Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

OΙ ΚΑΛΠΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 7:00 Εκλογές 2019: Πώς και πού ψηφίζετε – Πόσους σταυρούς βάζετε ανά εκλογική περιφέρεια


Δέκα εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00. Το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί στις 21:00 την Κυριακή.
Για να μάθετε που ψηφίζετε μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην εφαρμογή «Μάθε που Ψηφίζεις».

Για να δείτε που ψηφίζετε πατήστε ΕΔΩ

Στις πρόωρες εκλογές συμμετέχουν 20 πολιτικά κόμματα:
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς –ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Δημοκρατία -ΝΔ
Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος-ΚΚΕ
Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.)
Ένωση Κεντρώων
Ελληνική Λύση- Κυριάκος Βελόπουλος
Πλεύση Ελευθερίας- Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Δημοσθένης Βεργής- Έλληνες Οικολόγοι
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.)
Ελλήνων Συνέλευσις (Αρτέμης Σώρρας)
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)
Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μ-λ ΚΚΕ
Λαϊκή Ενότητα
Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)
Δημιουργία Ξανά -Θάνος Τζήμερος
Συν…φωνία Πολιτικών Κομμάτων
Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).

Πόσοι σταυροί επιτρέπονται ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια

Εθνικές εκλογές 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία

Στις κάλπες θα βρεθούν την Κυριακή περισσότεροι από 9 εκατομμύρια ψηφοφόροι για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση. Στις κάλπες θα βρεθούν την Κυριακή περισσότεροι από 9 εκατομμύρια ψηφοφόροι για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση.


Συναγερμός στην πυροσβεστική – Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία από κεραυνό.

Συναγερμός στην πυροσβεστική – Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία | in.gr Πυρκαγιά εκδηλώθηκε  από κεραυνό  λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σέκουλας, στην  Ανδρίτσαινα Ηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με την βοήθεια εναέριων μέσων, δίνουν μάχη για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Μάθε που ψηφίζεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στην κάλπη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα προσέλθει στις 10 το πρωί για να ψηφίσει, στο 3ο-4ο δημοτικό σχολείο Νέου Ψυχικού.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στο 27ο-30ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο, Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 10:30, στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου (Πελασγίας & Παπαδιαμάντη 1).
Η Φώφη Γεννηματά θα ψηφίσει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.00πμ, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου (Κορυτσάς 6), στο 640ο εκλογικό τμήμα.
Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Λιοσίων 42, Αθήνα).
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα ψηφίσει στις 9.30 π.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου – Αχιλλέως 34 (θέση Παναγίτσα).

Αστέρας Τρίπολης: Ο 34χρονος Μπόρχα Χιμένεθ ανέλαβε τους Αρκάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει από το Σάββατο (06.07.2019) τον πιο νέο προπονητή στην Superleague Οι Αρκάδες ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 34χρονο Ισπανό, Μπόρχα Χιμένεθ.
Η ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης
“Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Ισπανό προπονητή, Borja Jiménez Sáez. Ο νέος προπονητής της ομάδας μας γεννήθηκε στην πόλη Avila της Ισπανίας στις 21 Ιανουαρίου 1985.
Στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα έχει εργαστεί στις ισπανικές ομάδες Real Valladolid B, CD Izarra, Club Rapido de Bouzas και CD Mirandes.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Μανώλης Καψής υποστηρίζει ότι “ο Τσίπρας θα τρίβει τα μάτια του” το βράδυ της Κυριακής

 
Γράφει ο Μανώλης Καψής
Υποθέτω, για πάρα πολλούς Έλληνες, το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής σημαίνει και το τέλος ενός πολύ κακόγουστου αστείου. Ενός “αστείου” που μας κόστισε πολύ ακριβά και που μόνο από τύχη δεν μας οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή. Και όσοι νομίζουν ότι η ομάδα των ανεπάγγελτων ιδεοληπτικών, που ανέλαβε την εξουσία το 2015, ωρίμασε βιαίως από την

Στο Χιλιομόδι, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ολοκλήρωσε την Παρασκευή την προεκλογική του εκστρατεία ο Νίκος Ταγαράς

Mε μία μεγάλη συγκέντρωση στην γενέτειρά του, το Χιλιομόδι ο υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Ταγαράς ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Χιλιομοδίου, εκατοντάδες πολίτες που έσπευσαν από κάθε γωνιά της Κορινθίας, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον άνθρωπο, αλλά και τον πολιτικό που εμπιστεύονται πάντα, όλα τα χρόνια,

Τρόμος από τη δόνηση «γίγαντα» των 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια!

7,1 Ρίχτερ χτύπησαν την Καλιφόρνια – Ξέσπασαν πυρκαγιές | in.gr
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε τη νότια Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας), προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, πυρκαγιές και ορισμένους τραυματισμούς, με την ισχύ του να είναι 8 φορές μεγαλύτερη από τον προσεισμό που συντάραξε την ίδια περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Η νεότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 8:20 μμ τοπική ώρα (06.20 το πρωί του

Πόσα κόμματα… θα αλλάξουν ηγεσία την επομένη των εκλογών;


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
Η ώρα του λαού. Λέμε τώρα…
Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι οι εκλογές; Η στιγμή της ανόθευτης και αυθεντικής έκφρασης ενός λαού για το μέλλον του, αφού πρώτα έχει μελετήσει διεξοδικά και συγκρίνει τις πολιτικές προτάσεις που κατατίθενται μπροστά του.
Μάλιστα… Να γελάσουμε τώρα, ή λίγο αργότερα; Ο “εξυπνότερος λαός του κόσμου”, επιλέγει και πάλι με βάση το θυμικό του, περισσότερο καταδικάζοντας, παρά επιλέγοντας συνειδητά πολιτικές προτάσεις.
Τη Δευτέρα, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, βρισκόμαστε μπροστά σε καινούριο ξεκίνημα, και το ενδιαφέρον της επόμενης μέρας θα επικεντρωθεί σε μια σειρά από νέα δεδομένα.
Όπως, για παράδειγμα, πόσα κόμματα… θα αλλάξουν ηγεσία, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Εκεί ποντάρουμε στην έκπληξη.
ysterografa.gr

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚ ΚΑΤΕΦΥΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά



Στο στρατιωτικό παρελθόν του κατέφυγε ο αποτυχημένος πολιτικά ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ.Αποστολάκης τις τελευταίες ώρες δοτής από τον Αλέξη Τσίπρα εξουσίας του. Ο απερχόμενος Υπουργός της Κυβέρνησης-Κουρελού ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα παράδειγμα προς

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Αφήστε τον «κλεφτοπόλεμο» & την θεωρία της «καμένης γης» και μιλήστε καθαρά κ. Νίκα»


Αποτέλεσμα εικόνας για νικολακου nikas
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Νίκα στο θέμα της διαχειρίσεις  απορριμμάτων η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κύρια Κωνσταντίνα Νικολάκου  δήλωσε:
Δεν πείθουν κανέναν τα «κροκοδείλια» δάκρυα του κυρίου Νίκα για την κατάσταση που επικρατεί σε Δήμους της Πελοποννήσου σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. 

Ικανοποίηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις εντάξεις στο ΠΑΑ σημαντικών έργων αγροτικής οικονομίας


Αποτέλεσμα εικόνας για tatoylhwΤην ικανοποίησή του για ακόμα μια φορά εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά τις αποφάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 των αρδευτικών δικτύων της Τάκας, της μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος, και του φράγματος της