Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Το Κούμανι Ηλείας γλεντούσε και οι κλέφτες ρήμαξαν το χωριό

Διαρρήκτες ρήμαξαν χωριό την ώρα του πανηγυρίου
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ιδιοκτήτες τεσσάρων σπιτιών στο Κούμανι Ηλείας το ξημέρωμα της Παρασκευής. Οι άνθρωποι που μαζί με τους υπόλοιπους συγχωριανούς είχαν μεταβεί στο πανηγύρι του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, το βράδυ της Πέμπτης.

Στον τελευταίο τελικό της καριέρας του ο Γιουσέιν Μπολτ

Στον τελευταίο τελικό της καριέρας του ο ΜπολτΌπως αναμενόταν, η Τζαμάικα κέρδισε άνετα την πρόκρισή της στον τελικό των 4Χ100 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο.
Με τον Γιουσέιν Μπολτ να τρέχει στον προτελευταίο αγώνα της καριέρας του και να ολοκληρώνει την προσπάθεια των Τρέισι, Φόρτε και Κάμπελ, οι Τζαμαϊκανοί ήταν πρώτοι στη δεύτερη σειρά με 37,95, μπροστά από Γαλλία και Κίνα.
Στην πρώτη σειρά πρώτευσαν οι ΗΠΑ με 37,70 τρέχοντας με τους Ρότζερς, Γκάτλιν, Λι και Κόουλαμ, μπροστά από Μεγάλη Βρετανία και Ιαπωνία.
Ο τελικός θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου και θα είναι η τελευταία παράσταση του Μπολτ στους παγκόσμιους στίβους...
Πηγή: gazzetta.gr

Φωτιές: Υψηλότατος κίνδυνος πυρκαγιάς

Δυστυχώς και το φετινό καλοκαίρι δεν έλειψαν οι φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι καταστροφές στις μεγάλες φωτιές στα Κύθηρα, την Πρέβεζα και την Ζάκυνθο ήταν ανυπολόγιστες. Η Πυροσβεστική βρίσκεται πραγματικά επί ποδός για να αντιμετωπίσει τυχόν νέες εστίες πυρκαγιών. Κι αυτό διότι ο κίνδυνος είναι

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος | Πανταζοπούλειο Κέντρο Δερβενίου | 13 Αυγούστου από τις 20:00 έως τις 00:00

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών της Μαρίας Βρεττού

Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών της Μαρίας Βρεττού | Πανταζοπούλειο Κέντρο Δερβενίου | 16 με 20 Αυγούστου από τις 18:00 έως τις 00:30

Ευχαριστήρια Επιστολή του Δημάρχου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για τη χρηματοδότηση του Δήμου

https://www.eklogika.gr/uploads/files/Dimarxoi2014/andrikopoulos_xylokastro.jpg 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
θερμά σας ευχαριστούμε -για άλλη μία φορά- για την αμέριστη στήριξή σας στα αιτήματα του Δήμου μας και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις  με τις οποίες απαντάτε σε αυτά.
Κατ’ επανάληψιν αποδεικνύετε –παρά το εύρος και την πληθώρα των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου που ηγείσθε- την σε βάθος γνώση και το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τα θέματα και τις δυσκολίες που υφίστανται ή ανακύπτουν   στη λειτουργία των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, συνολικά ή διακριτά.
Οι ενέργειες σας, και σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων, και σε επίπεδο θεσμικών παρεμβάσεων, συμβάλλουν πολύ συχνά τα μέγιστα στην επίλυση σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Για τις πρωτοβουλίες σας αυτές, την αποτελεσματική και ταχεία ανταπόκρισή σας, αλλά και επί μέρους, την πρόσφατη ενέργεια σας για την οικονομική ενίσχυση μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών ή επενδυτικών δραστηριοτήτων τους,
σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολυσχιδές έργο σας.

Με εκτίμηση
Ηλίας Ανδρικόπουλος
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. A' βαθμού

Ο Δήμος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, στα πλαίσια του άρθρου 52 του Ν. 4483/17 (ΦΕΚ 107/Α΄/2017), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού.
Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 30η Νοεμβρίου 2017

Συγκεκριμένα:

Δημοτικός Κινηματογράφος "Το διάλειμμα" - Πρόγραμμα Ταινιών 14/8 - 20/8

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 – 11η συνεχή χρονιά
Κατεβάστε το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.
Εβδομάδα από 14/8 - 20/8/2017
Γενική είσοδος : 5 € (Ώρα έναρξης : 09:30 - 10:00 μ.μ.)

 Πρόγραμμα Εβδομάδας 14/8 - 20/8/2017

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών της Φωτεινής Καραμπάση

Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών της Φωτεινής Καραμπάση 

Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών της Φωτεινής Καραμπάση | Πανταζοπούλειο Κέντρο Δερβενίου | 12 με 19 Αυγούστου από τις 20:00 έως τις 00:00 

ΔΕΡΒΕΝΙ: 4ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης 2017

https://i.ytimg.com/vi/WtqKaW_Odtc/hqdefault.jpg?custom=true&w=168&h=94&stc=true&jpg444=true&jpgq=90&sp=68&sigh=DpoAkR1TlqRgdm1ZOGA_kF5yrKY
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευ ζην»
Κυριακή 13 Αυγούστου | ώρα 20.30 | Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου

Αποχαιρετιστήριο πάρτυ των Πελληνείων 2017, για μικρούς και μεγάλους

Αποχαιρετιστήριο πάρτυ των Πελληνείων 2017, για μικρούς και μεγάλους 
Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαία Πελλήνη»
Κυριακή 13 Αυγούστου | ώρα 20.00 | Πλατεία Πελλήνης
 

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε το ΦΕΚ της προκήρυξης 10Κ/2017 -Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 10Κ/2017 Προκήρυξη του (ΦΕΚ 27/4-8-2017/τ. ΑΣΕΠ και ΦΕΚ  28/10-8-2017/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

2o Laconia Summer Basketour: ΑΠΟΕΛ και Κάστρο για τον τίτλο του Πρωταθλητή LSB 2017


Το Κάστρο Μονεμβασίας και ο ΑΠΟΕΛ πήραν τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Laconia Summer Basketour 2017, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου 2017. Ο μεν Πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του, με το δε Κάστρο να ψάχνει την ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό.