Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠ. ΖΑΡΡΟΣ: Δείγμα γραφής. Δήγμα δηλητηριώδες... ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Δείγμα υποκρισίας – Δείγμα μικροπολιτικής

Δημοσίευση κ. Α. Ζάρρου στις 13/12/2012
«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
πολλές φορές έχουμε καυτηριάσει τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δημοτική αρχή σημαντικά ζητήματα του τόπου. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της απαράδεκτης αυτής τακτικής δόθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της 10/12/2012, όπου μεταξύ άλλων τραγικών, που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ, έγινε κι αυτό.
Θέμα 4ο: Καθορισμός τελών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Διονύσης Λογοθέτης, ο οποίος ανέφερε τις τιμές ανά περιοχή, που σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένες γύρω στο 15% σε σχέση με το 2011, εκτός από την πλατεία Ξυλοκάστρου όπου πρότεινε αύξηση (;!).
Σε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα λοιπόν, η δημοτική αρχή δεν μας είχε δώσει καμία εισήγηση! Δεν είχαμε κανένα στοιχείο, ούτε για τις νέες προτάσεις της, ούτε για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ούτε για τα ποσά που εισπράττονται, ούτε τίποτα. "Εννοείται" ότι δεν είχε ενημερώσει και δεν είχε διαβουλευτεί το θέμα ούτε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συλλόγους των επαγγελματιών του δήμου.
Στην εύλογη απορία που διατυπώσαμε, πώς δηλαδή ζητάνε να ψηφίσουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την τοπική αγορά, που σημειωτέον έχει μείωση τζίρου από 50% - 80%, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και στο αίτημά μας για αναβολή του θέματος ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς αλλά και οι καταστηματάρχες, η απάντηση ήταν ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και προχωρήσαμε στο επόμενο!
Άλλο ένα παράδειγμα αντι-αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς. Άλλο ένα δείγμα της αντίληψής τους περί δημοκρατίας. Άλλο ένα δήγμα γεμάτο δηλητήριο στο κορμί της δοκιμαζόμενης τοπικής κοινωνίας...
Για τη Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Ανδρέας Απ. Ζάρρος»

Απάντηση στον κ. Α. Ζάρρο
Δείγμα υποκρισίας – Δείγμα μικροπολιτικής
Τα τραγικά που συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως αναφέρει ο κ. Ζάρρος έχουν σκηνοθέτη και ελάχιστους ηθοποιούς, που έχουν ονοματεπώνυμο αλλά ο κ. Ζάρρος δεν τους κατονομάζει !!!
Η Δημοτική αρχή, δια του αντιδημάρχου εισηγήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο την μείωση των τελών πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων μέχρι και 22% σε ολόκληρο το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Εξαίρεση αποτέλεσε η αύξηση των τελών μόνο για την πλατεία Αγ. Βλασίου και το υπόλοιπο τμήμα της πόλης του Ξυλοκάστρου (τα τέλη στην παραλία παρέμειναν τα ίδια).
Η αύξηση αυτή έγινε για δικαιότερη αναλογία γιατί είχαν χαμηλότερα τέλη ακόμη και από τις Τοπικές Κοινότητας Μελισσίου, Καμαρίου, Λουτρού, Πιτσών, Λυκοποριάς, Σαρανταπηχιωτίκων, Στομίου, Λυγιάς & Δερβενίου.
Επίσης έγιναν μειώσεις μέχρι και 20% στα τέλη των ψυγείων περιπτέρων και καταστημάτων. Οι παραπάνω μειώσεις έγιναν παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία με τις μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων και τα μειωμένα έσοδα !!!
Ο κ. Ζάρρος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα και δεν ψήφισε τις μειώσεις των τελών !!!! (όπως δεν ψήφισε η μειοψηφία του κ. Σκούρα και οι ανεξάρτητοι κ. Ψαράκης και κ. Γκαϊνά).
Παρά το ότι στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγράφεται το θέμα «καθορισμός τελών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» και παρά τη σπουδαιότητα του θέματος ο κ. Ζάρρος δεν ζήτησε κανένα απολύτως στοιχείο για το θέμα αλλά το θυμήθηκε μόνο κατά την ώρα της συζήτησης του στο Δ.Σ.
Θα μπορούσε ο κ. Ζάρρος να ψηφίσει τις μειώσεις των τελών και να μην ψηφίσει τις αυξήσεις.
Υ.Γ. Για ποιους λόγους πονάει μόνο για την πλατεία;;;;

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Τέλη Κοινοχρήστων χώρων και πεζοδρομίων


Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, αποφασίσαμε:
teli.01
teli.02
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Αντώνης Κλαδούχος

Άρειος Πάγος: Κανονικά η πληρωμή για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Άρειος Πάγος: Κανονικά η πληρωμή για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗΔεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της είσπραξης του εδικού τέλους ακινήτων (χαράτσι) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μέχρι να αποφανθεί οριστικά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Αυτό σημαίνει, ότι οι καταναλωτές πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλουν το χαράτσι μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος. Ικανοποιημένος για την έκβαση της υπόθεσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠ​ΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τη θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από την Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και  τη μισαλλοδοξία».

Στουρνάρας: Με τη συλλογή αποδείξεων το αφορολόγητο θα φτάνει στις 9.000 ευρώ

Στουρνάρας: Με τη συλλογή αποδείξεων το αφορολόγητο θα φτάνει στις 9.000 ευρώΤο φορολογικό νομοσχέδιο υπερασπίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Γ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκε η οριζόντια κατανομή βαρών, καθώς σε ορίζοντα τριετίας, οι εταιρείες που θα πληρώσουν 39% περισσότερους φόρους, οι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, 28% περισσότερους και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν μόνο κατά 8%. Είπε ότι συνολικά,
οι έχοντες παιδιά βγαίνουν κερδισμένοι! Προανήγγειλε επίσης συμπληρωματικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς. Ειδικότερα για τις αποδείξεις, ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά: «Για παράδειγμα, το εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ μειώνεται κατά...

Μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή δίνει νέα δημοσκόπηση

Μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Alpha
Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και Βουλή τουλάχιστον επτά κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το 22,7% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 21,5% ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.
Το 5,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ λευκό, άκυρο ή αποχή επιλέγει το 9,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,7%.
Με την αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκεντρώνει το 28,5%, η ΝΔ το 27%, η Χρυσή Αυγή το 12,1%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, το ΚΚΕ 5,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,6% και τα άλλα κόμματα 7,1%.
Αλλά και στην παράσταση νίκης είναι σαφές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συγκεντρώνει το 60,3%, έναντι 26,6% της ΝΔ. Τέλος στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι ψηφοφόροι καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 46,7% απάντησε τον Αντώνη Σαμαρά και το 28,7% τον Αλέξη Τσίπρα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στο διάστημα 14-17 Δεκεμβρίου σε 1.018 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Το στατιστικό σφάλμα είναι 2,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 2,5% για τη ΝΔ.

eklogika.gr

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, προωθούμε μέτρα ανακούφισης

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, προωθούμε μέτρα ανακούφισηςΣτον τριπλό άξονα, αυτόν της στήριξης της κυβέρνησης, διότι «το ΠΑΣΟΚ κατέχει την κεντρική θέση στο πολιτικό σύστημα και χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται η χώρα, δεν υπάρχει προοπτική», της πολιτικής εξωστρέφειας, όπως η Πρόταση Νόμου για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο και της ανασύνταξης των κομματικών δυνάμεων για ένα συνέδριο «χωρίς ίντριγκες», κινείται η πολιτική του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι...

Εκτός ΕΟΤ ο Καραχάλιος​- όλη η αλήθεια

Η απόφαση της Υπουργού Τουρισμού είναι αμετάκλητη. Ο Καραχάλιος βλέπει οριστικά την πόρτα της εξόδου του ΕΟΤ καθώς αναμένεται τυπικά τις επόμενες μέρες το ΦΕΚ με το όνομα του νέου Γενικού. Η αλήθεια ήταν ότι από την αρχή η επιλογή Καραχάλιου ήταν υψηλού ρίσκου, αν θυμηθούμε ότι ο συγκεκριμένος είναι ο άνθρωπος που κατάφερε στο παρελθόν να αποπεμφθεί από έναν πρωθυπουργό (Καραμανλής) και ένα πρόεδρο μεγάλης ομάδας (Μαρινάκης). Μάλιστα φήμες λένε ότι όλα τα «διαζύγια» όχι απλά δεν ήταν βελούδινα αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Με τον ΕΟΤ το πρόβλημα ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή καθώς φαινόταν ότι κινούνταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η Υπουργός ταξίδευε πάντα σε οικονομική θέση και σε αρκετούς προορισμούς φιλοξενούνταν, την ίδια ώρα ο Καραχάλιος χρησιμοποιούσε τη business class και φωτογραφιζόταν με μοντέλες και άλλους celebrities. «Ζούσε σε άλλη εποχή» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΕΟΤ που μας είπε ότι αυτούς τους 4 μήνες ερχόταν ελάχιστα στον οργανισμό με αποτέλεσμα το διοικητικό του έργο να είναι ανύπαρκτο ενώ παρουσιάστηκαν σοβαρές καθυστερήσεις σε σημαντικά θέματα όπως ο διορισμός προϊσταμένων των γραφείων εξωτερικού. Αντ’αυτού εμφανιζόταν ένα μέλος του Δ.Σ- ξενοδόχος από τη Μύκονο.

Το επίμαχο βίντεο

Η πρώτη μεγάλη κρίση μεταξύ Καραχάλιου και υπουργείου ήταν με αφορμή την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου τον Νοέμβρη. Το Υπουργείο ζήτησε από τον Καραχάλιο να μειώσει σε σχέση με το παρελθόν τα έξοδα της εκεί παρουσίας του ΕΟΤ. Πράγματι αρχικά φάνηκε ότι στην έκθεση τα έξοδα θα είναι μειωμένα ενώ λίγες μέρες πριν την έκθεση ο Καραχάλιος παίρνει την απόφαση να γίνει μία παράλληλη εκδήλωση flash mob και ένα κοκτέιλ πάρτυ με σύνολο 75000ευρώ ανεβάζοντας πάλι το κόστος. Σαν να μην έφτανε αυτό, το βίντεο είχε ένα αποτέλεσμα με πολλές αρνητικές αντιδράσεις και ανέβηκε στον επίσημο ιστοχώρο του ΕΟΤ αμοντάριστο με αποτέλεσμα να υπάρχει σε αυτό πλάνο της Κεφαλογιάννη να τραβάει βίντεο με το κινητό της. Εκεί άρχισε ο χαμός…

Το υπουργείο άρχισε να κάνει φύλλο και φτερό όλες τις αποφάσεις του Καραχάλιου με αποτέλεσμα να ανακαλύψει μέχρι και χρηματοδοτήσεις σε γυμνάστριες για το ταξίδι τους από Αμερική. Συγκεκριμένα ο ΕΟΤ πλήρωσε το εισιτήριο της πρώην μοντέλας, γυμνάστριας και νεόκοπης καναλάρχισσας στη Νέα Υόρκη, Γιάννας Νταρίλη για να έρθει από την Αμερική στα εγκαίνια μιας έκθεσης!!

Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχε άδικο ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μαρινάκης, το μόνο καλό είναι ότι η Κεφαλογιάννη τον κατάλαβε νωρίς…

Ο Χορός του Ζαλόγγου 18 Δεκεμβρίου 1803



Στις 12 Δεκεμβρίου του 1803, ύστερα από πολυετείς και αιματηρές μάχες, το ηρωικό Σούλι έπεσε στα χέρια του Αλή πασά. Όσοι δεν άντεξαν, εξαντλημένοι από την πείνα και τις κακουχίες, παραδόθηκαν με τον όρο να αποσυρθούν με τα όπλα τους ελεύθεροι εκεί όπου θα επιθυμούσαν. Την ίδια ημέρα, ο καλόγερος Σαμουήλ, αρνούμενος να εγκαταλείψει τον τόπο, του έβαλε φωτιά και ανατίναξε την αποθήκη τροφίμων και πολεμοφοδίων στο Κούγκι. Ο πασάς θεωρώντας από το γεγονός αυτό αποδεσμευμένο τον εαυτό του από τους όρους της συνθήκης, διέταξε να κυκλωθούν τα μέρη απ’ όπου θα περνούσαν οι οικογένειες των Σουλιωτών.
Η πρώτη ομάδα που κατευθυνόταν προς την Πάργα υπό τις οδηγίες του Φώτη Τζαβέλα και του Δήμου Δράκου, κάπου 2.000 άτομα, κατάφερε πολεμώντας σκληρά να φθάσει στον προορισμό της. Όμως, οι εκατό και πλέον οικογένειες που είχαν καταφύγει στο Ζάλογγο αντιμετώπισαν και πάλι τη μανία των Αλβανών. Ένα σώμα 160 ανδρών από τον Κίτσο Μπότσαρη πέτυχε να διασπάσει τις γραμμές των πολιορκητών, οι υπόλοιποι όμως βρήκαν τον θάνατο ή αιχμαλωτίστηκαν.
Στις 18 Δεκεμβρίου του 1866, 57 γυναίκες με τα παιδιά τους προτίμησαν να γκρεμιστούν στο βάραθρο από το υψηλότερο μέρος του Ζαλόγγου παρά να χάσουν την ελευθερία τους. Ο Χορός του Ζαλόγγου, παραμονές Χριστουγέννων του 1803, αποτελεί αιώνιο σύμβολο για τη γυναίκα που προτίμησε τον θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία, δίνοντας νέα ώθηση στους αγώνες των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Οι εικόνες των γυναικών με τα βρέφη στην αγκαλιά και οι ηρωικές στιγμές τους έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις μνήμες κάθε Έλληνα κι έχουν εμπνεύσει τη δημοτική μας ποίηση:
«Στη στεριά δε ζει το ψάρι / ούτ’ ανθός στην αμμουδιά / κ’ οι Σουλιώτισσες δε ζούνε / μέσ’ τη μαύρη τη σκλαβιά».
Προς τιμήν τους, στο σημείο όπου έπεσαν, ανεγέρθηκε μνημείο ύστερα από Πανελλήνιο έρανο.

Χρίστος ή Χρήστος; Τι σημαίνει η λ. Χριστός;


Παρουσίαση με λίγα λόγια: Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, οι οποίες, συχνά, συγχέονται.
Το όνομα Χρίστος παράγεται από το χριστός (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω). Χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Ιησούς (Ιησούς Χριστός). Άρχικά, η λέξη “χριστός” προσδιόριζε οτιδήποτε έχει επαλειφθεί με μύρο ή αλοιφή και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφραστεί η εβραϊκή λέξη masiha< Μεσσίας (: μτφ χριστός, ο αλειμμένος με ειδικό έλαιο, που προέβλεπε ο εβραϊκός νόμος για τους ιερείς). Έτσι η ελληνοεβραϊκή φράση Ιησούς Χριστός δηλώνει τον κεχρισμένο από το Θεό, τον Σωτήρα (πβ. Ιωάνν. 1,41: ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν).
Η λ. Ιησούς προέρχεται από την εβραϊκή Yesuah και είναι συντετμημένη μορφή του Yehosuah (μτφ: ο Γιαχβέ είναι σωτηρία). Το όνομα Χρίστος είναι η φυσική κατάληξη της λ. Χριστός (με αναβιβασμό τόνου. Η ελληνική λέξη Χριστός (< χρίω: αλειμμένος) είναι η πιο δημοφιλής λέξη στον πλανήτη, επειδή ονομάστηκε έτσι ο ιδρυτής της Χριστιανικής Θρησκείας (< Cristo, Christ, Crist, Христос, Kristu...).
Η λέξη Χρήστος παράγεται από το ρήμα “χρη” και προσδιορίζει αυτόν που ζει με τους πρέποντες κανόνες, τον ηθικό, π.χ. “τα χρηστά ήθη”
 

Φιλικό αγώνα της Κορίνθου με την ΑΕΚ αύριο

Σπουδαίο φιλικό δίνει αύριο στις 3.30 το μεσημέρι η Κόρινθο, στο γήπεδο του Συνοικισμού όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
Η διεξαγωγή τους φιλικού αγώνα ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ, και καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών "...για να χειροκροτήσουμε την ομάδα μας απέναντι σε αυτήν την μεγάλη και ιστορική ομάδα της Super League!!!", όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΑΕΚ πάντως, αύριο το βράδυ (20:00) φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Καβαλά στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας και πιθανότατα θα έρθει στην Κόρινθο με πολλούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων. Για την Μπάρτσα πάντως, είναι ένα καλό τεστ και ο Σωτήρης Αντωνίου θα έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Η Κόρινθος δίνει το επόμενο επίσημο παιχνίδι της στις 6 Ιανουαρίου  με τον Αχαρναϊκό, μετά τη μετάθεση της 9ης αγωνιστικής. Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί προπόνηση και από το Σάββατο, οι ποδοσφαιριστές έχουν πενθήμερο ρεπό έως την Τετάρτη, προκειμένου να περάσουν τις μέρες των γιορτών.

Αναστολή λειτουργίας για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!


Panepistimio-AigaiouΤην αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου αποφάσισε σήμερα η Σύγκλητος του Ιδρύματος, και μάλιστα ομόφωνα, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι του Πανεπιστημίου οι οποίοι εμπίπτουν στις σχετικές πρόνοιες του νόμου.

ysterografa.gr

Με τον δήμαρχο του Brighton ο Καραχάλιος

Brighton and Hove
Συνάντηση με τον δήμαρχο του Brighton Bill Randall είχε σήμερα στο Λονδίνο ο Νίκος Καραχάλιος, τον οποίο δημοσιεύματα θέλουν να απομακρύνεται από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ.
Ο άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το Brighton για να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές για τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος τους, στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων ενημερωτικών επισκέψεων που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Brighton υποδέχεται ετησίως 8 εκατομμύρια τουρίστες.

ysterografa.gr

Loutraki Christmas Soccer Cup 2012

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός της Κορινθίας πλησιάζει!

 
Ακαδημίες από την Κορινθία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Πέμπτη 27/12 στο Λουτράκι, στη χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική συνάντηση που διοργανώνεται στο μεγαλύτερο ιδιωτικό αθλητικό κέντρο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας.
Ποδοσφαιρικά τμήματα υποδομών ΤΡΙΩΝ κατηγοριών (παιδικό – παμπαιδικό – junior, η χρυσή ποδοσφαιρική ηλικία των παιδιών) αναμένεται να κατακλύσουν τις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP!
Πλούσια δώρα, happenings, διαγωνισμοί αλλά και πολύ ποδόσφαιρο θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!
Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 21/12
 

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ σε αγρότες

elga
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθούν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις στους 10.000 δικαιούχους, ύψους 13 εκατ. ευρώ που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το 2012.
Πρόκειται κυρίως για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, καύσωνας, βροχόπτωση, χαλάζι ανεμοθύελλα κλπ) κυρίως στους νομούς Κορινθίας, Φλωρίνης, Καστοριάς, Μεσσηνίας, Πέλλας, Ημαθίας, Έβρου, Λάρισας, Αχαΐας, Κοζάνης, Ροδόπης, Σερρών, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Λακωνίας, Μαγνησίας, Γρεβενών, Δράμας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Τρικάλων, Φωκίδος.
Ο ΕΛΓΑ ενημερώνει τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες ή το ζωϊκό κεφάλαιο έχουν υποστεί ζημιές ότι μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου του 2013 θα τους καταβληθεί σταδιακά το σύνολο των αποζημιώσεων.

ysterografa.gr

Πρόσωπο της χρονιάς ο Ομπάμα

Obama
Για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, αναδείχθηκε από το περιοδικό Timeπρόσωπο της χρονιάς” .
Η πρώτη ήταν το 2008, όταν και έγινε ο πρώτος Αφροαμερικάνος που κατέλαβε αυτή τη θέση. Η εξήγηση του περιοδικού για την πρόκριση του Barack Obama ήταν “η ικανότητά του να σχηματίσει μια νέα πλειοψηφία μετατρέποντας την αδυναμία σε ευκαιρία εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, ώστε να δημιουργήσει μια πιο τέλεια ένωση”.
Οι αντιδράσεις για την εκ νέου ανάδειξη του Obama ήταν χλιαρές, αφού αποτελούσε την προφανή επιλογή.
«Επιλαχόντες» ήταν η Malala Yousafzai, η Αφγανή έφηβος που τραυματίστηκε από Ταλιμπάν λόγω της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας, ο Γενικός Διευθυντής της Apple, Tim Cook, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Mohamed Morsi και η Fabiola Gianotti, ερευνήτρια για το σωματίδιο Higgs Boson.

ysterografa.gr

Στους «16» ο Παναθηναϊκός με σούπερ Μαυρία - Απέκλεισε με 2 - 1 την Προοδευτική

MAVRIAS
Στο περιθώριο των δρομολογημένων εξελίξεων όσον αφορά στην εκκαθάριση του ρόστερ, ο Παναθηναϊκός σφράγισε την πρόκρισή του στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας και εκτός έδρας την Προοδευτική με σκορ 2-1.
Η κληρονομιά του 4-0 από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των 6 παικτών που βρίσκονται στη μαύρη λίστα, ανάγκασαν τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να παρατάξει στο πλαστικό χορτάρι του Κορυδαλλού ένα σχήμα με νέα πρόσωπα.
Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, Μαρίνος - Λαγός μπακ, Τριανταφυλλόπουλος - Πίντο (κέντρο άμυνας), Σο - Δώνης - Φουρλάνος στο κέντρο και τους Μαυρία - Μπαρμπαρούση να πλαισιώνουν στην επίθεση τον Πετρόπουλο.
Η Προοδευτική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέσα στα πρώτα 6 λεπτά είχε σημειώσει ένα γκολ, ενώ προηγουμένως είχε μια ευκαιρία και ένα χαμένο πέναλτι! Στο 20ό δευτερόλεπτο ο Λέκκας από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 3' ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Καπίνο από τα 11 βήματα (πέναλτι σε χέρι του Σο) και στο 6' ο Παναγιωτόπουλος τελικός αποδέκτης της μπάλας -από λάθος του Δώνη και τροφοδότηση του Λέκκα- έβαλε την Προοδευτική μπροστά στο σκορ.
Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 20', με τους Σο και Φουρλάνο να παίρνουν πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου και να δημιουργούν προϋποθέσεις για μια πιο έντονη επιθετική δραστηριότητα των πρασίνων.
Η πρώτη ευκαιρία του τριφυλλιού ήρθε στο 25', όταν έπειτα από κόρνερ του Φουρλάνου, Σο και Δώνης σε πρώτο και δεύτερο χρόνο αντίστοιχα, δεν μπόρεσαν με κεφαλιά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Ζήνωνος. Το ημίχρονο έκλεισε με τη δεύτερη ευκαιρία της ομάδας του Ρότσα, με τον Μαυρία να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Προηγουμένως (28'), ο Παναγιωτόπουλος -μετά από σύγχυση στα καρέ του Παναθηναϊκού- δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, πιάνοντας αέρα στην προβολή που επιχείρησε να κάνει.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Μαυρία ο Παναθηναϊκός έλεγξε ολοκληρωτικά το παιχνίδι και ευτύχισε να ισοφαρίσει στο 59', με τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.
Επειτα, λοιπόν, από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μαυρίας έδωσε στο... πιάτο το 1-1 στον επιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο 66' είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-2, αλλά... τυφλώθηκε από τον ήλιο στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφαλιά - έπειτα από κόρνερ του Μαυρία. Ο νεαρός μέσος του τριφυλλιού έβαλε την υπογραφή του στο 83', πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
sport.gr

Αλλαγές στο φορολογικό από τον Στουρνάρα

Yannis-Stournaras_2259314b
Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς, υποσχέθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.
Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου ή θα αποδειχθεί πως θα τα καταφέρουμε, ή όχι Ήμασταν τζίτζικες για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είμαστε μέρμηγκες. Χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, πριν το 2014. Αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα απ’ το 2013, θα μπορούν οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων μας και να πέσει και άλλο το χρέος. Η αναβάθμιση της χώρας μας από την Standard & Poor’s, πραγματικά μας δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ακόμα είναι η αρχή. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, πάρα πολύ λίγα πράγματα».

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: Πληρώνοντα​ι οι εργαζόμενο​ι του φράγματος του Ασωπού


Απόλυτα συνεπής η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς τη δέσμευσή της για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του φράγματος του Ασωπού, αμέσως μόλις εξέπνευσε η σχετική προθεσμία του αναδόχου, διαβίβασε την κατάσταση πληρωμής τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το φορέα υλοποίησης του έργου, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα απευθείας από το λογαριασμό του έργου.
«Μέριμνά μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία, είναι να προστατέψουμε τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και, για το σκοπό αυτό, με την παρέμβασή μας υποδείξαμε στους εργαζόμενους τον τρόπο εξασφάλισης και καταβολή της αμοιβής τους για υπηρεσίες που έχουν παράσχει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε ότι «τα ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής συνοχής, όπως το ζήτημα της εργασιακής ειρήνης, αποτελούν προτεραιότητα για εμάς».
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καλέσει τους εργαζόμενους να υποβάλλουν γραπτή όχληση προς την ίδια, προκειμένου να κινηθεί η ανωτέρω διαδικασία για την απευθείας πληρωμή των δικαιούχων εργαζομένων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης θα συνεχίσει με επιμονή, συνέπεια και υπευθυνότητα να εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων.

Ποιός φοβάται το 13;

Ποιός φοβάται το 13;

KINHMA ANAΓENNΗΣΗ

Το βίντεο σοκ της Γαλλικής τηλεόρασης για το Ισλάμ, για όσους δεν το είδατε


 
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο πρόβλημα του Ισλάμ στην Γάλλια κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο --Αγγλία κτλ)

parakato.gr

Χρυσαετός αρπάζει μικρό παιδί σε πάρκο του Μόντρεαλ! (video)

aetos
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε πάρκο του Μόντρεαλ, όταν ένας χρυσαετός… άρπαξε ένα παιδάκι, το σήκωσε στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το άφησε, χωρίς ευτυχώς αυτό να τραυματιστεί.
Ο άνδρας που καταγράφει με video τις σκηνές είναι σοκαρισμένος από το θέαμα που βλέπει και τρέχει στη συνέχεια να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, το οποίο όπως είναι φυσικό φοβήθηκε, αλλά δεν έπαθε τίποτα.
Δείτε το video

Video

 
ysterografa.gr

Άρθρο-φωτιά της Γιάννας Αγγελοπούλου για την Ελλάδα του σήμερα

Gianna-Angelopoulos
Άρθρο-παρέμβαση της Γιάννας Αγγελοπούλου, με την ιδιότητα της ως μέλους του Ιδρύματος Κλίντον αλλά και του παγκόσμιου Ολυμπιακού Κινήματος φιλοξενεί η “Huffington Post”, με τη “Lady G” των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας να χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τα μαθήματα ηγεσίας που διδάσκονται οι Αμερικανοί μέσω της ταινίας “Lincoln” του Στίβεν Σπίλμπεργκ, για να αναφερθεί στη σημερινή Ελλάδα, την κρίση που διέρχεται και το πως θα μπορούσαμε να αναγεννήσουμε τη σπουδαία και ιστορική χώρα μας.
Αναλυτικά το άρθρο της Γιάννας Αγγελοπούλου:
“Εκείνοι που δεν μαθαίνουν από τα διδάγματα της Ιστορίας, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν. Εκείνοι που μαθαίνουν από την Ιστορία, με τη βοήθεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ και του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ωστόσο, ενδεχομένως να μάθουν πως μπορούν να την… επαναλάβουν καλύτερα.

"ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 8.00 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 8.00 μ.μ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Η Θεατρική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης
«ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»
 παρουσιάζει την παράσταση
  «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ»
Άσκηση πάνω στα έργα του TENNESSEE WILLIAMS

Η ΚΡΑΥΓΗ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΕΡΘΑ
 ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ΛΑΙΔΗ ΦΘΕΙΡΟΖΟΛ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ
 Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ

Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
  Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις –– Μάριος Πλωρίτης -Νίκος Γκάτσος - Γεράσιμος Σταύρου – Αννέτα Ζαχαρίου - Κωστούλα Μητροπούλου
Σύνθεση κειμένων - Διδασκαλία : Τερέζα Λουίζου
 Μουσική επιμέλεια : Νίκος Σταύρου
Σκηνική επιμέλεια : «Πειραματιστές»
Ενδυματολογική επιμέλεια : Γιώργος Κορδούλης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
ΕΛΕΝΗ ΖΙΟΖΩΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΚΑΡΙΩΡΗ
ΕΦΗ ΠΟΥΡΓΙΑΖΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΟΥΛΗ
ΕΦΗ ΚΑΪΤΣΑ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΟΥΦΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΟΖΙΩΚΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ
 Προλογίζει η ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΟΥ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

20 υπερπλούσιοι με περιουσία μεγαλύτερη μιας χώρας

euros-loads-of-money
Οι 20 υπερπλούσιοι του κόσμου, αν αποτελούσαν ένα κράτος από μόνοι τους, θα ήταν η 18η πιο πλούσια χώρα του κόσμου: πιο πλούσια από όλη τη Σουηδία ή τη Σαουδική Αραβία και 2,5 φορές πιο πλούσια από την Ελλάδα.
Ακολουθεί λίστα με αυτούς τους 20 πανίσχυρους δισεκατομμυριούχους. Οι οικονομικές αυτοκρατορίες που έχουν δημιουργήσει βγάζουν περισσότερα χρήματα από όσα βγάζει ένα έθνος εκατομμυρίων ανθρώπων σε έναν ολόκληρο χρόνο.
Όπως αναφέρει, λοιπόν, σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», μόνο ο πρώτος της λίστας, ο μεξικάνος Κάρλος Σλιμ με τα 73 δισ. δολάρια περιουσία έχει την οικονομική ισχύ του Ισημερινού ή όλης της Συρίας. Ο δεύτερος, Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με τα 62,2 δισ. δολάρια ξεπερνά την συνολικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) των 4 εκατομμυρίων κατοίκων της Κροατίας.
O ισπανός Ιγνάσιο Ορτέγκα ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara έχει 56,2 δισ. δολάρια και ανταγωνίζεται στα ίσια το ευρωπαϊκό Λουξεμβούργο. Ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει 47,1 δισ. και έτσι ξεπερνάει τη Σλοβενία των 2 εκατομμυρίων κατοίκων. Ένας άλλος Κροίσος του οποίου οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα είναι ο Ινγκβαρ Κάμπραντ των ΙΚΕΑ με 42,6 δισ. Η περιουσία του ισοδυναμεί με την Κένυα των 42 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ακολουθούν οι:
  • Τσαρλς Τζ. Κοχ και Ντέιβιντ Χ. Κοχ, επιχειρηματίες στην πετροβιομηχανία των ΗΠΑ. Καθένας έχει 40,8 δισ. δολάρια, όσα βγάζει ετησίως ο Λίβανος και η Αιθιοπία.
  • Λάρι Έλισον, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Πληροφορικής Oracle, έχει περιουσία 37,8 δισ., όσα η Υεμένη.
  • Κρίστι Γουόλτον, Τζιμ Γουόλτον, Ρομπ Γουόλτον, οι ιδιοκτήτες της αμερικάνικης αλυσίδας πολυκαταστημάτων Walmart έχουν περιουσία 29,5 δισ., 28,1 δισ. και 27,5 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Φτάνουν δηλαδή στο ΑΕΠ του Τουρκμενιστάν, του Μπαχρέιν και της Λετονίας.
  • Λι Κα Σινγκ, επιχειρηματίας στο Χονγκ-Κονγκ με 27,5 δισ. δολάρια, όσο το ΑΕΠ της Βολιβίας.
  • Μπερνάρ Αρνό, ο Γάλλος επιχειρηματίας πίσω από την Louis Vuitton, που έγινε γνωστός για τη φυγή του από τη Γαλλία λόγω της μεγάλης φορολογίας που επέβαλε η κυβέρνηση, έχει περιουσία 27,4 δισ. δολάρια όσα δηλαδή το ΑΕΠ του Καμερούν.
  • Αλις Γουόλτον, Αμερικανίδα συνιδιοκτήτρια των Wall Mart με 27,1 δισ. δολάρια, ξεπερνά το ΑΕΠ της Ακτής Ελεφαντοστού.
  • Λιλιάν Μπετανκούρ, Γαλλίδα ιδιοκτήτρια της L’ Oreal, με περιουσία 26,2 δισ. δολάρια. Όσο το ΑΕΠ της Τανζανίας.
  • Αλ Ουάλιντ Μπεν Ταλάλ, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας έχει 25,2 δισ., όσα το Τρινιντάντ.
  • Τζεφ Μπέζος, ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του Amazon.com με 23,7 δισ. δολάρια ξεπερνά το Σαλβαδόρ.
  • Λι Σάου Κι, Κινέζος κτηματομεσίτης με 23,2 δισ. δολάρια όσα το ΑΕΠ της Κύπρου.
  • Στέφαν Πίρσον, ο Σουηδός ιδιοκτήτης των H&M με 23,1 δισ. δολάρια φτάνει την Παραγουάη.
  • Μουκέσι Αμπάνι, Ινδός επιχειρηματίας με 23 δισ. δολάρια όσα το ΑΕΠ της Εσθονίας.
Ανάμεσα στους 20 Κροίσους, υπάρχουν 10 Αμερικανοί, 2 Σουηδοί, 2 Κινέζοι και 2 Γάλλοι. Οι υπόλοιποι είναι ένας από το Μεξικό, ένας από την Ισπανία, ένας από τη Σαουδική Αραβία και ένας από την Ινδία.

MAPIA MIXAΛΗ / ysterografa.gr

Ριζικές αλλαγές στις τάξεις του Λυκείου από τη νέα σχολική χρόνια

sxoleio-3
Ριζικές αλλαγές στο Λύκειο ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Ο σχετικός νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους και θα αφορά μόνος τις τρεις τάξεις του Λυκείου και όχι στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Όπως δημοσιεύει το «Έθνος», οι αλλαγές θα εστιάζονται κυρίως σε ότι αφορά τη μαθησιακή διαδικασία αλλά και την ελάφρυνση των μαθητών από τα πολλά μαθήματα, ώστε να μπορούν να κατανοούν την ύλη, να αποκτούν ουσιαστικές γνώσεις και να μη μένουν στην παπαγαλία.Η Ελληνική Γλώσσα (νέα και αρχαία, λογοτεχνία), η Ιστορία και τα Μαθηματικά θα είναι ο κορμός των μαθημάτων γενικής παιδείας.
Ειδικότερα, οι αλλαγές ανά τάξη θα είναι οι εξής:
Α’ Λυκείου: Θα είναι τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας στην οποία ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων θα μειωθεί στα 8 από 16 που είναι σήμερα. Αυτό θα επιτευχθεί με συγχώνευση μαθημάτων. Παράλληλα μαθήματα όπως οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα μεταφερθούν στη Β και στη Γ’ Λυκείου. Η «ερευνητική εργασία» πιθανότατα θα παραμείνει καθώς θεωρείται πετυχημένη.
Β’ Λυκείου: Η τάξη αυτή θα παρέχει γενική παιδεία αλλά θα δίνει και μια βάση ώστε να μπορεί ο μαθητής να επιλέξει αργότερα την κατεύθυνση που επιθυμεί. Και εδώ θα μειωθούν τα μαθήματα για να είναι λιγότερος ο φόρτος των μαθητών. Τώρα διδάσκονται και εξετάζονται 17 μαθήματα, αλλά ο αριθμός θα φτάσει στα 11 με 12. Οι μαθητές θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα μαθήματα επιλογής από κάθε κατεύθυνση χωρίς να θεωρείται οριστική η επιλογή κατεύθυνσης.
Γ’ Λυκείου: Η τελευταία τάξη του Λυκείου θα είναι εκείνη στην οποία ο μαθητής θα επιλέγει και θα ακολουθεί την κατεύθυνση του. Και εδώ θα μειωθούν τα μαθήματα από τα 16 στα 10.
Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στην εξεταστέα ύλη, η οποία δεν θα ορίζεται πλέον με σελίδες αλλά θεματικές ενότητες.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Για παγκόσμια ύφεση προειδοποιεί ο ΟΗΕ

ban ki moon
Η κρίση δεν ξεπεράστηκε, σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση του Ο.Η.Ε., με την οποία υποβαθμίζονται οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη για τα επόμενα δύο χρόνια και εκπέμπεται σήμα κινδύνου ενόψει πιθανής νέας ύφεσης. Οι κίνδυνοι, ιδιαίτερα για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εκτιμώνται ως ιδιαίτερα μεγάλοι.
Η έκθεση του ΟΗΕ για την «Παγκόσμια Οικονομική Κατάσταση και τις Προοπτικές για το 2013», που δημοσιεύθηκε χθες, διαπίστωσε τη μείωση, έναντι της προβλεπομένης, της παγκόσμιας ανάπτυξης για το τρέχον έτος και προεξόφλησε τη συνέχιση της ίδιας τάσης για τα έτη 2013 και 2014.
Συγκεκριμένα η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,4% κατά το επόμενο και 3,2% κατά το μεθεπόμενο έτος, αντί των προηγούμενων εκτιμήσεων για 2,7% και 3,9% αντίστοιχα. Συμβολή στην υποβάθμιση των αναπτυξιακών προοπτικών έχουν οι οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας, μιας και, σύμφωνα με την έκθεση, αμφότερες οι χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές προκλήσεις.
Ο ΟΗΕ προβλέπει πως η αργή αυτή αναπτυξιακή πορεία θα επηρεάσει και την ανεργία, ενώ εκτιμά πως θα χρειαστούν ίσως πέντε ολόκληρα χρόνια πριν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ καταφέρουν να επανακτήσουν τις θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν κατά τα χρόνια της κρίσης.
Ως πιθανές αιτίες μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης αξιολογούνται η επιδείνωση της ευρωκρίσης, ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στις ΗΠΑ, αλλά και η εξέλιξη της κινεζικής οικονομίας. Κάθε μία από αυτές της γενεσιουργές αιτίες μπορεί να οδηγήσει την παγκόσμια ανάπτυξη σε μεσοσταθμική μείωση έως και 3 ποσοστιαίων μονάδων.
Μεγάλες αναπτυγμένες οικονομίες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, στροβιλίζονται στον φαύλο κύκλο της υψηλής ανεργίας, της αδυναμίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των εξαντλητικών συνταγών λιτότητας και της χαμηλής ανάπτυξης.
Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά το επόμενο έτος με μόλις 0,3% και 1,4% το 2014, έναντι προβλεπόμενης ύφεσης 0,5% για το τρέχον έτος.

ysterografa.gr

Ελληνικό ελαιόλαδο, ευλογία Θεού

elaiolado
Το ελληνικό ελαιόλαδο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, ακόμη και των γειτονικών μας χωρών, κάτι που πιστοποιείται και από τους διεθνείς αρμόδιους οργανισμούς κάθε φορά. Ιδιαίτερα το κρητικό ελαιόλαδο, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και του εδάφους, υπερέχει σε ευεργετικές ιδιότητες, έχει, διαπιστευμένα, μειωμένη οξύτητα και προσφέρει μεγάλα κέρδη στους παραγωγούς. Ωστόσο η χώρα μας φέρεται εφησυχασμένη και δεν κινείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών ώστε να εδραιώσει τη θέση της στη διεθνή αγορά.

Στην Κίνα ήδη από τη δεκαετία του ΄60 έχει αρχίσει η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων και συνεχώς χρησιμοποιούνται τεχνικές βελτιώσεων. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την κερδοφόρα αυτή επένδυση και εισάγωντας ιταλικές και ισπανικές ποικιλίες, αλλά και την ελληνική Κορωνέικη, προσδωκούν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο αυτό αποδεικνύεται αρκετά χρονοβόρο και με μεγάλο κόστος αφού οι τοπικές καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν. Το κλίμα όπου καλλιεργείται η ελιά είναι ξηρό με έντονες βροχοπτώσεις το Σεπτέμβριο και έλλειψή τους στα κρίσιμα στάδια για την παραγωγή, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Έτσι μια έκταση παρόμοια με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της Κρήτης, αποφέρει 50 φορές λιγότερο λάδι, που ταυτόχρονα υστερεί και στην ποιότητα.

Στην λατινική Αμερική αντίστοιχα Αργεντινή, Περού και Χιλή που έχουν στραφεί στην παραγωγή ελαιόλαδου αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Για να αποδώσει η καλλιέργεια πρέπει ο παραγωγός να ποτίζει με 1000 m3 το στρέμμα ενώ στην Κρήτη για να υπάρχει καλή παραγωγή απαιτούνται στην ίδια έκταση 150 και 200 m3. Επιπλέον κάθε 5-6 χρόνια παγετός καίει τα δέντρα.
Η μόνη αληθινά ανταγωνιστική για την Ελλάδα περιοχή παραμένει η Μεσόγειος. Μιλώντας στοMade in Creta ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Δρ. Κώστας Χαρτζουλάκης ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από την Κίνα (όπου ζητήθηκε η τεχνογνωσία του ελληνικού ινστιτούτου) υποστήριξε: «Εγώ δε φοβάμαι τις ξένες χώρες, φοβάμαι τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο έχουμε …καλό λάδι. Την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι προοδεύουν εμείς παραμένουμε στα ίδια. Δε στηρίξαμε την καλλιέργεια είτε με την κρατική μέριμνα είτε ο κάθε παραγωγός μεμονωμένα. Δεν προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της αγοράς. Η αγορά προχωρεί, ζητάει… Για να πάρεις υπεραξία θα πρέπει να πληρώσεις αντίστοιχο προϊόν. Αλλιώς ο αγοραστής θα πάρει λάδι Τυνησίας το οποίο είναι και αυτό έξτρα παρθένο. Πολύ περισσότερο ένας καταναλωτής από τη Ρωσία που δεν έχει στην κουλτούρα του το λάδι ή ένας Γερμανός. Βλέπει …έξτρα παρθένο, ότι βλέπουν και στο ελληνικό λάδι. Γιατί να πάρουν το ελληνικό με 2,5 ευρώ κι όχι το τυνησιακό ή το ισπανικό με 1,80; Όταν μάλιστα ο Ισπανός έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθε μήνα επιδείξεις να είναι εκεί και να δείχνει τα πιστοποιητικά του; Απλά ο ξένος καταναλωτής συνηθίζει την ισπανική γεύση και μετά το ελληνικό ελαιόλαδο του φαίνεται πικρό γιατί … δεν ξέρει τι σημαίνει αυτή η πικράδα. Από το 1980 και μετά, εμείς περνάμε στο “ντούκου” αυτά που ζητάει ο καταναλωτής. Έχουμε πολλές δυνατότητες αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε». (Πηγή: www.olympia.gr)
Πριν μας προλάβουν, πάλι, οι εξελίξεις ας φροντίσουν από την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και ο κάθε παραγωγός χωριστά, να ασχοληθούν με το θέμα. Καλές οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, αν υπάρχουν ακόμα, αλλά τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν στο χώρο με σκοπό την βελτίωση, την έρευνα και την ανάπτυξη. Ένα προϊόν με συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας ας μην «θυσιαστεί», κι αυτό, στο βωμό της παγκοσμιοποίησης.

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Δύο εμπρησμοί σε μάντρες αυτοκινήτων και σκαφών

index
Φωτιά έβαλαν άγνωστοι λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε μια μάντρα αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Κηφισού στον Κολωνό και σε μια μάντρα με σκάφη στην περιοχή Νεράκι, κοντά στα Μέγαρα.
Ζημιές προκλήθηκαν σε 7 ΙΧ και δύο σκάφη τυλίχθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα το ένα να καταστραφεί ολοσχερώς.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

Αιφνιδιαστική παρέμβαση από Ρέππα

Dimitris-Reppas-Evangelos-Venizelos
Αιφνιδιαστική δημόσια παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς έκανε ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος έσπασε τη σιωπή του μετά από περίπου έξι μήνες.
Το επί σειρά ετών κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, που βρέθηκε στο πλευρό τόσο του Κώστα Σημίτη όσο και του Γιώργου Παπανδρέου, σχολίασε με νόημα ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν, εμείς ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ”, ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από απαξιωτικές αναφορές όπως εκείνη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περί ολοκλήρωσης του κύκλου της πολιτικής διαδρομής του Κινήματος.

ysterografa.gr

Μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα μακριά από την ΕΕ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επανέρχομαι στο θέμα, διότι το θεωρώ πολύ σοβαρό και εκ του πονηρού:

Ακόμη και μέσα από το πρωτοφανές σύστημα κλεπτοκρατίας που στήθηκε στη χώρα, η Ελλάδα ευεργετήθηκε – και συνεχίζει να ευεργετείται – ποικιλοτρόπως από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

Μετά την είσοδό μας, στη χώρα έχουν εισρεύσει πακτωλοί χρημάτων (100 τρις δραχμές μόνο στη δεκαετία 1994-2004) μέσω αλλεπάλληλων κοινοτικών πλαισίων στήριξης, καθένα από τα οποία είχε μια συγκεκριμένη στόχευση ανασυγκρότησης συγκεκριμένων παραγωγικών και κοινωνικών τομέων της χώρας.

Παράλληλα, η χώρα εισέπραττε και άλλα, καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά, από τα διαρθρωτικά Ταμεία, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός, ενώ ένα τεράστιο ποσό άνω των 150 δις ευρώ κατευθύνθηκε προς την ανάπτυξη (λέμε τώρα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας.

Πέτρος Τατούλης: Η Πελοπόννησος είναι εδώ, ενωμένη και προχωρά μπροστά χωρίς να κιοτεύει στις δυσκολίες

φωτογραφία-2.JPG
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Μύθοι, Γεύσεις και … Ποιήματα», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος το χρονικό διάστημα 12 -16 Δεκεμβρίου 2012.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν σε εορταστική ατμόσφαιρα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ Δημήτριος Μελάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίος Δακής, οι Αντιπεριφερειάρχες; Πελοποννήσου, Βουλευτές και Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, πρέσβεις Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και ο πρέσβης του Βιετνάμ, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, Διοικητές οργανισμών καθώς και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη της έκθεσης, τόνισε ότι "Η Πελοπόννησος είναι εδώ, ενωμένη και προχωρά μπροστά χωρίς να κιοτεύει στις δυσκολίες". Πρόσθεσε επίσης ότι το εύρος της συμμετοχής των παραγωγών αποδεικνύει έμπρακτα ότι «όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας δίνουμε αποτελεσματικές απαντήσεις ενάντια στην  κρίση». Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης παρέδωσε στον Υπουργό κ. Τσαυτάρη ένα καλάθι με παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα, ο οποίος κατέθεσε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Χαιρετισμό εκ μέρους των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, ο οποίος εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια και δήλωσε την πρόθεσή τους για την ανάπτυξη και άλλων παρόμοιων δράσεων.  
φωτογραφία-2.JPG
Τη θέσπιση Πελοποννησιακού Συμφώνου Ποιότητας με στόχο την καθιέρωση της Πελοποννησιακής διατροφής, αλλά και τη σύγκλιση όλων των Περιφερειών της Μεσογείου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, κατά τη συνάντησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της έκθεσης την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Συμμετείχαν επίσης ο σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τα τοπικά προϊόντα και απήυθυνε πρόσκληση για τη γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία τον Αύγουστο, και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος κ. Δημήτριος Μανιατάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Κορώνης ως εμβληματική κοινότητα, στο πλαίσιο της ένταξης της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μουντρούκας.     
imerida.JPG
Στα πλαίσια της έκθεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 50 Πελοποννήσιοι παραγωγοί-τυποποιητές οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα μέσα από ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα να προβάλουν και να γνωρίσουν στο κοινό τα ποιοτικά τους προϊόντα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε δημιουργήσει ένα θεματικό περίπτερο με φωτογραφίες και δραστηριότητες απ’ όλη την Πελοπόννησο και διένειμε προωθητικό ενημερωτικό υλικό για τα προϊόντα και τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.
Σημαντική ήταν και η συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος όπου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων 30 σεφ μαγείρευαν Πελοποννησιακά γεύματα με τοπικά προϊόντα. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ιδιαίτερες συνταγές της Πελοποννήσου καθώς και να τις γευθεί.
Ξεχωριστό κομμάτι στην επιτυχία της έκθεσης διαδραμάτισε και η παρουσίαση των παραδοσιακών στοιχείων ταυτότητας της Πελοποννήσου με την συμμετοχή κάθε ημέρα χορευτικών συγκροτημάτων από κάθε περιοχή της Πελοποννήσου. Ενώ ευχάριστη νότα ήταν οι χορωδίες της Πελοποννήσου όπου τραγούδησαν παραδοσιακά τοπικά τραγούδια και κάλαντα.
Κατά τη διάρκεια όλων των ημερών έγιναν τηλεοπτικές ανταποκρίσεις με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όπου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ενημέρωσης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου ενημέρωνε το τηλεοπτικό κοινό για την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Πελοποννησιακών προϊόντων.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ & ΛΑΡΙΣΑ



Για έβδομη* συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποίησεις και η αποχή των εργαζομένων στους δήμους από όλα τους τα καθηκόντα και τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να συσσωρέυονται κυρίως στις γειτονίες της Αθήνας και άλλους μεγάλους Δήμους της Αττικής και της περιφέρειας. Η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο από τη βροχή που διαλύει τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλήθος άλλων προβλημάτων, όπως τα υγρά που κυλούν στους δρόμους δημιουργώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το φράξιμο των αποχετεύσεων.
Όπως έχει γραψει η aftodioikisi.gr οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνουν "ελεγχόμενη" αποκομιδή από κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και "ευαίσθητες" περιοχές όπως νοσοκομεία και σχολεία, και γι' αυτό τα προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στις γειτονιές.
Πού εντοπίζονται τα προβλήματα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Δήμος Πατρέων (όπου πλημμύρισε το δημαρχείο): τα σκουπίδια έφραξαν τις σχάρες των υπονόμων από την καταρρακτώδη βροχή χθες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή κοντά στις πλατείες Γεωργίου και Τριών Συμμάχων, στο κέντρο, και με τους καταστηματάρχες να «διώχνουν» από μόνοι τους τα νερά.
«Βουνά» σχηματίζουν τα απορρίμματα και σε πολλούς δήμους της πρωτεύουσας, όπως η Αθήνα (περιφερειακά, στις γειτονιές) και η γειτονική της Καλλιθέα, όπου δε η Καθαριότητα έχει κατέβασει ρολά. Και λίγο πιο... απόκεντρα, όπως ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού. Στα σκουπίδια «βουλιάζει» και ο Δήμος Λαρισαίων, όπως επίσης και τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης:.
Στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραμένει υπό κατάληψη ο ΣΜΑ, ο κεντρικός δήμος αναγκάζεται να «διανύσει» 35 χλμ. προκειμένου να εναποθέσει τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Λίγο πιο κάτω, στο Δήμο Βέροιας, με σημερινή της ανακοίνωση η δημοτική Αρχή κάλεσε τους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους.
Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ
Να σημειωθεί πως το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί περισσότερο σήμερα, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ δε σταματά τις κινητοποιήσεις της και: μετέχει δυναμικά και στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που αναμένεται να προκαλέσει «έμφραγμα» σε Δημόσιο και δήμους. Σήμερα επίσης, το μεσημέρι, γύρω στις 2 και μισή, θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις της.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν επίσης στην απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στην "πλατεία Κλαυθμώνος-Αντώνη Μανιτάκη". Προσυγκέντρωση θα κάνουν στις 11.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-πλατεία Καραϊσκάκη). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ο κ. Αντώνης Μανιτάκης αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιδεικνύει φασιστική συμπεριφορά με σκοπό να επιβάλει το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων στο Δημόσιο και τους δήμους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Συμμετοχή και υπαλλήλων περιφερειών
Να σημειωθεί πως στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ μετέχουν και οι υπάλληλοι των περιφερειών. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρατών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ΑΔΕΔΥ περιφερειακά.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 31 «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΔΗΜΟΥΣ


Η... καλή χρονιά από το κλείσιμο της προηγούμενης φαίνεται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με 31 «κόκκινους» δήμους της χώρας, οι οποίοι πήραν το πράσινο φως από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για το συμψηφισμό των χρεών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το συνολικό ποσό που συμψηφίζεται, σε εφαρμογή του Ν. 4047/2012, είναι 54.564.920,32 ευρώ έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους. Μεταξύ των δήμων, οι Αχάρνες, ο Βύρωνας, η Θεσσαλονίκη, ο Κορυδαλλός, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Πέραμα και η Φυλή.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι δήμοι που εμπίπτουν στη διάταξη περί συμψηφισμού είναι:

Διήμερο ταλαιπωρίας για την Αθήνα - Χωρίς ΜΜΜ και συγκεντρώσεις σε όλο το κέντρο


 Δύσκολο θα είναι το επόμενο διήμερο για τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης με πολλά μέσα να έχουν κηρύξει στάση εργασίας και 24ωρες απεργίες, ενώ και το δημόσιο για την Τετάρτη βάζει λουκέτο.
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό θα μείνει την Τετάρτη 19 του μηνός το λεκανοπέδιο από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί ενώ την Πέμπτη 20 του μηνός οι σταθερές συγκοινωνίες θα μείνουν καθηλωμένες όλο το 24ωρο.
Διήμερη απεργία την  Τετάρτη 19/12 και Πέμπτη 20/12 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη 18/12 καθώς και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης 19/12 και της Πέμπτης 20/12.
Η ΟΣΥΠΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ , με το διεκδικητικό της πλαίσιο, την Τετάρτη 19/12/12 με τετράωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00 τοπική της 19/12/12 έως 16.00 τοπική της 19/12/12.
Για τον λόγο αυτό η Olympic Air έχει ήδη ανακοινώσεις μετατροπές και ματαιώσεις δρομολογίων.
Πέρα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 24ωρη απεργία, κάτι που σημαίνει ότι το δημόσιο για όλους τους πολίτες θα είναι κλειστό.
Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την εκτίμησή της στο γεγονός ότι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, αποτελεί δέσμευση του μνημονίου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους δεν θα υπερβούν τις 40 χιλιάδες. Έτσι και παρά τις συνταξιοδοτήσεις θα απαιτηθούν, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, 60 χιλιάδες απολύσεις προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τρίωρη στάση εργασίας -από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00, ενώ θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε πανιατρική κινητοποιήση καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας όλα τα μέλη του αύριο και μεθαύριο 19 και 20 Δεκεμβρίου καθώς και σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα, στο πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

newsit.gr

Ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη διακοπή του σήματος του Euronews

ert12
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ αναφορικά με τη διακοπή του σήματος του Euronews.
« Η ΕΡΤ Α.Ε. διακόπτει προσωρινά την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του πολύγλωσσου τηλεοπτικού σταθμού Euronews, καθώς μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για την συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς».

ysterografa.gr

Η παραίτηση Σγουρού στα χέρια Σαμαρά!


Giannis-SgourosΟ εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λόγω του μείζονος θέματος που έχει προκύψει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας.
Η παραίτησή μου είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού. Καλώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Ας σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα, ας βγει να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα επιλύσει», σχολιάζει με νόημα στην ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιάννης Σγουρός.

ysterografa.gr

Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα φύγει από την ευρωζώνη!

Silvio-Berlusconi-Angela-Merkel-David-Cameron
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου “Reuters”, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε απόψε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ιταλίας από την ευρωζώνη λόγω των συνεπειών της κρίσης χρέους στις οικονομίες του κοινού νομίσματος, προχωρώντας στον έμμεσο “εκβιασμό” να ζητήσει ουσιαστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να μπορεί η Φρανκφούρτη να παρεμβαίνει καθοριστικά στις οικονομικές εξελίξεις, αλλά και να κρατά χαμηλά το κόστος δανεισμού χωρών όπως της Ιταλίας, που στη δεδομένη συγκυρία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Αν η Γερμανία δεν δεχθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει μια πραγματική κεντρική τράπεζα, αν δεν πέσουν τα επιτόκια δανεισμού, η Ιταλία θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, προκειμένου να είναι πάλι η οικονομία μας ανταγωνιστική”, είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και τα σχόλιά του μεταδίδονται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi.

ysterografa.gr

Θλιβερές ιστορίες αστέγων της διπλανής πόρτας...

Αυτή ή άθλια και συφοριασμένη κοινωνική κατάσταση έτσι όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί, δεν παύει να εγκυμονεί ασύλληπτους κινδύνους στο να βρεθούν ξαφνικά ξεκρέμαστοι και κυρίως άστεγοι πάρα πολλοί άνθρωποι !
















Η στέρηση μισθών, η ανεργία, αλλά κυρίως τα δάνεια με τα οποία ένα μεγάλο μέρος απερίσκεπτου λαού έχει φορτωθεί, κλείνοντας έτσι μεγάλο μέρος του μισθού τους στίς Τράπεζες είναι ο μέγιστος κίνδυνος…