Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 92-97: Άλωσε και τη Βιτόρια - Δεν σταματάει πουθενά η φοβερή ομάδα του Μπαρτζώκα

 Μπασκόνια - Ολυμπιακός 92-97: Άλωσε και τη Βιτόρια 

Με φόρα από το διπλό στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός έκανε το αδιανόητο, πέρασε και από την έδρα της Μπασκόνια με 97-92 φτάνοντας έτσι τις τρεις φετινές νίκες επί ισπανικού εδάφους και τις τέσσερις σε ισάριθμες αγωνιστικές της EuroLeague.

Η νίκη δεν ήρθε εύκολα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν ξανά σε μεγάλη βραδιά τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα. Καταλυτικός στο τέλος και πάλι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε στην αρχική πεντάδα τους Ουόκαπ, Κάνααν, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Φαλ. Το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν εκρηκτικό και σε μόλις τρία λεπτά κατάφεραν να προηγηθούν με 10-4, αναγκάζοντας τους Βάσκους να πάρουν τάιμ άουτ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Κάνααν να σκοράρει τρίποντο για την πρώτη διψήφια διαφορά των φιλοξενούμενων (14-4).

Η Ιστορία την καλωσορίζει… Τζόρτζια Μελόνι

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα μαζί της… Κανείς μας. Ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι πολιτικοί σύμμαχοί της, ούτε οι αντίπαλοί της, ούτε η Ευρώπη…

Η Τζόρτζια Μελόνι είδε την Ιστορία να την καλωσορίζει, ως η πρώτη γυναίκα που έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Με το πείσμα που μας έμαθε προεκλογικά ότι τη χαρακτηρίζει. Και με την προχωρημένη αντίληψη της πραγματικότητας και των προτεραιοτήτων της κοινωνίας, που θα της προσφέρει για αρκετό καιρό ακόμη, αδιαπραγμάτευτη πολιτική υπεραξία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ματέο Σαλβίνι δίπλα της, ως… συμπληρώματα.

 ysterografa.gr