Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Παρουσία Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη και Δημοτικής Αρχής το 5ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Σαραντάπηχο


 Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου "Οι Τσελιγκάδες" διοργανώνει σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 το 5ο Αντάμωμα του στο Σαραντάπηχο Κορινθίας , μέσα στο Αισθητικό Δάσος και σε υψόμετρο 1350 μέτρα όπου συμετέχουν Σαρακατσάνοι όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος, ( Ηπειρο , Θεσσαλία κλπ) αλλά και φίλοι των Σαρακατσαναίων όπου αναβιώνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την Σαρακατσάνικη παράδοση.
 Τουλάχιστον 3000 κόσμος πλημμύρισε το αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου
Ζωντανή ορχήστρα ,χορευτικά συγκροτήματα Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα έδωσαν μοναδικό χρώμα στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση , ψυχή της οποίας για μια ακόμα χρονιά ήταν ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Κορινθίας Χρήστος Γόγολας.
Πάντως η προσφώνηση του Χρήστου Γόγολα που έκανε αίσθηση ήταν όταν παρουσίασε τον Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου και ιδιαίτερα αγαπημένο γιατρό των Κορινθίων  Τάσο Γκιολή λέγοντας «παρευρίσκεται και ο γιατρός μας, ο γιατρός του Νοσοκομείου μας…»
Παρών στο  5ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Σαραντάπηχο, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας , ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου ιατρός κ. Ευριπίδης Γκιάτας, ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ Δημήτριος Κάσσιος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ο ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο κ. Νίκος Κεκερής κ.α.

Αγγελος Παπαγγελόπουλος στο χορό του Πανευρωστινιακού: "Δέσμευση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη οτι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εχει δημοπρατηθεί η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας




Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο χθεσινοβραδινός  χορός της ομάδας του Πανευρωστινιακού,  στο γήπεδο του Κουμαριά, έξω από τα Ροζενά, με την ζωντανή ορχήστρα του Παναγιώτη Τόλια.
Στη γιορτή της ποδοσφαιρικής ομάδας των Ροζενών παραβρέθηκαν  πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων ο  Θεματικός Αντιπεριφειάρχης Πελοποννήσου κ.  Άγγελος  Παπαγγελόπουλος, ο  Αντιδήμαρχος  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός, αντιπροσωπεία του Αστέρα Δερβενίου υπό τον πρόεδρό του κ. Στρατή Μαραγκό. 
 Σε χαιρετισμό του , κατά την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου  κ. Άγγελος  Παπαγγελόπουλος  δήλωσε: "Σας μεταφέρω τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη οτι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εχει δημοπρατηθεί η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας". Ένα αίτημα χρόνων μπαίνει πια στη φάση της υλοποίησης.

Η χοροεσπεριδα του Αστέρα Δερβενίου στις 6 Αυγούστου


[​IMG]
Το Σάββατο 6 Αυγούστου ο Αστέρας Δερβενίου διοργανώνει στην κεντρική πλατεία Δερβενίου χοροεσπερίδα, με  ζωντανή μουσική (ορχήστρα) , φαγητό και ποτό. Ο χορός στην πίστα δωρεάν.

Ο Αστέρας Δερβενίου ενισχύεται σημαντικά εν όψει της νέας περιόδου

 
Μετά από τις ανανεώσεις συνεργασίας για μία ακόμη χρονιά με τους ποδοσφαιριστές Σταύρο Αντωνόπουλο, Σπύρο Παππά, Αλέκο  Τόλια και Δημήτρη  Μαγγίνα, ο Αστέρας Δερβενίου ενισχύεται σημαντικά εν όψει της νέας περιόδου, που αρχίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου, για μια αξιόλογη πορεία της ομάδας  σε πρωτάθλημα και κύπελλο. .
Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου ανακοίνωσε την απόκτηση 4 ποδοσφαιριστών.
 Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:
1) Την έναρξη της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Χάρη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν στο δυναμικό του Α.Ο. Λουτράκι.
2)  Την ένταξη στο δυναμικό του Συλλόγου, του νεαρού ποδοσφαιριστή Αριστοτέλη Παπαμεντζελόπουλου, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Α.Ο. Λουτράκι, Α.Ο. Ζευγολατιού και Α.Ο. Λυκοποριάς.
3) Την ένταξη στο δυναμικό του Συλλόγου, του έμπειρου ποδοσφαιριστή Γιώργου Μεντή, ο οποίος υπήρξε επί πολλά χρόνια αρχηγός του Α.Ο. Ακράτα, με σημαντική παρουσία στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Αχαΐας και
4) Την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Παντελή Χάντη από τον Αστέρα Μαγούλας. Ο Παντελής αγωνίστηκε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα μας, με τη μορφή δανεισμού, πετυχαίνοντας 4 τέρματα σε 24 εμφανίσεις.

Συμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες οι μεταγραφικές κινήσεις του Αστέρα δεν σταματούν εδώ. Ο σύλλογος  του Δερβενίου ετοιμάζεται γιά τις επόμενες κινήσεις ώστε στο νέο πρωτάθλημα που αρχίζει το Σεπτεμβριο να πραγματοποιήσει δυναμική εμφάνηση. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έποντε και άλλες σημαντικές μεταγραφές στον Αστέρα. Δύο δυνατές μεταγραφές που θα προκαλέσουν αίσθηση  θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα ...

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Εξαιρετικές ακτές κολύμβησης, υγιεινό πόσιμο νερό ύδρευσης

Ένα κακόβουλο δημοσίευμα προκάλεσε, φυσιολογικά, ανησυχία στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας.
Με το από 15-7-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1), διαβεβαιώσαμε για την καταλληλότητα των νερών μας.
Σήμερα, με τις τελευταίες αναλύσεις των πιστοποιημένων εργαστηρίων δημοσίων φορέων, αποδεικνύουμε τόσο την εξαιρετική καταλληλότητα των ακτών μας όσο και την ποιότητα του πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας.




Απόψε για 2η βραδιά στο κινηματογράφο του Δερβενίου η ταινια “Spectre” του Σαμ Μέντες

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ¨Το Διάλειμμα¨
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 – 10η συνεχή χρονιά


                                                            Κυριακή 31/7
                                                        “Spectre”
                                             (Δράσης, Περιπέτεια, 150΄, 2015)

 
Σκηνοθεσία : Σαμ Μέντες

Πρωταγωνιστούν Ντάνιελ Κρεγκ, Λεά Σεντού, Νταβίντ Μπαουτίστα, Μόνικα Μπελούτσι, Ραλφ Φάινς, Κριστόφ Βαλτς, Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσοου, Άντριου Σκοτ,

 

Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στέλνει τον James Bond στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Lucia Sciarra (Monica Bellucci), όμορφη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία. Ο Bond εισχωρεί σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την εγκληματική οργάνωση, γνωστή ως SPECTRE. Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Max Denbigh (Andrew Scott), ο νέος αρχηγός του Κέντρου της Εθνικής Ασφάλειας, θέτει υπό αμφισβήτηση τις τακτικές του Bond αλλά και της MI6, που διαθέτει πλέον έναν νέο επικεφαλής M (Ralph Fiennes). Τελικά ο Bond στρατολογεί κρυφά τη Moneypenny (Naomie Harris) και τον Q (Ben Whishaw) για να τον βοηθήσουν να βρει τη Madeleine Swann (Lea Seydoux), κόρη του παλιού του αντιπάλου, Mr White (Jesper Christensen), που μπορεί να τον βοηθήσει να εξιχνιάσει το δίκτυο της SPECTRE...

Προσεχώς:
“Νοτιάς”
(Δραματική, 100΄, 2016)
Σκηνοθεσία : Τάσου Μπουλμέτη

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης