Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Έκπτωση 50% στα ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς

 

Με έκπτωση 50% μπορούν να μεταβούν με τα ΚΤΕΛ στον τόπο διορισμού τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ανταποκρίθηκε στις σχετικές επιστολές του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, κατόπιν αιτήματος της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή.

Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα μπορούν με την επίδειξη της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους, να αγοράζουν εισιτήρια με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια των Υπεραστικών Λεωφορείων της Ομοσπονδίας.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Π.Ο.Α.Υ.Σ. για την προσφορά τους, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί κατά τη μετάβασή τους στον τόπο διορισμού τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για την επέτειο μνήμης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή

 

Εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων απ’ την Μικρασιατική καταστροφή θα γίνουν στο Ναύπλιο, με διοργανωτές το Δήμο και το ίδρυμα Βασίλη Παπαπαντωνίου.

Η πρώτη εκδήλωση έχει να κάνει με έκθεση που αφορά στα ενδύματα των προσφύγων της Μικράς Ασίας από τις συλλογές του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου. Η έκθεση βρίσκεται στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ, Σοφρώνη 13.

Η έκθεση αφορά και φορεσιές από περιοχές μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ελλάδα και θα λειτουργεί από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, θα γίνει και ημερίδα με θέμα: “Μικρά Ασία: Ιστορία – Πολιτισμός” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard.

Τις Τετάρτες του Σεπτέμβρη, θα γίνονται και εκδηλώσεις σχετικές με την Μικρασιατική καταστροφή, με παρουσιάσεις βιβλίων, προβολή ταινιών, συζητήσεις για τους πρόσφυγες του συνοικισμού “Νέο Βυζάντιο”, της Νέας Κίου (αυλή μουσείου).

 

Ο Πούτιν πάτησε το «κουμπί»: Η Gazprom διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

 Ο Πούτιν πάτησε το «κουμπί»: Η Gazprom διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη 

Ο ρωσικός κολοσσός του φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, την πλήρη διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του βασικού της αγωγού NordStream 1, με πρόσχημα την ανάγκη νέων επισκευών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, διαπιστώθηκε διαρροή σε τουρμπίνα του

Ευρωμπάσκετ 2022: «Καθάρισε» η Εθνική στην πρεμιέρα της με 89-85 την Κροατία

Ευρωμπάσκετ 2022: «Καθάρισε» η Εθνική στην πρεμιέρα της με 8985 την Κροατία 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεδίπλωσε τις αμυντικές αρετές του στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2022, «κλειδώνοντας» τη νίκη της Ελλάδας επί της Κροατίας και εξασφαλίζοντας μία ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 89-85 της «Χρβάτσκα», πήρε το πρώτο ντέρμπι και πλέον επικεντρώνεται στο αυριανό (3/9, 22:00), απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ιταλία, στο Μιλάνο

Ποδοσφαιρική ομάδα Γυναικών ίδρυσε ο Αστέρας

  

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του ιδρυτικού της σωματείου, ΑΓΣ Αστέρας Τρίπολης για τη δημιουργία τμήματος Γυναικών.

Η ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Την Κυριακή το πρωί (04/09), στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου “Μπάμπης Σκορπίδας” στο γήπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, όπου θα γίνει η παρουσίαση της ομάδας Γυναικών του ΑΣΤΕΡΑ και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της δημιουργίας της.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση.

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2022: Ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους τα οινοποιεία της περιοχής

 Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2022: Ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους τα οινοποιεία της περιοχής 

Πλήθος κόσμου αναμένουν και φέτος στην Νεμέα όπου ανοίγουν ξανά (μετά την παύση που προκάλεσε η πανδημία) τις πόρτες τους τα οινοποιεία για τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2022».

Πρόκειται για μια γιορτή του κρασιού που ξεκίνησε το 2004 και γίνεται πάντα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη του τρύγου, όπως αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας (ΣΟΝ), Νίκος Βλάχος.

Από απόψε στις 7.00 μ.μ. και όλο το Σαββατοκύριακο, από το πρωί μέχρι το

Ιερά Σύνοδος για μητροπολίτη Δωδώνης: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις – Δεν εκφράζουν την Εκκλησία / Μηνύσεις και καταδίκη από Εκκλησία, πολιτικό κόσμο και κοινωνία

Ιερά Σύνοδος για μητροπολίτη Δωδώνης: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις – Δεν εκφράζουν την Εκκλησία 

Σάλο προκάλεσε η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα των αμβλώσεων στον ΣΚΑΪ είπε πως σε κάθε περίπτωση είναι κατά, ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός.

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις οι οποίες αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: Πρόσκληση Εορτασμός Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου 2022

 Ιερός Ναός Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου - Home | Facebook

 

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2022-2023

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Γνωρίζουμε στα σωματεία μας, πως μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής,

οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρωτάθλημα  Γ΄ Κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023

παρατείνονται έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/09/2022.

Κλήρωση Κυπέλλου Κορινθίας ( Α΄φάση): Εθνικός Ξυλοκερίζης - Αστέρας Δερβενίου , ΑΟ Λυκοποριάς - Σαρωνκός Γαλατακίου

 Ποδόσφαιρο Archives | Σελίδα 7 από 330 | stiSentra | No1 Site για το  Κορινθιακό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο

Η κλήρωση της Α΄ φάσης του  Κυπέλλου Κορινθίας , περιόδου 2022 – 23 πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (2/9) στα γραφεία τη ΕΠΣ Κορινθίας. Η κλήρωση  έγινε μεταξύ των ομάδων της Β΄ κατηγορίας

Από την  κληρωτίδα βγήκαν τα εξής «ζευγάρια»:

Άρης  Βοχαϊκού  - Κόρινθος 2006

ΠΑΣ Κλένια – Πρόοδος  Αγίου Βασιλείου

Εθνικός  Ξυλοκερίζης – Αστέρας Δερβενίου

ΑΟ Ασπρόκαμπος – ΑΟ Σπθοβουνίου

ΑΟ Ζευγολατιό – Αστέρας Κορίνθου

Δάφνη Εξαμιλίων – Παννεμεατικός

Ολυμπιακός Λουτρακίου – ΑΟ Μαψού

ΑΟ Λυκοποριάς – Σαρωνικός Γαλατακίου.

.  Οι αγώνες  της Α΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας, είναι  νοκ άουτ . Θα αρχίσουν  την Τετάρτη  14/9  με το παιγνίδι  του Άρη Βοχαϊκού με την Κόρινθο 2006 ενώ τα υπόλοιπα  θα διεξαχθούν   το Σάββατο 17/9 και ώρα 16:30.