Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μάχη με τις φλόγες στην Κόρινθο:Εκκενώθηκαν οικισμοί – Η Πυροσβεστική ζητά τη συνδρομή του Στρατού

 
Την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αθίκια, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε, πριν από λίγο, η Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στις φλόγες, αλλά και στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά. Σημειώνεται, ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη καθώς μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.
Tη συνδρομή του Στρατού ζητά η Πυροσβεστική σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Hlektra.gr για την φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας και την κατάσβεσή στης. Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια.
Νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε να εκκενωθεί ο οικισμός Ζίμενς που βρίσκεται στην περιοχή. Επίσης ενημερώθηκε για κατασκήνωση, η οποία βρίσκεται εντός του στρατοπέδου αλλά είναι άδεια.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.
Εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ επί της Ε.Ο Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου ρεύμα κυκλοφορίας προς Επιδαύρου
Ένα ατυχές, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς περιστατικό έζησε ο καμεραμάν του Hlektrta.gr κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στις Κεχριές στην Κορινθία.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, την ώρα που ο φωτορεπόρτερ μας μαγνητοσκοπούσε τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να κατασβέσει την πυρκαγιά, ένα από τα ελικόπτερα που έριχνε νερό, βρέθηκε στον δρόμο του.
Ως αποτέλεσμα, όλο το νερό που προοριζόταν προς την κατάσβεση, έπεσε στον καμεραμάν του Hlektra.gr.
Δείτε το βίντεο και μην ανησυχείτε, είναι καλά!

 
Με πληροφορίες από hlektra.gr