Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Pulse: 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η ακρίβεια ταλανίζει τους Ελληνες

 Δημοσκόπηση Pulse: 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ  Η ακρίβεια ταλανίζει τους Ελληνες 

Η δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ έδειξε ότι διατηρείται η διαφορά των 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά φανέρωσε και τον προβληματισμό του κόσμου για την ακρίβεια. 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να έχει

-τουλάχιστον δημοσκοπικά- παγιωθεί στο συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο στις εκλογές, τουλάχιστον τις πρώτες. Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.

Όσον αφορά τη σύγκριση «καταλληλότητας» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ως βασικούς διεκδικητές της εξουσίας στις επερχόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 39% για καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η απάντηση «κανένας από τους δύο», η οποία συγκεντρώνει πσοοστό 29%, ήτοι μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 27%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 12% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%. 

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι των πολιτικών του αντιπάλων Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης την προτίμησή τους σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν οι πολίτες.

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (ενέργεια, τρόφιμα) και κατά δεύτερο λόγο η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες, όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση

Δείτε τις αναλυτικά τις κάρτες της δημοσκόπησης της pulse