Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Εκτακτο-Κορωνοϊός: Καμπάνα και όχι καμπανάκι κινδύνου για την Αττική – Εντοπίστηκαν 17 από τα 35 νέα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει για τα καλά στην Αττική καθώς από τα 35 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα τα 17 εντοπίστηκαν εκεί.
Από τα 35 νέα κρούσματα, τα 9 είναι “εισαγόμενα” και συγκεκριμένα: 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 5 αφορούν ταξιδιώτες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και μετέβησαν αυτοβούλως για έλεγχο.
Τα υπόλοιπα 26 νέα κρούσματα, εντοπίστηκαν στις παρακάτω περιοχές:

ΕΠΟ: Στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ ο τελικός του κυπέλλου

Κύπελλο Ελλάδας: Αυτοί είναι οι διαιτητές των ημιτελικών ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης 
Στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ αποφάσισε η ΕΠΟ να γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ παρά την αντίδραση της UEFA που ήθελε να διεξαχθεί πριν απλό τις 20 Αυγούστου.
Στην ψηφοφορία που έγινε ήταν 12 υπέρ της ημερομηνίας 30/8, 3 υπέρ της ημερομηνίας 30/7 και υπήρξε και ένα λευκό.
Επίσης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας απόφαση για το «καυτό» αυτό ζήτημα δεν λήφθηκε, αλλά αναβλήθηκε, σε πρώτη φάση για την επόμενη Δευτέρα (3/8). Στην αναβλητική στάση της ΕΠΟ φέρεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο η άποψη της UEFA ότι επ’ ουδενί λόγο δεν πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες, κάτι που φέρεται να έχει εκφραστεί και εγγράφως από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Η αναβολή της συζήτησης για πιθανά αναδιάρθρωση εκλαμβάνεται από τη Λίγκα ως νίκη της, μετά τη σαφή θέση που πήρε στο ΔΣ αλλά και τη στάση της UEFA απέναντι στην ΕΠΟ.

Super League: Με αναδιάρθρωση δεν ξεκινά το πρωτάθλημα!

Super League: Με αναδιάρθρωση δεν ξεκινά το πρωτάθλημα!
Με ανακοίνωσή της η Super League κάνει γνωστό στην ΕΠΟ ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα 2020-21 αν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
H ανακοίνωση της Λίγκας
Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα

Στέφανος Χίος: Πώς σώθηκε από την ενέδρα θανάτου - Ο άνθρωπος με τα μαύρα και ο συνεργός«Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη», χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση υγείας του Στέφανου Χίου, ο οποίος αργά το βράδυ δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του.
«Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες» τόνισαν  αστυνομικές πηγές για την επίθεση.

Αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλήματων η συν/ξη Σ. Καραβά στο SUPER FM 104.1

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Spiros Karavas, κάθεταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: την Μαιρη Νικολοπουλου, κάθεται και εσωτερικός χώρος
¨Όπως  μας ενημέρωσε η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου , η προγραμματισμένη, για σήμερα, συνέντευξη με τον Δημ. Σύμβουλο της μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Σπύρο Καραβα δεν μεταδόθηκε από την εκπομπή της και από το ραδιοφωνικό Σταθμό  SUPER FM 104.1.
Ο λόγος της  μη πραγματοποίηση της συνέντευξης, τα τεχνικά προβλήματα στον ήχο και λόγω συχνών διακοπών Internet, Δεν ήταν  πρόβλημα του Σταθμού αλλά γενικό, λόγω εργασιών στη περιοχή Κορίνθου. Η συν/ξη   θα γίνει κανονικά τη Τετάρτη στις 12.00.

27-07-2020 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

 

Κόρινθος 27 Ιουλίου 2020

Στον εορτασμό της επετείου της μεγάλης νίκης των Ελλήνων στα Δερβενάκια κατά της τουρκικής στρατιά τους Δράμαλη παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρουσία του υποστράτηγου Δημητρίου Τσιπίδη ΔΙΚΕ, Διοικητή Κέντρου της 4ης μεραρχίας Πελοποννήσου. Παρόντες ήταν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Αθηνά Κόρκα και κ. Χάρης Βυτινιώτης.
«Με σεβασμό, όπως αρμόζει, για άλλη μία χρονιάαποδίδουμε φόρο τιμής στους Έλληνες που σημείωσαν στα Δερβενάκια, κοντά στη Νεμέα, μία από τις σημαντικότερες νίκες τους κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιολής τονίζοντας το λιτό χαρακτήρα της επετείου που δε στερείτε μεγαλείου και ευγνωμοσύνης προς τους Έλληνες Ήρωες του 1821, λόγω των ιδιαίτερων ιδίως συνθηκών αυτής της εποχής για το νομό Κορινθίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Loutraki Festival 2020

 


Σημαντική ενημέρωση για το LoutrakiFestival!


Αγαπητοί φίλοι,

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου έχει ήδη αρχίσει την προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του.
Φέτος, λόγω του ότι οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν θα λειτουργήσουν με το 50% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών, θα θέλαμε να προτρέψουμε τους φίλους του Φεστιβάλ να κάνουν νωρίς την κράτηση της θέσης τους ή την αγορά του εισιτηρίου τους, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στις εισόδους, επικοινωνώντας  με τους διοργανωτές ως εξής:

Γ.Ψυχογιός: Στήριξη στο έργο των εποχικών πυροσβεστών και πρόληψη με προγράμματα δασοπροστασίας.


https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2019-04/pyrosvestes.jpg?itok=w03r-YbW

Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, κατέθεσαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, κ. Γ. Ψυχογιός για την παροχή εξοπλισμού, τα εργασιακά δικαιώματα και την εκπαίδευση των εποχικών πυροσβεστών και πυροσβεστριών που επιχειρούν στο πεδίο.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, αποκατέστησε αδικίες απέναντι στους εποχικούς, ίδρυσε την Πυροσβεστική Ακαδημία για τα νέα στελέχη του Σώματος και υλοποίησε πρόγραμμα δασοπροστασίας 5.000 εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ για την πρόληψη των πυρκαγιών, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε.

Ακολουθεί  αναλυτικά η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τoν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ελευθερία του Τύπου: Ο νούμερο 1 εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Αν με ρωτούσαν αν προτιμώ κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, θα απαντούσα εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση»: Η ιστορική φράση ανήκει στον Τόμας Τζέφερσον και αποτελεί την συμπύκνωση όλων όσων οι δυτικές Δημοκρατίες πιστεύουν για τον Τύπο.
Δεν ανήκει εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει στα καθεστώτα που διώκουν τον Τύπο όταν δεν τον ελέγχουν. Ανήκει στα καθεστώτα που αν δεν μπορούν να ελέγξουν τον Τύπο δημιουργούν δικά τους μέσα ενημέρωσης. Ανήκει στα καθεστώτα που επιδίδονται στην άνωθεν «ενημέρωση» και στην προληπτική λογοκρισία.
Γι’ αυτό και επιτίθεται συνεχώς στον Τύπο. Γι’ αυτό και από την πρώτη μέρα της εξουσίας του γέμιζε τον κόσμο

ΣΗΜΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ

dimos nemeas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      Νεμέα : 24-7-2020                   ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                             
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

              
Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.
Το έργο αυτό είναι πλήρως επιδοτούμενο στην εγκατάστασή του με voucherτων 15.000 €. Ο Δήμος Νεμέας ήταν ανάμεσα στους πρώτους 2.800 δήμους στην Ευρώπη που διεκδίκησε και απέκτησε το voucherκαι από τους πρώτους δήμους στην Κορινθία που έχει υλοποιήσει το έργο.

Premier League: Φινάλε με… γιορτή για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ

Premier League: Φινάλε με... γιορτή για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ - «Έπεσαν» Μπόρνμουθ και Γουότφορντ 
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στην 38η και τελευταία αγωνιστική της εφετινής Premier League, καθώς πήραν τα αποτελέσματα που ήθελαν και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο επόμενο Champions League και Europa League αντίστοιχα.
Οι «κόκκινοι» διάβολοι, αν και βολεύονταν με το «Χ» στο «ντέρμπι» με τη Λέστερ για ένα εισιτήριο στο Champions League, επικράτησαν κατά κράτος των

Καύσωνας προ των πυλών

Καύσωνας προ των πυλών: Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο – Πού θα «χτυπήσει» 40άρια!
Λίγες μόνο ημέρες πριν φύγει Ιούλιος το καλοκαίρι… ετοιμάζεται να μας δείξει τα δόντια του, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σημαντική αύξηση, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου!
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31/07.
Καιρός : Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  .
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.