Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ευχαριστεί θερμά τον κ. Πέτρο Τατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα του Δήμου και τη συμβολή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προέκυψαν.

https://www.pna.gr/media/k2/items/cache/013b80e5004420499ac3f7aa8bb669d9_XL.jpg
Σε έκτακτη ενίσχυση ύψους 150.000€, για την αποκατάσταση ζημίων που επήλθαν από τις από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Δήμο μας, προχώρησε η Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα του Δήμου και τη συμβολή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προέκυψαν.
Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Π.Τατούλη για τη χρηματοδότηση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ», ύψους 69.514,00€, που αφορά στην αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου και των μπασκετών και αναμένεται να αναβαθμίσει καίρια τις συνθήκες άθλησης, αλλά και προστασίας της υγείας των αθλητών.

Πέτρος Τατούλης «Καλώ την εταιρεία αύριο να ξεκινήσει τα εργοτάξια»



http://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2019/02/IMG_9460.jpg«Η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ σημαίνει την ολοκλήρωση της υπόθεσης και από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν τα εργοτάξια. Καλώ την ανάδοχο εταιρεία

Με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη γίνεται πραγματικότητα το κτίριο συσσιτίων του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

 

«Το κτίριο συσσιτίων της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου γίνεται πραγματικότητα και γίνεται από εμάς» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου Ιερέα Ελευθέριο Μίχο, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Βασίλειο Σιδέρη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Φάνη Στεφανόπουλο και Γιάννη Σαρρή.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργαστήκαμε, τον παπα Λευτέρη, το Δήμαρχο Ναυπλίου και τους συνεργάτες μου στην Αργολίδα το Βασίλη Σιδέρη, τον Τάσσο Χειβιδόπουλο, το Φάνη Στεφανόπουλο, το Γιάννη Σαρρή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «το έργο το αγκαλιάσαμε ουσιαστικά, με πράξεις συγκεκριμένες και σκληρή δουλειά. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν και ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Αποδείξαμε ωστόσο ότι με την εμπιστοσύνη των πολιτών επιτυγχάνουμε σπουδαία αποτελέσματα για την κοινωνία της Πελοποννήσου». 

Ο ΠΑΣ Κόρινθος 4-0 τον Σαρωνικό και κατέκτησε για 8η φορά το Κυπελλό Κορινθίας


Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
Ο ΠΑΣ Κόρινθος είναι ο Κυπελλούχος Κορινθίας για την περίοδο 2018 --2019 , καθώς στον  τελικό της διοργάνωσης "ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΑΣ" , που έγινε στο ΔΑΚ Κορίνθου, επικράτησε με 4 - 0 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου. και κατέκτησε το κορινθιακό τρόπαιο για 8η φορά (6 φορές ως ΠΑΣ).Τα τέρματα της ομάδας του ΠΑΣ σημείωσαν οι Ράπτης, Κατσούκης, Γάλας και Καραγιάννης.

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν όπως του αξίζει

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/nd-nea-dimokratia-500.jpg
Για «θράσος» και «αλαζονεία» κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Εκτός φυλακής το 21χρονο μοντέλο – Συγκινητικές στιγμές μέσα στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/03/model-500.jpg
 Αθώα κρίθηκε τελικά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που κατηγορούνταν για την υπόθεση διακίνησης 2,6 κιλών κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση της 21χρονης από τη Μυτιλήνη ήταν ομόφωνη. Στην απολογία της πριν από λίγες ημέρες η νεαρή Ελληνίδα είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών που

SAMBA DE JANEIRO teaser - Bellini (arr. Panagiotis Panagakos) - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


Μικρό μέρος - δείγμα απο τη παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στο Καρναβάλι Ευρωστίνης 2019, με "Samba De Janeiro" απο τους Bellini!
Η λήψη του οπτικοακουστικού υλικού ανήκει στη κυρία Ζωή Αδαμοπούλου.
Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την άμεση αποκατάσταση του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι




Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου της άμεσης αποκατάστασης της βατότητας και της ασφάλειας του παραλιακού δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου, Αθανασίου Γκίκα και των Περιφερειακών Συμβούλων της Κορινθίας κ.κ. Αθανασίου Πισιμίση, Γεωργίου Πετρίτση και Απόστολου Παπαφωτίου.

Ο Αντώνης Φλέσσας υποψήφιος με τον Πελοπίδα Καλλίρη.



Μια ακόμα σημαντική και αξιόλογη προσωπικότητα στο πλευρό του Πελοπίδα Καλλίρη.
Όπως ο Αντώνης Φλέσσας δηλώνει: «Ασχολούμαι για πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση μετά από προσωπική προτροπή του νυν Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη, πιστεύοντας πως ήρθε η στιγμή νέοι άνθρωποι με ήθος και αποδεδειγμένη όρεξη για δημιουργία να βγουν μπροστά και να δείξουν έργο για

Πόνος στο στήθος; Είναι καρδιά ή στομάχι; Πότε πρέπει να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο;


 
Η στηθάγχη (πόνος λόγω ισχαιμίας) θα πρέπει να διαφοροδιαγιγνώσκεται από άλλες αιτίες θωρακικού πόνου.
Ο πόνος στο στήθος μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες
Καυστικός πόνος: Ο πόνος αυτός, όταν δεν αντανακλά πουθενά και ιδιαίτερα στην πλάτη, στο λαιμό ή τα χέρια, όπου συνήθως αντανακλά ο καρδιακός πόνος, τότε μπορεί να οφείλεται σε οισοφαγίτιδα, δηλαδή σε φλεγμονή του οισοφάγου. Ο οισοφάγος είναι ένας μυώδης σωλήνας που συνδέει το στόμα με το στομάχι και από τον οποίο περνούν οι τροφές. Ο καυστικός αυτός πόνος (καούρα) μπορεί να εκδηλωθεί μετά το φαγητό και ιδιαίτερα τη νύχτα. ....................

ΠΛΗΡΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 
Σύμφωνα με το νόμο 4563/2018 (ΦΕΚ 169/Α/20-09-2018)  του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την πλήρη κάλυψη των «λευκών» περιοχών της Χώρας με ψηφιακό τηλεπτικό σήμα, δύνανται οι πολίτες οικισμών ή κοινοτήτων του Ν. Κορινθίας που δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να καταθέσουν σχετική αίτηση προκειμένου να επωφεληθούν της  διατιθέμενης από το Υπουργείο επιδότησης, που ανέρχεται στο ποσό  των 110 € ανά νοικοκυριό, προκειμένου να αποκτήσουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Πέτρος Τατούλης «Με την Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου θα ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον»



«Αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την πρώτη περιφερειακή τράπεζα στη χώρα αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που να υπηρετούν την περιφερειακή μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του στην ημερίδα με τίτλο «Ελληνορωσικές σχέσεις – Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες» το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στην Καλαμάτα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις καινούργιες ανάγκες της αγοράς. «Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να πάμε με οριζόντιες πολιτικές. Θα πρέπει να αναπτυχθούν καινούργια χρηματοδοτικά

Ο Ορφέας Περίδης στο Δεύτερο Πρόγραμμα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ορφέας Περίδης λέει την «Πρώτη Καλημέρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 07:30.
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός συναντά τον Δημήτρη Μεϊδάνη και με αφορμή τη συναυλιακή του επικαιρότητα, τον προσωπικό του δίσκο “Paradise Plus” και τον δίσκο του με τη Λιζέτα Καλημέρη με τίτλο «Φλύα», συζητούν για την έμπνευση, τη μουσική και τη ζωή.
Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τραγούδια του που αγαπήσαμε; Ποια εποχή φιλοδωρεί περισσότερο την έμπνευσή του; Ποια τα «όχι» που καθόρισαν την πορεία του; Ποια η αγαπημένη του στιγμή πάνω στη σκηνή;
Συντονιστείτε με το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & μέσω https://webradio.ert.gr/deftero/
Στέφανος Χουτρίδης
Πτολεμαίων 4, 11635 Παγκράτι
Τηλέφωνο: 210 7212 307

Η ύποπτη σχέση με τον Μαδούρο και η Κατάρα της Μακαραπάνα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο κ. Τσίπρας παραμένει ασφαλής για όσο διάστημα ο Μαδούρο παραμένει στην καρέκλα του στο Καράκας. Δηλαδή, για πολύ λίγο. Και μόνο μέχρι τότε θα μπορούν να δίνουν γελοίες εξηγήσεις για ένα βενεζουελάνικο αεροπλάνο που βολτάρει στους αιθέρες με επιβάτη τον Βενεζουελανό υπουργό των Εξωτερικών και κάθε τόσο προσγειώνεται για… ανεφοδιασμό.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Μαδούρο. Και το ίδιο αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον κ. Τσίπρα, τον κ. Παππά και τους λοιπούς της παρέας, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχουν συνδέσει την τύχη τους με την τύχη του δικτατορικού καθεστώτος της Βενεζουέλας.
Πολύ σύντομα, ο βασανισμένος λαός της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής, (που λιμοκτονεί και

Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων και του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων

 
Για τα αιτήματα διασφάλισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων ενημέρωσαν τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου κ. Χαρά Καφαντάρη, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Συρίγο και Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων και μέλος

Νόμος 4600/2019 η διάσπαση των πέντε Δήμων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Α’ 43/9.3.2019), αποτελώντας πλέον και τυπικά Νόμο του Κράτους, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με την πολυσυζητημένη εκπρόθεσμη Τροπολογία του Αλέξη Χαρίτση για το ...

  Διαβάστε ακόμα:

Κατατέθηκαν 76 αλλαγές στο “νόμο Σπίρτζη” – Σημαντικές ανατροπές στις Δημόσιες Συμβάσεις 

Μείωση προσλήψεων ΑμεΑ στους ΟΤΑ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Αξιολόγηση: Εκδόθηκε η Εγκύκλιος με τα βήματα της φετινής διαδικασίας

 

 

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Προκήρυξη 4.500 διορισμών στην εκπαίδευση (ΦΕΚ)


Σε ΦΕΚ εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη 4.500 διορισμών στην Εκπαίδευση.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:
Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα βήμα για την Προκήρυξη του διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση. Σήμερα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ( τχ. Β΄864/12-03-2109) η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το νόμο 4589/ 19 και πλέον τις επόμενες μέρες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα δημοσιεύσει την Προκήρυξη.
ΦΕΚ 
aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών



Τις ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες έλληνες και ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους. Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο.
26 ΜΑΪΟΥ 2019 – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».

Εντονη χαλαζόπτρωση στο Διμηνιό, προκάλεσε ζημιές στις καλιεργρειες.

Χαλάζι έπεσε πριν από λίγη ώρα στο τοπικό διαμέρισμα του Διμηνιού στο δήμο Σικυωνίων. Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου 10 λεπτά αλλά ήταν ικανή να το στρώσει (το μέγεθος ήταν μεγάλο). Ανησυχία επικρατεί στους αγρότες αν η έντονη αυτή χαλαζόπτωση έκανε ζημιά στα κτήματα (πχ. βερικοκιές…).
korinthiannews.gr

Χιονοθύελλα στην Στερεά Ελλάδα: Δίπλωσε νταλίκα, εγκλωβίστηκαν ΙΧ . Χιονίζει σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία.

 καιρός
Προβλήματα προκαλεί ήδη η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ώρες, στην Στερεά Ελλάδα. Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες, έδωσαν τη θέση τους σε έντονες καταιγίδες στα πεδινά και σε χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν στο Δομοκό, ενώ ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας ο υδράργυρος έδειξε 2ο.
 Σύμφωνα με το star κεντρικής Ελλάδας  σφοδρή χιονοθύελλα επικρατεί στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού. Στο 16ο χιλιόμετρο δίπλωσε νταλίκα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και πολλά οχήματα των οποίων οι οδηγοί αιφνιδιάστηκαν.