Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Εθελοντής ή Θεατής; Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών



 Εμφάνιση Samarites photo.jpg
Δελτίο Τύπου


Κόρινθος, 3 Σεπτεμβρίου 2015
Έχεις την διάθεση να βοηθήσεις τον εαυτό σου, την οικογένεια σου και τους συνανθρώπους σου σε καταστάσεις ανάγκης;
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά 2015-2016 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους.
 Εμφάνιση samareites2.png
Λόγω καθημερινών αναπάντεχων περιστατικών, έχει γίνει κατανοητό στον καθένα από εμάς ότι πρέπει να γνωρίζει πρώτες βοήθειες, αλλά και βασικές αρχές διάσωσης. Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς, οι οδηγοί, ο κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, με τις οποίες μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή
Εμφάνιση samareites1.pngΩς Δόκιμος Σαμαρείτης, από 17 έως 45 ετών, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μία μοναδική εκπαίδευση αναγνωρισμένη τόσο από το Ελληνικό Κράτος, όσο και από 6 Διεθνώς Αναγνωρισμένους Φορείς και στα αντικείμενα εκπαίδευσης είναι η βασική και προχωρημένη παροχή Πρώτων Βοηθειών, οι Βασικές Αρχές Διάσωσης και η Αντιμετώπιση και Διαχείριση Καταστροφών.
Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έως 15 Οκτωβρίου.  Online εγγραφή στην ιστοσελίδα www.samarites.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο  6984-503577, με e-mail στη διεύθυνση korinthos@samarites.gr ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας στην Κόρινθο, Κύπρου 89.

Αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί από ΕΣΕΝΑ


ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Ο Αστέρας Δερβενίου απέκτησε τον Νίκο Κακογιάννη που αγωνιζόταν στο Χιλιομόδι - Συνεχίζουν Βασιλάρης , Ρουμελιώτης και Αλούσι

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Σημαντική ενίσχυση με Νίκο Κακογιάννη 
Ποιότητα και εμπειρία πρόσθεσε στο ρόστερ τ
Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/9159-androusa-simantiki-enisxysi-me-niko-kakogianni
ου ο Αστέρας Δερβενίου καθώς ανακοίνωσε  την έναρξη της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Κακογιάννη, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Ο 33χρονος μεοοαμυντικός  έχει αγωνιστεί ακόμα σε αρκετές ομάδες σε Κορινθία , Αθήνα κλπ.. Πρόκειται για αριστεροπόδαρο παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως στόπερ και μέσος.
Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/9159-androusa-simantiki-enisxysi-me-niko-kakogianni
Με τα χρώματα του Αστέρα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και οι Θοδωρής Βασιλάρης, Σπύρος Ρουμελιώτης και Κλόντιαν Αλούσι.

1η ΦΑΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Προεκλογικό Slogan - Rationale

“Η Ελλάδα Μπροστά”
Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έβαλαν μπροστά το κομματικό συμφέρον, τις  ιδεοληψίες των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τα προσωπικά οφέλη. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να διχάσει τους Έλληνες, και να εγκλωβίσει τον λαό σε ένα πλαστό δίλημμα (δημοψήφισμα), προκειμένου να απεγκλωβιστεί πολιτικά από το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης. Ακόμη και την πιο κρίσιμη ώρα, την ώρα της συμφωνίας, βουλευτές και στελέχη «παζάρευαν» την στήριξη τους.
 Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία μίλησε με ειλικρίνεια στον λαό. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπολόγισε κόστος. Υποστήριξε με σθένος την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στήριξε την παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, προκειμένου να γλυτώσει τη χώρα από την καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία «έβαλε πλάτη» για  την Ελλάδα, έβαλε μπροστά και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.
Το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται σε δύο λέξεις. Δυο λέξεις που συμπυκνώνουν όλη τη λογική της παράταξης. Η ΕΛΛΑΔΑ, η χώρα μας, η πατρίδα μας, είναι η μόνη έννοια που έχει σημασία
. ΜΠΡΟΣΤΑ, η μονή κατεύθυνση που θέλουμε και επιβάλλεται να πάμε την ΕΛΛΑΔΑ. Η Νέα Δημοκρατία βάζει την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ , ως προτεραιότητα, αλλά και επί της ουσίας βάζει μια χώρα σχεδόν διαλυμένη, ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, την περνά σε μια νέα εποχή, με σχέδιο, υπευθυνότητα και προοπτική, αφήνοντας πίσω όσα μας πλήγωσαν, όσα έπληξαν την οικονομία, την υπερηφάνεια και την ομοψυχία των Ελλήνων, όσα έπληξαν το κύρος της Ελλάδας.

Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη σχετικά με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και την επιβολή ΦΠΑ 23% στην παιδεία



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/10/sakis-ioannidis-onned1.jpgΜε αφορμή τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην παιδεία και τα χιλιάδες κενά στα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Μετά τον τραγέλαφο του 23% ΦΠΑ στην παιδεία, η οποία τινάζει στον άερα τον προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών και επηρέαζει την εκπαίδευση και τη μόρφωση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, η πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το εγκληματικό της έργο στο θέμα της παιδείας. Η σχολική χρονιά αρχίζει σε μερικές μέρες με χιλιάδες κενά στα σχολεία,υπολογίζοντάς τα σε περίπου 25.000, τα οποία εντοπίζονται κυρίως σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, όπου δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ανεκδιήγητος πρώην Υπουργός Παιδείας κος Μπαλτάς της ανεκδιήγητης κυβέρνησης Τσίπρα, λίγο πριν αποχωρήσουν απο την κυβέρνηση, απόφασισε την απόσπαση εκατοντάδων καθηγητών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ  σε διοικητικές θέσεις, δίνοντας έτσι το τελικό χτύπημα  στην  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.»


Από το Γραφείο Τύπου

A lost nation - ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

A nation that does not fight for its values is already dead. 

A nation without heroes anymore is a nation without future.

Greece became a lost nation surrendering itself to evil. A whole society made deliberately money as its utmost value. Money that came from abroad without any logic, buying daily society's values for decades and transforming Greece today a zombie with its proper political leaders.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



http://www.efimeridaki.gr/wp-content/uploads/2015/09/meimarakis-tafoi-1.jpg 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων, στο  Ακρωτήρι Χανίων.
Κατά την προσέλευσή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με σεβασμό προσέρχομαι σήμερα να καταθέσω στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων, του Ελευθέριου και του Σοφοκλή. Ήταν πολιτικοί οι οποίοι είχαν όραμα. Συνδύασαν το ρεαλισμό και τη λογική με την υλοποίηση οράματος και μεγάλωσαν την Ελλάδα. Ένωσαν τους Έλληνες και απέδειξαν ότι μπορούμε όταν έχουμε ηγέτες, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες περιόδους και να γράψουμε λαμπρή ιστορία.
Είναι φωτεινό παράδειγμα και για σήμερα, στην κρίσιμη και δύσκολη ώρα που περνάμε, μας δείχνουν το δρόμο για συνεννόηση, συζήτηση, διάλογο, συνθέσεις και αποφάσεις λογικές και ρεαλιστικές. Αλλά και με όραμα για το λαό μας και την Ελλάδα μας.
Πιστεύω ότι μπορούμε -και πρέπει- αυτό το φωτεινό παράδειγμα να το ακολουθήσουμε. Μεγαλουργούμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι. Και αυτή την κρίση ενωμένοι θα την περάσουμε».

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ



Μεϊμαράκης: «Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές»
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε νωρίτερα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ρεθύμνου. Σε συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, ενώ απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Ακολουθούν βασικά σημεία από το χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ψήφος στις 20 Σεπτεμβρίου θα κρίνει την πορεία μας για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Είναι καθοριστική, είναι κρίσιμη. Και γι’ αυτό είχα ζητήσει: Πρώτον, να μη γίνουν οι εκλογές αυτή την περίοδο και να μπορούσαμε να είχαμε σχηματισμό σύνθετης κυβέρνησης. Και δεύτερον, εφόσον γινόντουσαν να μπορούσαμε να είχαμε διάλογο για περισσότερο χρόνο, να γυρίσουμε όλη τη χώρα, ώστε να εξηγήσουμε την κρισιμότητα αυτής της ψήφου…
Πιστεύουμε ότι για να λειτουργήσει η οικονομία, να προχωρήσει η υλοποίηση αποφάσεων, απαιτείται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Απαιτείται να υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Δεν γίνεται κάθε έξι μήνες να αλλάζουμε Πρωθυπουργούς και υπουργούς. Δεν γίνεται να έχουμε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Αυτά δημιουργούν αστάθεια. Δημιουργούν αβεβαιότητα, ανακόπτουν την πορεία της χώρας, δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα προγράμματα.
Έχουμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν χρειάζεται καμιά αλαζονεία. Την άλλη εβδομάδα, επειδή βλέπουν ότι φυλλοροούν, μπορεί να αρχίσουν και τις προκλήσεις. Μπορεί να πετάνε λάσπη, μπορεί να λένε διάφορα. Ξέρουμε πως μπορούμε με το χαμόγελο να τα αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε ότι η λάσπη δεν κολλάει επάνω μας, ξέρουμε ότι βρίσκονται σε πανικό, ξέρουμε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου χαμογελαστοί θα πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας για να την πάμε πιο ψηλά. Για να την πάμε όλοι μαζί πιο ψηλά. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ (ON CAMERA)


Μεϊμαράκης: «Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο»
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνεχίζει για δεύτερη μέρα την περιοδεία του στην Κρήτη. Νωρίτερα επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο. Ακολούθως συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Περάματος, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: