Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Αγχωτική νίκη οι «κόκκινοι διάβολοι»

 Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Αγχωτική νίκη οι «κόκκινοι διάβολοι» 

 

Στο «χορό» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μπήκε το Βέλγιο και στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση του Καναδά και να πάρει τελικά τη νίκη με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους, είχαν χαμένο πέναλτι, αρκετές κλασικές ευκαιρίες και κόντρα στη ροή του αγώνα δέχτηκαν γκολ ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Δημοσκόπηση Pulse: 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η ακρίβεια ταλανίζει τους Ελληνες

 Δημοσκόπηση Pulse: 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ  Η ακρίβεια ταλανίζει τους Ελληνες 

Η δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ έδειξε ότι διατηρείται η διαφορά των 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά φανέρωσε και τον προβληματισμό του κόσμου για την ακρίβεια. 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να έχει

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ονομάζει πέντε νέους αστροναύτες και εγκρίνει προϋπολογισμό σχεδόν 17 δισ. ευρώ.

   

Τη νέα ομάδα επαγγελματιών αστροναυτών παρουσίασε την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), δύο γυναίκες και τρεις άνδρες από πέντε διαφορετικές δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Ο οργανισμός επέλεξε τη Γαλλίδα Σόφι Αντενό, τον Ισπανό Πάμπλο Άλβαρεζ Φερνάντεζ, τη Βρετανίδα Ρόζμαρι Κούγκαν, τον Βέλγο Ραφαέλ Λιζουά και τον Ελβετό Μάρκο Σίμπερ από περισσότερους από 22.500 υποψηφίους.

Σε υπουργικό συμβούλιο στο

Την Κυριακή η τελετή απονομής των βραβείων στο 13ο διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” στο Λουτράκι

  

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα γίνει η τελετή απονομής των βραβείων στο 13ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες” στο Λουτράκι, που ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

Θα συμμετέχει η νεανική μαθητική ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου – Ιδρύματος τεχνών και πολιτισμού, σε διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου, Παναγιώτη Θεοδοσίου.

To διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες”, είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της Εταιρείας Πολιτισμού CINE@ART.

Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0: Ανεπανάληπτη παράσταση από τους «φούριας ρόχας»

Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0: Ανεπανάληπτη παράσταση από τους «φούριας ρόχας» (vids) 

Χάρμα ιδέσθαι η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε! Οι «φούριας ρόχας» ισοπέδωσαν με 7-0 την Κόστα Ρίκα στην ευρύτερη νίκη τους σε Μουντιάλ και έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!  Παράλληλα, ο Γκάβι έγραψε και αυτός ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με την Εθνική Ισπανίας σε Μουντιάλ σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών! 

Οι «φούριας ρόχας» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11' όταν ο Ντάνι Όλμο κατέβασε υπέροχα την μπάλα από την προσπάθεια του Γκάβι και την έστειλε να αναπαυθεί στην εστία του Κέιλορ Νάβας

Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Κάζο για τα «πάντσερ» / Τους… έκοψαν στα δύο οι σαμουράι!

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Μυθική ανατροπή οι «σαμουράι», κάζο για τα «πάντσερ» (highlights) 

Η Ιαπωνία έκανε την μεγάλη έκπληξη στον αγώνα της κόντρα στη Γερμανία που άνοιξε την «αυλαία» στον 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «σαμουράι» τιμώρησαν τα «πάντσερ» για τις πολλές χαμένες τους ευκαιρίες στο μεταξύ τους παιχνίδι και τους νίκησαν τελικά 2-1 με ανατροπή, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πορεία τους στη διοργάνωση.

Οι Ιάπωνες βρήκαν δίχτυα μόλις στο όγδοο λεπτό με τον Μαέντα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφ-σάιντ,

Μαρόκο - Κροατία 0-0: Έπεσαν στον Μπούνου οι Ευρωπαίοι - Φοβισμένη… ισοπαλία

  

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στο Μαρόκο και την Κροατία στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Στο 13′ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για το Μαρόκο με τον Χακίμι και στο 17ο λεπτό η Κροατία ισοφάρισε τις ευκαιρίες με τον Πέρισιτς να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπούνου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός όταν χρειάστηκε κρατώντας το μηδέν στην εστία του απέναντι στους ταλαντούχους και έμπειρους επιθετικούς των Ευρωπαίων. 

Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Θύελλα Κ. Διμηνιού, Πάννεμεατικός , Άγιοι Θεόδωροι προκρίθηκαν στην Γ΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/10/assiral-681x453.jpg

  Με την διεξαγωγή και των 4 υπολοίπων παιγνιδιών. ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη (23/11/22 )  η Β΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος ύστερα από αμφίρροπο αγώνα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλου , σε βάρος του Ισθμιακού στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4 - 2. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν με το ισόπαλο 3 - 3

Στη Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού απέκλεισε με 5 - 3 από το Κύπελλο τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ  σε εκτός έδρας παιγνίδι στο γήπεδο της Κλένιας πανηγυρική πρόκριση σημείωσε ο Παννεμεατικός με το ευρύ  4 - 0 σε βάρος του ΑΟ Μαψού,

Τέλος το "εισιτήριο" για την Γ΄ φάση του κυπέλλου πήραν και οι Άγιοι Θεόδωροι που απέκλεισε στην παράταση ,στο Σπαθοβούνι την τοπική ομάδα με σκορ 5 - 4 , καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με το ισόπαλο 3 - 3

Οι αγώνες: 

Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ισθμιακός   Κ. Δ 3-3 Παρ. 3-3 Πεν.4-2

Θύελλα Κ. Διμηνιού - Σαρωνικός Γαλατακίου 5-3

ΑΟ Μαψού - Παννεμεατικός 0-4

ΑΟ Σπαθοβουνίου - Άγιοι Θεόδωροι Κ.δ 3-3 Παρ. 4-5

Στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου προκρίθηκαν ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, η Θύελλα Κ. Διμηνιού, ο Παννεμεατικός, οι Άγιοι Θεόδωροι ο Ηρακλής Λεχαίου , ο Τενεάτης Αθικίων, ο Πέλοπας Κιάτου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου. Επίσης χωρίς αγώνα στην Γ΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας έχουν προκριθεί οι ομάδες: ΠΑΣ Κόρινθος, Πανκαμαριακός, Ολυμπιακός Άσσου, Θύελλά Πετρίου, Αστέρας Δερβενίου, ΑΟ Ζευγολατιού και ΑΟ Λουτράκι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη του Λουξεμβούργου

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κυρία Elisabeth Cardoso Jordao. Συμφώνησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και καθορίζονται, σε μεγάλο βαθμό, από τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Πρέσβη του Λουξεμβούργου για την άνευ προηγουμένου επιθετική ρητορική εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία δεν παύει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να αποτελεί παράγοντα αστάθειας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, συμφώνησαν να εξετάσουν τρόπους περαιτέρω ενδυναμώσεως της κοινοβουλευτικής συνεργασίας, ιδίως μέσω των αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας.