Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Νόμπελ Ιατρικής σε επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό ηπατίτιδας C

https://fimotro.gr/wp-content/uploads/2020/09/brabeia_nobel.jpg 

Με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής τιμώνται από κοινού ο Βρετανός Μάικλ Χόουτον και οι Αμερικανοί Χάρβεϊ Άλτερ και Τσαρλς Ράις για «την ανακάλυψη του ιού της ηπατίτιδας C»

Οι τρεις επιστήμονες επιβραβεύονται για την «αποφασιστική συμβολή» τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της ηπατίτιδας, «ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, που προκαλεί κίρρωση και καρκίνο του ήπατος», στον κόσμο, ανακοίνωσε η επιτροπή απονομής των Νόμπελ.

 

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας

  

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη», επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε παρέμβαση του σε επιστημονική εκδήλωση.

Επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε επιστημονική εκδήλωση με αντικείμενο τα επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας που οργάνωσε το πανεπιστήμιο της Αθήνας, τόνισε ότι σε

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των δικαστών - Η ώρα της ετυμηγορίας

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των δικαστών  

Σε κλοιό αντιφασιστικών διαδηλώσεων θα βρεθεί μεθαύριο Τετάρτη το Εφετείο, εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει επί της ενοχής ή μη των 68 κατηγορουμένων για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του καλεί «όλες και όλους, τα μέλη, τους φίλους του και κάθε δημοκρατικό πολίτη, στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 9.30 το πρωί (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής».

Όπως τονίζει, πρέπει «να υψωθεί από όλες και όλους φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης».

 =======

Σας… έλειψε; Ο Τραμπ αφήνει το νοσοκομείο, με μήνυμα… αντίστασης

  Σας… έλειψε; Ο Τραμπ αφήνει το νοσοκομείο, με μήνυμα… αντίστασης 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ήταν προφανές ότι… δεν κρατιόταν. Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι φεύγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

Και όχι μόνο αυτό. Δήλωσε… καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, και προέτρεψε τους Αμερικανούς… να μην φοβούνται τον κορονοϊό.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ:

yserografa.gr

Ο Μητσοτάκης «βλέπει» ανασχηματισμό… Κοινοβουλευτικής Ομάδας

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2020-10-05-at-9.32.44-AM-850x560.jpg 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Αυτή τη φορά, οι τεχνοκράτες και οι εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες θα είναι… μειοψηφία. Με φόντο τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εντός των επόμενων μηνών, και σε πλήρη συνάρτηση του πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού, τα

Μεγάλο «διπλό» στη Λαμία, με πρωταγωνιστή τον Δουβίκα ο Βόλος ( 1 - 2) ! ( βαθμολογία)

ΛΑΜΙΑ - ΒΟΛΟΣ 1-2: Μεγάλο «διπλό» με πρωταγωνιστή τον Δουβίκα! 

Με πρωταγωνιστή τον Τάσο Δουβίκα ο Βόλος κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη με 2-1 επί της Λαμίας μέσα στη Φθιώτιδα.

Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε το «διπλό» αφενός χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του 21χρονου φορ, αλλά και αφετέρου χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Νίκο Μαρτίνες.

Ο Αργεντινός ήταν εκείνος που έκοβε κι έραβε στην επίθεση του Βόλου και συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη.

Στο 24' λάθος του Αντέτζο, ο Δουβίκας βγήκε δεξιά εντός περιοχής και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο κάνοντας το 0-1.

Στο 45’ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι. Στο 44’ Κολόμπο βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του, σωστή υπόδειξη από τον διαιτητή. Ο Γκαραβέλης ωστόσο απέκρουσε με τριπλή προσπάθεια την εκτέλεση του Μπιανκόνι ένα λεπτό αργότερα.

Η Λαμία ισοφάρισε στο 48', όταν ο Χατζηστραβός έκανε την παράλληλη, ο Μπιανκόνι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και με προβολή έκανε σε 1-1.

Όμως ο Βόλος είχε την απάντηση και στο 64' προηγήθηκε. Πολύ ωραία κίνηση του Μαρτίνες, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Δουβίκας έπιασε στον ύπνο τον Αντέτζο και με προβολή πέτυχε το δεύτερο δικό του γκολ, αλλά και της ομάδας του.

Η Λαμία παραμένει χωρίς βαθμό έως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ οι βολιώτες βρίσκονται στα… ψηλά πατώματα.

ΛΑΜΙΑ (Πετράκης): Θεοδωρόπουλος- Σκόνδρας, Βύντρα (λ.τ. 45+3 Τζανετόπουλος), Αντέτζο, Σαραμαντάς- Γκούγκα (65’ Βασιλακάκης), Μπεχαράνο (75’ Μπουλούλης) - Καραμάνος, Βασιλόγιαννης (46’ Ντέλετιτς), Χατζηστραβός (75’ Αραμπούλι) - Μπιανκόνι

ΒΟΛΟΣ (Λόπες): Γκαραβέλης –Τέκιο (55’ Γκουαροτσένα), Σάντσες (23’ λ.τ. Δημόπουλος), Κολόμπο, Φεράρι-Τσοκάνης, Ριένστρα- Μπαριέντος (55’ Ντεντάκης), Περέα (80’ Κιάκος), Μαρτίνες- Δουβίκας 


Η Βαθμολογία

1

ΑΡΗΣ

4

7-3

10

2

ΠΑΟΚ

4

5-1

8

3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3

6-1

7

4

ΒΟΛΟΣ

4

4-2

7

5

ΑΕΚ

3

5-1

6

6

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

4

4-5

5

7

ΟΦΗ

4

5-7

5

8

ΑΣΤΕΡΑΣ

3

2-4

4

9

ΑΠΟΛΛΩΝ

1

1-0

3

10

ΓΙΑΝΝΙΝΑ

2

2-2

2

11

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

4

2-6

2

12

ΛΑΡΙΣΑ

3

1-3

1

13

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

3

1-3

1

14

ΛΑΜΙΑ

4

3-10

0

  • Play-Off Πρωταθλητή και Ευρωπαϊκών θέσεων
  • Play-Out Υποβιβασμού

(Σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας ομάδων, μετράνε τα μεταξύ τους αποτελέσματα χωρίς να ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ)

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEi4gppPln6MYD9w0nwtS8rtXScjI_4_KbF5BFK5BZ8GR6sO0ElfiYbGYOAO4RaZXW-cN6w_T8qtx5QLpF3QmPV9TtUaC5V5vBrxLKPnkEwarU1Kzf_5O-jg0eHnkH05lN6t6t0WzgrL2HFdXt5xjKJBoSUQ0brnf8VB1yEtLP3DQjNUSXy-keuLJjv8Of7Mpizn=

Προς Μέλη: Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρακαλείσθε  όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου στις 6 Οκτωβρίου 2020 ημέρα  Τρίτη  και ώρα   14 μ.μ   για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

  1. Έγκριση για προμήθεια και τοποθέτηση σπασμένων υαλοπινάκων στις εγκαταστάσεις των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Έγκριση δαπάνης για έλεγχο -επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων πυρασφάλειας σχολικών μονάδων.
  3. Έγκριση δαπάνης απολύμανσης σχολικών μονάδων
  4. Τροποποίηση της αριθμ.20/2020 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής για προμήθεια αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  5. « Έγκριση δαπάνης για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης  για το έτος 2021»
  6. «Έγκριση δαπάνης για απολύμανση Σχολικών Μονάδων      Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης»
  7. Έγκριση δαπάνης για προμήθεια αθλητικού υλικού.
  8. Έγκριση δαπάνης  για προμήθεια αναλωσίμων Η/Υ κ.λ.π ειδών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΕΝΟΥΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/0726cd187d05dddfbe239fc8c4007b37_L.jpg

Κορωνοϊός: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αχαΐας – «Μίνι» lockdown στην περιοχή - Έκτακτα μέτρα σε όλη την Αχαΐα καιτα Ιωάννινα

  

Μήνυμα από τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έλαβαν λίγο μετά τις 18:30 στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Αχαΐας, μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου Covid- 19.

Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης, «αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Covid- 19 στην Αχαΐα» και συνεχίζει: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.»

Κορωνοϊός: 303 νέα κρούσματα -Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» στην Ελλάδα ( 4 στην Κορινθία , 6 στην Αχαϊα) , 83 στις ΜΕΘ και 8 νέοι θάνατοι -

 

Στα 303 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Από τα 269 εγχώρια κρούσματα (σ.σ. εκτός των 34 που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και όσων παρουσιάστηκαν αυτοβούλως για έλεγχο), τα 59 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αττική μετά την ευχάριστη χθεσινή ανάπαυλα επέστρεψε σε τριψήφια νούμερα και η ανησυχία για την διασπορά στην πρωτεύουσα παραμένει μεγάλη.

Αναλυτικότερα ο επιδημιολογικός χάρτης:

Τι σημαίνει η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα – Τι είναι τα data centers και ποια τα οφέλη

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/10/mitsotakismicrosoft-1536x1024.jpg 

 «Η ίδρυση, σε μία χώρα, ενός Κέντρου Δεδομένων από μία εταιρεία όπως η Microsoft, την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της επένδυσης από την εταιρεία.

Η συμφωνία όπου προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος datacenter στη χώρα μας (data center region), βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων και την καθιστά πόλο έλξης σημαντικών τεχνολογικών επενδύσεων.

Τι είναι τα data centers

Η «προίκα» από λευκές πετσέτες που μας άφησε ο Τσίπρας

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο… πέταξε λευκή πετσέτα. Η αλήθεια είναι πως αν μαζεύαμε όλες τις λευκές πετσέτες που ό ίδιος έχει πετάξει επί πέντε χρόνια, θα φτιάχναμε ολόκληρη… προίκα. Αλλά τότε οι σημερινοί τουρκοφάγοι δεν ψείριζαν την μαϊμού

Δυσκοιλιότητα Συμπτώματα και αιτίες. Ποιες τροφές και άσκηση βοηθούν στην αντιμετώπιση;

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBFIk-pRFpn5KCSWYNGyiI4v_go1n5btsicjnnF7zPwtVX4ikA9xOkWTeh3acMTeoQhtq-O3eeKQB-HxP492vlCHsJJjpcbLXFqNgLKTcjdKo7ogDzSieL27X1_hA0SN0HEpjCGv-agqnZ/s600/320256_1100+%25281%2529.jpg

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί το 15% του πληθυσμού στον δυτικό κόσμο και είναι συχνότερη στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους. Πρόκειται για μια διαταραχή των συνηθειών του εντέρου.

Ως δυσκοιλιότητα ορίζεται ένας αριθμός κενώσεων μικρότερος ή ίσος με τρεις φορές την εβδομάδα. Οι ασθενείς αντιλαμβάνονται ότι δυσκοιλιότητα είναι επίσης όταν έχουν σκληρά κόπρανα η είναι δύσκολη η αποβολή τους η ακόμη όταν έχουν ατελή κένωση ακόμη και αν έχουν μία κένωση την ημέρα.

 https://4.bp.blogspot.com/-VBCpY9vX838/TykRS5dZTWI/AAAAAAAAB2c/7i4ur--_7t4/w640-h434/constipation-abdominal-pain.jpg

Πρέπει λοιπόν να διακρίνουμε τους δύο κύριους μηχανισμούς της δυσκοιλιότητας: δυσκοιλιότητα βραδείας διάβασης και δυσκολία στην αποβολή (δυσχεσία). ..................

read more

Κατάθεση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 και εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

 

Κατατέθηκε σήμερα, από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 79 του Συντάγματος και τις παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 121 του Κανονισμού της Βουλής.

Νωρίτερα η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου συνεδρίασε, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, από τη Συμπολίτευση εκλέγονται δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς. Από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εκλέγονται ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας. Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εκλέγεται ένας Γραμματέας.

Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη έχουν ως εξής:


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Έναρξη της Β΄ Συνόδου της ΙΗ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου με την καθιερωμένη τελετή Αγιασμού στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

 

Η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΗ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τέσσερα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι τον συνόδευαν. 

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη της