Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Rapid test: Το ΦΕΚ με τα μέτρα – Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

 Rapid test: Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύει σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα 

Το πλαίσιο διενέργειας των υποχρεωτικών rapid test για τους  ανεμβολίαστους  στον ιδιωτικό τομέα ορίζεται από την Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  Κεντρική της πρόβλεψη είναι η θέσπιση υποχρέωσης για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας να υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), όσοι δεν εμβολιάζονται.

Τα βασικά σημεία  της ΚΥΑ έχουν ως εξής:

Ντόρα Μπακογιάννη: Γενναία και αποφασισμένη να νικήσει τον καρκίνο

 Ντόρα Μπακογιάννη: Γενναία και αποφασισμένη να νικήσει τον καρκίνο  

Η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και συγκεκριμένα με πολλαπλό μυέλωμα, έχει προκαλέσει ένα «τσουνάμι» συμπαράστασης, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τη σχετική ανάρτηση, η Ντόρα Μπακογιάννη έδειχνε γενναία και δυνατή, έτοιμη να δώσει τη μάχη και να την κερδίσει.

Η ίδια μίλησε χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης και παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες της σελίδας του

Εορτάζει το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα

 Αποτέλεσμα εικόνας για Μετοχι Μεντουριανικα

 

Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 εορτάζει ο Ιερός Ναός στο Μετόχι της γυναικείας κοινοβιακής Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης με τιμώμενο τον Άγιο Γεράσιμο , που λειτουργεί στα Μεντουριάνικα για τη χειμερινή παραμονή των μοναζουσών.

 Σήμερα στις 6 το απόγευμα εψάλει Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, 

Αύριο  θα τελεστεί στις 7:15 π.μ., με λαμπρότητα Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου κηρύγματος παρουσία  πιστών.  Το απόγευμα στις 5:30 μ. μ.  θα ψαλεί Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως στον Άγιο Γεράσιμο ,τον Θαυματουργό.
Το μετόχι του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο νότια από το Δερβένι , στο χωριό Μεντουριάνικα  (Χελυδόρι) .

Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

https://commons.orthodoxwiki.org/images/thumb/9/90/St_Gerasimos_of_Kephalonia.jpg/250px-St_Gerasimos_of_Kephalonia.jpgΟ Άγιος Γεράσιμος, γόνος της αριστοκρατικής Οικογενείας των Νοταράδων, γεννήθηκε το 1506 στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι γονείς του ονομάζονταν Δημήτριος και Kαλή. Ο προπάππος του Λουκάς Νοταράς - τελευταίος πρωθυπουργός του Βυζαντίου - ήταν συγγενής εκ μητρός με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, το μαρτυρικό Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.
Αφού έλαβε πλουσιοτάτη παιδεία, περιόδευσε σε όλους τους ιερούς τόπους της Ελλάδας. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη και προσκύνησε τους τάφους των προγόνων του. Κατόπιν μετέβη στο Άγιο Όρος και εκάρη Μοναχός όπου και σώζεται το σπήλαιο της ασκήσεώς του στην έρημο της Καψάλας (κελλίον Μεγάλου Βασιλείου).
Στους Αγίους Τόπους χειροτονείται ιερεύς και χειροθετείται Αρχιμανδρίτης υπηρετώντας επί 12 έτη στην Αγιοταφική Αδελφότητα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επιθυμώντας περισσότερη ησυχία πέρασε στην Κρήτη και κατέληξε στην Ζάκυνθο όπου και παρέμεινε επί ένα δωδεκάμηνο. Το 1555 έρχεται στην Κεφαλονιά. Ασκήτευσε στο σπήλαιο, στην περιοχή "Λάσση" του Αργοστολίου, επί πέντε έτη. Το 1560 έφτασε στα Ομαλά, όπου και ανακαίνισε το ξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιδρύοντας παράλληλα γυναικεία κοινοβιακή Μονή με πολυμελή αδελφότητα ονομάζοντάς την "Νέα Ιερουσαλήμ". Χαρακτηριστική είναι η φράση του Αγίου με την οποία νουθετούσε έως εσχάτου αναπνοής: "Τεκνία ειρηνεύετε εν εαυτοίς και μη τα υψηλά φρονείτε". Εκοιμήθη το έτος 1579 στις 15 Αυγούστου, για λόγους όμως εκκλησιαστικής οικονομίας μετετέθη την επόμενη. Μετά 2 έτη, στις 29 Οκτωβρίου, έγινε η ανακομιδή.
Με την επέμβαση των Παπικών οι Βενετσιάνοι διέταξαν την Β' ταφή. Στις 20 Οκτωβρίου του επομένου έτους έγινε η Β' ανακομιδή. Έκτοτε το ιερό λείψανο παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών και εκτίθεται προς προσκύνηση μέσα σε τζαμένια λειψανοθήκη που ενσωματώνεται σε μεγαλύτερη, ασημένια, περίτεχνη λάρνακα, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από τον τάφο του Αγίου.
 

Ανακλήθηκε η πιστοποίηση ΠΟΠ Καλαμάτας σε εταιρεία ελαιολάδου!

 Ανακλήθηκε η πιστοποίηση ΠΟΠ Καλαμάτας σε εταιρεία ελαιολάδου! Ποια είναι η εταιρεία;

Ο χορός της νοθείας σε εμβληματικά αγροτικά προϊόντα – ναυαρχίδες της ελληνικής οικονομίας καλά κρατεί. Έτσι, μετά τον εντοπισμό ελληνοποιημένης φέτας στις ευρωπαϊκές αγορές, σειρά έχουν οι εταιρείες ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στην βρετανική αγορά 20.620 Kg μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας ΠΟΠ», με την επισήμανση «Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata», από την επιχείρηση «Ελληνικοί Καρποί ΑΕ» – «Hellenic Crops ΑΕ».

Μίκης Θεοδωράκης – Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

 Μίκης Θεοδωράκης – Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη 

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ σήμερα, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη δημοσιεύτηκε και από εκεί και πέρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν αντίγραφα.

Όπως είπε το συγγενικό περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή «T-live», το επόμενο χρονικό διάστημα –μέχρι την Παρασκευή– θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο μουσικοσυνθέτης.

Είχε συντάξει πέντε διαθήκες

Λιβύη: 10 χρόνια μετά τον θάνατο του Καντάφι ψάχνει ακόμα τη σταθερότητα

 Λιβύη 

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι, έπειτα από μια εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του που βύθισε τη Λιβύη στο χάος, η χώρα δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τη μετάβασή της προς τη δημοκρατία, με τις διαφωνίες μεταξύ των αντίπαλων πλευρών να απειλούν να σαμποτάρουν τις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Πριν δέκα χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 2011, ο Καντάφι εντοπίστηκε στο προπύργιό του στη Σύρτη όπου είχε καταφύγει, λιντσαρίστηκε από μαχητές και εκτελέστηκε την ίδια ημέρα. Το πτώμα του εκτέθηκε σε μία αγορά.

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Τετάρτη

 Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Τετάρτη – Απομακρύνονται οι βροχές, τι προβλέπει το meteo 

Ο καιρός βελτιώνεται την Τετάρτη (19/10/2021) στη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα την Τετάρτη (20/10/2021), σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 308 νέα κρούσματα σήμερα ( 44 στην Αρκαδία - 90 στην Μεσσηνία - 106 στην Αχαΐα.)

  

Νέα αύξηση,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, (+20), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 308 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα , Μεσσηνία και Αρκαδία) παρουσιάζουν  σήμερα  διπλάσιο αριθμό ( 240) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν ογδονταεπτά (187 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 27  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 90 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 70 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (18), Αρκαδίας (44) και Λακωνίας (8).

Επίσης άλλα 121 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (106) και Ηλείας (15).   

Σήμερα 19 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 308 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 50.515 (24.650  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 19 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (106),  Μεσσηνίας  (90) ,  Κορινθίας (27), Ηλείας (15), Αργολίδας (18), Αρκαδίας (44) και Λακωνίας (10)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                20.156

Π.Ε. Κορινθίας             7.572

Π.Ε. Μεσσηνίας           6.954

Π.Ε. Ηλείας                  5.895

Π.Ε. Αργολίδας           4.568

Π.Ε. Αρκαδίας             3.715

Π.Ε. Λακωνίας            2.389