Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Εκμεταλλεύτηκαν εμένα και τον Γλέζο

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Εκμεταλλεύτηκαν εμένα και τον Γλέζο
 Σε μία επιστολή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της "συνεργασίας του" με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε επιστολή του φίλου του Δ.Α. που τον ρωτά κατά πόσον ο όρος που έθεσε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δημήτρη,

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εν γνώσει μου ανέφικτος, γιατί θα οδηγούσε σε σφοδρή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες. Τότε, θα με ρωτήσεις, γιατί το έπραξα; Υπάρχει προϊστορία γι’ αυτό. Αν θυμάσαι, στις αρχές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την πρότασή μου να δημιουργήσουμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) συμφωνώντας ότι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να λυθεί μέσα από το Σύστημα (εκλογές, Βουλή, Κυβέρνηση) χωρίς να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άμυνας του Λαού στη σίγουρη αντίθεση των πιστωτών μας. Κι αυτές οι προϋποθέσεις ήσαν δύο:

Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Το 55% ξεπερνούν οι νέοι υποψήφιοι

Τα νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας
 Συνεδριάζει την Παρασκευή στις 11:00 η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας να επικυρωθούν και να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας που πιθανότατα να γίνει την Κυριακή.

Νέα ονόματα που ακούγονται ότι έχουν κλείσει και θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι το γνωστό μοντέλο, Νόνη Δούνια για την Α΄ Πειραιά και ο κ. Κασαπίδης στην Κοζάνη, ο οποίος φέρεται να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία μετά τη στήριξη που παρείχε στην υποψηφιότητα του κ. Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας,

Επίσης, φαίνονται να έχουν κλείσει ο κ. Τζανακούλης στη Λάρισα, ο πρώην δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Στεφανάδης, ο οποίος θα κατέβει στη Σάμο.

Φαίνεται επίσης να έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του πρώην ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νταβρή στην Άρτα, ενώ ομοίως κλείδωσε και η υποψηφιότητα της κόρης του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία.

Υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, θα είναι ο Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι κατέρχεται στις εκλογές, "στη βάση δύο αρχών: της αξιοπιστίας των λόγων και της αποτελεσματικότητας των έργων".

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία στα ψηφοδέλτια οι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές ξεπερνούν το 55%.

Μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία «Je suis Charlie» φώναξε πλήθος κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Je suis Charlie» φώναξε πλήθος κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αθήνα
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, με το σύνθημα «Je Suis Charlie» εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό, μετά το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Η συγκέντρωση υπήρξε πρωτοβουλία πολιτών της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ταμπέλες με το γνωστό σύνθημα «Je suis Charlie», ενώ προσωρινά έκλεισαν οι οδοί Σίνα και Σκουφά, οι οποίες άνοιξαν μετά το τέλος της συγκέντρωσης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οικογένειες γάλλων με τα παιδιά τους καθώς και οι Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Βασιλικός, o Σταύρος Θεοδωράκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Μαρία Ρεπούση.
«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!», αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes».
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού...
Newsroom ΔΟΛ

Πρόκριση με τρίαρα η ΑΕΚ, "σκόρπισε" τον Ατρόμητο

Πρόκριση με τρίαρα! Ομάδα Superleague η ΑΕΚ, `σκόρπισε` τον ΑτρόμητοΗ ΑΕΚ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο (3-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους "16" του κυπέλλου αφήνοντας εκτός τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική κόντρα στον Ατρόμητο, έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι ήθελε περισσότερο την πρόκριση και πήρε άτυπη... ρεβάνς από την ομάδα που είχε "σφραγίσει" τον υποβιβασμό της.

Ο Ατρόμητος από την άλλη έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του και τα.. σύννεφα για τον Ρικάρντο Σα Πίντο έχουν πυκνώσει στο Περιστέρι.
Από την πρώτη στιγμή η Ένωση έδειξε τις διαθέσεις της μπροστά σε 20.000 οπαδούς. Ο Αραβίδης στο 6ο λεπτό έβαλε τις βάσεις της νίκης και ο Λαμπρόπουλος στο 30' έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, έχανε ευκαιρίες και στο τέλος του πρώτου μέρους πήρε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Πίτου Γκαρσία.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο με την Ένωση να έχει δοκάρι και να βρίσκει τελικά και τρίτο τέρμα με τον Τζανετόπουλο στο 58'.
ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66΄ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74΄ Γιόχανσον).
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (80΄ Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες, Τάτος (46΄ Δημούτσος), Μπρίτο (63΄ Γεωργίου), Ναπολεόνι.

Ο Ατρόμητος αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση και έγινε η 6η ομάδα της Σούπερ Λίγκας που μένει εκτός κυπέλλου, αφού ο Πανθρακικός στην Κομοτινή, νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών και πήρε το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου. Το σκορ για την ομάδα της Θράκης άνοιξε ο Χασομέρης στο 42΄ ενώ στο 60΄ ο Αράμπα έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μείωσουν σε 2-1 με τον Τσιμόντζι στο 67΄

Λίγο νωρίτερα, η Ξάνθη επικράτησε με 3-1 της Ζακύνθου και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση, στον 3ο όμιλοκαι με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες (6β.) κατέκτησε την δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου. Τα τέρματα της Ξάνθης σημείωσαν οι Γουάλας στο 29΄ με εκτέλεση φάουλ, Παπαστεργιανός στο 32΄ και Σολτάνι στο 60΄, ενώ για τη Ζάκυνθο, η οποία περιορίστηκε στην 3η θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, σκόραρε ο Ευθυμιάδης στο 45ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια, το πρώτο με τον Βάλτερ στο 51΄ και το δεύτερο με τον Καπετάνο στο 83΄.
Για τον ίδιο όμιλο, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη-πρόκριση άνευ αγώνα, καθώς η Νίκη Βόλου έχει αποσυρθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτή την ώρα, ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση αντιμετωπίζει τα Χανιά στην Κρήτη με τον Νίνη να κάνει την επανεμφάνισή του με τα πράσινα. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.


Το Σάββατο στο Δερβένι στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΥΨΕΛΟΣ


Το Σάββατο στο Δερβένι στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΥΨΕΛΟΣ

Τρίτο "βαρύ πυροβολικό" απόκτημα στον Αστέρα Δερβενίου

 Fca4a4n12no5no0xUgfjt0qx
Μετά την απόκτηση του 21χρονου επιθετικού Κωνσταντίνου Σιδέρη  από την Α.Ε. Νίκαιας  και του επίσης 21χρονου αμυντικού χαφ,  Ιωάννη Καψάλα  από Ατρόμητο Κερατσινίου, ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώσε την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού ποδοσφαιστή Δημήτρη Ταμπουράκη, ο οποίος αγωνιζόταν με   επιτυχία στη Δόξα Βύρωνα στην Α' Κατηγορία Αθηνών και στη Α.Ε. Χαλανδρίου. Σε αυτή τη χρονική περίοδο ήταν το βαρύ πυροβολικό του σωματείου  πετυχαίνοντας 33 γκολ εκ των οποίων τα 13 πέρσι με 32 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣΑ.

Απεργία στις εκλογές αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της, σήμερα, μετά και την συνάντηση που είχε, χθες, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, αποφάσισε την απεργία - αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Αιτία - σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας - «ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση - φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι λόγω του ότι, πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και δεν αποδίδονται στους Ο.Τ.Α., για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκλογική αποζημίωση, που είχε ορισθεί για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, για τους εργαζομένους στους Δήμους ήταν 223 Ευρώ, μικτά, όταν η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν, από 2.850 Ευρώ έως και 3.350 Ευρώ, για το προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων 2.500 Ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500 Ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450

airetos.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 -01



Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.  

ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Η εκλογική διαδικασία για την Ελληνική Βουλή προβλέπει την κάλυψη βουλευτικών εδράνων, στην κοιτίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Σύνταγμα των Αθηνών, από επιφανείς πολίτες που οι ίδιοι και τα κόμματα επιλέγουν να αντιπροσωπευτούν αμοιβαία για το καλό της πατρίδας.
Είναι μία κορυφαία έκφανση της δημοκρατίας όπου εντάσσει επιφανείς Έλληνες πολίτες, εντός και εκτός Ελλάδας, για να συνδράμουν με τη γνώση και εμπειρία τους στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την πρόοδο του τόπου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με τον κ.Σταθάκη και την Deutsche Welle ξεκίνησε, ευτυχώς έστω και αργά, η επικίνδυνη και ωφέλιμη, για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, στροφή στο ρεαλισμό της γης. 
«Η θέση μας είναι στην ευρωζώνη,

ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, 

θέτουμε την αντικατάσταση του Μνημονίου, 

πάταξη της διαπλοκής κράτους και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, 

το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ τον μήνα

Η Ομάδα Αλήθειας είναι εδώ και παρουσιάζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική

 
Το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέρος Α’

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι δύο υπεύθυνοι οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκης και Τσακαλώτος, συμφωνούν ότι η φορολογία συνολικά πρέπει να αυξηθεί κατά  5-6% του ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο όμως θα έφερνε νέα φορολογική επιβάρυνση 10 δισ. ευρώ το χρόνο.

Θα πληρώσουμε για δεύτερη φορά ακριβά το «λεφτά υπάρχουν»;


Ομάδα Αλήθειας

Το ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κορινθία

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο Νομό Κορινθίας , δημοσιοποίησαν το ψηφοδέλτιο του με το οποίο κατέρχονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του οποίου η επίσημη  παρουσία θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες σε συνέντευξη τύπου  σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού .
Οι υποψήφιοι με τυχαία σειρά εκτός των δυο πρώτων οι οποίοι ήταν και στις εκλογές του 2012 είναι οι εξής :
1) Μπεχράκης Βάκης
2) Κοντογιάννη Παρασκευή ( Λίτσα )
3) Ανδρικόπουλος Πέτρος . Κάτω Λουτρό
4) Καραμήτσου Δήμητρα Βόχα
5) Σώντερς Τζέημς Χριστόφορος
6) Σταυρίδης Σταύρος Δερβένι .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σκοπιανών μέσων για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα δημοσιεύματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων ΜΙΑ και της εφημερίδας Nova Makedonija που λένε ότι «η μόνη χώρα που θα ωφεληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η “Μακεδονία”» είναι αποκαλυπτικά γιατί συμφέρει τα Σκόπια να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για να επιβεβαιώσει αυτές τις θέσεις του ο κ. Τσίπρας εντάσσει τον κ. Τρεμόπουλο, γνωστό για τις απόψεις του περί «Μακεδονικής γλώσσας» και συνομιλητή του περίφημου «Ουράνιου Τόξου», στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα συμπεράσματα ανήκουν στον Ελληνικό λαό».

ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο κ. ΑΓΗΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ



Εμφάνιση IMG_2206.JPGΟ Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΔΡΑΣΗΣ, συνιδρυτή  και Α’ Αντιπρόεδρο στη Δημιουργία – Ξανά, κ. Άγη Βερούτη.
Ο κ. Βερούτης δήλωσε ότι συστρατεύεται στον αγώνα για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος

Η Άντζελα Γκερέκου υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα

Το πρωί ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Άντζελας Γκερέκου στο "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Κέρκυρας.
Η Υφυπουργός Πολιτισμού  Άντζελα  Γκερέκου, η οποία εκλεγόταν απο το 2004 με το ΠΑΣΟΚ. ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, ξανά στην περιφέρεια της Κέρκυρας, αλλά με την Νέα Δημοκρατία.
Στις 8 Νοεμβρίου 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε διαγράψει την Άντζελα Γκερέκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ , στην οποία η βουλευτής Κέρκυρας επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Η ανακοίνωση της Άντζελας Γκερέκου:
"Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα.
Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας."

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.  Ο Ευάγγελος Βενιζέλός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο έστειλε και προσωπική επιστολή με σκληρές εκφράσεις στον Πρωθυπουργό.

Το ψηφοδέλτιο της Χ.Α στην Κορινθία

Τα επίσημα ψηφοδέλτια της Χ.Α. στους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα για την Χρυσή Αυγή, στον επίσημο ιστότοπο του κόμματος. 

Το ψηφοδέλτιο της Χ.Α στην Κορινθία
Βλαχόπουλος Δημήτριος   Εκδότης εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ»         
Ζαφείρης Κωνσταντίνος   Σχεδιαστής ιστοσελίδων, Γραφείο Τύπου "Χρυσή Αυγή"
Ζαχαριάδου Ουρανία   Συνταξιούχος  ΙΚΑ
Καπνιάς Σοφοκλής Στιχουργός
Κωνσταντίνου Ευθυμία   Εναλλακτική Θεραπεύτρια

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κόρινθο - Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

imageΤην προεκλογική του ομιλία στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου θα πραγματοποιήσει  στις 19:30 το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΎΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας,  στα πλαίσια των επισκέψεων στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία απαρτίζουν:
ο γεωπόνος Φάνης Κουρεμπές , η τ. βουλευτής Μαρία Θελερίτη, η Ανδριάνα Κουρούκλη, ο φιλόλογος Θοδωρής Βασιλακόπουλος από το Λεόντιο Νεμέας, ο δικηγόρος Γιώργος Ψυχογιός από τη Λυκοποριά και η εκπαιδευτικός Δήμητρα Λυμπεροπούλου από τον Άσσο, η οποία προέρχεται από τους Οικολόγους - Πράσινους

Οι σημερινοί αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδος.

Livescore: Κέρκυρα - ΠΑΟΚ (0-0 45'), ΠΑΣ - Καλαμαριά (1-1 45') 
Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ξεχωρίζει από εκείνα που διεξάγονται σήμερα για το Κύπελλο  Ελλάδος. Η Ένωση υποδέχεται τους Περιστεριώτες σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον 5ο όμιλο το οποίο θα κρίνει πολλά στη βαθμολογία.
Η ομάδα που θα νικήσει θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η άλλη θα περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να διαπιστώσει εάν θα προχωρήσει ή όχι. Σε αυτόν ο Πανθρακικός θέλει νίκη απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών για να περάσει.
Στον 3ο όμιλο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι της Skoda Ξάνθης με την Ζάκυνθο. Η ακριτική ομάδα θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.
Τέλος, στον 8ο όμιλο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τα Χανιά στην Κρήτη με τον Νίνη να κάνει την επανεμφάνισή του με τα πράσινα. Οι πράσινοι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Όχι όμως και οι κρητικοί που βολεύονται με μια ισοπαλία για να τσεκάρουν το εισιτήριο.

3ος όμιλος Νίκη Βόλου – ΟΦΗ (δεν διεξάγεται)
SKODA Ξάνθη – Ζάκυνθος (15:00)
5ος όμιλος ΑΕΚ – Ατρόμητος (17:15)
Πανθρακικός – Ηρακλής Ψαχνών (17:15)
8ος όμιλος Χανιά – Παναθηναϊκός (19:30)
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου (19:30)

Οι ορθάνοιχτες πόρτες έγιναν... χαραμάδες στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε …επιδημία εξελίσσεται το κόψιμο από την Κουμουνδούρου των επίδοξων υποψηφίων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ: 
Οι περισσότεροι απερχόμενοι βουλευτές που συμπορεύτηκαν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί μακρόν και ειδικά στην καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και ήλπιζαν να ενταχθούν τα ψηφοδέλτιά του, μένουν εκτός ο ένας μετά τον άλλο.
Προφανώς το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΗΜΑΡ δεν ήταν τυχαίο. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα ισχυρό στελεχιακό απαράτ είναι εξαιρετικά αφιλόξενο για συνεργασίες. Από τα ονόματα που τέθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο τραπέζι κόπηκαν ήδη η Ραχήλ Μακρή – στην οποία έγινε η πρωτοφανής πρόταση να είναι υποψήφια στα… Γρεβενά και όχι στην Κοζάνη, όπου είχε εκλεγεί το 2012- η Χρυσούλα Γιαταγάνα, στην οποία προτάθηκε ο παροπλισμός του ψηφοδελτίου επικρατείας, ενώ η ίδια ζήτησε θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και Μάρκος Μπόλαρης, χωρίς ουσιαστικά καμία συζήτηση – εκτός κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάσει το βράδυ της Πέμπτης.
Σημειωτέον ότι ο Θόδωρος Παραστατίδης θα είναι υποψήφιος, αλλά στη… Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς η νομαρχιακή οργάνωση του Κιλκίς απείλησε σύσσωμη με παραίτηση και αποχή από τις εκλογές, διαμαρτυρόμενη για τυχόν ένταξή του στη λίστα του νομού.
Επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη θα είναι στην Πέλλα με τα χίλια ζόρια, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της οργάνωσης αντιδρούσε, αλλά υποχώρησε μετά από απαίτηση της ηγεσίας και επειδή η περιφέρεια αυτή είναι 4εδρική, όπερ σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα μπορεί να πάρει και τις 4 έδρες, άρα μικρό το… κακό για τους τοπικούς φιλόδοξους παράγοντες.
Η μπάλα των αποκλεισμών φαίνεται να παίρνει και όποιους από τη ΔΗΜΑΡ θα ήθελαν να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα η Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία καίτοι συμπλέει εδώ και καιρό με τη στρατηγική της Κουμουνδούρου και βοήθησε στην αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη για την προεδρική εκλογή, αλλά και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να έχει ελευθερία κινήσεων, βλέπει τώρα οι ορθάνοιχτες πόρτες να γίνονται… χαραμάδες.

protothema.gr

Δεν θα πολιτευτεί στις εκλογές ο Βύρων Πολύδωρας

Δεν θα πολιτευτεί στις εκλογές ο Βύρων Πολύδωρας «Δεν θα μετέχω αυτήν τη φορά στις εκλογές», σημείωσε ο Βύρων Πολύδωρας σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφερόμενος στα σενάρια που τον έφεραν να πολιτεύεται.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε ψηφίσει «παρών» και στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

protothema.gr

Η Πόπη εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ;


venizelos-tsapanidouΗ Πόπη Τσαπανίδου άνετα κερδίζει τον τίτλο της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέντευξη που έκανε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, μάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί ως προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως αντικειμενική ενημέρωση για τις ανάγκες της εκλογικής αναμέτρησης.

Η παρουσιάστρια του STAR, «αγκάλιασε» τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και των οικονομικών πηδημάτων στο κενό που υπόσχεται το κόμμα της Κουμουνδούρου, σαν να είναι η Ελλάδα η υπερδύναμη των Βαλκανίων, αγνοώντας τις βασικές αρχές λειτουργίας της χώρας εντός της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Οι απαντήσεις του κ. Βενιζέλου, έδειξαν πως το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση διεκδικεί το ρόλο εκείνης της πολιτικής δύναμης που εγγυάται την ασφάλεια και πρόοδο της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ, χωρίς απαραίτητα αυτό να συνεπάγεται συμμετοχή στην κυβέρνηση, όπως στοχεύει το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Το ψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας Κορινθίας

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας  Κορινθίας  και πλέον οι υποψήφιοι  ρίχνονται στην εκλογική μάχη και στην διεκδήκιση του σταυρού.
Υποψήφιοι βουλευτές  είναι:


 Ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.
Ο βουλευτής Χρίστος Δήμας
Ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας
Ο δικηγόρος Γρηγόρης Καρπούζης
Ο προερχόμενος απο τους ΑΝΕΛ Δημήτρης Σιάτος με καταγωγή από το Φενεό και
Η προερχόμενη απο τους ΑΝΕΛ Γιώτα Μπάγκα- Χατούπη από το Ξυλόκαστρο
Αύριο ανακοινώνεται και επίσημα το ψηφοδέλτιο.

Η Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη υποψήφια βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ "Οφείλουμε να πούμε ΝΑΙ στην οριστική έξοδο από την κρίση ,δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς" ..


Υποψήφια βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ κατέρχεται η τ. βουλευτής του Νομού  Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 .  
Η. κ. Γκέκη σε ανακοίνωσή της τονίζει τονίζει  τα εξής:

"Σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα, έχουμε χρέος όλοι μας, να ενισχύσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν την παραμονή στο ευρώ ,την ασφάλεια και την σταθερότητα της πατρίδας μας .
Η παράταξη στην οποία συμμετέχω δεν έπαιξε με την τύχη της χώρας .
Ανέλαβε μεγάλη ευθύνη και ακόμα μεγαλύτερο κόστος.
Σταδιακά και άλλες πολιτικές δυνάμεις αναγνώρισαν ότι είχαμε δίκιο και ακολούθησαν την στρατηγική μας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε λοιπόν σήμερα ,να ακυρωθούν οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλοι μας , από ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμούς .
Οφείλουμε να πούμε ΝΑΙ στην οριστική έξοδο από την κρίση ,δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς
.
Πρέπει να ψηφίσουμε υπεύθυνα για το μέλλον όλων μας."


Κατερίνα Γκέκη  - Φαρμάκη

Υποψήφια βουλευτής Κορινθίας

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



http://gerakas.org.gr/site/wp-content/uploads/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A5-%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9B%CE%97%CE%A3.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας».