Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αλήθειες και έκανε έξαλλους τους Τούρκους

 Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αλήθειες και έκανε έξαλλους τους Τούρκους 

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στην Oλομέλεια του συμβουλίου εκ μέρους του ΕΛΚ, για την ασφάλεια στην Ευρώπη και την τουρκική προκλητικότητα μεταξύ άλλων είπε ότι η Δημοκρατία, ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας

Καιρός: Πολύ ζέστη από Τετάρτη, πέφτει την Παρασκευή

Καιρός: Πολύ ζέστη από Τετάρτη, πέφτει την Παρασκευή 

Υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να παρατηρούνται από την Τετάρτη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται κοντά στους 40 βαθμούς.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ξεπερνώντας τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Θερμότερη αναμένεται η Πέμπτη, με τις μέγιστες

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Φεστιβάλ Αριστοναύτες | 7–10 Ιουλίου 2022

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/templates/yootheme/cache/festival.2000.1125.v7-e10eccdf.webp 

Ένα νέο, πρωτότυπο, πολυθεματικό φεστιβάλ ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες εντάσσεται δυναμικά στον χάρτη των περιφερειακών φεστιβάλ της χώρας, χάρη στις καινοτόμες δράσεις του, που περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, συναυλίες, εκθέσεις, περφόρμανς, δράσεις δικτύωσης και προβολές. Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Ηλίας Κατσούλης και τη δημιουργική ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Το όνομα του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ως μία δημιουργική συνομιλία με το ομώνυμο, ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Πελλήνης, στην περιοχή του Ξυλοκάστρου. Η ισχυρή πολεμική και ναυτική δύναμη της Πελλήνης και η σημασία του λιμανιού αναφέρεται και στο Θουκυδίδη, ενώ λέγεται πως το λιμάνι των Αριστοναυτών αποτέλεσε ορμητήριο της Αργοναυτικής Εκστατείας.

Μητσοτάκης: Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας - Ασφαλής η ελληνική οικονομία και η ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Μητσοτάκης: Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας - Ασφαλής η ελληνική οικονομία και η ενεργειακή επάρκεια της χώρας 

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η ελληνική οικονομία είναι ασφαλής παρά τη διεθνή ενεργειακή κρίση, έστειλε κατά την τηλεοπτική συνέντευξή του, στο Capital.gr, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τον κίνδυνο ελλείψεων ενεργειακών πόρων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία“.

Σε μεγάλη άνοδο τα κρούσματα κορονοϊού στην Πελοόννησο. Σήμερα 956 νέα κρούσματα ( 151στην Κορινθία, 173 στην Μεσσηνία, 335 στην Αχαΐα.)

 

Πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  (+509) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 956 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (659) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (297).  

  Συγκεκριμένα: