Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός! "Παρέλαση" Ολυμπιακού στην Τούμπα - Ένα... μαγικό εικοσέλπτο ήταν αρκετό

Η χθεσινοβραδινή νίκη του Λεβαδειακού με 1 - 0 επί του Παναθηναϊκού έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε με το 2 - 0 επί του ΠΑΟΚ να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα η διεκδίκηση του τίτλου θα ξεκινήσει σχεδόν εκ του μηδενός. Αυτό δεν ήταν απλό διπλό, αλλά επίδειξη δύναμης! Ο αποφασιστικός Ολυμπιακός έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ (0-2) και υπενθύμισε σε όσους τον ξέγραψαν πως παραμένει ο πρωταθλητής!

Ο Καζίμ ήταν έτοιμος για ενδεκάδα, ωστόσο η έμπνευση του Βαλβέρδε ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Ο Τούρκος έμεινε στον πάγκο, ο Αμπντούν βρέθηκε στο δεξί άκρο και έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στο 5' ο Ιμπαγάσα είδε το απίστευτο σουτ που εξαπέλυσε να τραντάζει το δοκάρι του Κρέσιτς, ωστόσο στην επόμενη φάση, ο Αλγεργινός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα από την κοντινή προβολή του Τζιμπούρ και από κοντά πάγωσε την Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι με απίστευτη πίεση, εξαιρετική κίνηση και τους Μιραλάς, Αμπντούν να κάνουν ό,τι θέλουν από τα άκρα κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου, αφού στο 18' ο Βέλγος με πολύ καλή ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ξεπεράσει την ατυχία (πριν το ματς τραυματίστηκε ο Γλύκος και στο 11' αποχώρησε ο Κατσικάς) και τον αιφνιδιασμό, κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του, με τους Γκαρσία και Λάζαρ να παίρνουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο και ο «δικέφαλος» έφτανε εύκολα την αντίπαλη εστία. Στο 29' η Τούμπα αναστέναξε, αφού η σουτάρα του Γκαρσία βρήκε το δοκάρι του Μέγερι. Η υπεροχή πάντως δεν έφερε αποτελέσματα, ενώ στο 38' ο Μπόλονι είδε και τον Αθανασιάδη να τραυματίζεται και να αποχωρεί. Ο Ολυμπιακός «ξύπνησε», η επιθετική τριπλέτα απέκτησε ξανά κίνηση, άλλαζε θέσεις δυσκολεύοντας έτσι τα μπακ του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν μπροστά. Ο ΠΑΟΚ εκτός από την υπεροχή στο α' μέρος (64%-36% ) είχε και την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, αφού στην αναμπουμπούλα του 43' το σουτ του Λίνο βρήκε στο σώμα του Μοντέστο και δεν κατέληξε στα δίχτυα, με τους γηπεδούχους πάντως να ζητούν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμπντούν στην αρχή της φάσης.

Νεύρα και αποβολή Λαζάρ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και στο β΄ με όρεξη, ο Ίβιτς που είχε πάρει την θέση του Αθανασιάδη έδινε ώθηση στην ομάδα του, αλλά ο Ολυμπιακός είχε καλύτερες επιλογές στην άμυνα. Βέβαια, στο 56' ο Σέρβος θα μπορούσε να δώσει άλλη τροπή στο ματς, ωστόσο το σουτ από κοντά έδιωξε ο Μέγερι κρατώντας έτσι το σημαντικό προβάδισμα. Λάθη, νεύρα και... έκρηξη στο 75', με τον ΠΑΟΚ να μένει με δέκα παίκτες. Ο Λαζάρ έκανε... δολοφονικό τάκλιν στον Μιραλάς, ο Τζιμπούρ του ζήτησε το λόγο και ο Ρουμάνος εκτός εαυτού του έδωσε κουτουλιά και φυσικά πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στερώντας από την ομάδα του την ευκαιρία να παλέψει ως το τέλος για την ανατροπή. Μέχρι το τέλος του ματς τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν πολλά με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην έχουν πλέον το καθαρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματά τού, όμως στο 87' ο Μοντέστο έχασε μοναδική ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι.

Ο Καζίμ πάντως πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του, αφού πήρε τη θέση του Μιραλάς στο 77'. Ο Τούρκος μάλιστα είχε την ευκαιρία στο 86' να σκοράρει, αλλά όταν βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας πριν προλάβει να πλασάρει έπεσε στο έδαφος από τον Λίνο, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80' Ρομπέρ), Αθανασιάδης (39' Ίβιτς) 
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62' Τοροσίδης), Αμπντούν (88' Χολέβας), Μιραλάς (77' Καζίμ), Τζεμπούρ.

Μαντριά και πετρέλαια…​«Δεν μ΄ άφησαν να φτιάξω ούτε μαντρί για τα ζώα μου…», ( και μετά μιλούν για…ανάπτυ​ξη από τά πετρέλαια ! )



Ψεύτικες αγελάδες σε ( τιμητική ; ) παρέλαση, μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων !  
Για ένα μαντρί όμως με αληθινές αγελάδες, θέλουμε 18 σφραγίδες και 18 μήνες αναμονή...
Καί για λίγο πετρέλαιο 6 με 7  χρόνια !
Διαβάζοντας πρίν λίγες μέρες την παρακάτω …βουκολική είδηση πού παραθέτουμε και συνδυάζοντάς την με τα όσα άλλα ακούσαμε τελευταία για την εξόρυξη πετρελαίου στον Πατραϊκό κόλπο,  δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ τα όσα η Ελληνική γραφειοκρατία έχει να δώσει και σ΄ αυτόν τον τομέα γιά να ταλαιπωρήσει  ξένους και ημέτερους επενδυτές…

Εάν λοιπόν για ένα απλό μαντρί ζητήσανε 18 ολόκληρες χρονοβόρες διαδικασίες, τότε για ένα κοίτασμα πετρελαίου πόσα χαρτιά θα ζητήσουν, τι μίζες θα πέσουνε, και τι γρηγορόσημα και πετρελαιόσημα μπαχτσίς αγά και μπουγιουρντί καράμπεη  έχουνε να δοθούνε;Και μπορεί μέν η εντιμότητα του κ. Υπουργού πού τελευταία ήλθε στην πετρελαιο-εμφορούμενη Πολιτεία μας να είναι γνωστή και δεδομένη, ( τουλάχιστον γι΄ αυτόν τον άνθρωπο δεν το αμφισβητώ…), αλλά ουδόλως το αποκλείω και δεν το κρύβω ότι πολύ φοβάμαι πώς κάποιοι χρυσοκάνθαροι μαζί με άλλους ακάθαρτους πολιτικούς αρουραίους των διαφόρων πόστων και μετεριζιών θα επιζητήσουν να κερδίσουν όλο και «κάτι τί…»  από το άφθονο, όπως γράφεται, Πατραϊκό πετρέλαιο…

 Αυτές είναι 21 σφραγίδες μετρημένες μία πρός μία ! 
Βάλαμε καί τρείς παραπάνω γιά καμιά ξεπεσμένη υπηρεσία πού θά μπεί κι΄ αυτή στόν χορό για να φαίνεται αναγκαία, ώστε νά μή τήν κλείσουν κι΄ αυτή με τα νέα μέτρα...
Η παρακάτω είδηση λοιπόν είναι ενδεικτική για τά 18 σφραγιδοκοπανήματα πού πρέπει να πέσουν, για τις 18 υπηρεσίες ( και το λουρί της μάνας )  πού πρέπει να εμπλακούν, για τις ισάριθμες επιτροπές πού πρέπει να συνεδριάσουν, και για τούς 18 τουλάχιστον μήνες ( ένας σε κάθε σφράγισμα ) πού θα έπρεπε  να περάσουν ώστε να ωριμάσει αυτή η αίτηση για μαντρί, και να βγεί η τελική απόφαση !

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Οι ανεύθυνοι πειραματισμοί του “Καλλικράτη”, η εγκληματική αμέλεια της πράσινης Αυτοδιοίκησης, αποτυπώνονται σήμερα με τον πιο δραματικό τρόπο στις καταστροφές της Ηλείας.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ανεύθυνοι πειραματισμοί του “Καλλικράτη”, η εγκληματική αμέλεια της πράσινης Αυτοδιοίκησης και η αναποτελεσματικότητα των συναρμόδιων υπουργών, αποτυπώνονται σήμερα με τον πιο δραματικό τρόπο στις καταστροφές της Ηλείας.
Ο άδικος θάνατος μιας γυναίκας και οι πλημμύρες δημόσιων κτιρίων καταδεικνύουν την αποστασιοποίηση των αρμοδίων από την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Η Νέα Δημοκρατία συγχαίρει τους άντρες της Πυροσβεστικής για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και βεβαιώνει ότι θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες».   

Γλυκός... Καφές για την ΑΕΚ, πικρός για τον Πανιώνιο

Η Ένωση με το πρώτο φετινό γκολ του Παντελή Καφέ πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο αλλά έχασε τον Παναγιώτη Λαγό. Ο αριστερός μπακ χαφ της ΑΕΚ αποχώρησε με κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική και εκφράζονται φόβοι ότι θα απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, όμως πήρε αυτό που ήθελε. Μετά από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου και επέτρεψε στις νίκες.
Η “παγωμένη” εικόνα των εξεδρών του ΟΑΚΑ επηρέασε και τους παίκτες των δύο ομάδων που ξεκίνησαν σε πολύ χαλαρό τέμπο την αναμέτρηση. 
Η ΑΕΚ μετά το 15' ανέβασε στροφές και έκλεισε τους Νεοσμυρνιώτες στα καρέ τους. Στο 17' ο Μανωλάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη. 
Ο Πανιώνιος απάντησε στις ευκαιρίες στο 21' με τον Κούτσι να αστοχεί απελπιστικά από πλεονεκτική θέση. 
Η υπεροχή της ΑΕΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 27'. Καφές και Κάρλος συνδυάστηκαν εξαιρετικά έξω από την περιοχή και ο Έλληνας μέσο με ωραίο πλασαριστό σουτ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο φετινό του τέρμα. Αυτό ήταν το 7ο γκολ που σημειώνει ο Καφές με τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων έχοντας ως αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε άσχημα για την ΑΕΚ. Μόλις στο 47' ο Παναγιώτης Λαγός τραυματίστηκε και σφαδάζοντας από τους πόνους αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός (50' Ρίκκα), Καφές, Βάργκας, Κάρλος (46' Καράμπελας), Λεονάρντο (80' Σιαλμάς), Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος.  
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο (76' Ντιμπαλά), Ρόβας, Κούτσι, Γουνδουλάκης (66' Αντούνιες), Σάμαρης (56' Μενδρινός), Σιόβας, Πετκάκης, Σκέμπρι, Πιερ, Ρόκας.

Τελείωσε για απόψε η σύσκεψη που θα συνεχιστεί αύριο - Αδιέξοδο - Γύρισαν τη χώρα σε κατάσταση πολέμου - Θυσιάζονται μισθοί, συντάξεις και 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι


- Γ.Καρατζαφέρης : Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη επανάστασης από εξαθλίωση που θα κατακάψει μετά την Ευρώπη
- Κλείνουν οργανισμοί υπουργείων, -20% οι μισθοί, -35% οι επικουρικές, τέλος για 13ο και 14ο μισθό; 
- Ώρα 19.27 Εκπρόσωπος Παπαδήμου : Η σύσκεψη συνεχίζεται, ο Νταλάρα ήρθε για τον Πρωθυπουργό
- Ξεπέρασε τις 5 ώρες η πιο δραματική σύσκεψη όλων των εποχών
- Σενάρια για νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Σε εξέλιξη είναι πολυαναμενόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπο τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.
Στη σύσκεψη καλούνται και οι υπουργοί οικονομίας και εργασίας οι οποίοι και ενημερώνουν τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μπαίνοντας στο Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: "Ερχομαι με την ελπιδα οτι δεν θα χρειατσεί να επαναλάβω αυτά που είπε προ ημερών ο πρώην καγκελάριος Σμιτ". Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του, στις 5 Οκτωβρίου του 2011, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος, είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα».
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν στις 19.00 και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Χρματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του αποκαλούμενου PSI.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να έχει αναλάβει προσωπικά την όλη υπόθεση, σε σημείο που στενοί συνεργάτες του διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένος αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα καταθέσει την εντολή! Μέχρι στιγμή πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» που βάζει κ. Παπαδήμος στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη ΚΟ του κόμματος αποτύπωσε με τη κρισιμότητα των στιγμών θέτοντας προς του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα «ή επώδυνα μέτρα ή επώδυνη καταστροφική πορεία;». Ο κ. Παπανδρέου όσον αφορά τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει αυτές εστιάζοντας ως επί το πλείστον στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με «πραγματικές κοινές μετοχές» όπως είπε στην ΚΟ, ενώ για τα εργασιακά-μισθολογικά επικαλείται τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων καλώντας την τρόικα να την σεβαστεί. Στη συνάντησή του μάλιστα με την τρόικα τόνισε ότι η μείωση των μισθών πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα. Και για τον κ. Παπανδρέου δεν σαφές ποια θα είναι η τελική του θέση κατά τη διάρκρεια της σύσκεψης.
Και για το πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το τοπίο για τις «κόκκινες γραμμές» του είναι θολό καθώς δημόσια φέρεται να υποστηρίζει απόλυτα τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων, ενώ στο παρασκήνιο συζητά παραλλαγές επί του 13-14 μισθού και για το κατώτατο μισθό. Για τις τράπεζες δεν έχει ως «κόκκινη γραμμή» τις «κοινές μετοχές» καθώς προτείνει και εναλλακτικούς τρόπους για την ανακεφαλαιοποίηση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καραζαφέρης είναι αρνητικός στις προτάσεις της τρόικας για κατάργηση του 13-14 και κατώτατου μισθού αντιπροτείνοντας αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μία ώρα την ημέρα, ενώ τηρεί επιφυλακτική στάση στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης.
Να σημειωθεί ότι στο μείζον θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων, ο κ. Παπανδρέου δεν φέρεται σε γενικές γραμμές να έχει πρόβλημα, εν αντιθέσει με τους κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, αν και οι τρεις υποστηρίζουν ότι η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια δέσμευση.

Και ξαφνικά συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ

Καθώς η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου, η κρισιμότητα της κατάστασης αναδεικνύεται και από ορισμένες άλλες κινήσεις, που γίνονται στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και δη στο πλειοψηφούν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ.
Λίγο μετά την έναρξη της σύσκεψης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,  ο Μιχάλης Καρχιμάκης, επικοινώνησε με όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από τα οποία ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα τις επόμενες ώρες, διότι είναι πιθανό να χρειαστεί να συνεδριάσει το συγκεκριμένο κομματικό όργανο και ίσως να λάβει και αποφάσεις.
Η αιφνιδιαστική κίνηση του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κινήματος φανερώνει και την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα.
newsit.gr

Μικρή ένταση στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων

Μικρή ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος. Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα λουλουδάδικα επί της Βασιλίσσης Σοφίας και που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «Κρεμάλα στους προδότες», απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ στη Λεωφόρο Αμαλίας. Η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται αυτή τη στιγμή κανονικά.

΄Ενα και να καίει από τον Αστέρα που κέρδισε την Δόξα

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τη Δόξα Δράμας στην αρκαδική πρωτεύουσα, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Αστέρας πανηγύρισε την έκτη νίκη του στην Τρίπολη, διατήρησε το αήττητο σερί του στην έδρα του και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Δόξα κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Αστέρας τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα της Δράμας δυσκόλεψε και πάλι τους Αρκάδες αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, όπως είχε συμβεί πριν από 10 μέρες στο Καυτανζόγλειο. 
Η ομάδα του Κατσαβάκη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιο από τα τρία τετ α τετ που της παρουσιάστηκαν, ενώ αντίθετα αυτή του Τσιώλη ήταν αποτελεσματική και καθάρισε την αναμέτρηση με γκολ της “χρυσής αλλαγής”, του Περόνε στο 54'. 
Με το “τρίποντο” αυτό, οι Αρκάδες έφτασαν τους 25 βαθμούς και απομακρύνθηκαν οριστικά από τις τελευταίες θέσεις. Στους έξι βαθμούς και την τελευταία θέση παρέμειναν οι “μαυραετοί”.
Αστέρας Τρίπολης (Σ. Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Κουρμπέλης (73’ Λαδάκης), Πιπίνης, Ουσέρο, Μπρέσκα, Φορμίκα, Ράγιος, Σολάκης (57’ Χούλι), Μπακασέτας (46’ Περόνε).
Δόξα Δράμας (Μ. Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Σικαλιάς, Γελαδάρης, Βέρτζος (69’ Κυβελίδης), Τριποτσέρης, Αραβίδης, Σοϊλέδης (74’ Ρούτσης), Παπαδόπουλος, Λίμα, Ουέλιγκτον, Βάντερσον (82’ Καπέλ).





Φοβάται πόλεμο-Να μην λέγεται πια Ελλάδα

Αυτά αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild». Για τον κίνδυνο ενός «πραγματικού πολέμου φτώχειας» στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild».

Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, απορρίπτει την ιδέα του «Επιτρόπου», ενώ εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε «Hellas», προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.

«Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία» τονίζει ο ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ υπάρχουν ήδη 30.000 άστεγοι.

«Ήδη σήμερα ανταγωνίζονται στις χωματερές της Αθήνας οι πιο φτωχοί Έλληνες και οι παράνομοι μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχειας, στην Ελλάδα; Θα επιτρέψουμε να σκοτώνουν οι άνθρωποι για την τροφή;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης και επισημαίνει ότι ένας «Επίτροπος» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από τον ελληνικό λαό, ενώ «η καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση» θα ήταν η διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. «Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» σημειώνει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης επιρρίπτει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας στο πολιτικό σύστημα, στο καθεστώς ευνοιοκρατίας και στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους πολίτες. «Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται εργασία στο Δημόσιο και άλλες μικρές χάρες, με αντάλλαγμα την ψήφο» τονίζει και συμπληρώνει ότι τα χρήματα που διαθέτει σήμερα η Ευρώπη πηγαίνουν αποκλειστικά στο χρέος, ενώ τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. «Η Ελλάδα χρειάζεται την ανάπτυξη, αλλά μόνο εάν μπορεί να πληρώσει το χρέος» υποστηρίζει.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, εκτιμά ότι «το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα» και προτείνει την αλλαγή της ονομασίας σε «Hellas» σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή. «Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» εξηγεί ο κ. Χατζημαρκάκης.


Oι μισοί Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

Ποσοστό 53% των Γερμανών, που συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας «Emnid» για την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild», θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή. Αντίθετη γνώμη έχει το 34% των ερωτηθέντων.

Αντίστοιχα, στο 80% φθάνει το ποσοστό των ερωτηθέντων, οι οποίοι διαφωνούν να δοθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εάν δεν πληρούνται οι όροι σταθεροποίησης.

newsit.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση.

   «Από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, φτάσαμε σήμερα στις φονικές πλημμύρες του 2012 εξαιτίας της αμέλειας και της αδιαφορίας των προηγουμένων κυβερνήσεων. Δυστυχώς, οι πιο τρομακτικοί φόβοι όλων μας επιβεβαιώθηκαν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Ηλείας, ήταν ικανά για να προκαλέσουν το χαμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας καθώς επίσης και ανυπολόγιστης αξίας υλικές ζημιές.Η αδιαφορία της πολιτείας, για την υλοποίηση δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, με χρήματα που θα προέρχονταν από το πρώην «ταμείο Μολυβιάτη» είναι παροιμιώδης. Ενώ, έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές και την εντυπωσιακή προσπάθεια των Ελλήνων να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανοικοδόμηση της περιοχής, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου τα χρήματα αυτά παραμένουν αδρανή στην Τράπεζα της Ελλάδας και κανένα έργο για την αποκατάσταση και τη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής δεν έχει προχωρήσει.  Η Δημοκρατική Συμμαχία, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις αγωνιούσε και καλούσε τους υπευθύνους να δράσουν άμεσα. Ωστόσο, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος παρακολουθούσαν με αμηχανία τις εξελίξεις και περιορίζονταν σε  γενικόλογες τοποθετήσεις.Οι ευθύνες είναι βαριές και πρέπει να αποδοθούν. Η Ηλεία, καλείται  να πληρώσει και πάλι, την ανευθυνότητα της Πολιτείας. Η κυβέρνηση έχει χρέος πλέον να αναλάβει δράση και να προχωρήσει: Στην άμεση εκταμίευση των χρημάτων του πρώην «ταμείου Μολυβιάτη» ώστε να διατεθούν άμεσα για έργα υποδομής της Ηλείας ή να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ στο Νομό.Ήδη η κρατική ολιγωρία, κατάφερε τραγικά αποτελέσματα. Περαιτέρω καθυστερήσεις θα  ισοδυναμούν με εγκληματική αμέλεια.» 

Η "Μπάρτσα" τριάρα στον Παναυπλιακό

Στην παραδοσιακή της έδρα, το γήπεδο του Συνοικισμού, η Κόρινθος παρουσία 700 οπαδών της, νίκησε άνετα με 3 – 0 τον Πανναυπλιακό και καλπάζει για την επιστροφή της στην Γ’ Εθνική.
Στο 21’ ο Λουμπαρδέας με σουτ από την γραμμή περιοχής κάρφωσε την μπάλα στο απέναντι "παράθυρο" του Κυριακόπουλου άνοιξε το σκορ.
Στο 60΄ο Σεϊτάϊ στο 60’ ζευγάρωσε τα τέρματα της «Μπάρτσας», ενώ το τελικό 3 – 0 σημείωσε στο 82’ ο Χατζόπουλος στη πρώτη του επαφή με την μπάλα , καθώς στο 77’ είχε αντικαταστήσει τον Σεϊτάϊ
Π.Α.Σ Κόρινθος: Δημαράκης , Παπακωνσταντίνου, Φίλης, Παπαευθυμίου, Βαγκελί, Σπυρόπουλος, Σιώκος, Λουμπαρδέας, Σεϊτάϊ (77΄ Χατζοπουλος} , Δημητριάδης (71΄ Σαγανάς), Λαμπρογιώργος (77΄ Ζαρκος) .
Παναυλιακός: Κυριακόπουλος, Ταμπάκης, Ζίου, Ευθυμίου, Γκολέμης, Καραμάνος, Λαμπρούσης, Μπουτσικάκης, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης, Χατζησοφρωνίου.
Στα άλλα ματς της 12ης αγωνιστικής ο Μανδραϊκός επικράτησε με 2 – 0 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ενώ ο Παναργειακός με το ίδιο σκορ επικράτησε του Πόρου. Η ΑΕ Ερμιονίδας με το ευρυ 4 - 1 επεβλήθηκε της τοπικής ομάδας στον Ασπρόπυργο, ενώ η Κύμη και τα Λουκίσια στο Ευβοικό ντέρμπι αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ. Τέλος, η Χαλκίδα κέρδισε 3 - 0 τη Θήβα, ενώ το ματς της Ένωσης Άσπρα Σπίτια με τη Δάφνη Ερυθρών αναβλήθηκε.

12η αγωνιστική
Ασπρόπυργος - ΑΕ Ερμιονίδας       1 – 4
Kόρινθος - Πανναυπλιακός             3 – 0
Κύμη - Λουκίσια                             0 – 0
Δάφνη Ερυθρών - Άσπρα Σπίτια αναβλήθηκε
Χαλκίδα - Θήβα                               3 – 0
Παναργειακός - Πόρος                    2 – 0
Μανδραϊκός - Ατρόμητος Χιλιομ.   2 – 0

Η Βαθμολογία

12
29
9-2-1
18-3
12
27
8-3-1
23-3
12
22
6-4-2
23-7
12
20
6-2-4
27-16
12
20
6-2-4
20-13
12
18
5-3-4
28-18
11
16
4-4-3
15-7
12
16
4-4-4
21-17
12
16
4-4-4
14-11
12
16
5-1-6
14-17
12
13
4-1-7
13-18
11
10
3-1-7
12-24
12
9
2-3-7
10-15
12
-2
0-0-12
1-70
 
6ος όμιλος  
Στο "τρίποντο" πάντα η διαφορά
Συνεχίζει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναγιαλείου το Πανόπουλο που επικράτησε της Θύελλας με 1-0. Νίκη για Αχαϊκή, 3-1 την Εικοσιμία και βαριά ήττα για Ατρόμητο Λάππα που ηττήθηκε εύκολα απο την Εράνη με 4-2.

12η αγωνιστική
Αχαϊκή-Εικοσιμία                                         3-1
Εράνη Φιλιατρών-Ατρόμητος Λάππα          4-2
Πάμισος-Βρασιές                                         5-1
Ολυμπιακός Γυθείου-Αστέρας Αμαλιάδας  1-1
ΠΦΟ Πανόπουλου-Θύελλα Πατρών           1-0
Τριταιικός – Παναιγιάλειος                          0-3 α.α.
Τσιλιβή-Διαγόρας Βραχνέικων                    0-3 α.α.
 
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)
Παναιγιάλειος     11-0-1   24-5    33
————————————–
Πανόπουλο        9-3-0    24-4    30
Διαγόρας            8-1-3   23-11   25
Ατρόμητος         7-2-3   17-10   23
Εράνη                5-5-2   15-8    20
Αχαϊκή               5-5-2    14-8    20
Πάμισος             5-1-6   20-14   16
——————————————
Ολυμπιακός        4-3-5   16-16   15
Αστέρας             4-3-5   15-17   15
Βρασιές              4-2-6   17-18   14
Θύελλα              4-0-8   11-15   12
 Εικοσιμία         2-0-10   12-30    6
Τσιλιβή             0-2-10    1-27     2
Τριταιϊκός          1-3-8     4-23     0
*Ο Τριταιϊκός και το Τσιλιβη έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα 
 

ΚΑΛΕΣΜΑ ‘’Πλατεία Κιάτου’’

ΚΑΛΕΣΜΑ ‘’Πλατεία Κιάτου’’Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Κορινθίας, στην συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο.
Συμπολίτες αντισταθείτε!!! σε όσους υπογράφουν Μνημόνια και ξεπουλάνε τον τόπο μας, καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στην εξαθλίωση, που εξευτελίζουν την αξιοπρέπειά μας απειλώντας πως αν δεν πληρώσουμε τα χαράτσια τους, εντελώς απάνθρωπα και παράνομα θα μας κόψουν το ρεύμα!
Η ανοχή τελείωσε!!!

Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ​Υ

 H απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο είναι γνωστή. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μποϊκοτάζ άμεσο στα γερμανικάπροϊόντα. Αν δείτε barcode να ξεκινάει με 400, 401, 402, 403 κ.λπ. έως και 440 τότε το προϊόν είναι γερμανικό. Αγνοήστε το. Ιδού ένα σπαθί να χρησιμοποιήσετε. Αναίμακτο αλλά ισχυρό το κόλπο. Στείλτε στο ταμείο ανεργίας τους εγγονούς του κάθε Χανς που κάνουν τον μάγκα με τα λάφυρα από την Ελλάδα!
http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com/2012/02/blog-post_1485.html

Νέο κόμμα θέλει ο Γιαννίτσης. Ή… ο Σημίτης;


Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Αν δεν υπήρχε η αγωνία για την εθνική εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, και την εκ παραλλήλου επίτευξη συμφωνίας για το PSI, τα όσα είπε ο Τάσος Γιαννίτσης στο «Έθνος της Κυριακής» για την «αναγκαιότητα» ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, προφανώς και θα ήταν το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο με παρέμβαση του ίδιου του Λουκά Παπαδήμου, και όχι επειδή τον πρότεινε κάποιο από τα κόμματα που προσφέρουν κοινοβουλευτική στήριξη στη σημερινή κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος. Σχολιάζοντας μάλιστα ότι η ίδρυσή του συνιστά αναγκαιότητα προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η πολιτική ζωή του τόπου. Προσθέτοντας, όπως ήταν απόλυτα φυσικό για μια προσωπικότητα με το δικό του τεχνοκρατικό παρελθόν, ότι δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, αλλά για τη χώρα.
Η ρητορική Γιαννίτση μοιάζει βγαλμένη από τα πιο… σκονισμένα εγχειρίδια του θρυμματισμένου εκσυγχρονισμού. Δηλαδή, της πολιτικής πρακτικής που «βαφτίστηκε» ιδεολογία, πριν από 16 χρόνια από τον Κώστα Σημίτη, και όσους (συν)διαμορφωτές της κοινής γνώμης αναζητούσαν εναλλακτικούς μοχλούς πίεσης στους δυο παραδοσιακούς σχηματισμούς εξουσίας της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Νέα επίθεση Ψυχάρη σε Γιώργο


Γράφει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο εκδότης του «Βήματος της Κυριακής» εξαπολύει σήμερα νέα επίθεση κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την πρόσφατη ξεκάθαρη θέση του πρώην πρωθυπουργού, κατά του ενδεχομένου να ευεργετηθούν οι τράπεζες με προνομιούχες και όχι κανονικές μετοχές, στη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Ψυχάρης είχε και πριν από μερικές εβδομάδες ανοίξει μέτωπο με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον είχε κατονομάσει σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ως έναν από εκείνους που διαδραμάτισαν ρόλο στην απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, και τη συνολική απαξίωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναφερθεί σε δάνειο που είχε ζητήσει ο Σταύρος Ψυχάρης από την Εθνική Τράπεζα, για να προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του εκδότη του «Βήματος της Κυριακής», και τις σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της διοίκησης της τράπεζας.
Σήμερα, και αφού αναφέρεται στην πρόσφατη κριτική που άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις τράπεζες, ο Σταύρος Ψυχάρης υπογράφει ενυπόγραφα έναν επιθετικό άρθρο, με τίτλο «Να ξαναφέρουν τον… Κοσκωτά»!

statesmen.gr

ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ!

Για 5η συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα .... συνοδεύσει την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου της Ακράτας, Αγίου Χαραλάμπους! Θα αποδώσει μουσικά τη "Marcia Trionfale" και το θρησκευτικό εμβατήριο "Άγιος Αλέξανδρος". Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"

Οι αγρότες δεν πρέπει να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών!


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Οι αγροτικές αποζημιώσεις που είχαν δοθεί παράτυπα το 2009, δεν πρέπει επ' ουδενί να επιβαρύνουν σήμερα τους αγρότες ή τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από την Ελλάδα έντοκα το ποσό που είχε δοθεί τότε και ανέρχεται σήμερα στα 425 εκ, ευρώ, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο, που, ένεκα της οικονομικής κρίσης, δοκιμάζεται σκληρά.
Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προσωπικά τον κ. Σκανδαλίδη, με τη συνδρομή σύσσωμης της Κυβέρνησης, να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση, ώστε να ανασταλεί η απόφαση και να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να μην χρεωθεί εκ νέου ο ήδη επιβαρυμένος κρατικός προϋπολογισμός από λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων».

Nτόρα Μπακογιάννη : Η ελληνική κρίση θα γεννήσει μια νέα ελληνική κοινωνία, πιο σύνθετη, πιο πραγματιστική, πιο αξιοκρατική, πιο ανταγωνιστική, πιο δίκαια.

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα REAL NEWS και τη δημοσιογράφο Χρύσα Ταβουλάρη



-Θα ψηφίσετε στη Βουλή το νέο πρόγραμμα με τα νέα μέτρα;
Θα περιμένω να δω το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Είναι ,όμως, σαφές  για μένα ότι αφετηρία της πολιτικής μας είναι να διασφαλίσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου στην Ε.Ε. που δίνουν το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ και την σημαντική απομείωση του χρέους της χώρας μέσω του κουρέματος. Έχω πει πολλές φορές ότι βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι όπου καλούμαστε να διαλέξουμε  μεταξύ μιας δύσκολης πορείας πέντε χρόνων που θα έχουν πολύ και σκληρή δουλειά, με θυσίες και μιας  επιλογής που οδηγεί στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την καταστροφή των επόμενων τριών γενιών. Στην πρώτη περίπτωση τον τόπο θα τον κυβερνήσουν κρατώντας το στην ευρωζώνη και την Ε.Ε, κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν την τόλμη και τη βούληση να αναλάβουν  το πολιτικό κόστος των αποφάσεων τους, ενώ  στην δεύτερη θα τον κυβερνήσει η «συμμορία της δραχμής» και τα συμφέροντα που θέλουν την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης για να την εξουσιάζουν και να τη διαφεντεύουν.

Η πατρίδα γεννάει τρανούς, εμείς τους σκοτώνουμε!

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης







ΚΑΘΩΣ επέστρεφα από το «κατευόδιο» του μεγάλου και τρανού σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο νους μου γύρισε 69 χρόνια πίσω, στην κηδεία του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, στις 27 Φεβρουαρίου του 1943, εκεί στο ίδιο νεκροταφείο. Τότε, με 100.000 Αθηναίους κάτω από τη σκληρή γερμανική κατοχή να τον αποχαιρετούμε, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο... Και με έναν Αγγελο Σικελιανό να καλεί θαρραλέα τους Ελληνες σε σθεναρή αντίσταση κατά των κατακτητών.
ΣΑΣΤΙΣΑΝ
εκείνη τη μέρα οι χιτλερικοί όταν είδαν τον απίστευτο λαϊκό ξεσηκωμό. Η αντίσταση -η πρώτη στην κατεχόμενη Ευρώπη- είχε ήδη ξεκινήσει, με την αποκοτιά του Γλέζου και του Σάντα να κατεβάσουν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη. Κορυφώθηκε με το αιματοβαμμένο συλλαλητήριο της 24ης Φεβρουαρίου 1943, όταν 300.000 Αθηναίοι είπαν «όχι» στην πολιτική επιστράτευση και πέτυχαν τη ματαίωσή της. Ηταν μοναδικό κατόρθωμα στη σκλαβωμένη Ευρώπη.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των Ελλήνων έμεινε στην ιστορία σαν ηρωική παρακαταθήκη. Οι χιτλερικοί έφυγαν τον Οκτώβριο του 1944, αφήνοντας πίσω τους ένα εκατομμύριο ανθρώπινα θύματα, καθώς και ζημιές ή κλεψιές αξίας σημερινών 500 δισεκατομμυρίων. Τα οποία ακόμη χρωστάνε και ας σιωπά η αδυσώπητη φράου Μέρκελ, καθώς αυτή και οι συνεταίροι της έχουν δέσει χειροπόδαρα τη δόλια πατρίδα με τα θηριώδη δάνειά τους και τα αμελέτητα Μνημόνιά τους.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ που πέρασαν από τότε, η εφτάψυχη Ελλάδα, ακούραστη γεννήτρα σπουδαίων τέκνων, έγινε και πάλι ο μπροστάρης στον παγκόσμιο πολιτισμό. Καμιά άλλη χώρα δεν ανέδειξε τόσα ταλέντα με διεθνή ακτινοβολία όσο αυτή. Ποιους να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα δύο Νόμπελ λογοτεχνίας (Σεφέρη, Ελύτη) και τα παρά λίγο Νόμπελ (Παλαμά, Καζαντζάκη, Ρίτσο); Την ανεπανάληπτη Μαρία Κάλλας; Τον μοναδικό μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο; Τους πολυβραβευμένους δημιουργούς Θεοδωράκη και Χατζηδάκι; Τα πολλαπλά «Οσκαρ» και τις διεθνείς διακρίσεις που κέρδισαν η Μελίνα Μερκούρη, η Κατίνα Παξινού, η Ειρήνη Παππά και η Νάνα Μούσχουρη;

ΜΗΠΩΣ επίσης τους κορυφαίους επιστήμονες - ερευνητές Καραθοδωρή, Ανδρόνικο, Γλύκατζη - Αρβελέρ, Νανόπουλο, Φλέμινγκ, αλλά και διάσημες Ελληνίδες όπως η Νίκη Γουλανδρή, η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου; Και τέλος, αυτός ο τελευταίος σκαπανέας του πολιτισμού, ο χρυσοβραβευμένος Θεόδωρος Αγγελόπουλος; Ποια άλλη χώρα έχει να παρατάξει τόσους άνδρες και τόσες γυναίκες με τέτοια παγκόσμια ακτινοβολία; Και ποιας άλλης χώρας τα παιδιά αποσπούν καθημερινά παγκόσμιες διακρίσεις στα μαθηματικά, στην τεχνολογία, στις εφευρέσεις, στα γράμματα και στις τέχνες;

ΑΛΛΑ και ποια άλλη χώρα κατάντησε να γίνει αξιοθρήνητο κουρέλι των δανειστών της, με την ανίκανη και κηλιδωμένη πολιτική ηγεσία της να εκλιπαρεί βοήθεια, χωμένη στα φουστάνια δύο δυναμικών γυναικών του παγκόσμιου συστήματος; Και ποιος λαός έχει υποστεί τόσο καίρια λοβοτομή, ώστε να πιστεύει πως αυτοί που τον κυβερνούν τον «σώζουν από την καταστροφή» (ενώ αυτοί την προκάλεσαν και το μόνο που τους ενδιαφέρει σήμερα είναι να σώσουν εαυτούς και μαζί το διεφθαρμένο σύστημά τους);

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ κατοχή του 1941-44 δεν είδαμε 30.000 αστέγους, όπως βλέπουμε σήμερα, ούτε ένα εκατομμύριο ανέργους, ούτε 1.500 αυτοκτονίες, ούτε ουρές στα ψυχιατρεία, ούτε αμέτρητους καταθλιπτικούς νέους. Τότε, όλοι μαζί πεινάσαμε, όλοι μαζί υποφέραμε τα πάνδεινα. Φάγαμε χαρούπια και λαχανίδες, (άντε και λίγη μπομπότα με μαύρη σταφίδα), αλλά ξεχάσαμε τι θα πει αρρώστια, αφήναμε τις πόρτες ανοιχτές (ποιος να κλέψει; τι να κλέψει;) και τα βράδια, με απαγορευμένη την κυκλοφορία, βγαίναμε κρυφά, καλούσαμε με εκείνο το θρυλικό «χωνί» τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Και αν δεν μας πιάνανε να μας στήσουν στο Σκοπευτήριο, επιστρέφαμε στα σπίτια και το ρίχναμε έξω με τρελά πάρτι στις ταράτσες μας...

«ΧΩΝΙΑ» δεν υπάρχουν σήμερα για να καλέσουν τον κόσμο σε ξεσηκωμό. Υπάρχουν τα θολά κανάλια που κάνουν την κάθε «Μενεγάκη» και τον κάθε «Τρύφωνα» να είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμοι από κάτι... κουλτουριάρηδες σαν τον Αγγελόπουλο. Και επειδή τα θολά κανάλια παίζουν κατά πώς κελεύει η ξένη κατοχή, δεν μένει παρά να αναλάβουν οι ελεύθερες ηλεκτρονικές φωνές να οδηγήσουν τον κόσμο στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Γιατί, βεβαίως, δεν αρκούν πια μόνο οι δημοσκοπήσεις για να καταδικάζουν αυτούς που έφεραν την πατρίδα στην καταστροφή...

real.gr

Αποδοκίμασαν τον Αλ. Χρυσανθακόπουλου

Στο στόχαστρο μπήκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.Το επεισόδιο έγινε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στο γυμναστήριο του Γυμνασίου της Κάτω Αχαϊας όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η κοπή της πίτας του Δήμου Δυτικής Αχαίας. Οι συγκεντρωμένοι μόλις είδαν τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο κινήθηκαν προς το μέρος του και άρχισαν να τον αποκαλούν «καταπατητή του συντάγματος» απαιτώντας «να φύγει από το χώρο». Αρχικά ο αχαιός Βουλευτής του ΛΑΟΣ προσπάθησε να κατευνάσει το πλήθος επιχειρώντας ν' ανοίξει μαζί του διάλογο, αλλά κάτω από τις αποδοκιμασίες αποχώρησε καλώντας τους σε δημόσιο διάλογο στην πλατεία της Αχαγιάς.

real.gr

Νέα δημοσκόπηση "καίει" Παπανδρέου και Παπαδήμο

Εντυπωσιακά τα ευρήματα της έρευνας που έγινε η ALCO για λογαριασμό του Newsbomb.gr

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είναι ρίψασπις. Είναι ο άνθρωπος που ξεπούλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Είναι αυτός που αποδέχθηκε άνευ όρων τους τις εντολές των ξένων.
Αυτά ακριβώς πιστεύουν οι Ελληνες. Αυτά καταγράφονται σε μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η alco αποκλειστικά για λογαριασμό του newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, 8 στους 10 συμπολίτες μας απάντησαν πως, αντί να κάνει ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχτηκε χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους των ξένων. Και μόλις 1 στους 10 πιστεύει το αντίθετο...
Η δημοσκόπηση της alco -τα συγκλονιστικά ευρήματα της οποίας θα συζητιούνται για μέρες- καταγράφει, ουσιαστικά, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τελειώσει. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό ρίψασπι. Είναι ότι τον αποκηρύσσει και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, του οποίου παραμένει πρόεδρος.

 Χαρακτηριστικά, μόλις 2 στους 10 πράσινους πιστεύουν ότι ο Γ. Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώ το 65,1% απαντά χωρίς δισταγμό ότι αποδέχτηκε άνευ διαπραγμάτευσης τους όρους των ξένων! Με άλλα λόγια, δεν τον στηρίζει καν ο κομματικός χώρος του (αν και κάποιοι θα σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι αυτό το «του» εμπεριέχει μεγάλη δόση υπερβολής -και δε θα ‘χουν άδικο!).

6 στους 10: τα ξένα συμφέροντα υπηρετεί ο Λ. Παπαδήμος
«Κόλαφο» και για τον Λουκά Παπαδήμο συνιστούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της alco (που κάλυψε 1.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα). Παρά την επιμονή της κυβέρνησης να διοχετεύει πληροφορίες περί επερχόμενων «καλών νέων» για επιτυχές κλείσιμο του «κουρέματος», ο κόσμος αντιμετωπίζει τον πρωθυπουργό με τεράστια καχυποψία. Ούτε 3 στους 10 Ελληνες δεν πείθει το επιχείρημα ότι ανέλαβε σε δύσκολη στιγμή και προσπαθεί πραγματικά να σώσει τη χώρα. Περισσότεροι από 6 στους 10 Ελληνες θεωρούν ότι μας επιβλήθηκε από τους δανειστές μας, με μόνο ρόλο να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους.
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι η καχυποψία απέναντι στον Λ. Παπαδήμο είναι διακομματική. Κορυφώνεται, βέβαια, μεταξύ των ψηφοφόρων της Αριστεράς (83% του ΚΚΕ και 77% του ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούν «υπηρέτη» -ή «υπάλληλο», ανάλογα με τη φρασεολογία του καθενός- των δανειστών μας), αλλά ελάχιστα πίσω πάνε οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ (65% και 62%), αντίστοιχα.
Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ, που θα περίμενε κανείς να είναι πιο φιλικά διακείμενοι απέναντι στον πρωθυπουργό, περισσότεροι από τους μισούς τον κρίνουν πολύ αρνητικά. Οσο για θετικές απόψεις απέναντι στον Λ. Παπαδήμο; Τις ψάχνεις με το μικροσκόπιο στο ΚΚΕ (7%), πολύ λίγες είναι σε ΣΥΡΙΖΑ (18%), ΛΑΟΣ (23%) και Ν.Δ. (25%), ενώ κάπως περισσότερες καταγράφονται στο ΠΑΣΟΚ (37%).
Προφανώς, η τεράστια αυτή καχυποψία του κόσμου απέναντι σε ένα νέο -και σχετικά άφθαρτο, σύμφωνα με τη λογική- πρωθυπουργό, έχει να κάνει με τη μέχρι σήμερα διαδρομή και του και τις υψηλές θέσεις που κατείχε σε ένα σύστημα το οποίο ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει ως υπεύθυνο (ή, έστω, συνυπεύθυνο) για τα σημερινά δεινά του. Και, όπως είναι φυσικό, ο κόσμος αναρωτιέται «τι ήρθε να κάνει εδώ;».
Η οριζόντια αυτή καχυποψία -μέχρι και απόρριψη- του Λ. Παπαδήμου, προφανώς «ψαλιδίζει» και πιθανές φιλοδοξίες του πρωθυπουργού να κάνει καριέρα στην πολιτική πέραν της παρούσας κυβέρνησης...


1 στους 2 Νεοδημοκράτες: Χάρη στον Σαμαρά αποφύγαμε τη χρεοκοπία
Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς διασώζεται -έστω και σε ένα βαθμό- από τους τρεις πολιτικούς που εξέτασε η έρευνα της alco για το newsbomb.gr. Σχεδόν οι μισοί νεοδημοκράτες θεωρούν ότι, με την είσοδό του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, λειτούργησε υπεύθυνα, βάζοντας στην άκρη τις προσωπικές του επιδιώξεις, προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Από την άλλη, βέβαια, όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό των γαλάζιων ψηφοφόρων (39%) του καταλογίζει ότι ακύρωσε τις έως τότε θέσεις της Ν.Δ., αποδεχόμενος ουσιαστικά το μνημόνιο.
Ποσοστά που, όπως είναι αναμενόμενο, χειροτερεύουν σημαντικά όταν αναφερόμαστε στο σύνολο του πληθυσμού, αφού λιγότεροι από 3 στους 10 Ελληνες κρίνουν τις αποφάσεις του ως στάση υπευθυνότητας και σχεδόν 6 στους 10 θεωρούν ότι αυτοακυρώθηκε.
Τα ευρήματα της alco για το «political x-ray» του newsbomb.gr φωτίζουν, πλέον, με άλλο φως τη στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. στο εξής και, ιδιαίτερα, ενόψει της υπογραφής της δανειακής σύμβασης, αφού φαίνεται ότι η συμπόρευση Σαμαρά με την κυβέρνηση Παπαδήμου δυσαρεστεί σφόδρα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, αλλά και όσων είχαν ψηφίσει Ν.Δ. το 2009.


8 στους 10: Ποτέ δε θα δεχτώ να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία!

Το τελευταίο ερώτημα της δημοσκόπησης της alco για το newsbomb.gr καταδεικνύει περίτρανα ότι, ο ελληνικός λαός, ακόμη και στη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας του, πάνω από όλα -πάνω και από το αν θα έχει να φάει- βάζει την εθνική του αξιοπρέπεια. Ακόμη και σήμερα, μετά τα όσα έχουν υποστεί από τρόικες, ΔΝΤ και τους εν Ελλάδι εκφραστές τους, σχεδόν 8 στους 10 Ελληνες επιμένουν:
Ποτέ των ποτών να μη δεχτούμε τα Σκόπια να πάρουν όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Κι ας τους αναγνωρίσει όλη η υφήλιος. Εμείς να παραμείνουμε σταθεροί στην ιστορική αλήθεια.
Μάλιστα, το βροντερό όχι έρχεται από όλες τις πλευρές. Ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ, περισσότεροι από τους μισούς (53%) λένε όχι στην ψευδεπίγραφη ονομασία που διεκδικούν οι Σκοπιανοί για τον εαυτό τους. Το «όχι» φτάνει το 85% στο ΛΑΟΣ, το 79% στη Ν.Δ., το 75% στο ΠΑΣΟΚ και το 64%στο ΚΚΕ.
Με τη σχεδόν ομόφωνη αυτή στάση τους, οι Ελληνες δίνουμε την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που ήθελαν να μας πείσουν ότι το θέμα του ονόματος «θα ξεχαστεί»...
 
thebest.gr
 
 

Βιβλική καταστροφή στην Ηλεία Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο δήμοι - Μια νεκρή απο τις πλημμύρες - Εκκενώνεται το νοσοκομείο Πύργου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, λόγω των έντονων βροχών που προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές.
Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.