Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο Θρύλος του Κορινθιακού ποδοσφαίρου Τάκης Παππάς στον Αστέρα Δερβενίου

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/310972770_462162959236772_2094846834847684379_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=z0ibWfXNtI0AX9VdwnN&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=00_AT9JZa-3WaThrZljrbM_l226lkcx0uVhDabcnimkhfRy9A&oe=63572993Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ Zeus Προδρομίδης 1971 Zeb" 

 Δύο ακόμα προσθήκες στο δυναμικό της ανακοίνωσε η διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου. Πρόκειται για την απόκτηση του Γιώργου Κουλάκη και του θρύλου του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, του Τάκη Παππά. 
Ο Τάκης Παππάς ως γνήσιος Κορίνθιος, γιός του μεγάλου Κορίνθιου τερματοφύλακα της ιστορικής Μπάρτσας, Σταύρου Παππά δεν θα μπορούσε να μην έχει ικανότητες που δεν είναι απλά ”σκαλισμένες” στην πέτρα… αλλά ξέρει να τις αναπτύσσει συνεχώς και να μπαίνει σε όποια ”αρένα”… και να αγωνίζεται με καρδιά γεμάτη ενσυναίσθηση, αξιοπρέπεια, κουράγιο, δύναμη, θάρρος και γιατί όχι… πολλές φορές και θράσος, αποδεικνύοντας τι σημαίνει ”ηγέτης”. Δεν είναι άτρωτος και ούτε θέλει, αφού δεν φοβάται να εκθέτει τα συναισθήματα του… γιατί αλλιώς δεν θα ήταν ”αυθεντικός”! Γνωρίζει καλά τι σημαίνει να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις και να στέκεσαι δίπλα σε συμπαίκτες και συνεργάτες όταν σε έχουν ανάγκη. Αυτό που τον κάνει όμως ξεχωριστό, είναι ότι γνωρίζει καλά τον εαυτό του, όπως και το ότι παραδέχεται τα λάθη του και αναλαμβάνει την ευθύνη. Σίγουρα μιλάμε για μία προσωπικότητα με μία σημαντική καριέρα όχι μόνο στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα στο Ελληνικό, αφού υπενθυμίζουμε ότι επί σειρά ετών αγωνίσθηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία, και άφησε το στίγμα του σε Παναργειακό, Ατρόμητο, Πατραϊκό, Χαλκηδόνα και ΑΕ Λεμεσού.
Με τις μεταγραφές αυτές ο Αστέρας ενισχύεται σημαντικά ώστε να μπορέσει να κάνει όλους τους στόχους του, πραματικότητα


Πρόκριση στο… ρελαντί η ΑΕΚ στους "16" 2 - 0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με άνεση και rotation στους «16»

Την πρόκριση της στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε η ΑΕΚ. Η “Ένωση”, έκανε το 3/3 στην “OPAP Arena”, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Σκόρερ της αναμέτρησης οι Κοσίδης και Μάνταλος.

Με την αύρα που της δίνει η Ν. Φιλαδέλφεια μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό. Ο Αραούχο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ επιχείρησε να αποκρούσει αλλά

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

20221020_100301.jpg

20221020_101647.jpg

 

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον

Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και εν συνεχεία, προσκεκλημένος του Αστυνομικού Δ/ντου Κορινθίας κ. Χαρ. Τετράδη, χοροστάτησε, παρουσία του Υφυπουργού κ. Νικ. Ταγαρά, της ηγεσίας και των μελών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Κορίνθου αλλά και των Στρατιωτικών, Πολιτειακών και λοιπών Αρχών της πόλεως μας, στην επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας 

20221020_100312.jpg 

Κύπελλο Ελλάδος: Στους «16» Απόλλων Πόντου, Άγιος Νικόλαος και Απόλλων Παραλιμνίου

 Κύπελλο Ελλάδας: Στους «16» Απόλλων Πόντου, Άγιος Νικόλαος και Απόλλων Παραλιμνίου 

Τρεις ακόμα ομάδες από την Super League 2 και την Γ' Εθνική, σφράγισαν εισιτήρια για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας σε νοκ άουτ αγώνες της πέμπτης φάσης της διοργάνωσης. Ο Απόλλων Πόντου, που θα αγωνιστεί και φέτος στην Β' Εθνική κέρδισε στην Ελευσίνα τον τοπικό Πανελευσιναικό, ομάδα Γ' Εθνικής με 3-1.

Στο Κρητικό ντέρμπι, ο Άγιος Νικόλαος, σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης πορείας του στον θεσμό, πέρασε και φέτος στους «16», επικρατώντας του Αλμυρού Γαζίου από το Ηράκλειο (2-0). Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ο τοπικός Ιωνικός Ιωνίας που συμμετέχει στο κύπελλο ως κυπελλούχος της τοπικής Ένωσης ηττήθηκε από ομάδα Γ' Εθνικής, τον ποιοτικότερο Απόλλωνα Παραλιμνίου με το ευρύ 4-0. 

Λιζ Τρας: Τώρα (που παραιτήθηκε) είναι αργά… - «Βόμβα» με επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον - Οι πιθανοί διάδοχοι

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/10/Screenshot-2022-10-20-at-3.46.20-PM-600x354.png

Λίγες περισσότερες από 40 ημέρες “έγραψε” η Λιζ Τρας στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Και το μεσημέρι της Πέμπτης προχώρησε στο αυτονόητο, ανακοινώνοντας την απόφασή της να παραιτηθεί.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν… ακυρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μόνο που η Λιζ Τρας πρόλαβε να κάνει μεγάλη ζημιά στους Συντηρητικούς, πιθανότατα μη αναστρέψιμη.

Η Κηφισιά έβγαλε νοκ άουτ τον ΟΦΗ από το Κύπελλο Ελλάδος

 Κηφισιά – ΟΦΗ 1-0: Σπουδαία πρόκριση με Κουιρουκίδη  

Η ομάδα από τα Βόρεια Προάστια, έκανε τη δεύτερη έκπληξη της χρονιάς, μετά από αυτή της Καλαμάτας, κερδίζοντας 1-0 χάρη στο γκολ του Κουϊρουκίδη στο 64′, για το θεσμό του Κυπέλλου, σε μια διοργάνωση που όλα μπορούν να συμβούν.

Στο πρώτο μέρος, η Κηφισιά κοίταξε στα μάτια τον ΟΦΗ και τον απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, παρότι χωρίζει μία κατηγορία τις δύο ομάδες.

Κύπελλο Ελλάδας: Με ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες τέσσερις αναμετρήσεις το πρόγραμμα της ημέρας

 Κύπελλο Ελλάδας: Με ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες τέσσερις αναμετρήσεις το πρόγραμμα της ημέρας 

Το σημερινό πρόγραμμα (20.10.2022) στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος περιλαμβάνει πέντε νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Το ματς στην «OPAP Arena», μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεχωρίζει (19:00 / Cosmote Sport 1 HD).

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα από τους… μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου που μπαίνει στη “μάχη” του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΣ

Ρεάλ - Ολυμπιακός 87-89: Σλούκας και... τέζα η «βασίλισσα»!

Ρεάλ - Ολυμπιακός 87-89: Σλούκας και... τέζα η «βασίλισσα»! (highlights) 

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι αχτύπητος! Μετά τη Βαρκελώνη, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν και από τη Μαδρίτη, επικρατώντας της Ρεάλ με 89-87 και συνεχίζουν αήττητοι στη φετινή χρονιά! Ήρωας του Ολυμπιακού ο Σλούκας που με μεγάλο καλάθι στα 3’’ έριξε στο καναβάτσο τη «βασίλισσα»! Ο Βεζένκοφ πρώτος σκόρερ με 23 πόντους. Την Παρασκευή (21.30) οι Πειραιώτες παίζουν στη χώρα των Βάσκων με τη Μπασκόνια.

Καιρός: Τι είναι το γαϊδουροκαλόκαιρο που προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Καιρός: Τι είναι το γαϊδουροκαλόκαιρο που προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου 

«Γαϊδουροκαλόκαιρο» προβλέπει για την επόμενη εβδομάδα του Οκτωβρίου ο έμπειρος προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου. Όπως εξηγεί με ανάρτησή του στο Facebook, είναι σύνηθες φαινόμενο για την εποχή και αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας. 

Ανάλογη θερμή περίοδο το φθινόπωρο, έχουν και άλλες χώρες στον κόσμο, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου:

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

1η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

  

Η1η Φθινοπωρινή Συνάντηση Φιλαρμονικών στο Ξυλόκαστρο είναι γεγονός !
Υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου, η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στο Κλειστό Θέατρο Ξυλοκάστρου "Άγγελος Σικελιανός".
Συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης η Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης, η Φιλαρμονική Λουτρακίου, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.

Σας περιμένουμε όλους για μια βραδιά γεμάτη όμορφες μελωδίες !!!

Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου