Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ο Μητσοτάκης «βλέπει» ανασχηματισμό… Κοινοβουλευτικής Ομάδας

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2020-10-05-at-9.32.44-AM-850x560.jpg 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Αυτή τη φορά, οι τεχνοκράτες και οι εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες θα είναι… μειοψηφία. Με φόντο τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εντός των επόμενων μηνών, και σε πλήρη συνάρτηση του πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού, τα

πρόσωπα που θα επιλεγούν αυτή τη φορά για υπουργικούς θώκους, θα προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το πείραμα με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και αξιοποίηση τεχνοκρατών, δεν περπάτησε κατά πλειοψηφία, κάτι το οποίο καταγράφηκε τόσο στη δύσκολη καθημερινότητα των υπουργείων, όσο και στις δημοσκοπήσεις, όπου οι μη πολιτικοί υπουργοί είναι περίπου… άγνωστοι για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Επιπροσθέτως, στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι… υπερτροφική, και τυχόν συρρικνωμένη αξιοποίηση των μελών της, θα οδηγήσει σε αναπόφευκτες μουρμούρες.

Και φυσικά, οι εκλεγμένοι βουλευτές είναι εκείνοι που έχουν την απευθείας και αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία, κάτι που τους καθιστά περισσότερο χρήσιμους σε μια συγκυρία σαν την σημερινή, με την κυβέρνηση να δέχεται πολιτική πίεση.

ysterografa.gr