γυρίσω».
Η κηδεία της ηθοποιού έγινε ,χθες Τετάρτη, στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη

16ος Αγώνας Δρόμου «Στα Χνάρια του Απ. Παύλου».


Ο Δήμος Κορινθίων όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της Κορίνθου Απ. Παύλου, διοργανώνει τον 16ο Αγώνα Δρόμου «Στα Χνάρια του Απ. Παύλου».
Ο αγώνας δρόμου των 12 χλμ., θα διεξαχθεί την Κυριακή  22 Ιουνίου  2014, με εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών της Τ.Κ. Ξυλοκέριζας (Εθνική Οδός Κορίνθου-Επιδαύρου) και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Στον αγώνα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα ατομικά ή συλλογικά.

Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών, ο οποίος έζησε και δίδαξε  στην περιοχή μας,  κάνοντας συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών  (το ανατολικό τότε λιμάνι της Κορίνθου).
Οι δηλώσεις συμμετοχής  των αθλητών  Ελλήνων και Ξένων,  θα γίνουν δεκτές μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην αφετηρία του (Κεγχρεές–Αρχαίο Λιμάνι). Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν μια απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων,  καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε στο πέρασμα του ο Απόστολος Παύλος.
Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αναμνηστικά μετάλλια, μπλουζάκια και διπλώματα.
Επίσης θα απονεμηθούν κύπελλα :
-Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης.
-Στο νεαρότερο και νεαρότερη αθλήτρια  και σε κάθε πρώτο  αθλητή και αθλήτρια  στις εξής  κατηγορίες ανά ηλικία :
-Από   30 έως 39   ετών
-Από   40  έως 49   > >
-Από   50 έως 59   > > και
- Από  60 ετών και άνω
Για την καλύτερη  εξυπηρέτηση  των αθλητών, κατά την διάρκεια της διαδρομής,  θα υπάρχει ασθενοφόρο καθώς και ομάδες εθελοντές οι οποίοι θα παρέχουν επιπλέον νερό στους αθλητές.
Ο Δήμος Κορινθίων, θα διαθέσει Λεωφορεία  για την μεταφορά των αθλητών στο χώρο της αφετηρίας ενώ στο χώρο του τερματισμού, θα υπάρχουν διαθέσιμα αναψυκτικά, σάντουιτς και γλυκά για  όλους τους συμμετέχοντες

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
-27413-61022
-6943-076007
-6946334523

«Μαύρη τρύπα» 2 δισ. ευρώ για τα Ταμεία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN0urrB8zmBscG8KRMQiKo2Ey-i9Glqq_QU4rojIY5B2PftpXag3uZfw9XMNVyro1MtXzAXuzfDw2KTZ6QQH00jzPsVeK3WhJQjli3CNH1eroHqq7izSFcvl5gjKWZp09LB7rh6EWlDvk/s320/__________.JPG
Οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014 προβλέπουν ελλείμματα 2 δισ. ευρώ περίπου.
Σχετικά στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάσης Καποτάς,
Αναλυτικότερα, για το ΙΚΑ προβλέπεται για φέτος, έλλειμμα 807,9 εκατ. ευρώ, για τον ΟΑΕΕ 462,7 εκατ. ευρώ, για τον ΟΓΑ 181,3 εκατ. ευρώ, για το ΜΤΠΥ 91,3 εκατ. ευρώ για το ΤΠΔΥ 66,2 εκατ. ευρώ, για το (ΕΤΑΑ) ΤΣΑΥ 39,5 εκατ. ευρώ και για το ΕΤΕΑ 274 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το ύψος της κρατικής επιχορήγησης μειώνεται σταδιακά, και από 13,443 δισ. ευρώ το 2012, έφθασε στα 11,540 δισ. ευρώ το 2013 και στα 9,848 δισ. ευρώ το 2014.

Τον Καραμανλή… τον ρώτησαν (όλοι αυτοί);

Kostas-Karamanlis-opadoi-ND
Η κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα είναι πρωτίστως πολιτική. Κρίση ηγεσίας. Κρίση αντιπροσώπευσης, λόγω ενός πολιτικού δυναμικού ανεπαρκούς, κατώτερου των περιστάσεων και σε εκκωφαντική απόσταση από τις καινούριες εθνικές πραγματικότητες, και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν για το μέλλον, ώστε η κρίση των τελευταίων ετών, βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη, να μην στιγματίσει το εθνικό dna.
Αλλά αντιθέτως, να αποτελέσει η κρίση αυτή μια παρένθεση, θλιβερή και γκρίζα έστω, που θα έχει αξιοποιηθεί ωστόσο ως μεθοδολογικό εργαλείο για την επιστροφή της κοινωνίας στην…

Λούλης: Πολιτική αυτοκτονία της κυβέρνησης

Giannis-Loulis
Για “πολιτική αυτοκτονία” της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό, κάνει λόγο ο Γιάννης Λούλης με άρθρο του στο “Έθνος”.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, που επί σειρά πολλών ετών βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, αποτιμά αρνητικά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που έκανε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ εμφανίζεται απαισιόδοξος για το μέλλον.
“Έγινε ένας ανασχηματισμός ανακύκλωσης ακόμη χειρότερων κομματικών στελεχών. Η Νέα Δημοκρατία ανέσυρε από τη ναφθαλίνη δεξιόστροφους παλαιοκομματικούς λαϊκιστές. Αυτοί θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις στο πελατειακό κράτος; Λαϊκιστές στη ΝΔ τροφοδοτούν και τον ελλοχεύντα λαϊκισμό στο ΠΑΣΟΚ.
Άρα, ο ανασχηματισμός οδηγεί σε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα. Το σημαντικό όμως δεν είναι η ορατή πλέον πολιτική αυτοκτονία της κυβέρνησης. Αλλά η παράπλευρη οπισθοδρόμηση στις οικονομικές προοπτικές της χώρας, που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους”, τονίζει μεταξύ άλλων με το άρθρο του στο “Έθνος” ο Γιάννης Λούλης.

ysterografa.gr

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (26/6/2014)



ΔΗΜΟΣ         
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Θ Ε Μ Α:        "Πρόσκληση σε  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 26η   Ιουνίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

1.Συζήτηση και λήψη Απόφασης αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου και των ν.π.δ.δ. αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του κεφ. Γ’ του Ν. 4250/2014.

2.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων και εξόδων του δημοτικού προϋπολογισμού (Α’ τρίμηνο 2014).

3.Λήψη Απόφασης για εκποίηση άχρηστων αντικειμένων του Δήμου.

4.Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας για την εκπόνηση της μελέτης “Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Γ.Π.Σ. τέως Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας”.

5.Αποδοχή ΚΥΡΙΑΚΗ Δημητρίου, φοιτητή Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, για πραγματοποίηση δίμηνης πρακτικής άσκησης στον Δήμο μας.

6.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Ιούλιος 2014).

7.Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, την 30η Ιουνίου 2014, στα παρακάτω θέματα:
α) Ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου αυτού.
β) Έγκριση εκθέσεως διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2013  - 31/12/2013.
γ) Έγκριση του Ισολογισμού και Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/1/2013 – 31/12/2013.
δ) Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από ευθύνες διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2013 – 31/12/2013.
ε) Ορισμός ελεγκτικής εταιρείας για την εταιρική χρήση 01/01/2014 – 31/12/2014.
στ) Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Π.Ε.Ε.) της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» για το έτος 2014.
ζ)Ανακοινώσεις και Προτάσεις
 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Σπυρίδων