Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη. Πρώτο τετ-α-τετ μετά τις εκλογές

Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη
Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:30, θα συναντηθούν στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Πρόκειται για την πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών μετά το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
Την Τετάρτη οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 Ιανουαρίου έχουν μιλήσει τηλεφωνικά και άλλες φορές.
Πριν από το συγκεκριμένο ραντεβού θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Στην συνεδρίαση θα γίνει εκλογή του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και των αναπληρωτών του

Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8». με... συνοπτικές διαδικασίες / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΙΑ 6-0

Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8», πέρασαν ΑΕΚ, Αστέρας, Ηρακλής
Με αρκετούς παίκτες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής, ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» τα Χανιά στο «Καραϊσκάκη» με 6-0 και σε συνδυασμό με 4-1 του πρώτου αγώνα, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Τα γκολ για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα σημείωσαν οι Ζντίελαρ (4'), Κασάμι (12', 45'), Σεμπά (36'), Πουλίδο (73'), Φουστέρ (90').
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μετέτρεψε το ματς σε έναν… μονόλογο, ενώ οι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση και άρπαξαν την ευκαιρία του Πορτογάλου τεχνικού.

Έκτακτη ανακοίνωση του web Radio Tv Ramona στους φίλους ακροατές τους



Φίλοι Ακροατές του web Radio Tv Ramona 
Το web Radio Tv Ramona γιορτάζει και σας κάνει δώρο κάθε εβδομάδα σε 4 ζευγάρια ένα πλήρη γεύμα δωρεάν με ποτό τις αρεσκείας για αύριο Πέμπτη 14/1/2016 μετά τις 12 μμ με την ευγενική χορηγία της Ψαροταβέρνα Ζυγός του Κο ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Διεύθυνση: Καραμανλή 61, Ξυλόκαστρο . 
Χωρίς Κλήρωση πάρα Μονό με ένα τηλέφωνο και δήλωσετε το όνομα σας οι 4 πρώτοι που θα πάρουν τηλέφωνο αυτοί θα είναι και οι νικητές. 
 Ακόμα περιμένεις πάρε τηλέφωνο στο …. 6906136060

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μόνος δρόμος η συνένωση δυνάμεων για την ανάπτυξη της Κορινθίας»



http://korinthianpost.gr/wp-content/uploads/petros-tatoulis-proedros-neas-dhmokratias.png 
«Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε στη νέα προγραμματική περίοδο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των συμφερόντων των συμπολιτών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας σε συνάντηση εργασίας που έγινε στην ΠΕ Κορινθίας μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη εξέλιξη των έργων και τον προγραμματισμό νέων στην Κορινθία.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Παπαγγελόπουλου, και των Περιφερειακών Συμβούλων Κορινθίας, ενημέρωσε τους Δημάρχους για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαχείρισης του ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου, παρά τις αντιξοότητες, και τη μελετητική ωριμότητα έργων ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2014 – 2020), «ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες και να μη χάσουμε καμία ευκαιρία ανάπτυξης της Κορινθίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οποίας και σημαντικά είναι και στρατηγικής σημασίας για την Πελοπόννησο», όπως δήλωσε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κορινθίας, Νεμέας, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων,  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σ’ ότι αφορά προς στελέχωση και μη σωστή λειτουργία των Κέντρων Υγείας, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι «πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η ευθύνη λειτουργίας των μονάδων υγείας θα πρέπει να έρθει στην αιρετή Περιφέρεια».


Μ. Κεφαλογιάννης: Κινδυνεύει η υγεία των ασθενών από τις ελλείψεις κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την τραγική έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
                                               
Αναλυτικά η ερώτηση:

Aνακοίνωση της Γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κας Σ.Βούλτεψη



«Συνεχίζουν να κρύβουν τα ψέματά τους κάτω από … στρώματα χρυσού»

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις εξελίξεις στην επένδυση των Μεταλλείων Χαλκιδικής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλα όσα αυτές τις μέρες ισχυρίζεται η Κυβέρνηση δια στόματος αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Η περιπέτεια της επένδυσης στις Σκουριές αποτελεί το προϊόν μιας καθαρά πολιτικής απόφασης με έντονα προπαγανδιστικά στοιχεία.

Υπενθυμίζουμε:

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Συνέντευξη τύπου για το θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων

http://www.laconialive.gr/wp-content/uploads/2014/04/laiki-syspirosi.png
Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 12:30 στα γραφεία της στην Τρίπολη στην οδό Ναυπλίου.

Αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Αρχική

Με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.
Ειδικότερα, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς 
 (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).  

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.
Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.


Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ακόμη με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.    


Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου η συνάντηση Παυλόπουλου - Μητσοτάκη

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου η συνάντηση Παυλόπουλου - Μητσοτάκη
Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει επαφές και με στελέχη της ΝΔ. Ήδη έχει συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Προκρίθηκαν στους "8" Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ

Πρόκριση με νέα «τριάρα» ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας Τρίπολης και  η ΑΕΚ, μετά τον Ηρακλή, πήραν πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Αστέρας  νίκησε με 3-0 τη Λάρισα, όπως και στο πρώτο ματς στην Θεσσαλία και πέρασε εύκολα στην οκτάδα, όπως και η Ένωση, μετά το 1-0 στη Λιβαδειά, επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0

Έκδοση ιστορικών ηχογραφήσεων από την Πελοπόννησο - Ηχογραφήσεις Σιμωνος Καρράς 1975 - 1976

0

Πελοπόννησος – Μουσικές του Ελληνισμού

Επανέκδοση ιστορικών ηχογραφήσεων

από το Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά

«Μουσικές του Ελληνισμού»: Μία σειρά δεκαέξι CD, μονών η διπλών, ένας μουσικός ξεναγός στους τόπους του Ελληνισμού μέσα από αυθεντικές ηχογραφήσεις από το αρχείο του Σίμωνα Καρά. Το ΚΕΠΕΜ εγκαινιάζει μία νέα σειρά ψηφιακών δίσκων, η οποία θα περιλάβει τις επιτόπιες ηχογραφήσεις που εκδόθηκαν από τον Σίμωνα Καρά στην ιστορική εκείνη σειρά των βινυλίων της δεκαετίας του ’70, καθώς και όσες αργότερα συμπεριελήφθησαν ως επιπλέον κομμάτια στη σειρά των ψηφιακών δίσκων που κυκλοφόρησε. Η παρούσα σειρά, λοιπόν, θα περιλάβει το σύνολο των εκδοθέντων ηχογραφήσεων, αλλά και θα συμπληρώσει τη σειρά εκείνη με ηχογραφήσεις από τις περιοχές που δεν πρόλαβαν να εκδοθούν, όπως η Κύπρος, ο Πόντος, η Καππαδοκία, οι Β. Σποράδες, τα Βόρεια Δωδεκάνησα και αρκετά νησιά των Κυκλάδων.

Αφιέρωμα στον Αργύρη Χιόνη / 16 - 1 - 2016

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiL7HCCUyGfGOYAVAqH9zQ3-b1OAIlxZ7dIADr0IYF1htA-iWcsxXVgdVlSQjhPY-EUZWFOmVj1_dhCHjSKdHfXMwKkEoCCfQauOYLTIIhKTKvjUnHLF5dolH3wT1TYfFDjZK1Xyw8ATdOZ/s1600/xionis_prosklhsh.jpg

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Η Ελλάδα "ήπιε το αίμα" της Τουρκίας!


 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Η Ελλάδα `ήπιε το αίμα` της Τουρκίας!

Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ουγγαρία (8-8) η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ήξερε ότι θα πρέπει να “κυνηγήσει” νίκες με μεγάλη διαφορά τερμάτων, ώστε να έχει από... κάτω τους Μαγυάρους στην ισοβαθμία. Νίκησε την Τουρκία με 21-6 και +15 που προστέθηκε στο ενεργητικό της είναι μια καλή συγκομιδή για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου. Βέβαια, και οι Ούγγροι θα πράξουν αναλόγως κόντρα στην αδύναμη Τουρκία, την οποία επίσης θα επιδιώξουν να νικήσουν με πολλά γκολ. Το παιχνίδι της “γαλανόλευκης” στη δεύτερη αγωνιστική δεν επιδέχεται κριτικής. Η Ελλάδα “ήπιε το αίμα” των Τούρκων μέσα στην πισίνα.
Στις 9.15 μ.μ. (Τετάρτη, 13/1) οι Ούγγροι παίζουν κόντρα στους Ρώσους και μετά το ματς θα ολοκληρωθεί η βαθμολογία του ομίλου, με το πέρας της αγωνιστικής.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 4-8, 5-14, 6-21
Τουρκία (Ολτζάιτου): Σεν, Αγκούρτ, Ακσεντίγιεβιτς, Οκμάν, Σούταλο, Γκουλέντς, Όζμπακις 2, Σονμέζ, Γιλμάζ, Κορολίγια 1, Μπεσκαρντεσλέρ 1, Τζαγκατάι 1, Σεζέρ
Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 4, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 6, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος

Ο Ηρακλής στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος με οδηγό τον Βέλλιο

Με οδηγό τον Βέλλιο και στο Κύπελλο Ο Ηρακλής νίκησε ξανά με το ίδιο σκορ, 1-0 τη Βέροια και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου βρίσκεται ήδη ο Ατρόμητος.
Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου,  ξεκίνησαν το παιχνίδι πιο συντηρητικά κι έδωσαν χώρο στη Βέροια. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ο Ηρακλής ήταν αυτός που δημιουργούσε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση. Στο 24’ ο Ρομάνο δεν έβαλε καλά το πόδι του και από τα δύο μέτρα δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ένα λεπτό αργότερα ο Λόπεζ σταμάτησε τον Βέλλιο σε τετ α τετ. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι και στον Ρομάνο στο 37’. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Βέροια είχε την ανούσια υπεροχή, αλλά ο Ηρακλής τις ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια συνέχιζε να πιέζει και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργιάδη. Στο 60’ ο έμπειρος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά το σουτ που έπιασε στο τετ α τετ με τον Χουάντερσον η μπάλα δεν βγήκε ούτε… άουτ! Στο 72’ ο Ηρακλής στην αντεπίθεση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Βέλλιος με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Στο 90’ ο Ηρακλής έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ύστερα από κόντρα, το σουτ του Μπουκουβάλα σταμάτησε στο δοκάρι, το ριμπάουν πήρε ο Βέλλιος, ο οποίος ανενόχλητος, σε κενή εστία και χωρίς πίεση έστειλε τη μπάλα… άουτ! Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και οι παίκτες του Παπαδόπουλου πανηγύρισαν την πρόκριση.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76’ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60’ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88’ Πορτουλίδης).
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76’ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφκσι (72’ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης και Αμπντούν (79’ Μελικιώτης).

Από τις 17:15 βρίσκονται σε εξέλιξη  τα ματς ΑΕΚ - Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (17:15) ενώ, η ημέρα κλείνει με τον αγώνα Ολυμπιακός - Χανιά (19:30).

Συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε στο Βερολίνο | Δεν συμμετείχε ο Πολ Τόμσεν

Συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε στο Βερολίνο | Δεν συμμετείχε ο Πολ Τόμσεν
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία διήρκησε περί τα 70 λεπτά , χωρίς να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.
Προηγουμένως και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος δεν συμμετείχε στην συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν,  όπως δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο κ. Τόμσεν έφθασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δυο υπουργών και σε ερώτηση σχετικά με το αν θα συμμετάσχει σε αυτήν απάντησε αρνητικά.
Η κυρία Φον Τισενχάουζεν δεν απάντησε δε όταν ερωτήθηκε αν ο κ. Τόμσεν επρόκειτο σήμερα να συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε.

Στο γραφείο Μεϊμαράκη στη Βουλή μετακομίζει η Ενωση Κεντρώων . Εκτός κεντρικού κτιρίου θα εγκατασταθεί ο Β. Μεϊμαράκης

Ανακατατάξεις στα γραφεία της Βουλής μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ανακατατάξεις και μετακινήσεις στα γραφεία της Βουλής έφερε η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναζήτησαν καινούργιους χώρους προκειμένου να δώσουν λύσεις στις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Έτσι, με τη συναίνεση και του ιδίου, ο πρώην αρχηγός της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα εγκατασταθεί πλέον στο κτίριο της οδού Αμαλίας, ενώ στο γραφείο που μέχρι σήμερα διατηρούσε μέσα στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, θα εγκατασταθεί η Ένωση Κεντρώων.

Ο Αστέρας Δερβενίου απέκτησε τον τερματοφύλακα Σπ. Τάλλιο και αποδέσμευσε τον Κλόντιαν Αλούσι

http://www.asterasderveniou.gr/images/players/alousi.jpg 
Mε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνει:
α) την ένταξη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του 30χρονου τερματοφύλακα Σπύρου Τάλλιου από το Σωματείο ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, το οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση.
β) την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή Κλόντιαν Αλούσι (φώτο), ένεκα εξωαγωνιστικών λόγων. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Κρυφό «κούρεμα» έως 125 € σε νέες και παλιές συντάξεις – Ποιους επηρεάζει

Μειώσεις ως και 125 ευρώ το μήνα στις νέες, αλλά και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, που αυτή τη φορά θα προέλθουν από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των προσαυξήσεων λόγω τέκνων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, κρύβει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι τα επιδόματα τέκνων για τις συντάξεις (σ.σ.: τόσο για τις νέες όσο και τις ήδη καταβαλλόμενες) θα υπολογίζονται με νέα ποσοστά, που είναι 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο παιδί.

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Αχαΐα για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

http://protionline.gr/wp-content/uploads/2015/03/AGROTES-KINHTOPOIHSEIS.jpg

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, αγρότες της δυτικής Αχαΐας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με αγροτικά αυτοκίνητα προς την Πάτρα. Η αυτοκινητοπομπή των αγροτών έφθασε περίπου στις 12:00 έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.
«Τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα μάς οδηγούν στην καταστροφή» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών και προσθέτουν: «Είναι το τελευταίο και οριστικό χτύπημα στους αγρότες, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία».

Στο μεταξύ, αύριο, στις 11:00, αγρότες της Αιγιάλειας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον δρόμο που ενώνει το Αίγιο με την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος των παλαιών διοδίων.
Επίσης, την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, στις 19:00, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα συγκεντρωθούν στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.


Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίαση της ΚΟ του Κόμματος



 Αρχική
Υπό την Προεδρία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει αύριο, 14 Ιανουαρίου 2016, στις 14:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει εκλογή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και των αναπληρωτών του.

Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ: «ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος όλους τους μηχανικούς»

Με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος όλους τους μηχανικούς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. «Επομένως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα αποτύχει, λόγω μειωμένων εσόδων που θα προκύψουν από το μικρότερο αριθμό ασφαλισμένων, παράλληλα με την καταστροφή του μεγαλύτερου επιστημονικού κλάδου της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έδωσε μάλιστα και παραδείγματα που επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Στασινός, η συνολική επιβάρυνση από τις ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι 38,45% του εισοδήματος, που αν προστεθεί στο 33% φορολογία εισοδήματος τρέχουσας χρήσης και στο 100% προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης, για τα υψηλότερα εισοδήματα, οδηγεί σε συνολική επιβάρυνση 104,5% του εισοδήματος, χωρίς υπολογισμό τέλους επιτηδεύματος και έκτακτης εισφοράς! Δηλαδή ένας ελεύθερος επαγγελματίας σε αυτήν την περίπτωση θα δίνει το σύνολο του ετήσιου εισοδήματός του στο κράτος και θα χρωστά και κάτι ακόμη! Αυτό και μόνο το γεγονός αποτυπώνει το λόγο για τον οποίο αν υλοποιηθούν οι προβλέψεις του σχεδίου για το ασφαλιστικό θα σημάνει αυτόματα κλείσιμο βιβλίων και άμεση έξοδο από την αγορά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.