Παρασκευή 8 Μαΐου 2026

🛴Τι θα γίνει με αυτά τα πατίνια ???

 

 Της Μαίρης Νικολοπούλου 

Νέο σοκ: 12χρονος σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο με πατίνι , στον Ασπρόπυργο.
🛴Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 10.00 σήμερα το πρωί σε περιοχή του Ασπροπύργου .
Ο ανήλικος κάτοχος του πατινιου φορούσε κράνος , το οποίο κατά τη σύγκρουση με Ι.Χ. αποσπάστηκε , ενώ παραβίασε πινακίδα STOP.
Ο 12 χρονος βρίσκεται διασωληνωμενος στο Παίδων .
🛴 Θυμίζουμε αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 13 χρόνου στην Ηλεία , τη περασμένη εβδομάδα.
🛴Στο θέμα των ατυχημάτων με πατίνι που χρησιμοποιούνται από ανήλικους , έχει αναφερθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας αλλαγή της νομοθεσίας.
📌Γρήγορα υπουργέ , πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα ...μην σας πω να καταργηθούν τελείως ...Δεν είναι παιχνίδια, που έτσι τα ξέραμε κάποτε ως παιδιά , είναι φονικά μέσα.!!!

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ & ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

 

 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υποδέχεται μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού!

📅 Το Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Μαΐου 2026
📍 Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και την Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ), ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνει ένα διήμερο γεμάτο αγωνιστική δράση και αθλητικό πνεύμα.
💪🙌 Καλούν τους παλαίμαχους, τους ανενεργούς αθλητές αλλά και όλους τους φίλους του βόλεϊ να δώσουν το παρών, να στηρίξουν τις ομάδες και να γιορτάσουν όλοι μαζί την ευγενή άμιλλα!

Φινάλε αύριο Σάββατο στο πρωταθλήμα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας


Όλα  έχουν  κριθεί στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , όπου αύριο Σάββατο (9/5/26, 17:00) , πέφτει μετά από 30 αγωνιστικές τυπικά η ποδοσφαιρική αυλαία . 

Πρωταθλητής  για την περίοδο 1925-26 αναδείχθηκε μία αγωνιστική πριν την λήξη του φετινού  (65ου)  πρωταθλήματος , ο   Ηρακλής  Ξυλοκάστρου, , κερδίζοντας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία . Εκτός από τον πρωταθλητή Ηρακλή την κατηγορία αποχαιρετά και ο Α. Σ. Κόρινθος 2006, που από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα μετέχει του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας όπου υποβιβάζεται.

Η τελευταία (30η) αγωνιστική που διεξάγεται αύριο το απόγευμα περιλαμβάνει ντέρμπι όπως το παιγνίδι στο Χιλιομόδι ανάμεσα στον δευτεραθλητή Ατρόμητο και στον πρωταθλητή Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στο "Γιάννης Στέφας" όπου ο Ισθμιακός μάχεται με τον ΑΟ Ζευγολατιού , στη Νεμέα με τον Παννεμεατικό να υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων και στο Γαλατάκι με τον Σαρωνικό να αγωνίζεται με τους Αγίους Θεοδώρους.

Την ίδια ώρα στο Ξυλόκαστρο ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου , ενώ στην Ανατολική Τραγάνα ο Παμβοχαϊκός Άρης μάχεται  με τον Ολυμπιακό Άσσου. Στην Περαχώρα ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ τέλος στο Λέχαιο η Κόρινθος 2006 που αποχαιρετά την κατηγορία αγωνίζεται με την Ελλάδα Βέλου.-

 Τελευταία (30η) Αγωνιστική .