Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν όπως του αξίζει

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/nd-nea-dimokratia-500.jpg
Για «θράσος» και «αλαζονεία» κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

«Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι τα δύσκολα έχουν μείνει πίσω, το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015 δεν έγινε μετέωρο, η χώρα βρίσκεται στην μεταμνημονιακή εποχή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ για καταστροφολογία. 
«Σήμερα η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα. Ωστόσο, κρίσιμες μάχες και κρίσιμα σταυροδρόμια είναι μπροστά μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ανέφερε ότι «φτάσαμε ως εδώ δίνοντας δύσκολες μάχες και γιατί το τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια δεν το κρατούσαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, αυτοί που αγνόησαν και περιφρόνησαν το λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε, τον σεβαστήκαμε και θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του». Είπε στους βουλευτές ότι «έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι, αλλά πλέον και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται, γιατί οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν και μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία».
«Αποδείχθηκε ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος από τον αυτόν της αιώνιας λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και των διαρκών καταναγκασμών», σημείωσε.
«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει τον δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας
Σχολίασε ότι αν και μοιάζει με σταυροδρόμι, «στην πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή»». Αναστροφή, είπε, «στα χρόνια της κρίσης, της λιτότητας, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά».
«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση που καταστροφολογούσε διαρκώς και ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία αυτή καταστροφολογία διαψεύδονταν διαρκώς», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «καταστροφολογία», όπως ανέφερε για τον κόφτη σε μισθούς και συντάξεις, ενώ αντί γι΄ αυτόν ήρθε η υπεραπόδοση, η εφάπαξ 13ης σύνταξης και τα κοινωνικά μερίσματα το 2017 και το 2018. Αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup για την ελάφρυνση και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αναφέρθηκε στην «εφεύρεση» του τέταρτου μνημονίου, «το οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι κάποιος εξωγήινος κάπου στον Υμηττό του το είχε προφητεύσει» και αντί του οποίου ήρθε η οριστική έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Μίλησε για προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη για περικοπή των συντάξεων με τις επισκέψεις του στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για να μην υπάρξει συναίνεση, όπως είπε, στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην ακυρώσει το μέτρο.
Τελικά, επισήμανε, ήρθε και η ακύρωση των περικοπών για το 2019, η οποία μάλιστα συνέπεσε με αυξήσεις σε περίπου 620.000 συνταξιούχων από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού «που επίσης πολέμησαν με σθένος όλα τα προηγούμενα χρόνια η Δεξιά».
Αναφέρθηκε τέλος στην «καταστροφολογία» για αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές χρήματος, για να σημειώσει ότι «δεν του έφτανε (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) η έκδοση του πενταετούς ομολόγου με πολύ ευνοϊκότερους όρους, ήρθε και το δεκαετές την περασμένη εβδομάδα με όρους που η χώρα είχε να δει εδώ και 15 χρόνια, για να τελειώσει και αυτό το παραμύθι».