Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μάχη με τις φλόγες στην Κόρινθο:Εκκενώθηκαν οικισμοί – Η Πυροσβεστική ζητά τη συνδρομή του Στρατού

 
Την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αθίκια, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε, πριν από λίγο, η Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στις φλόγες, αλλά και στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά. Σημειώνεται, ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Κορωνοϊός: 32 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Τρεις νέοι θάνατοι


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Tετάρτη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σήμερα ανακοινώνουμε 32 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΥΜΟΥΣ, ΔΑΣΗ ΚΑΙΕΥΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 159626/405/10.07.2020 (ΑΔΑ:6ΙΞΔ7Λ1-ΦΒ1) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 126333/654/15.06.2020  απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων στις παλαιές Φυλακές Ωρωπού με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο συγκρότημα των πρώην φυλακών Ωρωπού. Ενός ιστορικού τόπου που έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως τόπος κράτησης και μαρτυρίου αγωνιστών

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση και πρόγραμμα για την Ημερίδα " Τα Ψηφιακά Εμπορικά Κεντρα αναπτύσουν τις τοπικές αγορές"

 



Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Bild: Η Μέρκελ σταμάτησε στο παρά 5′ πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας


Για τη Bild, Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν χθες το βράδυ στα πρόθυρα πολέμου αλλά την πιθανή σύρραξη σταμάτησε η Άνγκελα Μέρκελ. Τα όσα έγιναν ανοιχτά του Καστελορίζου περιγράφονται ως… ναυμαχία, σε ένα σενάριο όχι επιστημονικής αλλά… γερμανικής φαντασίας.
Δραματικούς τόνους επιλέγει η Bild για να μεταδώσει όχι μόνο την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για να μιλήσει για την παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, που μέσα σε λίγες ώρες μίλησε τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον πρόεδρο της

Μεγάλη φωτιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας – Εκκενώθηκε ο οικισμός Μαθιά - Φωτια και στην Αρχαία Ολυμπια


Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από εδάφους και αέρος στην περιοχή Πεταλίδι της Μεσσηνίας, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Μαθιά, ο οποίος εκκενώθηκε. Στο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Αντιμέτωπη με νέα φωτιά βρίσκεται η Πυροσβεστική στην Πελοπόννησο, αυτή τη φορά στην περιοχή Λασιώνος (Λάλα) της Αρχαίας Ολυμπίας, γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης  Στη μάχη με τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία έχουν ριχτεί 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη, ένα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Απίστευτες εικόνες! Εκκενώθηκαν AΘίκια και Γαλατάκι μια κατασκήνωση - Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές – Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας.
Η φωτιά στις Κεχριές   κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επί τόπου επιχειρούν  77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων. Ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. 
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και οκτώ μποφόρ,

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν τις 12:00 της Κεχριές Κορινθίας. E επί τόπου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στην Ελλαδα– ¨Ενα νεο κρουσμ στην Κορινθία, Μεγάλη η διασπορά σε όλη την χώρα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 17 νέα κρούσματα - Μεγάλη η διασπορά σε όλη την χώρα
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 36 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4048, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.
Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων: