Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠ. ΖΑΡΡΟΣ: Δείγμα γραφής. Δήγμα δηλητηριώδες... ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Δείγμα υποκρισίας – Δείγμα μικροπολιτικής

Δημοσίευση κ. Α. Ζάρρου στις 13/12/2012
«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
πολλές φορές έχουμε καυτηριάσει τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δημοτική αρχή σημαντικά ζητήματα του τόπου. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της απαράδεκτης αυτής τακτικής δόθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της 10/12/2012, όπου μεταξύ άλλων τραγικών, που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ, έγινε κι αυτό.
Θέμα 4ο: Καθορισμός τελών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Διονύσης Λογοθέτης, ο οποίος ανέφερε τις τιμές ανά περιοχή, που σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένες γύρω στο 15% σε σχέση με το 2011, εκτός από την πλατεία Ξυλοκάστρου όπου πρότεινε αύξηση (;!).
Σε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα λοιπόν, η δημοτική αρχή δεν μας είχε δώσει καμία εισήγηση! Δεν είχαμε κανένα στοιχείο, ούτε για τις νέες προτάσεις της, ούτε για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ούτε για τα ποσά που εισπράττονται, ούτε τίποτα. "Εννοείται" ότι δεν είχε ενημερώσει και δεν είχε διαβουλευτεί το θέμα ούτε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συλλόγους των επαγγελματιών του δήμου.
Στην εύλογη απορία που διατυπώσαμε, πώς δηλαδή ζητάνε να ψηφίσουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την τοπική αγορά, που σημειωτέον έχει μείωση τζίρου από 50% - 80%, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και στο αίτημά μας για αναβολή του θέματος ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς αλλά και οι καταστηματάρχες, η απάντηση ήταν ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και προχωρήσαμε στο επόμενο!
Άλλο ένα παράδειγμα αντι-αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς. Άλλο ένα δείγμα της αντίληψής τους περί δημοκρατίας. Άλλο ένα δήγμα γεμάτο δηλητήριο στο κορμί της δοκιμαζόμενης τοπικής κοινωνίας...
Για τη Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Ανδρέας Απ. Ζάρρος»

Απάντηση στον κ. Α. Ζάρρο
Δείγμα υποκρισίας – Δείγμα μικροπολιτικής
Τα τραγικά που συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως αναφέρει ο κ. Ζάρρος έχουν σκηνοθέτη και ελάχιστους ηθοποιούς, που έχουν ονοματεπώνυμο αλλά ο κ. Ζάρρος δεν τους κατονομάζει !!!
Η Δημοτική αρχή, δια του αντιδημάρχου εισηγήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο την μείωση των τελών πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων μέχρι και 22% σε ολόκληρο το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Εξαίρεση αποτέλεσε η αύξηση των τελών μόνο για την πλατεία Αγ. Βλασίου και το υπόλοιπο τμήμα της πόλης του Ξυλοκάστρου (τα τέλη στην παραλία παρέμειναν τα ίδια).
Η αύξηση αυτή έγινε για δικαιότερη αναλογία γιατί είχαν χαμηλότερα τέλη ακόμη και από τις Τοπικές Κοινότητας Μελισσίου, Καμαρίου, Λουτρού, Πιτσών, Λυκοποριάς, Σαρανταπηχιωτίκων, Στομίου, Λυγιάς & Δερβενίου.
Επίσης έγιναν μειώσεις μέχρι και 20% στα τέλη των ψυγείων περιπτέρων και καταστημάτων. Οι παραπάνω μειώσεις έγιναν παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία με τις μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων και τα μειωμένα έσοδα !!!
Ο κ. Ζάρρος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα και δεν ψήφισε τις μειώσεις των τελών !!!! (όπως δεν ψήφισε η μειοψηφία του κ. Σκούρα και οι ανεξάρτητοι κ. Ψαράκης και κ. Γκαϊνά).
Παρά το ότι στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγράφεται το θέμα «καθορισμός τελών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» και παρά τη σπουδαιότητα του θέματος ο κ. Ζάρρος δεν ζήτησε κανένα απολύτως στοιχείο για το θέμα αλλά το θυμήθηκε μόνο κατά την ώρα της συζήτησης του στο Δ.Σ.
Θα μπορούσε ο κ. Ζάρρος να ψηφίσει τις μειώσεις των τελών και να μην ψηφίσει τις αυξήσεις.
Υ.Γ. Για ποιους λόγους πονάει μόνο για την πλατεία;;;;

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ